Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 0:03

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 164 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
 Palikot - zdejmie krzyże, zlikwiduje finansowanie kościoła.. 
Autor Wiadomość

Post Re: Palikot - zdejmie krzyże, zlikwiduje finansowanie kościo
Johnny99 napisał(a):
Dokładnie przeciwnie - Kaczyński unikałby konfrontacji właśnie wtedy, gdyby zależało mu tylko i wyłącznie na jak najszybszym przejęciu władzy. Ponieważ jednak nie na tym mu zależy, działa w taki sposób, by jak najmocniej odciąć się od PO i utrzymać swój status "głównego wroga PO". W momencie, gdy PO poniesie totalną klęskę, rozwalając przy okazji państwo, całe społeczeństwo zwróci się.. oczywiście, do Kaczyńskiego. Taki właśnie jest plan.

Ten fragment jest po prostu genialny.

Nie tylko z tego powodu, że napisałeś właśnie, że rozwalenie państwa i jego zapaść, gospodarcza czy jakakoliwiek, jest częścią planu PiSu. Ale głównie z tego, że pilaster rownież o tym wielokrotnie pisał. Szczerze mówiąc, myślałem że przesadza, ale skoro już nawet taki fanatyk PiSu jak Johnny, potwierdza, to może jednak coś w tym było...

So paź 01, 2011 11:25

Johnny nie jest fanatykiem PiS. "Rozwalenie" państwa przez PO jest o tyle częścią planu PiS, że Kaczyński poważnie je przewiduje, a zdaje sobie sprawę z tego, że przejęcie władzy teraz - przy niemożliwości uzyskania takiego poparcia, by powstrzymać zmasowaną propagandę - jedynie odwlokłoby je w czasie.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

So paź 01, 2011 11:29

Johnny99 napisał(a):
Johnny nie jest fanatykiem PiS.

A Witold jest Carem Rosji. I należy się do niego zwracać "Wasza Imperatorska Wysokość".

Cytuj:
1) rząd jest najbardziej atakowany w wąskich i słabych kręgach propisowskich; w powszechnym odczuciu społeczeństwa są to kręgi ludzi "wierzących w hel", zatem nie traktowanych poważnie. Ataki te nie mają żadnego znaczenia społecznego.

Pisowski kompleks - "wszyscy nas nienawidzą bo jesteśmy otoczeni przez wrogów i to oni są winni wszystkich naszych klęsk". I nic nic więcej. Ataki na PiS też nie mają żadnego znaczenia społecznego. PiSowi to żadnych głosów nie odbiera, wyborcy PiSu i tak zagłosują na PiS, a pozostali są dość zniechęceni przez sam PiS i jego zwolenników. Nie od dziś wiadomo, że cały zły wizerunek PiSu, PiS chce zwalić na nieprzychylne mu media, ale to jest po prostu śmieszne, żałosne i tylko jeszcze bardziej go kompromituje.

So paź 01, 2011 11:54

Witold napisał(a):
A Witold jest Carem Rosji. I należy się do niego zwracać "Wasza Imperatorska Wysokość".

Różnica między Witoldem i Johnnym polega właśnie m.in. na tym, że Johnny nie twierdzi, iż Witold jest carem Rosji.

Cytuj:
wyborcy PiSu i tak zagłosują na PiS, a pozostali są dość zniechęceni przez sam PiS i jego zwolenników.

W tym właśnie rzecz: społeczeństwu wmawia się, że "to sam PiS się kompromituje" i nikt inny nie ma w tym żadnego udziału. Oczywiście, prawdą jest, że politycy PiS wielokrotnie się kompromitowali - ale dotyczy to polityków wszystkich partii i PiS w żaden sposób się w tym względzie nie wybija. No, zgodzę się też, że mniej dba o swój wizerunek, niż np. Platforma - dla której wizerunek jest najistotniejszy (Kaczyński na pewno nie zaczyna dnia od sprawdzania sondaży, jak, wg wielu doniesień, robi Tusk).

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

So paź 01, 2011 12:02
Cytuj:
Cytuj:
na znanym mi osobiście przykładzie Warszawy, pokazałem, że rzady PiS były katastrofą, także osobistą i finansową dla wielu ludzi nie należących bynajmniej do wpływowych grup interesu, które drenowały i wykorzystywały kraj do chronienia własnych tyłków i przy okazji trzepania grubej kasy.

myślę , że za taką deklaracja pójdą przykłady z którymi się zapoznamy. bo takie hasła typu wielu , dużo itd . nic nie dają a wręcz zdają sie potwierdzać fakty jakieś jednostkowe . może sie jednak mylę to przepraszam .

to było do pilastra i czekam z tymi przykładami wielu ludzi doprowadzonych do katastrofy .

