Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 11:28

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 166  Następna strona
 Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska 
Autor Wiadomość
Post Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Johnny99 napisał(a):
Jakie niby ucieleśnienie zła? Ja nie wierzę w żadne ucieleśnienia zła. Nie projektuj na mnie swojego obrazu świata.

Nowy spot (http://www.youtube.com/watch?v=qa3hhBK5 ... r_embedded), w którym Władysław Bartoszewski przestrzega przed bydłem.. a nie, to było wcześniej, teraz tylko zapowiada, że zagłosuje na PO, bo "kto nie głosuje, niech nie mówi o swoim patriotyźmie!". I racja, w końcu wszyscy wiemy, elektorat której partii zawsze gremialnie głosuje, a elektorat której ciągle kaprysi i trzeba go strachem lub obietnicami miliardów z Unii przymuszać.. no, ten pierwszy to Platforma, rzecz jasna i widać właśnie, gdzie są patrioci wg Bartoszewskiego!

Ja nie sięgam do cudzego sumienia, respektuję wolnośc każdej jednostki.
Nie zagłosowałabym na PiS, na RPP, ale nie traktuję wyborców tych partii, jako ludzi bez sumienia, pozbawionych patriotyzmu.
Dlatego nigdy nie poparłabym PiS - bo nie chcę żyć w systemie, który mi dyktuje jak mam żyć, co myśleć, kogo kochać a kogo nienawiedzić.....dostatecznie długo przyszło mi żyć w PRLu, aby zawsze odrzucać plagiat socjalizmu.

Pn paź 03, 2011 12:52

Alus napisał(a):
Dlatego nigdy nie poparłabym PiS - bo nie chcę żyć w systemie, który mi dyktuje jak mam żyć, co myśleć, kogo kochać a kogo nienawiedzić.....

PiS nie przewiduje takiego systemu, podobnie, jak żadna inna partia z tych mających szansę na parlament. Taki system natomiast przewiduje Platforma Obywatelska. Co więcej, zaczęła go już wprowadzać. Wystarczy otworzyć oczy, Alus. Głosujesz dokładnie na to, czego się najbardziej boisz. Po prostu dałaś się wkręcić - i tego nie zauważasz.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn paź 03, 2011 12:55
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
Dlatego nigdy nie poparłabym PiS - bo nie chcę żyć w systemie, który mi dyktuje jak mam żyć, co myśleć, kogo kochać a kogo nienawiedzić.....

PiS nie przewiduje takiego systemu, podobnie, jak żadna inna partia z tych mających szansę na parlament. Taki system natomiast przewiduje Platforma Obywatelska. Co więcej, zaczęła go już wprowadzać. Wystarczy otworzyć oczy, Alus. Głosujesz dokładnie na to, czego się najbardziej boisz. Po prostu dałaś się wkręcić - i tego nie zauważasz.

Dosiadłeś swojego konika...robienie z dyskutanta idioty.....właśnie to mnie najbardziej odrzuca od Twojej partii, a której tak często się zapierasz :D

- 18 osób było "przeciwko" obecnosci M. Libickiego na liście PiS, a 6 było "za", co oznacza, że decyzja była jednogłośna, 9.04.2009, J. Kaczyński ....wolnośc w wydaniu PiS :D

Ostatnio edytowano Pn paź 03, 2011 13:04 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy

Pn paź 03, 2011 13:00

Johnny99 napisał(a):
No, niestety, żadnego "jednostka zerem, jednostka niczym", faszyzmu, nazizmu itp. w tym programie nie ma - niezależnie od waszych życzeniowych nadinterpretacji.

To o faszyzmie i nazizmie sobie wymyśliłes, jak zwykle.

Cytuj:
Ahaaa, tak, jasne, my nic takiego nie mówiliśmy, jakoby Kaczyński delegitymizował prezydenta, absolutnie :D

"My" nie. To Jarosław Kaczyński powiedział, że Komorowski został wybrany przez nieporozumienie.

Cytuj:
To proszę o przykład takiego wrzasku, przeanalizujemy, czy ma sens, czy nie ma.

Chociażby wyrok w sprawie Rymkiewicza, czy przegrane przez PiS pozwy wyborcze.

Cytuj:
Powtarzam: nie przypominam sobie, by ktoś oskarżał kogoś o fałszowanie sondaży tylko z tego powodu, że Kaczyński w nich przegrywa.

A jaki był inny powód tego stwierdzenia? Jaki miał inny powód Jarosław Kaczyński w 2007 roku, kiedy on sam i jego partia, jako jedyny głosił że zwycięstwo PiSu jest pewne, a wszystkie sondaże mówiły co innego?

Cytuj:
Mam jeszcze raz wyjaśnić, o co chodziło z tym "nieporozumieniem", czy zamierzasz pozostać przy swojej nadinterpretacji?

Twoje tłumaczenia to wyssane z palca myślenie życzeniowe, które się nie trzyma kupy w kontakcie z rzeczywistością. To ty nadinterpretujesz, ja się trzymam literalnej treści wypowiedzi.

Cytuj:
Dam sobie głowę odciąć, że, znając ciebie, gdybym ten wątek jeszcze trochę pociągnął, po kilku stronach rozmowy głosiłbyś już z całym przekonaniem, że zabójstwo abp Życińskiego jest właściwie zupełnie prawdopodobne.

Mniej więcej podobnie jak zabójstwo Leppera i zamach Smoleński. Czyli nie jest to możliwość wykluczona.

Cytuj:
Aha. Czyli jeśli prezydent ginie w ten sposób, to jest coś tak samo normalnego, jak zwykły zawał serca, prawda?

Pusta demagogia. To kto był na pokładzie, kto zginął i gdzie nie ma w tym momencie żadnego znaczenia. Katastrofy lotnicze się po prostu zdarzają i giną w nich ludzie. Tak samo jak zdarzają się zawały serca.

Cytuj:
Natomiast zamachy za to w żadnym wypadku nigdy się nie zdarzają - i taka opinia również świadczy o normalności i racjonalności, tak?

Zdarzają się, podobnie jak np. zabójstwa np. biskupów.

Cytuj:
Ale mniej prawdopodobne, niż zawarcie koalicji z PO - w związku z faktem, że przed koalicją z Samoobroną nie było żadnej współpracy między nią i PiS (a mimo to do niej doszło), natomiast PO i PiS już próbowały współpracować.

No właśnie. Już próbowały i już im się nie udało. Z Palikotem jeszcze nie próbowali.

Cytuj:
Czyli bez względu na wzajemne oskarżanie się i zniesławianie, PO i PiS spokojnie mogą zawrzeć koalicję po wyborach, prawda?

Nie. Zdrajca Tusk jest przez PiS znienawidzony o wiele bardziej, niż jakiś tam drobny krzykacz Palikot. PO zawsze będzie jeszcze miało następne wybory, w których może odzyskać władzę. A dla Palikota koalicja z PiSem to szybka droga do realnej władzy. Zresztą obie takie koalicje byłyby wysoce niestabilne i zapewne przetrwały by nie dłużej niż koalicja z Samoobroną. A potem znowu skrócenie kadencji Sejmu i znowu wybory.

Cytuj:
Znowu muszę się powtórzyć: Rydzykowi Kaczyński wybaczył, bo Rydzyk stanął za nim murem po katastrofie smoleńskiej. Jak się natomiast zachowywał wtedy Palikot, chyba nie trzeba przypominać.

A to Kaczyński w ogóle się kiedykolwiek na niego obraził? Być może prywatnie, ale publicznie nigdy nie wyraził w stosunku do Rydzyka żadnego aktu odwetu, agresji, obrazy, jakby udawał, że to się nie zdarzyło, bo tak mu było politycznie wygodnie. I jeśli mu będzie politycznie wygodnie, to może też udać że nie było żadnych konfliktów z Palikotem.

Cytuj:
A jaka potrzeba może zajść? Jedynie taka, że dzięki koalicji z Palikotem PiS mógłby paroma mandatami przewyższyć Platformę. To natomiast nie jest Kaczyńskiemu do niczego potrzebne. Już raz miał okazję się przekonać, jak wygląda rządzenie w sytuacji, gdy ma się niewiele więcej, niż Platforma. Kaczyński gra o całą stawkę i nie ma innego wyjścia.

Czyli możemy w tym momencie zupełnie bezpiecznie obstawiac za tym, że przegra. Jeśli nawet PiS wygra te wybory to najwyżej kilkuprocentową przewagą. Albo nie będzie miał z kim zawrzeć koalicji i nowe wybory będą po dwóch miesiącach, albo zawrze ją z SLD, Palikotem lub ewentualnie jakimś odłamem PO, gdyby doszło do w niej rozbicia. Żadna z tych koalicji nie przetrwa długo. PiS ponownie straci władze, tym razem na dobre, a w kolejnych przyspieszonych wyborach PO zdobędzie bezwzględną większość miejsc w Sejmie. Ot i jeden z mozliwych senariuszy, jaki może zaistnieć po wygranej PiSu w najbliższych wyborach - samowładztwo PO za pół roku.

Pn paź 03, 2011 13:01

Alus napisał(a):
Dosiadłeś swojego konika...robienie z dyskutanta idioty.....właśnie to mnie najbardziej odrzuca od Twojej partii, a której tak często się zapierasz :D

Jeżeli nadal mówisz, że PiS to "moja partia", to, z całym szacunkiem, ja już z nikogo tutaj robić idioty nie muszę :D

Cytuj:
- 18 osób było "przeciwko" obecnosci M. Libickiego na liście PiS, a 6 było "za", co oznacza, że decyzja była jednogłośna, 9.04.2009, J. Kaczyński ....wolnośc w wydaniu PiS :D

I kto tu robi z dyskutanta idiotę? :D

Witold napisał(a):
To o faszyzmie i nazizmie sobie wymyśliłes, jak zwykle.

Oczywiście, nikt inny, tylko ja przywołałem NSDAP.

Cytuj:
"My" nie. To Jarosław Kaczyński powiedział, że Komorowski został wybrany przez nieporozumienie.

Owszem, Kaczyński powiedział o nieporozumieniu - wy natomiast mówiliście o delegitymizacji.

Cytuj:
Chociażby wyrok w sprawie Rymkiewicza, czy przegrane przez PiS pozwy wyborcze.

Ale o jakie wrzaski konkretnie chodzi? W przypadku Rymkiewicza wrzask był pod adresem Michnika. W przypadku pieniackich pozwów PO wrzask był o sądowe pieniactwo PO. Natomiast fakt, że wszystkie te sprawy zakończyły się porażką osób kojarzonych z PiS, wzbudził podejrzenia - co wydaje mi się naturalne.

Cytuj:
A jaki był inny powód tego stwierdzenia?

Taki, że sondaże mogą być układane pod dyktando władzy. Co wcale nie jest równoznaczne z tym, że Kaczyński musi w nich przegrywać. Już to tłumaczyłem.

Cytuj:
To ty nadinterpretujesz, ja się trzymam literalnej treści wypowiedzi.

A zatem Kaczyński jednak powiedział, że wybory są nielegalne?

Cytuj:
Mniej więcej podobnie jak zabójstwo Leppera i zamach Smoleński. Czyli nie jest to możliwość wykluczona.

Ooo, super. No to ciągnijmy dalej: dlaczego zarówno w przypadku śmierci abp Życińskiego, jak i katastrofy smoleńskiej, od razu wykluczono możliwość zamachu - przecież nie jest to możliwość w żadnym z tych przypadków wykluczona? Witold nie widzi w tym nic osobliwego?

Cytuj:
To kto był na pokładzie, kto zginął i gdzie nie ma w tym momencie żadnego znaczenia.

Aha. Czyli nie ma znaczenia to, czy w jakiejś katastrofie ginie lump spod budki z piwem, czy prezydent kraju - są to wydarzenia, które należy oceniać dokładnie w ten sam sposób, a przede wszystkim na wstępie wykluczać możliwość dokonania zamachu, bo przecież, po pierwsze, jest dokładnie takie samo prawdopodobieństwo, że ktoś będzie chciał dokonać zamachu na lumpa i na prezydenta kraju, a, po drugie, ewentualny fakt dokonania takiego zamachu ma dokładnie takie samo znaczenie np. dla bezpieczeństwa kraju w przypadku jednego i drugiego. I tak właśnie myśli każdy normalny, racjonalny człowiek. Tak?

Cytuj:
No właśnie. Już próbowały i już im się nie udało. Z Palikotem jeszcze nie próbowali.

Poniekąd próbowali, bo Palikot był już wtedy członkiem PO ;) Ale jednak próbowały. Dlaczego nie miałyby spróbować jeszcze raz?

Cytuj:
Zdrajca Tusk jest przez PiS znienawidzony o wiele bardziej, niż jakiś tam drobny krzykacz Palikot.

A dlaczego nie miałoby być odwrotnie? W końcu Palikot mówił o Lechu Kaczyńskim znacznie gorsze rzeczy, niż Tusk. Zresztą, skoro Kaczyński wybaczył Rydzykowi, to czemu miałby nie wybaczyć Tuskowi? No i pamiętajmy o koalicji z Samoobroną!

Cytuj:
A dla Palikota koalicja z PiSem to szybka droga do realnej władzy.

Ale np. koalicja z PO to dla niego droga jeszcze szybsza, prawda? Dlaczego miałby się sprzymierzać z przegranym?

Cytuj:
I jeśli mu będzie politycznie wygodnie, to może też udać że nie było żadnych konfliktów z Palikotem.

Ale jeszcze wygodniej byłoby mu udać, że nie było żadnych konfliktów z PO, prawda?

Cytuj:
Czyli możemy w tym momencie zupełnie bezpiecznie obstawiac za tym, że przegra.

Od początku mówiłem, że nie przewiduję innego wyniku.

Cytuj:
Ot i jeden z mozliwych senariuszy, jaki może zaistnieć po wygranej PiSu w najbliższych wyborach - samowładztwo PO za pół roku.

Dokładnie. Samowładztwo PO byłoby korzystne dla Kaczyńskiego - dzięki niemu cała odpowiedzialność za nadciągający Bardzo Wielki Kryzys spadłaby na Platformę, a po tym czasie społeczeństwo miałoby już naprawdę dość ciągłego zwalania winy na PiS (już teraz media ze zgrozą opowiadają o tym, jak to spotykają w sklepie młodych ludzi i słyszą, że "Wojewódzki nie mógł nas bardziej zachęcić do głosowania na PiS"). Kaczyński zacząłby się jawić wszystkim jako jedyny ratunek.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn paź 03, 2011 13:36
zbanowany na stałe

Brak sympatii dla premiera Tuska ze strony troglodytów(kiboli) jest dla niego tylko na plus. Dobrze by było, żeby te barany otwarcie wsparły PiS(może już tak było), a wtedy każdy rozumny człowiek wyciągnie właściwy wniosek.

Pn paź 03, 2011 15:03

gargamel napisał(a):
Brak sympatii dla premiera Tuska ze strony troglodytów(kiboli) jest dla niego tylko na plus. Dobrze by było, żeby te barany otwarcie wsparły PiS(może już tak było), a wtedy każdy rozumny człowiek wyciągnie właściwy wniosek.

Masz sporo racji! Tylko jak na razie widziałam przy kibolach logo Nowej Prawicy.
Gdy w Lublinie krzyczeli:"Tusku ty łotrze, w Lu blinie nikt cię nie poprze" nie bylo logo żadnej partii.
Oczywiście, że Tusk może tylko zyskać. Taki zmaltretowany osobnik przez kibiców, to tylko na plus dla Donalda. Teraz tymbardziej, gdy w Zielonej Górze "hordy" kibiców zaatakowały "niewinnych" policjantów.

Pn paź 03, 2011 15:33

I, oczywiście, Pan Premier nie miał nic wspólnego z tym, że teraz go tak strasznie atakują. Nic a nic. Po prostu, jak zawsze, to przeciwnicy rządu zaczęli!

Portal wPolityce.pl przygotował ciekawy test przedwyborczy :D proszę bardzo:

I. Najlepszym sposobem na zaskarbienie sobie sympatii premiera i szefa partii rządzącej powinno być:

a. przedstawienie pakietu ustaw unowocześniających gospodarkę;

b. urządzanie publicznych happeningów z świńskim ryjem i plastikowym penisem;

c. sugerowanie, że urzędujący Prezydent RP jest alkoholikiem i nazwanie posłanki opozycyjnej partii „polityczną prostytutką”.

II. Głowa państwa (wywodząca się z innej partii, niż urzędujący premier) zamierza wybrać się do Rosji na uroczystości związane z kolejną rocznicą mordu w Katyniu. Powyższą wizyta może poprawić wizerunek Prezydenta, co jest nieco sprzeczne z interesem partii Premiera. W takiej sytuacji szef rządu powinien:

a. współpracować z prezydentem bez względu na polityczne różnice w imię polskiej racji stanu;

b. spróbować zabrać prezydentowi samolot, a ministrowi spraw zagranicznych Polski nakazać publicznie podskakiwać i krzyczeć: „były prezydent Lech Kaczyński”;

c. wspólnie z prezydentem Rosji podjąć działania ukierunkowane na zmarginalizowanie i zdyskredytowanie znaczenia wizyty Prezydenta RP.

III. Szef Centralnego Biura Antykorupcyjnego informuje premiera, że jego najbliżsi współpracownicy „Miro” i „Rycho” załatwiają mętne interesy z przestępcami na okolicznych cmentarzach. Kiedy sprawa ujrzy światło dzienne, premier powinien przede wszystkim:

a. usunąć skompromitowanych współpracowników i wspólnie z szefem CBA wyjaśnić nieprawidłowości;

b. przy pomocy ABW i prokuratury usunąć szefa CBA. Potem dać znać Tomaszowi Sekielskiemu i Andrzejowi Mrozowskiemu z TVN, żeby po kolei zapraszali do studia przestępców złapanych przez CBA i przedstawili ich jako „ofiary” próbując w ten sposób zniszczyć wiarygodność tej instytucji;

c. uruchomić pełnomocnika rządu ds. korupcji Julię Piterę, żeby omówiła w mediach tak ważki i skandaliczny fakt, iż za poprzedniego rządu ktoś zapłacił służbową kartą za dorsza 4 złote.

IV. Kolejne publikacje prasowe donoszą nieprawidłowościach w funkcjonowaniu służb specjalnych. Ich szef, aktywista partii rządzącej, co i rusz okazuje się ciemnym typem uwikłanym w brudne sprawy. Wychodzą na jaw fakty dotyczące inwigilowania niewygodnych dziennikarzy oraz nadużywania władzy do celów politycznych i prywatnych. Wobec powtarzających się materiałów dziennikarskich na ten temat szef partii rządzącej i jednocześnie premier powinien:

a. stanąć w obronie państwa prawa i zlikwidować wszelkie nieprawidłowości w działalności służb specjalnych;

b. obsadzić radio i telewizję swoimi ludźmi, przeprowadzić „czystkę” niewygodnych dziennikarzy, a na niewygodne tytuły i portale internetowe pozostające poza zasięgiem władz nasłać prokuraturę i ABW;

c. zadzwonić do Janiny Paradowskiej z „Polityki”, żeby napisała coś na temat potwornego zagrożenia dla demokracji, które stanowiły niedawne rządy PIS.

V. Media doniosły o całkowitym fiasku planu budowy autostrad i skreśleniu z planu na najbliższe lata wielu istotnych inwestycji. Polskie Koleje Państwowe znalazły się w stanie klinicznej zapaści. W takiej sytuacji partia rządząca powinna:

a. doprowadzić do usunięcia skompromitowanego ministra infrastruktury;

b. zorganizować mu owacje i publiczne wręczenie kwiatów;

c. odwrócić uwagę opinii publicznej dając sygnał do widowiskowej akcji przeciwko „dopalaczom” albo kibicom.

VI. W wyniku brutalnych ataków propagandowych partii rządzącej i wspierającej ją mediów na partię opozycyjną doszło do tragedii. Były członek partii rządzącej, usiłujący zabić lidera opozycji, morduje w biurze jego partii napotkanego pracownika. W takiej sytuacji premier powinien:

a. powściągnąć agresywne ataki swoich kolegów partyjnych;

b. poprosić zaprzyjaźnione media, żeby całą winę za tragiczne wydarzenie obarczyli poszukiwanego przez mordercę lidera opozycji;

c. wysłać do „kropki nad i” Stefana Niesiołowskiego żeby nawoływał do „wyeliminowania z polityki Kaczyńskiego” i oburzył na brutalny język stosowany w polskiej polityce przez PiS.

VII. Pod pałacem prezydenckim trwa żałoba narodowa po katastrofie smoleńskiej. Twoim zdaniem, każdy Polak powinien wówczas:

a. złożyć hołd ofiarom i domagać się ich upamiętnienia za pomocą stosownego pomnika w centrum miasta;

b. pilnować, żeby świece i kwiaty rozkładane przez członków „pisowskiej sekty” nie leżały zbyt długo i nie brudziły chodnika;

c. zorganizować w Krakowie protest przeciwko pochowaniu na Wawelu Marii i Lecha Kaczyńskich albo w Warszawie pod Pałacem Prezydenckim oblać piwem staruszkę i nasikać do znicza.

VIII. Reforma systemu edukacji dokonana przez rząd spotkała się z ostrymi protestami społecznymi dotyczącymi między innymi usunięcia nauki historii i zmuszania dzieci do wcześniejszego pójścia do nieprzygotowanej szkoły. Przeciwko eksperymentom pani minister zebrano setki tysięcy podpisów. W takiej sytuacji powinna ona:

a. przeanalizować swoje dokonania, niektóre elementy reformy poprawiać a z innych się wycofać;

b. wyśmiać inicjatywy społeczne i wysłać hołocie zasłużenie pogardliwe odpowiedzi na listy;

c. zorganizować sobie akcję poprawy własnego wizerunku, np. poprzez sesję zdjęciową w jednym z tabloidów, najlepiej u lekarza, majtkami na głowie albo spuszczonymi spodniami;

IX. Na Litwie trwa brutalna walka z polską mniejszością w ramach której zamyka polskie szkoły, niszczy polskie zabytki, zdejmuje tablice z polskimi napisami. Głośno protestują tamtejsi Polacy. W takiej sytuacji szef MSZ powinien:

a. stanowczo domagać się w stosunkach z Wilnem respektowania praw Polaków i rozpocząć energiczną walkę o ich interesy na forum europejskim.

b. obiecać wszystkim powołanie polsko-litewskiej komisji mieszanej, która przez miesiąc będzie analizować sprawę mniejszości polsko-litewskiej na Litwie. Trzeba przecież jakoś załatwić spokój przed wyborami, a potem niech litewscy Polacy spadają na drzewo.

c. otworzyć butelkę wina i zdradzić wszystkim na Twitterze, że jest się najbłyskotliwszym polskim politykiem, jedynym kompetentnym człowiekiem do objęcia stanowisk szefa UE, ONZ i NATO.

X. W ramach polskiej prezydencji w Unii Europejskiej ma odbyć się duża impreza promująca wartości polską kulturę. Organizację takiego przedsięwzięcia Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego powinno:

a. powierzyć sprawę wybitnemu artyście o nieposzlakowanej czci, który dałby gwarancję należytego jej poziomu merytorycznego i dbałości o wizerunek Polski;

b. dać zarobić zaprzyjaźnionym z partią rządzącą satyrykom, którzy zawsze jak będzie potrzeba, „przyłożą Kaczorom”;

c. oddać imprezę w ręce dziennikarza, który w telewizji wsadził polską flagę w psią kupę, a w radiu, tuż po katastrofie smoleńskiej, rozbawiał publiczność c. kawałami o „zimnym Lechu”.

Wyniki można sobie sprawdzić na http://wpolityce.pl/artykuly/15707-nasz ... zaglosowac. :D

Pn paź 03, 2011 16:38
Gita2 napisał(a):
gargamel napisał(a):

Masz sporo racji! Tylko jak na razie widziałam przy kibolach logo Nowej Prawicy.
Gdy w Lublinie krzyczeli:"Tusku ty łotrze, w Lu blinie nikt cię nie poprze" nie bylo logo żadnej partii.
Oczywiście, że Tusk może tylko zyskać. Taki zmaltretowany osobnik przez kibiców, to tylko na plus dla Donalda. Teraz tymbardziej, gdy w Zielonej Górze "hordy" kibiców zaatakowały "niewinnych" policjantów.

Oczywiście rzecznika kiboli Przemysława Wiplera kandydata PiS do sejmu już nie dostrzegłaś :D
A czym zawiniły dwie młode policjantki skopane, uderzone płytą chodnikową?...może dysponujesz jakimiś danymi.....sprzeciwiły się "patriotycznemu ruchowi oddolnemu"?

Pn paź 03, 2011 17:05

Alus! Nie myl kibiców z huliganami.
Ja odróżniam, a Ty oczywiście nie, a to takie proste. Tak proste jak 2+2=4

Pn paź 03, 2011 17:34
Gita2 napisał(a):
Alus! Nie myl kibiców z huliganami.
Ja odróżniam, a Ty oczywiście nie, a to takie proste. Tak proste jak 2+2=4

A po czym rozpoznajesz :D ...."staruch" to kibic, kibol, patriota?

Pn paź 03, 2011 17:53

Johnny99 napisał(a):
Media doniosły o całkowitym fiasku planu budowy autostrad

Na czym polega całkowite fiasko planu budowy autostrad?

Nie po prostu "fiasko", ale wręcz "całkowite fiasko"?

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Pn paź 03, 2011 17:55
zbanowany na stałe

Johnny99 napisał(a):
Wyniki można sobie sprawdzić na http://wpolityce.pl/artykuly/15707-nasz ... zaglosowac. :D

Zrobiłem ten test i o mało nie dostałem zawału patrząc na wynik:

Cytuj:
W zasadzie nie za bardzo mamy o czym rozmawiać, bo z politycznymi kibolami się nie dyskutuje. W czasie wyborów radzimy siedzieć w domu, bo Polsce w budowie nie wszyscy są potrzebni. Jeśli jednak zagłosujesz, to obowiązkowo na PO. Tak czy siak, IP Twojego komputera zostało zanotowane, a Ty sam wciągnięty na stosowną listę. W związku z powyższym kopię karty do głosowania z prawidłowymi skreśleniami (na PO oczywiście) wykonaną telefonem komórkowym powinieneś przesłać bezpośrednio z lokalu wyborczego do najbliższej prokuratury. W wypadku nie wykonania polecenia sugerujemy usunięcie z drzwi domowych wszelkich przedmiotów ostrych (ozdobne klamki, kołatki itp.). Jeśli tego nie zrobisz i o wspomniane przedmioty ktoś się skaleczy, możesz zostać oskarżony o usiłowanie czynnej napaści na funkcjonariusza bezpośrednio po najbliższej okresowej wizycie zespołu kontrolnego funkcjonariuszy Urzędu Skarbowego, Policji i ABW.

Masakra :|

Tusk musi odejść :twisted: :papa2:

Pn paź 03, 2011 18:18

Johnny99 napisał(a):
Były członek partii rządzącej, usiłujący zabić lidera opozycji, morduje w biurze jego partii napotkanego pracownika.

Uuuu!

A któż to, gdzie i kiedy usiłował zamordować lidera opozycji? (w domyśle Kaczyńskiego)?

Cytuj:
Reforma systemu edukacji dokonana przez rząd spotkała się z ostrymi protestami społecznymi dotyczącymi między innymi usunięcia nauki historii

Doprawdy? Już nie ma w szkle przedmiotu historii? :o

Cytuj:
Na Litwie trwa brutalna walka z polską mniejszością w ramach której [...] niszczy polskie zabytki,

Koknkretnie które polskie zabytki na Litwie zostały zniszczone? Już abstrahując od tego, czy na Litwie w ogóle sa jakieś polskie (w takim znaczeniu jakie temu słowu nadają fanatycy PiSu, jak Johnny99) zabytki

Cytuj:
X. W ramach polskiej prezydencji w Unii Europejskiej ma odbyć się duża impreza promująca wartości polską kulturę. Organizację takiego przedsięwzięcia Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego powinno:

a. powierzyć sprawę wybitnemu artyście o nieposzlakowanej czci,

Zauważmy, ze dla PiSu, podstawowym kryterium oceny wybitności artysty jest "nieposzlakowana cześć", czyli bycie pisowcem. Ciekawe, ze dla fanatyków PiS tylko kobieta (oczywiście kobieta - pisowiec) moze być wybitnym artystą. Mężczyźni (nawet pisowcy) wykluczeni :(

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Pn paź 03, 2011 18:23
maly_kwiatek napisał(a):
Johnny99 napisał(a):

Zrobiłem ten test i o mało nie dostałem zawału patrząc na wynik:

Cytuj:
W zasadzie nie za bardzo mamy o czym rozmawiać, bo z politycznymi kibolami się nie dyskutuje. W czasie wyborów radzimy siedzieć w domu, bo Polsce w budowie nie wszyscy są potrzebni. Jeśli jednak zagłosujesz, to obowiązkowo na PO. Tak czy siak, IP Twojego komputera zostało zanotowane, a Ty sam wciągnięty na stosowną listę. W związku z powyższym kopię karty do głosowania z prawidłowymi skreśleniami (na PO oczywiście) wykonaną telefonem komórkowym powinieneś przesłać bezpośrednio z lokalu wyborczego do najbliższej prokuratury. W wypadku nie wykonania polecenia sugerujemy usunięcie z drzwi domowych wszelkich przedmiotów ostrych (ozdobne klamki, kołatki itp.). Jeśli tego nie zrobisz i o wspomniane przedmioty ktoś się skaleczy, możesz zostać oskarżony o usiłowanie czynnej napaści na funkcjonariusza bezpośrednio po najbliższej okresowej wizycie zespołu kontrolnego funkcjonariuszy Urzędu Skarbowego, Policji i ABW.

Masakra :|

Tusk musi odejść :twisted: :papa2:

Wchodzisz na portal "genetycznych patriotów" i jesteś w szoku.......to jakby pies był zszokowany, że ugryzł się we własny ogon :D

Pn paź 03, 2011 18:27
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 166  Następna strona