Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: na kogo zagłosujesz ?
noOne napisał(a): oczywiście ze tak, przykładasz w ten sposób swój palec do obrazy Pana Boga (co czyni wiekszosc ugrupowan politycznych, chocby glosowanie za ochroną życia poczetego - to jest dobry wyznacznik) Pana Boga najbardziej obraża wykorzystywanie Jego Kościoła do politycznych awansów i w imieniu Boga wskazywanie kto nie godzień jest wstępu do kościoła. Palikot posługuje się antyklerykalizmem, wrogością wobec Koscioła, inni wciągają Kościół w swoje gry przedstawiając rzekome poparcie KK dla swojej partii.....uragała motyka gracy, a oba jednacy.
|
Wt paź 04, 2011 14:07 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Alus napisał(a): noOne napisał(a): oczywiście ze tak, przykładasz w ten sposób swój palec do obrazy Pana Boga (co czyni wiekszosc ugrupowan politycznych, chocby glosowanie za ochroną życia poczetego - to jest dobry wyznacznik) Pana Boga najbardziej obraża wykorzystywanie Jego Kościoła do politycznych awansów i w imieniu Boga wskazywanie kto nie godzień jest wstępu do kościoła. Palikot posługuje się antyklerykalizmem, wrogością wobec Koscioła, inni wciągają Kościół w swoje gry przedstawiając rzekome poparcie KK dla swojej partii.....uragała motyka gracy, a oba jednacy. Wow! To Ty wiesz co najbardziej obraża Pana Boga. Jeśli to wiesz, to tymbardziej juz dzisaj wiesz, kto wygra wybory, ile procent uzyska, utworzy koalicję z Palikotem i na pewno nie będzie to, ani PiS, ani PSL, ani SLD, ani PJN, więc kto???
|
Wt paź 04, 2011 15:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Alus napisał(a): noOne napisał(a): oczywiście ze tak, przykładasz w ten sposób swój palec do obrazy Pana Boga (co czyni wiekszosc ugrupowan politycznych, chocby glosowanie za ochroną życia poczetego - to jest dobry wyznacznik) Pana Boga najbardziej obraża wykorzystywanie Jego Kościoła do politycznych awansów i w imieniu Boga wskazywanie kto nie godzień jest wstępu do kościoła. Palikot posługuje się antyklerykalizmem, wrogością wobec Koscioła, inni wciągają Kościół w swoje gry przedstawiając rzekome poparcie KK dla swojej partii.....uragała motyka gracy, a oba jednacy. Wow! To Ty wiesz co najbardziej obraża Pana Boga. Jeśli to wiesz, to tymbardziej juz dzisaj wiesz, kto wygra wybory, ile procent uzyska, utworzy koalicję z Palikotem i na pewno nie będzie to, ani PiS, ani PSL, ani SLD, ani PJN, więc kto??? Wiem - bo w przeciwieństwie do miłośników stawiania coraz większych pomników, zapoznaję się z nauką bl. JPII: - Kościół respektuje słuszną autonomię porządku demokratycznego i nie ma tytułu do opowiadania się za takim albo innym rozwiązaniem instytucyjnym czy konstytucyjnym Encyklika Centesimus annus 1991r. A w magię wróżenia kto wygra nie bawię się 
|
Wt paź 04, 2011 15:22 |
|
|
|
 |
Awa
|
Cytuj: Dowiedziałaś się cokolwiek konkretnego o ewentualnym przyszłym rządzie PiS, koalicji, programie?? No sory ale prowadzącym -przesłuchującym był pan LIs. Jakie pytania ,taki temat rozmowy. Ja osobiście po ,,czarownicy"dałabym facetowi w zęby i nie mogę sie nadziwić jak Jarkacz to przełknął. Alus a co do argumentu, z e dziennikarz nie ksiądz i nie mus być obiektywny to ,,kopara opada....' 