So paź 01, 2011 12:17

Johnny99 napisał(a):
Różnica między Witoldem i Johnnym polega właśnie m.in. na tym, że Johnny nie twierdzi, iż Witold jest carem Rosji.

Ale Witold jest :) Tak samo jak Johnny nie jest fanatykiem PiSu ;)

Cytuj:
W tym właśnie rzecz: społeczeństwu wmawia się, że "to sam PiS się kompromituje" i nikt inny nie ma w tym żadnego udziału.

W tym właśnie rzecz: PiSowi i jego wyznawcom wydaje się, że społeczeństwu naprawdę trzeba to wmawiać.

Cytuj:
Oczywiście, prawdą jest, że politycy PiS wielokrotnie się kompromitowali - ale dotyczy to polityków wszystkich partii i PiS w żaden sposób się w tym względzie nie wybija.

O, wiesz, problem w tym że kiedy mówię o kompromitacjach PiSu to nie mam na myśli jakichś tam wpadek słownych, tylko właśnie konsekwentne trzymanie się przez tą partię jej ideologii i retoryki. Czego Platformie raczej zarzucić się nie da. Ogromny udział w kształtowaniu wizerunku PiSu mają także jego zwolennicy, szczególnie ci spod znaku RM, "obrony krzyża" i tak dalej.

Nie żebym wytykał palcami, ale Johnny i Gita również ciężko pracują na to, żeby wyrobić wyborcom PiSu odpowiedni wizerunek :)

So paź 01, 2011 12:29

Witold napisał(a):
Ale Witold jest :) Tak samo jak Johnny nie jest fanatykiem PiSu ;)

Johnny nie insynuuje Witoldowi czegoś, na co nie posiada żadnych przesłanek. Natomiast Witold insynuuje Johnny'emu bycie fanatykiem PiS, choć nie posiada na to żadnych przesłanek. Tak wygląda sytuacja.

Cytuj:
W tym właśnie rzecz: PiSowi i jego wyznawcom wydaje się, że społeczeństwu naprawdę trzeba to wmawiać.

Zgoda: teraz już społeczeństwo zostało odpowiednio wytresowane i już mu tego wmawiać nie trzeba ;)

Cytuj:
O, wiesz, problem w tym że kiedy mówię o kompromitacjach PiSu to nie mam na myśli jakichś tam wpadek słownych, tylko właśnie konsekwentne trzymanie się przez tą partię jej ideologii i retoryki. Czego Platformie raczej zarzucić się nie da.

Owszem, Platformie w większym niż PiS stopniu można zarzucić niekonsekwencję ;)

Cytuj:
Ogromny udział w kształtowaniu wizerunku PiSu mają także jego zwolennicy, szczególnie ci spod znaku RM, "obrony krzyża" i tak dalej.

Bo są odpowiednio "opracowywani" medialnie, ponadto robi się także wszystko, by ich zmobilizować czy sprowokować. Podobnie zresztą postępuje także PO, co szeroko opisuje w swojej książce Palikot. W odniesieniu do zwolenników PO nic takiego się nie dzieje; na przykład, ze sprawy krzyża na Krakowskim pamięta się tylko jakieś straszne rzeczy, które robili "obrońcy" - natomiast co do ich przeciwników używa się określeń typu "złota polska wyzwolona młodzież", bez zwracania najmniejszej uwagi na to, kim była, kto ją tam podburzał i co konkretnie robiła. Po prostu - ktoś, kto atakuje pisowców, jest poza krytyką. Podobnie jest z Nergalem - jego związków z trójmiejską sceną nazi-rockową nikt nie wyciąga i nie wyciągnie, ponieważ Nergal atakuje katolicyzm, co stawia go poza krytyką.

So paź 01, 2011 12:37

Ta młodzież ''antykrzyżowa'' to normalni ludzie, skrzyknęli się na Facebooku. Nie wiem czemu ktoś miałby ich podburzać... sami przyszli to był obywatelski sprzeciw przeciw tym co sprzeciwili się kurii ws. przeniesienia krzyża.

