Autor |
Wiadomość |
noOne
|
 Re: na kogo zagłosujesz ?
rychły nie oznacza pół roku
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
Śr wrz 28, 2011 19:11 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Jak widać na powższym wykresie sondażowym, wyborcy Platformy rozmnazają się jak przez pączkowanie. Szkoda, że tak malo z nich uczestniczy w dyskusji na forum. Gdzie się pochowali? Ujawnią się dopiero 9października?
|
Śr wrz 28, 2011 19:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Jak widać na powższym wykresie sondażowym, wyborcy Platformy rozmnazają się jak przez pączkowanie. Szkoda, że tak malo z nich uczestniczy w dyskusji na forum. Gdzie się pochowali? Ujawnią się dopiero 9października? Wystarczy, że poczytają jak są postrzegani przez "jedynie prawych patriotów".
|
Śr wrz 28, 2011 19:41 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A co do tego jak powinien głosować katolik? Moim zdaniem nie może głosować na osoby i partie jawnie negujące naukę chrześcijanską. Nie ma to nic wspólnego z prawicowością czy lewicowością gospodarczą. to mi sie podobało i to jest istota głosowania , a wszelkie mądrości ten lepszy ten gorszy to taki mały młyneczek którym , akurat żaden z psudopolityków sie nie przejmuje . to cytat ze słów kropeczki .mądre , treściwe . 
|
Cz wrz 29, 2011 11:22 |
|
 |
pilaster
|
Bardzo ciekawa sonda wyborcza, do udziału w której zachecam. Mnie wyszło 64% na KaNaPę i 16% na PO Z sondy wynika, że najbardziej lewacką partią w Polsce jest ...PiS (co za niespodzianka  ) I pytanie do fanów Palikota - dlaczego Palikot odmówił udziału w tej sondzie? Z to, czego zwykle we wszystkich źródłach brakuje zbiorcze zestawienie sondażyI dopiero tutaj widać pewne trendy, o których media wolą nie pisać 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Cz wrz 29, 2011 13:35 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A mnie - - ordoliberalizm - Twoje poglądy gospodarcze najbardziej zbliżone są do poglądów PO......nie mam zatem innego wyboru 
|
Cz wrz 29, 2011 14:56 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
To PO reprezentuje ordoliberalizm? Taki sam jak twórcy niemieckiego cudu gospodarczego po II wojnie? Ci sami, kórzy na pewien czas dla nowopowstających małych firm zlikwidowali podatek, żeby napędzać gospodarkę i przeprowadzili dekartelizację? Co PO oprócz deklaracji ma z nimi wspólnego? Przypominam, że dzisiaj to PiS głosi konieczność obniżenia podatków 
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Cz wrz 29, 2011 15:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): To PO reprezentuje ordoliberalizm? Taki sam jak twórcy niemieckiego cudu gospodarczego po II wojnie? Ci sami, kórzy na pewien czas dla nowopowstających małych firm zlikwidowali podatek, żeby napędzać gospodarkę i przeprowadzili dekartelizację? Co PO oprócz deklaracji ma z nimi wspólnego? Przypominam, że dzisiaj to PiS głosi konieczność obniżenia podatków  Mam dyskutować z twórcami ankiety - sondy wyborczej?  W zasadzie w kwestiach gospodarczych mam poglądy liberalne w kwestii życia społecznego stawiam na katolicką naukę społeczną - więc ocena jest trafna.
Ostatnio edytowano Cz wrz 29, 2011 15:06 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy
|
Cz wrz 29, 2011 15:03 |
|
 |
Thurs
|
Myślę że porównywanie poglądów swoich z innymi to jedno a zbieżność ich z rzeczywistymi działaniami przez partie powziętymi to drugie. Myślę, że "po czynach ich poznacie". 
_________________ kim jesteś człowieku żyjący w XXI wieku...
|
Cz wrz 29, 2011 15:05 |
|
 |
pilaster
|
medieval_man napisał(a): dzisiaj to PiS głosi konieczność obniżenia podatków  O RANY !!
GDZIE ? W którym swoim dokumencie, czy ustnej wypowiedzi liderów PiS głosi konieczność obniżenia podatków  ?? Z odpowiedzi PiS w sondzie: Cytuj: Należy zwiększać podatek dochodowy. Wrócić do trzech progów podatkowych, lub wprowadzić dodatkowy próg dla najbogatszych z programu PiS: Cytuj: Nasz plan nie zakłada bowiem istotnego zwiększenia procentowego udziału wydatków publicznych w PKB. Obecnie wynosi on 42,5%, czyli kształtuje się na stosunkowo niewysokim poziomie. Czyli PiS planuje zwiększac podatki, co prawda w sposób "nieistotny" 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Cz wrz 29, 2011 15:34 |
|
 |
SweetChild
|
Alus napisał(a): A mnie - - ordoliberalizm - Twoje poglądy gospodarcze najbardziej zbliżone są do poglądów PO......nie mam zatem innego wyboru  U mnie też ordoliberalizm, ale najwyraźniej w jakiejś innej mutacji, bo moje poglądy gospodarcze najbardziej zbliżone są do poglądów PJN (48 %). PO jest dla mnie dopiero partią drugiego wyboru ze zgodnością 44 %. Za to bliżej mi do PiS/ SLD (po 24 %) niż do KNP (20 %). Chyba muszę to przemyśleć 
|
Cz wrz 29, 2011 17:36 |
|
 |
Gita2
|
Dzisiaj wybieram się na spotkanie z kandydatem PiS do sejmu-Sellinem. Na spotkaniu będzie również prezentowany film:"Pogarda" reżyserii Lichockiej,która również będzie na tym spotkaniu. Lichocka została przez obecną koalicję:PO.SLD.PSL wyrzucona z telewizji wraz z innymi prezentującymi konserwatywne wartości. Oczywiście mozna się domyslać, że Lichocka również popiera PiS. Nie tyle Sellin jest powodem mego pójścia na to spotkanie, co chęć obejrzenia filmu. Sellin jest czwarty na liście PiS w moim okręgu wyborczym, a ja mam zamiar głosować na drugiego na liście, na Śniadka.
|
Pt wrz 30, 2011 8:40 |
|
 |
Johnny99
|
Ta sonda to jakiś żart - mam uwierzyć, że któraś z partii udzieliła odpowiedzi: " Pieniądz jest narzędziem niesprawiedliwości społecznej. Powinno się go zlikwidować, a dobra powinny być równo reglamentowane"? Bardzo jestem ciekaw, która z partii kandydujących do Sejmu jest za likwidacją pieniądza? Słucham? Ktoś nam chyba czegoś istotnego nie mówi - albo cały ten sondaż wymyśliła sobie redakcja WP.. A, już widzę: są odpowiedzi, do których nie przychyliły się żadne partie  Mój wynik: Twoje poglądy gospodarcze są bardziej wolnościowe niż poglądy 92,58% innych internautów biorących udział w głosowaniu. Libertarianizm. 68% za KaNaPą, 24% za PJN. Ciekawe, już sobie właśnie upatrzyłem kandydatkę PJN w moim okręgu, która była łaskawa wypełnić ankietę na MamPrawoWiedzieć.pl. Jeśli się nic nie zmieni, pewnie na nią zagłosuję. Sama sonda, jak większość takowych, słaba i siermiężna. Przy większości pytań musiałem zaznaczać odpowiedź nie taką, z jaką się zgadzam, tylko taką, z jaką się najmniej nie zgadzam. Sondy niczego nie dadzą, trzeba myśleć samemu.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So paź 01, 2011 11:04 |
|
 |
merkaba
|
|
So paź 01, 2011 18:48 |
|
 |
WebCM
|
Dlaczego nie zagłosuję na PO? Ponieważ...
1. Wyprzedają polskie zakłady pracy zagranicznym koncernom za bezcen, nawet państwowym! 2. Oddali łupki obcym graczom - my będziemy mieć tylko 1% zysków. 3. Doprowadzili największe polskie zakłady przemysłowe do bankructwa. Co zostanie, zniszczą po wyborach. 4. Nie wspomagają polskiej przedsiębiorczości, wręcz przeciwnie ją osłabiają! Nie ma perspektyw. 5. Reforma oświaty obniży poziom edukacji. Społeczeństwem bez wiedzy o świecie łatwiej sterować. 6. Fundusze poszły na przygotowanie projektów, które są absurdalne i ich nie zrealizowano, np. laptopy. 7. Polityka uległa "większym" mocarstwom w UE. Należy wzmacniać pozycję Polski na świecie, a nie osłabiać. 8. 500 afer PO do przeczytania w sieci + jeszcze więcej 9. Chcą postawić poprzedników przed Trybunałem Stanu - wyborcza gra? 10. Zabrali OFE, wsadzili w ZUS. Niedługo zlikwidują OFE i 3 filar, a ZUS padnie. 11. Obiecali znieść bariery dla lokalnych firm, młodych ludzi, a jest ich coraz więcej! 12. Oszczędzają na inwestycjach, co kończy się aferami. Na końcu inwestycje kosztują 2 razy więcej! 13. Zwiększają administrację. Urzędy zabezpieczyły się i zatrudniły więcej urzędników, aby zwolnić 30%. 14. Afera cukrowa to wynik oddania polskich cukrowni Niemcom. Część zamknęli i resztę ograniczyli. 15. Zadłużyli państwo, nie mają pojęcia o rządzeniu, korupcja i kolesiostwo dalej powszechne.
Jest kilka pozytywów koalicji PO-PSL, ale to za mało, abym oddał głos na Bandę Czworga.
Wybór będzie trudny. Do Senatu głosuję na niezależnego kandydata, a do Sejmu prawdopodobnie na KNP.
_________________ .:: KTO RANO WSTAJE, TEN PODPIS DOSTAJE ::.
|
So paź 01, 2011 23:40 |
|
|
|