Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 20:34

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 Pogarda 
Autor Wiadomość

Post Re: Pogarda
Witold napisał(a):
Kopiowanie całych tekstów z portali internetowych bez żadnego komentarza, w normalnej sytuacji jest dla wszystkich czymś żałosnym, nieudolnym i śmiesznym.

Tak tak, Witold, możesz jeszcze napisać 10 postów o tym, jak to strasznie się ośmieszył ten żałosny i nieudolny forumowicz (nic ci tak nie wychodzi, jak obelgi) - byle tylko nie przeczytać, nie widzieć, nie słyszeć, nie myśleć.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

So paź 01, 2011 12:04

Johnny99 napisał(a):
Tak tak, Witold, możesz jeszcze napisać 10 postów o tym, jak to strasznie się ośmieszył ten żałosny i nieudolny forumowicz (nic ci tak nie wychodzi, jak obelgi) - byle tylko nie przeczytać, nie widzieć, nie słyszeć, nie myśleć.

A gdyby naprawdę okazało się że to zamach, zorganizowany tak jak mówi GP to co według Johnego powinno się zrobić?

So paź 01, 2011 13:22

Asphodelus napisał(a):
A gdyby naprawdę okazało się że to zamach, zorganizowany tak jak mówi GP to co według Johnego powinno się zrobić?

Jakieś konkrety? GP mówi wiele rzeczy.. gdyby się okazało, że to był zamach, to, oczywiście, należałoby wszcząć śledztwo, wykryć sprawców i ich osądzić.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

So paź 01, 2011 13:39

Johnny99 napisał(a):

Ale ja już to czytałem, właśnie stąd wiem, że to kopiuj-wklej, geniuszu...

So paź 01, 2011 13:56

I jakieś wnioski z tej lektury? Czekaj, odpowiem za ciebie: żałosne, absurdalne, idiotyczne, bez sensu, tylko wariat mógłby w takie idiotyzmy uwierzyć. Prawda?

So paź 01, 2011 13:58

Asphodelus napisał(a):
Johnny99 napisał(a):

W piątkowej GP jest artykuł:"10 dowodów na zamach w smoleńsku", ale nie zamach jest wątkiem
mojej notki, a wszechobecna pogarda, która dotknęła również rodziny ofiar smoleńskich.
W salonie24, również napisałam notkę:"Pogarda", tam jest więcej userów rozumiejących i zgadzających się z tym, że pogarda i nienawiść są wszechobecne i zjawisko to nasiliło się już kilka tygodni po katastrofie smoleńskiej.

So paź 01, 2011 15:10
Cytuj:
W piątkowej GP jest artykuł:"10 dowodów na zamach w smoleńsku", ale nie zamach jest wątkiem
mojej notki, a wszechobecna pogarda, która dotknęła również rodziny ofiar smoleńskich.
W salonie24, również napisałam notkę:"Pogarda", tam jest więcej userów rozumiejących i zgadzających się z tym, że pogarda i nienawiść są wszechobecne i zjawisko to nasiliło się już kilka tygodni po katastrofie smoleńskiej.

Pogardę niestety ukazujesz Ty - w stosunku do 85-88 rodzin, tych, którzy nie oskarżają gołosłownie, nie epatują nienawiścią, wrogością.
Katastrofa pod Smoleńskiem była przerażająca tragedią - ale niestety, taki jest nieodmienny los wszystkich ludzi - wszyscy umrzemy.
Największe pretensje winniście zanosić do Boga - On tak ten świat urządził.

So paź 01, 2011 16:03

Alus! Niech Ci Bóg wybaczy.

So paź 01, 2011 16:29
Moderator

Witold napisał(a):
A wspólnego z filmem "Pogarda" ma Joanna Lichocka. Która jest dla Gity, medieval_mana i wszystkich innych wyznawców PiSu ostoją niezależności, rzetelności dziennikarskiej i prawdomówności, z tej jednej, jedynej przyczyny, że... popiera PiS i uczestniczy w ujawnianiu prawdy objawionej (czyli pisowskiej) o katastrofie smoleńskiej.

W moim poście nie ustosunkowywałem się do pani Lichockiej ale ocenialem jedynie ton Twojej wypowiedzi.
Czy chcesz czy nie, jest nasycony drwiną i pogardą.
Nie merytorycznymi argumentami, ale drwiną i pogardą.
Tę samą emocję dostrzegam u większości fanatyków PO

So paź 01, 2011 16:47
Zobacz profil WWW
Gita2 napisał(a):
Alus! Niech Ci Bóg wybaczy.

A Ty potrafisz?

So paź 01, 2011 16:58
medieval_man napisał(a):
Witold napisał(a):
A wspólnego z filmem "Pogarda" ma Joanna Lichocka. Która jest dla Gity, medieval_mana i wszystkich innych wyznawców PiSu ostoją niezależności, rzetelności dziennikarskiej i prawdomówności, z tej jednej, jedynej przyczyny, że... popiera PiS i uczestniczy w ujawnianiu prawdy objawionej (czyli pisowskiej) o katastrofie smoleńskiej.

