Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 7:48

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 166  Następna strona
 Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska 
Autor Wiadomość

Post Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Johnny99 napisał(a):
A co to ma do tematu?

Tyle, że przyczyny są na poziomie fundamentalnym, oceny dobro/zło, grzech. To nie jest dyskusja na temat "jak wspólnie coś zbudować i jak najlepiej to zrobić" i przekonywanie do swoich racji, a otwarta wojna polsko-polska.

Cytuj:
(...) o czym szeroko się rozpisuję

I powiedzmy sobie szczerze, bez wielkich efektów. Być może nawet masz rację, a ja mam serce z kamienia czy zupełnie zagłuszone sumienie, ale Twoja argumentacja kompletnie do mnie nie trafia. Wręcz przeciwnie, uważam, że popadłeś w obłęd i tym bardziej obawiam się PiSu.

Śr wrz 28, 2011 14:24
Gita2 napisał(a):
Alus kobieto! Nie denerwuj się! Złość piękności szkodzi. Jeśli Twoje zdenerwowanie wynika z faktu, że poparcie dla Platformy maleje to zrozumiałe.
Zrozumiałe jest równiez to, że desperat podpalił się pod gmachem URM, aby zaprotestować wobec krzywdy jaka wyrządził mu obecny rząd, który nie zareagował na jego problemy.
Kobieto! Doskonale wiem co piszę i oprócz przedstawienia sprawy przez stronniczą telewizję TVN we wczorajszych faktach znam parę innych relacji na ten temat, między innymi we wczorajszym ND jest artykuł:""Wyborcza" wyśledziła terrorystę".
Alus znasz takie powiedzenie?Nie ucz księdza pacierza?

I oczywiście lepiej wiesz od Dorna, że ów pan nie był esbekiem.....czyli Twoja ukochana partia skrzywdziła niewinnego człowieka wyrzucając go z pracy.

Tradycyjnie Johnny robi z dyskutanta przygłupa i czuje sie poprzez to pokrzywdzony - jak przystało na pisowca, że musi sięgać po tak nieskie argumenty.

Śr wrz 28, 2011 14:28
Johnny99 napisał(a):
SweetChild napisał(a):
Właśnie. Całkiem niedawno napisałem, że gdyby miał takie danie o PO jak Ty, to również traktowałbym głosowanie na PO w kategoriach grzechu.

A co to ma do tematu?

Cytuj:
Mamy więc głębokie różnice wśród ludzi skądinąd rozsądnych i normalnych.

Niestety, te różnice nie są równoważne. Spustoszenie, jakie w głowach zwolenników PO, ale także i zwykłych ludzi, poczyniły ich rządy, nie da się porównać z niczym wcześniej (o czym szeroko się rozpisuję). Nigdy wcześniej nie było tyle pogardy, tyle niewrażliwości na cierpienie, tyle kpin i drwin z ważnych i mniej ważnych wartości itp. i jednocześnie tyle bezwarunkowego i nie zważającego na nic poparcia dla wszelkich działań Władzy. Długo jeszcze będziemy musieli się, jako społeczeństwo, z tego leczyć. I uważam, że jest to o wiele ważniejsze i o wiele bardziej niebezpieczne, niż sytuacja gospodarcza.

Bo te "wartości" promują ludzie o mentalności PZPR-owców - gdybyś nie wiedział, chodzi o ludzi, którzy obwołali sie autorytetami i usiłowali/usiłują wtłoczyć wszystkim, że tylko oni posiedli monopol na prawdę, uczciwość, patriotyzm - dlatego nie zostały przyjęte przez 45 lat i nie zostaną współcześnie.

Śr wrz 28, 2011 14:58

Polecam fanom Platformy notkę:"Przepraszam za Donalda Tuska.Spowiedź wyborcyPO"
Nie linkuję tej notki, gdyż nie trudno znaleźć ją w salonie24.

Śr wrz 28, 2011 19:15
Gita2 napisał(a):

Ale po co?.....żeby łyknąć haust nienawiści?

Śr wrz 28, 2011 19:44

Alus napisał(a):
Gita2 napisał(a):

Alus! Opamietaj się! Od kiedy słowo: "przepraszam" kojarzone jest z haustem nienawiści?

Śr wrz 28, 2011 20:07
Gita2 napisał(a):
Alus napisał(a):
Gita2 napisał(a):

Alus! Opamietaj się! Od kiedy słowo: "przepraszam" kojarzone jest z haustem nienawiści?

A od kiedy plucie zaczęto nazywać "przepraszam"?

Śr wrz 28, 2011 20:34

Johnny99 napisał(a):
Niestety, te różnice nie są równoważne. Spustoszenie, jakie w głowach zwolenników PO, ale także i zwykłych ludzi, poczyniły ich rządy, nie da się porównać z niczym wcześniej (o czym szeroko się rozpisuję).

Na to to twoje ubolewanie chyba nikt nie zwraca uwagi, bo to jest paranoiczne political-fiction. Ty się nawet nie odnosisz do tego co PO faktycznie robi, ty po prostu znowu, tradycyjnie dla siebie, uprawiasz projekcję: rozpisujesz się o tym jak to Kaczyński bezsadnie uznawany jest za wcielenie szatana, po czym wyrażasz się o PO w dokładnie ten sam sposób. Twoje wywody o tym jakie to "spustoszenie w społeczeństwie którego nie da się porównać z niczym innym" sieją rzady PO, są dokładnie tyle samo warte co to twierdzenie, że Kaczyński pożera dzieci. Ten sam poziom paranoi, której odniesienie do rzeczywistości jest żadne.

No i powturzę to po raz kolejny - jeżeli Johnny nie jest fanatykiem PiSu, to ja jestem Imperatorem Rosji i Wszechrusi. To udawanie neutralności już dawno przestało ci wychodzić.

Cz wrz 29, 2011 0:34
Witold napisał(a):
Johnny99 napisał(a):
Niestety, te różnice nie są równoważne. Spustoszenie, jakie w głowach zwolenników PO, ale także i zwykłych ludzi, poczyniły ich rządy, nie da się porównać z niczym wcześniej (o czym szeroko się rozpisuję).

Na to to twoje ubolewanie chyba nikt nie zwraca uwagi, bo to jest paranoiczne political-fiction. Ty się nawet nie odnosisz do tego co PO faktycznie robi, ty po prostu znowu, tradycyjnie dla siebie, uprawiasz projekcję: rozpisujesz się o tym jak to Kaczyński bezsadnie uznawany jest za wcielenie szatana, po czym wyrażasz się o PO w dokładnie ten sam sposób. Twoje wywody o tym jakie to "spustoszenie w społeczeństwie którego nie da się porównać z niczym innym" sieją rzady PO, są dokładnie tyle samo warte co to twierdzenie, że Kaczyński pożera dzieci. Ten sam poziom paranoi, której odniesienie do rzeczywistości jest żadne.

No i powturzę to po raz kolejny - jeżeli Johnny nie jest fanatykiem PiSu, to ja jestem Imperatorem Rosji i Wszechrusi. To udawanie neutralności już dawno przestało ci wychodzić.

Ale ważne, że Johnny dobrze sie z tym czuje :-)

Cz wrz 29, 2011 7:15

Alus! Ekspertem w dziedzinie transformacji słów:"Przepraszam i młość" jest Twoja partia, na 100% jest to Platforma.
http://www.youtube.com/watch?v=0x1_8chGS5U

Cz wrz 29, 2011 10:19

Witold napisał(a):
No i powturzę

Eee... to rzecz jasna miało wyglądać trochę inaczej

Cz wrz 29, 2011 10:29

Witold napisał(a):
Witold napisał(a):
No i powturzę

Eee... to rzecz jasna miało wyglądać trochę inaczej
Samokrytyka w wydaniu Witolda :o

Cz wrz 29, 2011 18:18

Coraz bardziej podziwiam odwagę Tuska. W Lublinie stawił czoła wobec okrzyków:Donald ty łotrze, w Lublinie nikt cię nie poprze.
Coraz bardziej jestem też pewna, że wewnętrzna opozycja gotuje mu taki los.

So paź 01, 2011 19:57

Gita2 napisał(a):
Coraz bardziej jestem też pewna, że wewnętrzna opozycja gotuje mu taki los.

O tym już od dawna piszą w nie-rządowych mediach, zobaczymy ;) Jak to będzie wyglądać? Otóż mniej więcej w połowie kolejnej kadencji PO wszystko runie i to w taki sposób, że nie będzie się już tego dało zwalić na "ogólnoświatowy kryzys". W Partii dojdzie wtedy do przesilenia, w wyniku którego nastąpi "wymiana przywództwa", "odnowa" itp. (manewr doskonale przećwiczony za czasów realnego socjalizmu). Donald Tusk odejdzie, by objąć prominentne stanowisko europejskie (ponoć już mu obiecane przez kanclerz Merkel), a zastąpi go "świeża krew" (w osobie np. Schetyny), która będzie obiecywać, że "teraz już się wszystko zmieni", "teraz już będzie dobrze", "PiS nadal może wrócić" etc.etc.

Witold napisał(a):
ty się nawet nie odnosisz do tego co PO faktycznie robi

Stopień, że się tak wyrażę, bezpodstawności twoich insynuacji niekiedy przekracza granice śmieszności.

Cytuj:
po czym wyrażasz się o PO w dokładnie ten sam sposób. Twoje wywody o tym jakie to "spustoszenie w społeczeństwie którego nie da się porównać z niczym innym" sieją rzady PO, są dokładnie tyle samo warte co to twierdzenie, że Kaczyński pożera dzieci.

Przeciwnie - na wszystko, co piszę, podaję konkretne podstawy. Tymczasem fani PO w ogóle ich nie potrzebują: można udowodnić bezpodstawność niemal każdej ich insynuacji (co zresztą konsekwentnie robię), ponieważ nigdy nie są one oparte na faktach, tylko na wymyślonych w prorządowych mediach historyjkach o złym Kaczorze. Mówią np. że PiS coś "głosi" - a PiS nigdy czegoś takiego nie głosił, a najczęściej głosi coś dokładnie przeciwnego, co bez trudu można wykazać. Owszem, niekiedy może przerysowuję, ale to dlatego, że jestem autentycznie przerażony skalą spustoszenia.

Cytuj:
No i powturzę to po raz kolejny - jeżeli Johnny nie jest fanatykiem PiSu, to ja jestem Imperatorem Rosji i Wszechrusi.

Jest to po prostu kolejna insynuacja, nie mająca oparcia w żadnych faktach, tylko w historyjce wymyślonej w prorządowych mediach, jakoby każdy, kto atakuje PO, był jednocześnie "fanatykiem PiS". Nie jestem fanatykiem PiS i nawet prawdopodobnie nie zagłosuję na PiS (niestety, żaden kandydat PiS z mojego okręgu dotąd nie wypełnił ankiety na maszprawowiedziec.pl). Ale, jak chcesz, możesz dalej uzewnętrzniać swoje imaginacje (i bluzgać, co lubisz najbardziej), świadczą one jedynie o tobie.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

N paź 02, 2011 9:35

Wybory już niedługo, więc sondażownie pracują w pocie czoła. Dziś Onet podał, że prognoza wyborcza Homo Homini wskazała po raz pierwszy na przewagę PiS. Trochę chyba się pospieszyli - powinni to ogłosić bliżej ciszy wyborczej. Nie wykluczam jednak, że atak będzie silniejszy i w czwartek czy piątek HH ogłosi, że PiS ma już wyraźną przewagę - by antypisowcy dobrze zrozumieli, że nie ma co wydziwiać z jakimiś palikotami czy eseldami, tylko ratować Polskę przez głosowanie na PO. Zobaczymy.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

N paź 02, 2011 10:46
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 166  Następna strona