|
Wt paź 04, 2011 19:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Awa napisał(a): Cytuj: Dowiedziałaś się cokolwiek konkretnego o ewentualnym przyszłym rządzie PiS, koalicji, programie?? No sory ale prowadzącym -przesłuchującym był pan LIs. Jakie pytania ,taki temat rozmowy. Ja osobiście po ,,czarownicy"dałabym facetowi w zęby i nie mogę sie nadziwić jak Jarkacz to przełknął. Alus a co do argumentu, z e dziennikarz nie ksiądz i nie mus być obiektywny to ,,kopara opada....'  Zapewne Pospieszalski, Semka, Sakowicz, Hejke, Terlikowski, ks. Isakiwicz Zalewski, Zaręba to wzory obiektywizmu A po mianowaniu przez o. Rydzyka śp. L Kaczyńskiego oszustem, komu dałabyś w zęby?? Jakie pytania...czyli kilkakrotnych pytań o skład ewentualnego rządu nie dostrzegłaś??
|
Wt paź 04, 2011 20:53 |
|
|
|
 |
koheletka
|
Zagłosuje na PO. Nie podoba mnie się Kaczyński, bo nie szanuje ludzi. Pamiętam, co zrobił po ostatnich wyborach prezydenckich.To nie fair. Dodatkowo zarzucał sztabowcom, że brał jakieś leki. To nie jest dobre.
Co więcej nie zgadzam się, że atakuje tuskobus, a sam jeździ drogimi samochodami. Jest pełno stron na poparcie tego co mówię, filmików na yt. Wystarczy wpisać: uzdrowiony prezes Kaczyński czy podobne hasła.
_________________ Wiara przesuwa góry
|
Wt paź 04, 2011 22:48 |
|
 |
Gita2
|
koheletka napisał(a): Zagłosuje na PO. Nie podoba mnie się Kaczyński, bo nie szanuje ludzi. Pamiętam, co zrobił po ostatnich wyborach prezydenckich.To nie fair. Dodatkowo zarzucał sztabowcom, że brał jakieś leki. To nie jest dobre.
Co więcej nie zgadzam się, że atakuje tuskobus, a sam jeździ drogimi samochodami. Jest pełno stron na poparcie tego co mówię, filmików na yt. Wystarczy wpisać: uzdrowiony prezes Kaczyński czy podobne hasła. Masz prawo zagłosować na Platformę. Obyś tego nie żalowała. Poza tym, aby podjąć dobrą decyzję najlepiej pomodlic się o światło do Ducha Świętego, a nie szukać odpowiedzi na stronach anty-pisowskich. Życzę wyboru zgodnego z sumieniem.
|
Śr paź 05, 2011 9:13 |
|
 |
gargamel
zbanowany na stałe
|
Gita2 napisał(a): Jeśli to wiesz, to tymbardziej juz dzisaj wiesz, kto wygra wybory, ile procent uzyska, utworzy koalicję z Palikotem i na pewno nie będzie to, ani PiS, ani PSL, ani SLD, ani PJN, więc kto??? Lepsza koalicja PO z Palikotem, niż rządy PiSu czyli brak koalicji, i nowe wybory za rok. Szkoda pieniędzy.
_________________ http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?f=42&t=30168 http://pajacyk.pl/
|
Śr paź 05, 2011 9:40 |
|
 |
Endek
|
Alus napisał(a): A po mianowaniu przez o. Rydzyka śp. L Kaczyńskiego oszustem, komu dałabyś w zęby??
Bliźniakowi.
_________________ Herezja albo to, co w sposób oczywisty sprzyja herezjom, nie może być kwestią posłuszeństwa. To posłuszeństwo winno służyć Wierze, nie zaś Wiara posłuszeństwu! Zatem w tym przypadku „trzeba słuchać bardziej Boga niż ludzi” (Dz Ap 5, 29).
|
Śr paź 05, 2011 11:02 |
|
 |
Gita2
|
Endek napisał(a): Alus napisał(a): A po mianowaniu przez o. Rydzyka śp. L Kaczyńskiego oszustem, komu dałabyś w zęby??