Miał być krzyż w spokoju przeniesiony- genetyczni patrioci nie pozwolili. :(

So paź 01, 2011 13:27

Jak widać, społeczeństwo nawet nie wie, co ci "normalni ludzie" tam wyprawiali. Nic dziwnego.

So paź 01, 2011 13:36

Johnny99 napisał(a):
Natomiast Witold insynuuje Johnny'emu bycie fanatykiem PiS, choć nie posiada na to żadnych przesłanek. Tak wygląda sytuacja.

Ależ posiada. Johnny dostarcza ich całej masy w swoich postach.

Cytuj:
Owszem, Platformie w większym niż PiS stopniu można zarzucić niekonsekwencję ;)

Tu się akurat zgadzamy. Przy czym w kwestiach ideologicznych. Już w np. w nie formowaniu koalicji z Samoobroną czy w byciu premierem przez całą kadencję, PiS specjalnie konsekwentny nie jest. Ale swojej ideologii się trzyma. Co w wypadku tej partii jest akurat ogromną wadą.

Cytuj:
Bo są odpowiednio "opracowywani" medialnie, ponadto robi się także wszystko, by ich zmobilizować czy sprowokować.

Johnny nie tylko jest fanatykiem PiSu, ale też się w swoim fanatyzmie pogrąża. Jeszcze niedawno w zasadzie zgadzał się ze mną, co do sekciarskiego, fanatycznego charakteru moherowego elektoratu. Dziś już uważa, że to też jest wina wrogich mediów, kampanii nienawiści itd.

Na wszystko. Na wszystko wyznawcy PiSu mają jeden i ten sam argument. Dostaliście jakąś instrukcję od posła prowadzącego?

1. Jeżeli komuś wydaje się, PiS lub jego wyborcy robią coś co stawiałoby ich w złym świetle, to jest to wina tylko i wyłącznie kampanii nienawiści prowadzonej przez wrogie media.
2. Jeżeli PiS lub jego wyborcy naprawdę robią coś co stawiałoby ich w złym świetle, patrz punkt pierwszy.

Cytuj:
Po prostu - ktoś, kto atakuje pisowców, jest poza krytyką. Podobnie jest z Nergalem - jego związków z trójmiejską sceną nazi-rockową nikt nie wyciąga i nie wyciągnie, ponieważ Nergal atakuje katolicyzm, co stawia go poza krytyką.

Johnny... g*wno prawda i doskonale o tym wiesz. Zachowujesz się jakbyś udawał, że media krytykujące Nergala i propagujące wielkość PiS w ogóle nie istniały. A istnieją i jeszcze nie dawno wychwalałeś, jak to im się co miesiąć podwajają obroty, czy coś w tym guście. To może się w końcu zdecyduj.

So paź 01, 2011 14:06

Witold napisał(a):
Ależ posiada. Johnny dostarcza ich całej masy w swoich postach.

Poproszę w takim razie o przykłady. Może być jeden.

Cytuj:
Już w np. w nie formowaniu koalicji z Samoobroną czy w byciu premierem przez całą kadencję, PiS specjalnie konsekwentny nie jest.

Te przykłady zostały zdemonizowane, podobnie, jak np. "taśmy prawdy" Renaty Beger. Większość polityków zachowałaby się tak samo, podobnie, jak większość z nich nie dotrzymuje obietnic, zwłaszcza tego rodzaju (Komorowski np. obiecał, że jeśli sąd uniewinni Szeremietiewa, to odejdzie z polityki. Sąd Szeremietiewa uniewinnił, a Bronek.. łohoho, jak daleko zaszedł! :-D ).

Cytuj:
Jeszcze niedawno w zasadzie zgadzał się ze mną, co do sekciarskiego, fanatycznego charakteru moherowego elektoratu. Dziś już uważa, że to też jest wina wrogich mediów, kampanii nienawiści itd.

