|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Matieusek
|
 Czy to grzech
Dzisiaj bardzo dużo czasu spędziłem przed komp. i telewizorem Czy to grzech  ? Czy mogę w niedzielę przystąpić do komunii
|
Pt paź 07, 2011 19:13 |
|
|
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
 Re: Czy to grzech
nabijasz się? Ile masz lat?
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Pt paź 07, 2011 19:59 |
|
 |
WIST
|
Pamiętaj że na forum otrzymasz jedynie opinię, a nie wiążące stwierdzenie. To że forum zwie się wiara nie oznacza że zawsze odpowiadają tu eksperci od spraw co jest grzechem a co nie. Dla mnie to nie jest kwestia grzechu. Dla mnie takie siedzenie z czegoś musi wynikać. Jeśli wynikało to z faktu że nie miałeś żadnych obowiązków, szkoły nauki, zakupów, czy przyjemności jak pograc w pilke, czy z kimś się spotkać i po prostu nie miałeś co robić, to trudno wymagać większej kreatywności. Albo po prostu źle się czułeś i nic Ci się nie chciało. Inna sprawa że mając wiele zajęć, zignorowałeś je z lenistwa. Ja i nikt z nas tutaj tego nie wiemy więc prosze nie zadawaj tutaj takich pytań, bo nikt ani nie ma prawa Ci autorytatywnie odpowiadać, ani nie ma prawa wiedzieć czy w Twojej sytuacji mamy do czynienia z zaniedbaniem, czy brakiem sposobu na lepsze spędzenie czasu. Grzechy nie są spisane w weielkim katalogu, ale każda sytuacja i człowiek sa na tyle odmienne że sami muszą ocenić swoje postępowanie w oparciu o to co wiedzą. To samo postępowanie w róznym kontekcie może być grzechem, a może być koniecznością, czy nawet czymś dobrym.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Pt paź 07, 2011 20:06 |
|
|
|
 |
waqmaz
|
Do komunii? Do kościoła katolickiego pełnego kłamstw? Dla mnie to grzech - lenistwo.
|
So paź 22, 2011 23:29 |
|
 |
tanie_wino
|
Bez przesady, trochę lenistwa od czasu do czasu to nie jest chyba aż tak wielki grzech. No, byle nie za często z tym lenistwem 
_________________ pajacyk.pl
|
N paź 23, 2011 0:48 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lenistwo zawsze jest grzechem--Siedem grzechów głównych. Tylko przed telewizorem czy komputerem też można być aktywnym pozytywnie. Jeśli się czyta lub ogląda coś co buduje i rozwija nas wewnętrznie.Siedzenie dla siedzenia dla przysłowiowego `zabicia czasu` jest jakimś nieuporządkowaniem.Trzeba by sobie odpowiedzieć dlaczego własnie tak spędzam swój wolny czas?
|
N paź 23, 2011 9:13 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
|