Bliźniakowi. Boże! Przywróć rozum Endekowi, to też przeciez dziecko Boże, ale zagubione.
|
Śr paź 05, 2011 11:19 |
|
 |
Gita2
|
Mój faworyt w tych wyborach:Janusz Śniadek jest w drużynie Jarosława Kaczyńskiego. Jeśli PiS wygra Śniadek może się znaleźć w nowym rządzie. Jeśli wygra Platforma trzeba będzie nadal znosić ministra finansów Rostowskiego, który na skutek swojej beznadziejnej polityce finansowej zadłużył Polskę na 300miliardów. Jednak ja częsciej jestem optymistką i mówię:przeżyliśmy jako Naród faszyzm i komunizm, to tymbardziej przezyjemy szkodliwe dla Polski rządy Platformy.
|
Śr paź 05, 2011 19:14 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Jesli to prawda, to jest to ostateczny argument za odsunięciem PO i PSL od władzy: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,10410348,Zlikwidowali_artykul__zeby_umorzyc_postepowanie_ws_.htmlCytuj: Posłowie PO i PSL błyskawiczne usunęli artykuł 585 z kodeksu spółek handlowych. Dzięki temu Ryszard Krauze uniknął procesu - twierdzi "Rzeczpospolita".
To jest gorsze niż "i czasopism". To jest republika bananowa, republika kolesiów. Skandal, żeby uchwalać prawo, które ma chronić przestępców. Ktoś twierdził, że "uklad" to wymysł chorego umysłu? Co Ty na to, Alus? To chrześcijańskie?
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Śr paź 05, 2011 19:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
[quote="medieval_man"]Jesli to prawda, to jest to ostateczny argument za odsunięciem PO i PSL od władzy
Nie sądzę, żeby te partie odsunęly się same od władzy. Więc kto ich odsunie? Może kibice. Do boju!
|
Śr paź 05, 2011 20:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Jesli to prawda, to jest to ostateczny argument za odsunięciem PO i PSL od władzy: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,10410348,Zlikwidowali_artykul__zeby_umorzyc_postepowanie_ws_.htmlCytuj: Posłowie PO i PSL błyskawiczne usunęli artykuł 585 z kodeksu spółek handlowych. Dzięki temu Ryszard Krauze uniknął procesu - twierdzi "Rzeczpospolita".
To jest gorsze niż "i czasopism". To jest republika bananowa, republika kolesiów. Skandal, żeby uchwalać prawo, które ma chronić przestępców. Ktoś twierdził, że "uklad" to wymysł chorego umysłu? Co Ty na to, Alus? To chrześcijańskie? Co ja na to?......Rzepa twierdzi - nie dowodzi. Sprawa trafia do sądu w grudniu 2010r . Inna sprawa - od kiedy to prawo działa wstecz????....nie jestem prawnikiem, ale Ty po dwu fakultetach, chyba potrafisz wyjaśnić, czy jest możliwe, aby sąd odrzucił sprawę z sprzed zmiany ustawodawstwa???? Sąd umorzył 21 lipca br, w necie jest multum informacji o tym....nikt nie robił żadnego rabanu?  ....na 4 dni przed wyborami ktoś się ocknął? A jak teraz wyczytałam w tejże Rzepie na blogu M. Domagalskiego ten zarzut może być rozpatrywany wedle art 296 KK.
|
Śr paź 05, 2011 20:57 |
|
 |
Elbrus
|
Gita2 napisał(a): Mój faworyt w tych wyborach: Janusz Śniadek jest w drużynie Jarosława Kaczyńskiego. Jeśli PiS wygra Śniadek może się znaleźć w nowym rządzie.
Jaką tekę miałby dzierżyc? Gita2 napisał(a): Jednak ja częsciej jestem optymistką i mówię: przeżyliśmy jako Naród faszyzm i komunizm, to tymbardziej przezyjemy szkodliwe dla Polski rządy Platformy. Przeżyliśmy Szweda, Niemca, Ruska, przeżyjemy i kolejnego okupanta - Herr Thuska.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Śr paź 05, 2011 21:39 |
|
|
|