Jeśli chodzi o elektorat radiomaryjny, to zawsze uważałem tak samo - jego charakter został stworzony w wyniku rozpętania przeciwko nim kampanii nienawiści w latach 90-tych, co wyzyskał o. Rydzyk. Po prostu, w odróżnieniu od antypisowców, zawsze staram się znaleźć najpierw racjonalne wytłumaczenie, a dopiero gdy mi się to nie uda oceniać człowieka "jako takiego". Antypisowcy i fani PO przeciwnie, osądzają od razu: ten to "genetyczny patriota", jest zły sam z siebie, tak po prostu, nikt temu nie jest winien i nikt za to nie odpowiada (no, może czasem "PRL", ale na pewno nikt mający związek z tym, jak powinniśmy dziś głosować) - ci ludzie zwyczajnie urodzili się źli i źli umrą, im szybciej, tym lepiej. Takie postrzeganie świata jest mi obce i pewnie dlatego nie nadaję się zupełnie na antypisowca czy zwolennika PO.

Cytuj:
Johnny... g*wno prawda i doskonale o tym wiesz. Zachowujesz się jakbyś udawał, że media krytykujące Nergala i propagujące wielkość PiS w ogóle nie istniały. A istnieją i jeszcze nie dawno wychwalałeś, jak to im się co miesiąć podwajają obroty, czy coś w tym guście. To może się w końcu zdecyduj.

Powtarzam za każdym razem - siła oddziaływania jednych i drugich jest nieporównywalna.

So paź 01, 2011 15:02

Johnny99 napisał(a):
Jak widać, społeczeństwo nawet nie wie, co ci "normalni ludzie" tam wyprawiali. Nic dziwnego.

Cóż takiego tam wyprawiali?

So paź 01, 2011 15:09

http://www.youtube.com/watch?v=AyX-5qXx_r8

So paź 01, 2011 15:21

Johnny99 napisał(a):
http://www.youtube.com/watch?v=AyX-5qXx_r8

Zmanipulowany filmik pokazujący wybranych i wyreżyserowanych zwolenników PiS. Np. pan wyglądający na Żyda (w czerwonej bluzie) mówi o Kaczyński który o mało siebie nie zabił i 3 innych prezydentów. Dalej ta studentka dziennikarstwa chyba żartuje mówiąc że jest ''wolnościowa'' zwolennik PiS jest przecież wrogiem wolności. Dalej kłamie o upolitycznieniu uniwersytetów... co za łgarstwo. Na UMK np. są i jedni i drudzy i jakoś się dogadują. (nawet z PiSowcem Bartyzelem.)

Potem krzyczą precz z komuną... żałosne, gdyby to była komuna to by dawno w więzieniach siedzieli.

Potem jakiś łysy starszy pan się wymądrza a nie podaje merytorycznego źródła wypowiedzi.

Potem ''straszak'' mówi - ''Polacy boja się ze staną się rosyjską strefą wpływu''! To Kaczyński i Rydzyk straszą Rosją i uczą nienawiści wobec Rosji.

Potem dziadki mają pretensje: ale cóż! Koniec żałoby! Koniec smutku trza życ dalej, a kto tego nie rozumie, to jego problem.

Potem lament, ''genetycznej patriotki'': milicja mnie wylegitymowała! Co za kobieta! Przecież mamy policje a nie milicję ale ona tego nie zauwazyła. Co więcej: plac przed pałacem to nie jest żaden grób Kaczyńskiego! Czy oni są naprawdę tacy tępi???????????

Zresztą ta kobieta jest silnie sklerykalizowana.

Jak chce się oddac hołd Kaczyńskiemu to marsz do Krakowa!
Nastepnie
Fanatyczny ksiądz używa symbolu swojej wiary, dla własnego widzimisię.
Potem... poziom pisowców jest denny... : ''Virtuti militari robiono na podstawie krzyża''
Ja widziałem pierwowzór, jest wzorowany na liściach laurowych!!

Potem występuje jakiś upośledzony chłopczyk... zal mi go.

Potem pani w okularach zapomniała ze w przeciwieństwie do dawnych czasów to teraz KK walczy z wolnością. Walczy z inaczej myślącymi.

Potem kameruje ludzi którzy nie chcą byc kamerowani i ich prowokuje.

Potem ( już w dzień) wściekły atak obrońców na Policję i straż Miejską, za coś takiego powinny byc prokurator i aresztowania. Lżenie Straży Miejskiej od Gestapo, jest to ciężka obraza.

Potem zakrzyczeni i zaszantażowani przez obrońców księża.

Potem chorzy już chyba ludzie marnujący całe dni i noce pod krzyżem. Żal mi ich jak marnują oni swoje życie. Ot co z nimi zrobił Rydzyk i Kaczyński.

Potem kłamanie o tym ze krzyż to nasza polskosc i tożsamosc, jest to żałosne i pokazuje jak ogromnie są ci ludzie zmanipulowani przez Rydzyka.

Kaczyński sam się kompromitował. Swoim zachowaniem.

Bardzo mądrze powiedział jeden przeciwnik: Polska jest sklerykalizowana. Kler trzyma rząd dusz u części społeczeństwa.

''Nikt im nie zabrania się modlic w kościele''-prawda
Natomiast ''rzekome sikanie na znicze''-niepotwierdzone.

Kosciół stoi pusty 50 m dalej ale tam już nikogo nie ma. Przykro.
Sami się obrońcy na pośmiewisko wystawili. Jak np. ta chora psychicznie kobieta przywiązująca się do krzyża. Powiedzcie mi czy to jest normalne? Nie to jest chore. A chorych psychicznie i pomyleńców wysyła się do Tworek. Co ciekawe PiS sprowadził sobie nawet na plac swojego psychiatrę... broniącego tej kobiety przed zawiezieniem do Tworek.

Oczywiście wierny pomagier Kaczyńskiego redaktor GaZPol też tam jest, jeśli mnie oczy nie mylą.

Ci ludzie (zwolennicy) są głęboko nieszczęśliwi, pozbawieni prywatnego życia i zmanipulowani.
Dobrze że to się skończyło, to pośmiewisko.

So paź 01, 2011 17:11

Johnny99 napisał(a):
pilaster napisał(a):
PO rządzi mając przeciwko sobie zmasowaną propagandę frontu medialnego. I jest to najbardziej stabilny rząd w historii III RP

Bzdura. "Front medialny" przeciwko PO, po pierwsze, siłą oddziaływania społecznego w ogóle nie ma startu do frontu medialnego przeciwko PiS,

No właśnie. Ciekawe dlaczego? :biggrin:

Cytuj:
każde fronty antyplatformiane zostały zdemonizowane i zepchnięte do pozycji "genetycznych patriotów", czyli ludzi z gruntu złych

Oczywiście johnnemu ani do głowy nie przyjdzie, skąd się określenie "genetyczni patrioci" wzięło i kto je wymysłił i puścił w obieg. Nie był to pilaster. :D

Cytuj:
Nawet dość silna Gazeta Polska musi rozpaczliwie szukać wsparcia u.. kiboli.

To juz nie jest tak, ze co miesiąc ich nakład rośnie o 100%? :D

A poza tym kibole... Oczywiście to bardzo patriotyczna, praworządna i zamożna grupa czytelników. Dla gazpola w sam raz :D

Cytuj:
Cytuj:
Nie. Żeby wywołac kryzys w Polsce nie potrzeba "pełni władzy". A Kaczyński poprzez swoich popychli - brata prezydenta i Skrzypka, przecież próbował ten megakryzys wywołać w 2008.

A jak? Zresztą, nawet gdyby tak było, to teraz nie ma już ani prezydenta, ani Skrzypka.

Ale wtedy (2008) w momencie nadejścia kryzysu, kiedy nikt jeszcze nie wiedział jaki przebieg bedzie on miał, byli i próbowali wywołać panikę na rynku bankowym dodając złośłiwe uwagi, że "kredyty trzeba było brac w złotówkach".

Gdyby Polacy uwierzyli Kaczyńskiemu i Skrzypkowi i rzucili się masowo wycofywać wkłady z banków, wtedy, zapewne doszłoby do masowych bankructw i katastrofy tak przez PiS wyczekiwanej...

Ale jak napisałem - PiSowi się tej katastrofy wywołac nie udało, równiez dlatego, ze Polacy żadnym pisowskim popychlom już nie wierzyli.

Cytuj:
Cytuj:
A sie zanosi bo?

Z powodu tego, jak Platforma sprawuje władzę.

Czyli konkretnie? PiS jak sam Johnny99 twierdzi czeka na katastrofę. A jezeli katastrofa sama przyjść nie zechce? To PiS zrobi wszystko, zeby ją wywołać i przyśpieszyć. :(

Cytuj:
Cytuj:
Acha, w IPNie, albo innej pisowskiej jaczejce już takie taśmy spreparowano?