W moim poście nie ustosunkowywałem się do pani Lichockiej ale ocenialem jedynie ton Twojej wypowiedzi.
Czy chcesz czy nie, jest nasycony drwiną i pogardą.
Nie merytorycznymi argumentami, ale drwiną i pogardą.
Tę samą emocję dostrzegam u większości fanatyków PO

Nie to co pełen miłości PiS, który traktuje anonimowe osoby zasiadające w komisjach wyborczych jako potencjalnych morderców - stąd ostrzeżenia dla członków korpusów ochrony wyborów przed przyjmowaniem jakiegokolwiek poczęstunku.

So paź 01, 2011 17:54
Moderator

Alus napisał(a):

Nie to co pełen miłości PiS, który traktuje anonimowe osoby zasiadające w komisjach wyborczych jako potencjalnych morderców - stąd ostrzeżenia dla członków korpusów ochrony wyborów przed przyjmowaniem jakiegokolwiek poczęstunku.

napisałaś wcześniej

Cytuj:
Twoi genetyczni patrioci nakazali korpusowi ochrony wyborów nie przyjmować żadnego poczęstunku - zapewne, aby nie zostali otruci.....chore to totalnie....

Zapewne, czy Ty tak przypuszczasz?
Zawsze widzisz u ludzi tylko złą wolę?
Porównaj to sobie z tym na przykład artykułem

http://wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34309,3681656.html
Cytuj:
Sami szefowie instytutów czy wydziałów szybko wprowadzili zakaz przyjmowania jakichkolwiek podarunków albo organizowania przez studentów poczęstunków, np. podczas obron.

Czy oni też obawiali się otrucia?
Alus... sprawiasz wrażenie chorej na podejrzenia
;-)

So paź 01, 2011 19:43
Zobacz profil WWW
medieval_man napisał(a):
Alus napisał(a):

napisałaś wcześniej

Cytuj:
Twoi genetyczni patrioci nakazali korpusowi ochrony wyborów nie przyjmować żadnego poczęstunku - zapewne, aby nie zostali otruci.....chore to totalnie....

Zapewne, czy Ty tak przypuszczasz?
Zawsze widzisz u ludzi tylko złą wolę?

Nie zawsze - konstatuję jedynie taki przypadek....poczęstunek może odwrócić uwagę, ale moze spowodowac także niedyspozycję zdrowotną.
Jakby nie patrzył wedle PiS stanowi zagrożenie.
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... unek_.html

Cytuj:
Porównaj to sobie z tym na przykład artykułem

http://wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34309,3681656.html
Cytuj:
Sami szefowie instytutów czy wydziałów szybko wprowadzili zakaz przyjmowania jakichkolwiek podarunków albo organizowania przez studentów poczęstunków, np. podczas obron.

Czy oni też obawiali się otrucia?
Alus... sprawiasz wrażenie chorej na podejrzenia
;-)

Przypadek Uniwerstytetu z Kielce nie trafiony - jednej z aresztowanych pań udowodniono przyjęcie łapówki od 3 osób, za co otrzymała wyrok 2 lat więzienai w zawieszeniu na 4 lata. Oczywiscie zakaz pracy na uczelni.
W tamtym momencie, gdy w areszcie przebywały 2 wykładowczynie oskarżone przez studentki, prowadzone było śledztwo, ostrożność była wskazana.

So paź 01, 2011 21:04
Moderator

Gita2 napisał(a):
pogarda i nienawiść są wszechobecne i zjawisko to nasiliło się już kilka tygodni po katastrofie smoleńskiej.
Tutaj muszę się zgodzić z Gitą2. Pamiętam to. Właściwie wszyscy, których znałem, byli bardzo poruszeni i autentycznie zachowywali jak pogrążeni w żałobie. Nawet ci najgorzej nastawieni wobec Lecha Kaczyńskiego milczeli.

Do czasu. Do czasu aż wypłynęła kwestia pochówku na Wawelu. Wtedy wszyscy ci ludzie za głowy się złapali i ręce im opadły. Skończyło się milczenie, bo jak można milczeć w obliczu takiego absurdu?

Jarosław Kaczyński, jak zwykle, podzielił i skłócił Polaków.

~ Pink Floyd, "Hey you"

N paź 02, 2011 1:28
Soul33 napisał(a):
Gita2 napisał(a):
pogarda i nienawiść są wszechobecne i zjawisko to nasiliło się już kilka tygodni po katastrofie smoleńskiej.
Tutaj muszę się zgodzić z Gitą2. Pamiętam to. Właściwie wszyscy, których znałem, byli bardzo poruszeni i autentycznie zachowywali jak pogrążeni w żałobie. Nawet ci najgorzej nastawieni wobec Lecha Kaczyńskiego milczeli.

Do czasu. Do czasu aż wypłynęła kwestia pochówku na Wawelu. Wtedy wszyscy ci ludzie za głowy się złapali i ręce im opadły. Skończyło się milczenie, bo jak można milczeć w obliczu takiego absurdu?

Jarosław Kaczyński, jak zwykle, podzielił i skłócił Polaków.

Pochówek na Wawelu jest epizodem w proporcji tego co się wyprawiało pod krzyżem, traktowanym jako substytut.

N paź 02, 2011 7:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona