PiS - Populizm i Socjalizm
Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
 Re: PiS- Populizm i Socjalizm.
Alus napisał(a): Nie ma w tym, że nie czytając wiem co moze powiedzieć p. Fotyga, Kaczyński, Ziobro, Brudziński, Suski, Kempa, Macierewicz.....nasłuchaliśmy sie tego przez kilka lat. To samo można powiedzieć o politykach każdej innej partii. Ale poza tym, co politycy mówią, jest jeszcze to, co politycy robią. Cytuj: jedynie nigdy nie zdołam sie utożsamić z ludźmi, którzy wszystkich poza nimi kwalifikują ZOMO, front od FiM z Piotrowskim mordercą ks. Popiełuszko po PO. Tacy ludzie nie istnieją, poza wyobraźnią fanatyków PO. Kaczyński nigdy nie utożsamiał owego "frontu" z jakąś "częścią społeczeństwa". Takie zachowanie charakteryzuje natomiast fanatyków PO. To dla nich istnieje jakaś "część społeczeństwa", którą stanowią "genetyczni patrioci" - ludzie z gruntu źli, "wataha" i "bydło" do "dorżnięcia". Jest to debilne i prymitywne (zasługi Platformy Obywatelskiej dla promowania w społeczeństwie debilizmu, prymitywizmu, warcholstwa, obrazy dla cywilizowanych wartości itp. są nie do przecenienia), ale oczywiście, mają prawo do takiego zdania, tylko proszę nie projektować własnego oglądu rzeczywistości na przeciwników.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So paź 01, 2011 10:20 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): Nie ma w tym, że nie czytając wiem co moze powiedzieć p. Fotyga, Kaczyński, Ziobro, Brudziński, Suski, Kempa, Macierewicz.....nasłuchaliśmy sie tego przez kilka lat. To samo można powiedzieć o politykach każdej innej partii. Ale poza tym, co politycy mówią, jest jeszcze to, co politycy robią. Cytuj: jedynie nigdy nie zdołam sie utożsamić z ludźmi, którzy wszystkich poza nimi kwalifikują ZOMO, front od FiM z Piotrowskim mordercą ks. Popiełuszko po PO. Tacy ludzie nie istnieją, poza wyobraźnią fanatyków PO. Kaczyński nigdy nie utożsamiał owego "frontu" z jakąś "częścią społeczeństwa". Takie zachowanie charakteryzuje natomiast fanatyków PO. To dla nich istnieje jakaś "część społeczeństwa", którą stanowią "genetyczni patrioci" - ludzie z gruntu źli, "wataha" i "bydło" do "dorżnięcia". Jest to debilne i prymitywne (zasługi Platformy Obywatelskiej dla promowania w społeczeństwie debilizmu, prymitywizmu, warcholstwa, obrazy dla cywilizowanych wartości itp. są nie do przecenienia), ale oczywiście, mają prawo do takiego zdania, tylko proszę nie projektować własnego oglądu rzeczywistości na przeciwników. Czyli nigdy Kaczyński nie powiedział: - socjalizm to był ustrój hołoty dla hołoty......czy ludzi, ltórzy dopasowali sie do PRL należy traktować jak stale wykluczonych. Czy nie należy częśc z nich dwłaczyć w budowę nowego państwa?.....ale oczywiscie tylko tą, która weszła w szeregi PiS - reszta to hołota. - Nasi przeciwnicy to strasznie mali ludzie, marni pod każdym względem - intelektualnym i moralnym. - Stanęła tu do walki w zwartym ordunku łże-elita IIIRP- nie wychowałem się na podwórku, ale w troche lepszych miejsach. Czyli my w 80% wychowani w dobie PRL na podwórku jesteśmy hołotą i ZOMO, marną pod względem intelektualnym i moralnym i wraz z FiM z Piotrowskim mordercą ks. Piopiełszki tworzymy front łże-elit.
|
So paź 01, 2011 10:40 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Czyli nigdy Kaczyński nie powiedział: - socjalizm to był ustrój hołoty dla hołoty..... Ten marzący o powrocie PRL socjalista naprawdę tak powiedział?  Cytuj: Czyli my w 80% wychowani w dobie PRL na podwórku jesteśmy hołotą i ZOMO, marną pod względem intelektualnym i moralnym i wraz z FiM z Piotrowskim mordercą ks. Piopiełszki tworzymy front łże-elit. Nie - w tym, co mówi Kaczyński nie chodzi o "was". Alus, błagam, POMYŚL czasem trochę, przecież Kaczyński też się wychowywał w PRL, nie rozumiesz tego? Kaczyński mówi o politykach, o "łże-elitach", o grupach interesu, o "uwłaszczonej nomenklaturze" itp. TO WY MÓWICIE O SPOŁECZEŃSTWIE, WY MÓWICIE O WSPÓŁOBYWATELACH, WY MÓWICIE O ZWYKŁYCH LUDZIACH, KTÓRYCH NAZYWACIE BYDŁEM, "GENETYCZNYMI PATRIOTAMI" I NIENAWIDZICIE Z CAŁEGO SERCA. A potem jedynie projektujecie własną nienawiść na tych, których nią obdarzacie. Platforma Obywatelska jest pierwszą w Polsce partią opartą na czystej nienawiści. Dlatego właśnie zresztą Tusk, jako pierwszy polityk, mówił o "polityce miłości" (Orwell się kłania). Nie jest wcale trudno to zauważyć, wystarczy zacząć myśleć.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So paź 01, 2011 10:48 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny - nie tłumacz "z polskiego na nasze" - skoro głosowałam na PO to współtworzę wedle Kaczyńskiego szeroki front wespół z morderca Piotrowskim. Wychowywałam sie na podwórku - jestem hołotą PRLowską - bo przecież przez lata uczono mnie, że socjalizm został stworzony z racji na moje dobro. Samo stwiedzenie Twoje, że PO została stworzona na bazie czystej nienawiści, choć może nie jesteś w stanie tego pojąć, godzi w Ciebie....katolik nie może głosić Ewangelii, która powiada " wszelka władza pochodzi od Boga i równoległe głosić, że szatan - bo nienawiść jest jego domeną - sprokurował nam rząd. Zrozumiałe takie stwierdzenie w ustach satanisty...ale katolik, który ignoruje naukę Ewangelii i wmawia, że szatan jest silniejszy od Boga? 
|
So paź 01, 2011 10:58 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): skoro głosowałam na PO to współtworzę wedle Kaczyńskiego szeroki front wespół z morderca Piotrowskim. Nieprawda i nikt nigdy tak nie twierdził. Wymyśliłaś to sobie. Kaczyński nie mówił o tobie, tylko o froncie "łże-elit", które poparły i nadal popierają PO. No, przyznajmy, że akurat "front Piotrowskiego" przestał popierać PO, skoro nie ma tam już Palikota. Cytuj: .katolik nie może głosić Ewangelii, która powiada "wszelka władza pochodzi od Boga i równoległe głosić, że szatan - bo nienawiść jest jego domeną - sprokurował nam rząd. Więc we władzy PiS też nie było nienawiści? Brawo, no dalej Alus, teraz już musisz to przyznać 
|
So paź 01, 2011 11:19 |
|
|
|
 |
Asphodelus
|
Johnny99 napisał(a): Nieprawda i nikt nigdy tak nie twierdził. Wymyśliłaś to sobie. Kaczyński nie mówił o tobie, tylko o froncie "łże-elit", które poparły i nadal popierają PO. No, przyznajmy, że akurat "front Piotrowskiego" przestał popierać PO, skoro nie ma tam już Palikota.
Przecież dla PiS wykształciuchy to ci, którzy na PiS nie głosowali, czyli ludzie wykształceni którzy nie nabierają się na PiS.
|
So paź 01, 2011 11:39 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Przecież dla PiS wykształciuchy to ci, którzy na PiS nie głosowali Bzdura. Ludwik Dorn miał na myśli coś innego - właśnie tych, którzy zostali nauczeni pogardy i nienawiści dla "tego społeczeństwa", którego wszystkie demony i najgorsze cechy wyraża podobno Kaczyński.
|
So paź 01, 2011 12:08 |
|
 |
Asphodelus
|
Johnny99 napisał(a): Cytuj: Przecież dla PiS wykształciuchy to ci, którzy na PiS nie głosowali Bzdura. Ludwik Dorn miał na myśli coś innego - właśnie tych, którzy zostali nauczeni pogardy i nienawiści dla "tego społeczeństwa", którego wszystkie demony i najgorsze cechy wyraża podobno Kaczyński. A jak się Johny odniesie do języka nienawiści jakim posługuje się wobec swych przeciwników ''te społeczeństwo'' czyli PiSowcy: Moje doświadczenia: Język Pisowskiej nienawiści : oto jak (cytuję z pamięci) są lżeni przez PiS ich przeciwnicy w internecie.: Żyd, Mason, Żydokomuna, lewackie szmaty/ścierwa/świnie/zdrajcy/, Ruscy, POmyleńcy, POj...ańcy, paligłupy, palik...wy, lewacka zydomasońsko-ateistyczna tłuszcza, POmiot, naczelni opluwacze, cadyki... to i tak nie wszystkie przykłady, zatem możesz sobie czytelniku wyobraźić jak niski jest poziom PiSowców. Doświadczenia Pilastra: pilaster napisał(a): Trudno o większe przeinaczenie rzeczywistości. Dla PiS jego wrogowie - Polacy to: Agenci, ubecy, esbeckie mordy (to moje ulubione  ), lemingi, zakamuflowana opcja niemiecka, zdrajcy, zaprzańcy, targowica, razwiedka, kłamcy, łajdacy, "starsi i mądrzejsi" (to tak, zeby nie padło posądzenie o antysemityzm), "obóz zdrady narodowej", "bogaci i wpływowi" (w PiSie to obelga), "osiągajacy nienależne zyski", "bogacący się w sposób nieuzasadniony" etc, etc. PiS w ogóle do opisu Polaków nie używa żadnych określeń neutralnych.  Nienawiść mój drogi Johny rozpętują fanatyczni PiSowcy i radiomaryjcy. Oni zaczęli atak jadu i nienawiści. Nasze ataki to jest po prostu zdrowy odpór.
|
So paź 01, 2011 13:14 |
|
 |
Johnny99
|
Asphodelus napisał(a): Język Pisowskiej nienawiści : oto jak (cytuję z pamięci) są lżeni przez PiS ich przeciwnicy w internecie.: Czyli "PiS" = komentatorzy internetowi? Może jeszcze ci na Onecie?  Cytuj: Nienawiść mój drogi Johny rozpętują fanatyczni PiSowcy i radiomaryjcy. Oni zaczęli atak jadu i nienawiści. Nasze ataki to jest po prostu zdrowy odpór. Bzdura. Jest dokładnie odwrotnie. Przy czym było tu kilka etapów budowania nienawiści w Polsce, od 1989r. Także bowiem np. Radio Maryja, w dzisiejszej postaci, zostało stworzone tak, jak zostało, w wyniku kampanii nienawiści, którą po transformacji rozpętały Elity przeciwko "genetycznym patriotom" - czyli tej złej i niewłaściwej części społeczeństwa. Od samego początku to właśnie było źródłem nienawiści: wasze przeświadczenie, że stanowicie lepszą część społeczeństwa, natomiast ta gorsza - "genetyczni patrioci", "bydło", "wataha" - nie ma żadnych praw, nawet prawa głosu, bo jest taka zła. Wy podzieliliście społeczeństwo, wy wywołaliście pogardę "normalnych, lepiej wykształconych" itp. do "ciemnogrodu", wy uznaliście, że tylko wy macie rację w odniesieniu do tego, jaka ma być Polska, wy wreszcie - PO - rozpoczęliście podział i kampanię nienawiści w najnowszej formie duopolu PO i PiS, a także przyjęliście nienawiść i pogardę za fundament waszej polityki. Cała odpowiedzialność spoczywa po waszej stronie.
|
So paź 01, 2011 13:47 |
|
 |
Witold
|
Johnny99 napisał(a): A najzabawniejsze (choć nie ma w tym nic śmiesznego) jest to, że Platforma zdążyła już zrobić niemal wszystko z tego, za co atakowano PiS i z powodu czego ludzie boją się PiS. I oto kolejny dobry argument, żeby głosować na partię inną niż te dwie.
|
So paź 01, 2011 13:55 |
|
 |
Johnny99
|
Witold napisał(a): I oto kolejny dobry argument, żeby głosować na partię inną niż te dwie. Zgadza się.
|
So paź 01, 2011 13:57 |
|
 |
Asphodelus
|
Johnny99 napisał(a): Czyli "PiS" = komentatorzy internetowi? Może jeszcze ci na Onecie?  Tyle że prywatnie twarzą w twarz to pisowcy ci nie powiedzą wprost co o tobie myślą. Pewno się boją. Cytuj: Bzdura. Jest dokładnie odwrotnie. Przy czym było tu kilka etapów budowania nienawiści w Polsce, od 1989r. Także bowiem np. Radio Maryja, w dzisiejszej postaci, zostało stworzone tak, jak zostało, w wyniku kampanii nienawiści, którą po transformacji rozpętały Elity przeciwko "genetycznym patriotom" - czyli tej złej i niewłaściwej części społeczeństwa. Od samego początku to właśnie było źródłem nienawiści: wasze przeświadczenie, że stanowicie lepszą część społeczeństwa, natomiast ta gorsza - "genetyczni patrioci", "bydło", "wataha" - nie ma żadnych praw, nawet prawa głosu, bo jest taka zła. Wy podzieliliście społeczeństwo, wy wywołaliście pogardę "normalnych, lepiej wykształconych" itp. do "ciemnogrodu", wy uznaliście, że tylko wy macie rację w odniesieniu do tego, jaka ma być Polska, wy wreszcie - PO - rozpoczęliście podział i kampanię nienawiści w najnowszej formie duopolu PO i PiS, a także przyjęliście nienawiść i pogardę za fundament waszej polityki. Cała odpowiedzialność spoczywa po waszej stronie. Rydzyk i jego sprzymierzeńcy przed 2005 byli znani ale spokojniejsi. Owszem psioczyli na liberałów, lewaków i masonów ale nie było to tak zauważalne jak po 2005. Po 2005 gdy Rydzyk skumał się z Kaczyńskim utworzyli swój słynny front anty lewacko-ateistyczno-liberalno-platformo-masońsko-niemiecko-rosyjsko-unijny. Wtedy stali się najaktywniejsi i agresywni. Np. gdy rządziła AWS była do Rydzyka i jemu podobnych nastawiona przychylnie ale nie było wyraźnego sojuszu. Jak wcześniej wspomniałem w 2005 r. zaczęła się koalicja PiS-LPR-SO-RM. To była pełna symbioza. Odwiedzano się masowo w siedzibie RM oraz na partyjnych zlotach w Częstochowie. Ja nie jestem katolikiem ale jak głupio czuli się polscy katolicy anty-pisowcy (jak np. Alus czy Pilaster) jak czysto religijne uroczystości na Jasnej Górze stały się religijno-politycznymi. Pielgrzymowali już nie katolicy tylko PiSo-katole i Radiomaryjcy. A na trybunach dumnie stali ramię w ramię: Kaczyński, Rydzyk, Lepper, Giertych. W dodatku radiomaryjcy zaatakowali w brutalny sposób dziennikarzy TVN, zaatakowali ich, bo Rydzyk ich nauczył nienawidziec TVN-u. Zatem nauka nienawiści była pierwsza u Rydzyka! Rydzyk zatrzymał ich mentalnie na poziomie komuny. PiS promował ludzi nieudacznych, tacy też byli jego zwolennicy... mówisz ze ''młodzi wykształceni z wielkich miast'' nienawidzą ''genetycznych patriotów'' ale to Kaczyński wolał to środowisko, proste, niewykształcone, nienawidzące kapitalizmu a kochające socjalizm, religijnie fanatyczne. Wolał moherów i słabo wykształconych, od klasy średniej i wyższej. Klasą średnią i wyższą Kaczyński przecież pogardza uważa ich za ''nieuczciwie się bogacących'', ''postkomuchów'', ''wykształciuchy'', ''łże elity''. Wolał ciemny lud od elit. Ale przecież władza powinna się opierac na klasach wyższych nie niższych. Nie jest dobre opieranie popularności na pospólstwie a Kaczyński ich popiera i im przyklaskuje: Chcecie ulgi? -chcemy! chcecie państwowe nieprywatyzowane jak za komuny firmy? -chcemy! chcecie zasiłki? -chcemy! On dał się ponieśc głosowi nizin społecznych, a powinien ich oświecac.