Oczywiście - cokolwiek złego mogłoby się okazać w kwestii PO, na pewno będzie to kłamliwe i spreparowane ;)

Ciekawe skąd inaczej by Johnny wiedział, że takie "taśmy" istnieją i lada moment zostaną ujawnione. :D A przecież IPN nie takie rzeczy fabrykował. Sfałszował "teczkę" Wielgusa, obrzucił pomyjami śp abp Życińskiego, wypędził z kraju najwybitniejszego żyjącego polskiego naukowca... to co mu tam jakieś "taśmy" :(

Cytuj:
Na razie jedyną osobą, który potraktował tą teorię serio, jest na tym forum Johnny99.

Cytuj:
Cytuj:
Więc skoro fanatycy PiSu wierzą w hel i "obezwladnienie"

Żadni fanatycy PiS nie wierzą w hel. O helu mówią WYŁĄCZNIE fanatycy PO.

Doprawdy? A kto ów hel wymyślił i wpuścił do obiegu medialnego?

Okazuje się że nawet posłowie PiS są "fanatykami PO" :D :D :D

Cytuj:
Cytuj:
To, że Kaczyńskiego pochowali na Wawelu to spisek i zmowa PO :) Co jest oczywistą oczywistoscią. :D

Cóż, to był pomysł kard. Dziwisza,

Nie, ten pomysł PiS usiłuje przypisać kard Dziwiszowi, odkąd odkryli jak bardzo fatalny dla PiSu się ten Wawel okazał.

Jakoś tak nikt nie ma ochoty żeby się przyznać: "to ja pierwszy wymyśliłem". Ciekawe dlaczego? :D

Cytuj:
Cytuj:
A w momencie katastrofy, faktycznie mieliśmy jedność narodową. Ale PiS ją zniszczył jeszcze zanim tydzień upłynął. :(

Nie PiS ją zniszczył, tylko Platforma i jej medialny front ją zniszczyła.

PO i jej front medialny nakazały pochować Kaczyńskiego na Wawelu. Tako rzecze Johnny99, zatem to prawda :D

Cytuj:
Cytuj:
na znanym mi osobiście przykładzie Warszawy, pokazałem, że rzady PiS były katastrofą, także osobistą i finansową dla wielu ludzi nie należących bynajmniej do wpływowych grup interesu, które drenowały i wykorzystywały kraj do chronienia własnych tyłków i przy okazji trzepania grubej kasy.

Ciekawe, nie znam nikogo poza Pilastrem, który nazwałby rządy Lecha Kaczyńskiego w Warszawie "katastrofą". Znam natomiast kilku, którzy tak określają rządy Hanny Gronkiewicz-Waltz.

Poniekąd. Raczej pilaster i Johnny99 nie mają wspólnych znajomych. :)

A co dooceny rządów w Warszawie Kaczyńskiego i HGW, to mamy do czynienia nie z opinią tego, czy innego faceta, ale z obiektywną wyceną wyborczą :) Oceną, w której HGW Kaczyńskiego deklasuje.

Zresztą co tu gadać. Kaczyński wstrzymał bezprawnie, łamiąc KPA, wydawanie pozwoleń na budowę? (nie tylko inwestycji miejskich, ale także prywatnych) Wstrzymał. Spowodowało to, że zaplanowane budowy się nie rozpoczęły? Spowodowało. Pociągnęło to straty dla inwestorów, firm budowlanych, ich kooperantów, pracowników, etc..? Pociągnęło.

Oczywiście, ani Johnny99, ani żaden inny fanatyk PiS, nie zająknął się, dlaczego już trzy lata po wygraniu wyborów na prezydenta miasta, miał Kaczyński tak fatalny wynik wyborczy w Warszawie, mimo dobrego wyniku w całym kraju (który jeszcze dobrodziejstw pisowskich rządów nie zaznał) I dlaczego w każdych kolejnych warszawskich wyborach pisowscy kandydaci wypadają coraz gorzej.

Cytuj:
Cytuj:
Skoro elektorat przepływa z SLD do PiS i przepływa także z SLD do Palikota, to dlaczego nie miałby przepływac równiez z PiS do Palikota? (lub na odwrót)

Dlatego, że dla obu tych elektoratów ten drugi stanowi, w ich pojęciu, całkowite przeciwieństwo.

Alez skąd. Poglądy Pisu i HP różnią się naprawdę tylko w drobnych i nieistotnych szczegółach. Pozostałe róznice są albo do zniwelowania (udawanie przywiązania do Krk), albo w ogóle ich nie ma (stosunek do "bogatych i wpływowych")

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Pn paź 03, 2011 15:48
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 164 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona