Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 18:12

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 31  Następna strona
 Po wyborach 
Autor Wiadomość

Post Re: Po wyborach
Daniel86 napisał(a):
Założyłem aż kilka wątków, by pokazać Wam, że ludzie są przekorni, więc należy szanować wszystkich ludzi, prawa mniejszości i nie powinno się narzucać religii siłą, bo w przeciwnym razie przyniesie to skutki odwrotne do zamierzonych, a Wy nadal swoje.

To załóż jeszcze kilka wątków na ten temat :D

Pn paź 10, 2011 17:12

maly_kwiatek napisał(a):
noOne napisał(a):
Orędzie Pana Jezusa podyktowane Annie A. w tygodniu wyborów. (3 października 2011r)

Cytuj:
Jezus:

Polska będzie krzyżowana, dręczona i prześladowana pod względem religijno-wyznaniowym, ekonomicznym i gospodarczym.

Pozwolę Moim prześladowcom kpić z Ojca i Kościoła dotąd, aż naród Polski upadnie na kolana przede Mną, Władcą Wszechświata.

To będzie czas pokory dla wszystkich twoich rodaków, Anno. Już czas, aby wasze oczy przejrzały, aby wasze uszy zaczęły słuchać głosu Prawdy, a nie kłamstwa, aby obudzili się ci, co snem śmierci (grzechu) pomarli.

Cierpienia doznają młodzi i starzy. Dopuszczę na was owoce waszych wyborów; odrzucenie Boga a opowiedzenie się za igrzyskami, kiedy chleba będzie wam braknąć.

Ucisk spadnie na Jerozolimę, bo odwróciła się od Boga i bożkom bije pokłony. Za tyle Łask, które otrzymał twój naród, Anno, przyłączyliście się do budowniczych wieży Babel.

Chcecie przechytrzyć Boga, a Ja wam mówię: nikomu to się jeszcze nie udało. Mój Ojciec ma dużo czasu i jest bardzo cierpliwy. Patrzy na was i bada wasze serca. Przyłączyliście się do chóru europejskiego, zapragnęliście wielkopańskości. To pozwolę byście pili do nasycenia z zatrutych źródeł gorzkiego napoju, aż piołun wypali wasze wnętrza. (*1)

Obudzę pasterzy Kościoła poprzez klęski, które na nich dopuszczę. Doznają jeszcze większego braku szacunku i lekceważenia. Dopóki naród wraz z pasterzami Kościoła nie stanie się jednością, dopóty będę trzymał wyciągniętą dłoń nad waszą Ojczyzną. Nie zniosę letnich serc, szukania we wszystkim wygody, waszego nieuzasadnionego optymizmu, udawania i grzechu milczenia, kiedy to trzeba nawoływać i upominać.

Wielu z was, Moi kapłani, zapomniało po co Syn Boży przyszedł na świat.

Będę błogosławił czystym sercom, tym, którzy głoszą Prawdę i żyją w Prawdzie, którzy wyniszczają się dla Mojego ukochanego Kościoła. Moimi apostołami są ci, którzy służą Mnie, a nie sobie nawzajem.

To ci, którzy biorą w obronę uciśnionych i wdowy, okłamywanych, ludzi prostych. Do tych Moich kapłanów mówię: Nie bójcie się, bo Jam zwyciężył świat.

Polskę szczególnie otoczcie modlitwą i Mszami Świętymi za Ojczyznę, aby przebłagalna Ofiara Syna obroniła was od ukrytego i jawnego wroga Kościoła.

Po latach ucisku i poniewierki podniosę Moje Jeruzalem – Polskę, wasze rodziny. Wówczas zapanuje prawo i sprawiedliwość.

(...)
Polska ma stać się ewangeliczną solą dla Europy poprzez naturalną więź z Kościołem, a Kościół z Narodem.

Wasz Nauczyciel.

Bóg Ci zapłać noOne, za te pokrzepiające słowa.
Jezus Chrystus, Król świata, Wszechświata i Polski, zwycięży w Polsce.
O nic innego mi nie chodzi.

Czy te wizje(?) Są choć przez Watykan potwierdzone czy może ta Anna to znajma Natanka?

Pn paź 10, 2011 17:19
zbanowany na stałe

Asphodelus napisał(a):
Czy te wizje(?) Są choć przez Watykan potwierdzone czy może ta Anna to znajma Natanka?

Zapomnij.
W Polsce Tuska i Palikota nikt nie będzie się kłaniał duchownym.
Tak Watykan, jak Ks. Natanek będą nielegalni i nie będzie wolno wymieniać nazwiska księdza i nazwy Państwa, w którym Głową jest Papież.

Imię Jezusa też będzie wyśmiane i oficjalnie nielegalne.
Dzieło się dopełnia.

Pn paź 10, 2011 17:27
maly_kwiatek napisał(a):
Asphodelus napisał(a):

Zapomnij.
W Polsce Tuska i Palikota nikt nie będzie się kłaniał duchownym.
Tak Watykan, jak Ks. Natanek będą nielegalni i nie będzie wolno wymieniać nazwiska księdza i nazwy Państwa, w którym Głową jest Papież.

Dzieło się dopełnia.

Rzekła Kasandra.....
A "wizjonerka" ks. Natanka, do której Maryja pisze meile to Agnieszka.

Pn paź 10, 2011 17:31

maly_kwiatek napisał(a):

Dzieło się dopełnia.

A małe kwiatki zostaną wydane Putinowi i zesłane na Sybir :beksa:

Pn paź 10, 2011 17:33
Ja nie głosowałem ani na PO ani tym bardziej na Palikota, jednak ucieszyłem się że PiS przegrał (poraz kolejny). Gdyby PiS wygrał to byłoby nieszczęście dla Polski. Nie dość że skłóciliby z Niemcami i Rosją Polske to jeszcze po ich wygranej realizowali swoje "zabawy" takie jak: podsłuchy,akcje CBA oraz cyrki Smoleńskie.
Co do SLD - kompletna klapa. Ale mają za swoje - tak to się skończyły antyplatformowe działania Napieralskiego w kampani wyborczej. SLD w retoryce antyplatformowej usiłowali przebić PiS

Pn paź 10, 2011 17:35
Dobry kawał. Maly_kwiatku Ty nie przeceniasz trochę Tuska?
Chcę zobaczyć ustawę o zakazie używania nazwy Państwa Watykan, to byłby kawał na skalę światową.
Widzę, że maly_kwiatek ma jakieś wiadomości na temat schodzenia Kościoła w Polsce do podziemia.
Co planuje zrobić premier Tusk z kościołami?
Proponuje, żebyś został doradcą Palikota, nawet on nie ma takich pomysłów.

Pn paź 10, 2011 17:36

Patrzac z boku nie majac faworyta, choc poglady centro-prawicowe:

Zwyciestwo Platformy - bez dwoch zdan. Moim zdaniem rowniez (znowu) pomoglo straszenie zlym PiSem i Kaczynskim. Doszlo jeszcze straszenie drugim kryzysem i tym, ze tylko my (PO) sprawimy, ze malo przez to ucierpimy (pachnie demagogia, prawie jakbym slyszal Leppera, ale c o tam). Ciekawi mnie teraz czy w rzadzie zostanie maksymalnie 5 obecnych ministrow z PO jak to zapowiadal nasz premier. Byli tacy zli, czy moze jednak cele sie zmienily;>?

Partia stolikowa dostala sie jak zwykle (PSL). I wystarczylo do wiekszosci (nie bede komentowal), czyli dla nich pelen sukces. Pewnie zachowaja wszystkie dodatkowe mniej znaczace ministerstwa z malo powazanym Ministerstwem Pracy i Polityki Spolecznej na czele. Moze w ramach negocjacji dostana cos wiecej.

PiS - Z jednej strony wielka porazka (wyrazna przegrana z PO, jako najwieksza partia opozycyjna przegrala wybory wyrazniej niz ostatnio pomimo moim zdaniem slabiutkiego panowania rzadu, gdzie glownym sukcesem byly orliki i budowa drog - jedne zakonczone, drugich budowa mooocno ulegnie spowolnieniu), z drugiej strony to jednak 30% wyborcow ich poparlo. Jakby nie patrzec mase ludzi zostanie na stolkach. Ci co zapowiadali, ze jeszcze 4 lata i ich nie bedzie raczej wrozyli z fusow. Z drugiej strony ponowna porazka swiadczy o tym, jaka kiepska mamy opozycje. Bo bynajmniej nie uwierze w to, jakie to cuda gospodarcze za czasow Donka udalo sie osiagnac.

Ruch Palikota - partia jednej osoby. Komus (10% ludnosci) sie pomylily wybory prezydenckie z parlamentarnymi. Rozumiem, ze ktos ma poglady lewicowe, nie wszyscy musza miec (centro)prawicowe. Jestem w stanie zrozumiec oddanie glosu na rozne partie, ale glosu na RP nie. Program wyborczy (ktorego nie ma) to wymysl jednej osoby, glosowanie na no name'y super zabawnne (w okregu leszczynsko-kaliskim nie znalazlem ani jednej osoby rozpoznawalnej. Wynik podobny do uzyskanego w kraju). Ale kazde wybory maja swoich oszolomow. Wielce prawdopodobne, na cale szczescie, ze bedzie to jednokadencyjna zabawa. Niedawno byla Samoobrona, teraz bedzie Ruch Palikota

SLD - najwiekszy przegrany tych wyborow, bez dwoch zdan (pomimo, ze nie znosze tego ugruwania chociazby ze wzgledu na ich komunistyczne korzenie - PZPR, SDRP i co tam jeszcze bylo po drodze - to jednak tak slaby wynik mnie zaskonczyl). Pomimo znacznych srodkow finansowych na kampanie totalna rzez. Napieralski odejdzie, ale czy SLD sie odrodzi? Maja duzo czasu.

Nad reszta nie bede sie rozwodzil. Szkoda mi PJNu - ze wzgledu na kilku naprawde bardzo madrych i pracowitych ludzi (chociazby Sosniarz, ktory zrobil w slaskim OW NFZ kawal dobrej roboty). Jestem przekonany, ze Ci ludzie wraz ze swoimi partyjnymi pogladami bardziej zasluzyli na to, aby byc w sejmie niz Ruch Palikota

Jeszcze dwa slowa o wyborach do senatu. Wybory pokazaly, ze okregi jednomandatowe, w ktorych patrzy sie na osobe a nie na partie to mit. W zdecydowanej wiekszosci wygral lider regionu (czyli tam gdzie wygrywalo PO, z reguly dostawali sie ludzie figurujacy pod szyldem PO, tam gdzie PiS przewaznie pod szyldem PiS). Bezpartyjni prawie nic. Reszta poza PSLem nie ugrali nic. Nawet ten jeden (czy dwa, bo juz slyszalem rozne wersje) mandat PSLowski to wynik splotu korzystnych okolicznosci. Mozdzanowska z Kepna dostala sie tylko dlatego, ze
a) Zelanowski (PO) Ziolkowski (PiS), Gostomczyk (SLD) to kandydaci jednego miasteczka. Glosy rozlozyly sie w tym powiecie "po rowno" miedzy nimi (Gostomczyk zostal troche w tyle)
b) Niby PSL, ale jednak nie jest czlonkiem tej partii (jak odamy,ze "bezstronna" naczelna lokalnej gazety to dodaje to pikanterii)
Polowa tych senatorow to emeryci. Wielu z nich to osoby dzialajace juz na niwie panstwowej. Sporo sposrod nich dostalo sie, mimo iz ich sukcesy latwiej zliczyc niz ilosc porazek (jest jeden moj ulubieniec, ale nie bede sie tutaj nad nim rozwodzil). Po tych wyborach nadal jestem za tym, aby zlikwidowac senat i za tym, ze jednak okregi jednomandatowe W POLSCE to zly pomysl (choc kiedys myslalem inaczej)

Do nastepnych powaznych wyborow 3 lata. Czas laby, czyli czas kiedy Polska bedzie mlekiem i miodem plynela ;-) Dobrej zabawy Poslowie i Senatorzy, tylko prosze nie moim kosztem ;-)

Pn paź 10, 2011 18:47
We wczorajszym dniu rząd PO nie został wybrany przez naród, tylko przez społeczeństwo. NARODEM JESTEŚMY MY! - P. Kurtyka pod Wawelem, pod Krzyżem Katyńskim.
Ale to w żadnym wypadku nie dzielenie Polski, to ukazywanie wartości chrześcijańskich, jak usiłują nas - społeczeństwo, wychowane na podwórkach - przekonać "prawi katolicy Polacy".
I oczywiście wina Tuska.

Pn paź 10, 2011 18:52

"bo jak nie jesteś gorącym katolikiem, to nie jesteś Polakiem - tylko przebierańcem"
proste..

Pn paź 10, 2011 19:04

noOne napisał(a):
"bo jak nie jesteś gorącym katolikiem, to nie jesteś Polakiem

To juz lepiej nie być Polakiem.

Pn paź 10, 2011 19:09
noOne napisał(a):
"bo jak nie jesteś gorącym katolikiem, to nie jesteś Polakiem - tylko przebierańcem"
proste..

Głupie......gen W. Anders, A. Małysz, J. Piłsudski, obrońca Warszawy S. Starzyński, S. Żeromski - nie zasługują na miano Polaków?

Pn paź 10, 2011 19:13

Alus napisał(a):
I oczywiście wina Tuska.

I oczywiście masz rację.
Tylko nie tylko jego, bo również Twoja, Witolda i paru innych userów pisujących na tym forum oraz tych głupoli, którzy pomimo swojej biedy, trzęsa portakami i ze strachu przed "krwiożerczym" Kaczyńskim głosuja na Tuska.

Pn paź 10, 2011 19:18
Gita2 napisał(a):
Alus napisał(a):
I oczywiście wina Tuska.

I oczywiście masz rację.
Tylko nie tylko jego, bo również Twoja, Witolda i paru innych userów pisujących na tym forum oraz tych głupoli, którzy pomimo swojej biedy, trzęsa portakami i ze strachu przed "krwiożerczym" Kaczyńskim głosuja na Tuska.

Jak przystało na prawą katoliczkę oczywiście nie mogłaś sobie darować "głupoli" :D .....kampania na rzecz Palikota.

Pn paź 10, 2011 19:47
Moderator

Nic się nie zmieni na naszej scenie politycznej dopóki nie odejdzie Jarosław Kaczyński. Palikot to największy powiew "świeżości", jaki był obecnie możliwy. W efekcie sytuacja ciągle ta sama.

Kaczyński: Jak przegramy w 2011, odejdę z polityki
http://www.tvn24.pl/12690,1546943,,,kac ... omosc.html

To się jednak, oczywiście, nie stanie tak szybko. Ale bez tak zawistnego i zakompleksionego "wodza" spokojnie wygraliby w następnych wyborach. Chociaż wtedy też PO musiałoby się zacząć bardziej starać, ponieważ PiS bez Kaczyńskiego byłby jakąś alternatywą. Obecnie jednak jest monopol, który, jak zawsze, bardzo szkodzi "jakości usług". Kaczyński, nawet w opozycji, jedyne, co robi, to niszczy.

Kiedy wreszcie rewolucja zeżre to dziecko?

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pn paź 10, 2011 19:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 31  Następna strona