|
So paź 01, 2011 15:35 |
|
 |
Johnny99
|
Kolejny raz po prostu powtarzasz slogany. Operujesz kategoriami "pospólstwo", "klasy niższe" itp. itd. Wciąż ten sam dyskurs pogardy. Plus tradycyjne, antypisowskie mity - jakoby np. Kaczyński pogardzał ludźmi wykształconymi. Tymczasem to Tusk gardzi ludźmi wykształconymi, czemu wielokrotnie dawał wyraz, np. w kwestiach kultury czy w sporze o OFE. A teraz najwięcej kandydatów z tytułem profesora ma na listach.. PiS. Mam propozycję: zacznij patrzeć szerzej, czytać trochę więcej, otworzyć oczy na przekaz inny niż ten "główny". Od razu zaczniesz na wszystko patrzeć inaczej. Nie daj sobą manipulować.
|
So paź 01, 2011 15:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Nieprawda i nikt nigdy tak nie twierdził. Wymyśliłaś to sobie. Kaczyński nie mówił o tobie, tylko o froncie "łże-elit", które poparły i nadal popierają PO. No, przyznajmy, że akurat "front Piotrowskiego" przestał popierać PO, skoro nie ma tam już Palikota. Nie kijem go, to go pałą /......nie o mnie, tylko o tych co popierają PO - a czymże zatem jest oddanie głosu na PO?? Cytuj: Więc we władzy PiS też nie było nienawiści? Brawo, no dalej Alus, teraz już musisz to przyznać  Nie było nienawiści - była i jest niezgoda na metody traktowania ludzi - w tym mnie, wyborcę PO, wychowaną na podwórku. Johnny99 napisał(a): Kolejny raz po prostu powtarzasz slogany. Operujesz kategoriami "pospólstwo", "klasy niższe" itp. itd. Wciąż ten sam dyskurs pogardy. Plus tradycyjne, antypisowskie mity - jakoby np. Kaczyński pogardzał ludźmi wykształconymi. Tymczasem to Tusk gardzi ludźmi wykształconymi, czemu wielokrotnie dawał wyraz, np. w kwestiach kultury czy w sporze o OFE. A teraz najwięcej kandydatów z tytułem profesora ma na listach.. PiS. Mam propozycję: zacznij patrzeć szerzej, czytać trochę więcej, otworzyć oczy na przekaz inny niż ten "główny". Od razu zaczniesz na wszystko patrzeć inaczej. Nie daj sobą manipulować. Kaczyński nie róznicuje - pogardza wszystkimi, którzy nie podzielają jego poglądów.
|
So paź 01, 2011 15:53 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): .nie o mnie, tylko o tych co popierają PO - O "froncie medialnym łże-elit", a nie o przeciętnym wyborcy PO. Ile jeszcze razy mam to powtórzyć? Cytuj: Nie było - była i jest niezgoda na metody traktowania ludzi - w tym mnie, wyborcę PO, wychowaną na podwórku. Przecież to nie jest odpowiedź na pytanie. Czy władza PiS była oparta na nienawiści czy nie? Odpowiedz. Ale miło zauważyć, że fani PO już zaczynają wyrażać dumę z tego, że "wychowali się na podwórku"  Wychodzi szydło z worka  Cytuj: Kaczyński nie róznicuje - pogardza wszystkimi, którzy nie podzielają jego poglądów. Nieprawda i nie ma żadnych powodów, by tak uważać. Żadnych. Ani jednego. Są natomiast powody, by uważać tak o politykach PO, a już na pewno tego właśnie PO uczy swoich zwolenników.
|
So paź 01, 2011 15:58 |
|
|
|