Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 18:03

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Stop satanizmowi – stop abonamentowi 
Autor Wiadomość

Post Re: Stop satanizmowi – stop abonamentowi
aterciniss napisał(a):
Nie mam nic przeciwko ludziom innych wyznań czy ateistom, dopóki ich zachowanie czy wypowiedzi nie ograniczają mojej wolności religijnej.

A w jaki to sposób Nergal ogranicza Twoją wolność religijną? Gdyby jakiś muzułmanin powiedział w TVP, że wierzy w Allaha, to też byłoby ograniczeniem Twojej wolności religijnej? Jeśli tak, to Wy o wiele bardziej nam ograniczacie wolność religijną niż my Wam.

Domagacie się wolności słowa dla siebie, ale innym tej wolności odmawiacie, a potem się dziwicie, że Ruch Palikota ma aż 10% w wyborach.

Wt paź 11, 2011 10:06

W przyjętej politycznej poprawności Adam Darski to w sumie nasz super towar eksportowy (muzyczny jakby kto nie kojarzył...), wspaniały ateista, dobry Polak i niemalże katolik. (ironia jakby kto nie wiedział).
Cóż złego, że w życiu prywatnym walczy z Kościołem, ma za nic wartości, któe sa ważne dla innych? Przecież na wizji nie robi pod siebie i nie bluzga przekleństwami.
To nic, że w jednym z klubów parodiował kapłana - toż to wyłącznie wyraz jego artystycznej duszy.
Ludzie dlaczego czepiacie się tego głupiego argumnetu, że podarł jakąś książkę? Na większości konertów niszczy się Biblię w ramach politycznej poprawności. A to, że prywatnie wypowiada się za szatanem? Przecież biedny Adam jest ateistą to nie może wierzyć w szatana. Zatem jeśli mówi o szatanie i oddaje mu hołd to tak na prawdę jest to przejaw jego wielkiej wolności.
A wszyscy krytykanci to nie wiedzą co tracą nie słuchając jego cudownej, nostalgicznej muzyki...
(koniec ironi)...

Wt paź 11, 2011 10:26
Cytuj:
A w jaki to sposób Nergal ogranicza Twoją wolność religijną? Gdyby jakiś muzułmanin powiedział w TVP, że wierzy w Allaha, to też byłoby ograniczeniem Twojej wolności religijnej? Jeśli tak, to Wy o wiele bardziej nam ograniczacie wolność religijną niż my Wam.

Domagacie się wolności słowa dla siebie, ale innym tej wolności odmawiacie, a potem się dziwicie, że Ruch Palikota ma aż 10% w wyborach.

Domagamy się wolności słowa, ale nie anarchii.
Wolność to odpowiedzialność....słowo nie może ranić, deprecjonować, obrażać.
Nie chrześcijański, własnie arabski, czyli muzułmański aforyzm przestrzega:
- Słowo choć nie z głazu, może rozbić kości i zmiażdżyć od razu, chociaż nie jest z głazu.
Złego więc wyrazu chroń się, zwłaszcza w złości - słowo choć nie z głazu, moze rozbić kości.

Wt paź 11, 2011 12:02

Alus napisał(a):

Czy możesz proszę doprecyzować? Co w takim razie wg "Was" powinno być dozwolone, a co zabronione, i dlaczego?

A rychło nastanie niepozorne wydarzenie. I jedni będą płakać, a inni się radować. Bs-c 21:39

Wt paź 11, 2011 12:42
czasowo zablokowany

piona napisał(a):
W przyjętej politycznej poprawności Adam Darski to w sumie nasz super towar eksportowy (muzyczny jakby kto nie kojarzył...), wspaniały ateista, dobry Polak i niemalże katolik. (ironia jakby kto nie wiedział).
Cóż złego, że w życiu prywatnym walczy z Kościołem, ma za nic wartości, któe sa ważne dla innych? Przecież na wizji nie robi pod siebie i nie bluzga przekleństwami.
To nic, że w jednym z klubów parodiował kapłana - toż to wyłącznie wyraz jego artystycznej duszy.
Ludzie dlaczego czepiacie się tego głupiego argumnetu, że podarł jakąś książkę? Na większości konertów niszczy się Biblię w ramach politycznej poprawności. A to, że prywatnie wypowiada się za szatanem? Przecież biedny Adam jest ateistą to nie może wierzyć w szatana. Zatem jeśli mówi o szatanie i oddaje mu hołd to tak na prawdę jest to przejaw jego wielkiej wolności.
A wszyscy krytykanci to nie wiedzą co tracą nie słuchając jego cudownej, nostalgicznej muzyki...
(koniec ironi)...

Fajnie powiedziane. Gdyby dalo sie dac plusa za posta to bym ci takiego wlasnie dal :)

Alus napisał(a):
Wolność to odpowiedzialność....słowo nie może ranić, deprecjonować, obrażać.

To ze czyjesz sie urazony jego slowami, to tylko twoja wina, jak ty odbierasz jego wypowiedzi, ty masz jakies z tym problemy, a nie jego wina.

Alus napisał(a):
Nie chrześcijański, własnie arabski, czyli muzułmański aforyzm przestrzega:
- Słowo choć nie z głazu, może rozbić kości i zmiażdżyć od razu, chociaż nie jest z głazu.
Złego więc wyrazu chroń się, zwłaszcza w złości - słowo choć nie z głazu, moze rozbić kości.

No ale na szczescie nasze prawo nie bazuje na Koranie, Hadithach, ani innych tego typu rzeczach, a Nergal ma te slowa wyraznie gdzies i jest to jego wlasny wybor i ma do tego prawo. Ma rowniez prawo pokazywania sie z swoimi wierzeniami.

grzmot napisał(a):
Czy możesz proszę doprecyzować? Co w takim razie wg "Was" powinno być dozwolone, a co zabronione, i dlaczego?

Wedlug "nich" powinno byc dozwolone tylko wypowiadanie sie w korzystny dla nich sposob o Katolikach.

Wt paź 11, 2011 13:47

Daniel86 napisał(a):
aterciniss napisał(a):
Nie mam nic przeciwko ludziom innych wyznań czy ateistom, dopóki ich zachowanie czy wypowiedzi nie ograniczają mojej wolności religijnej.

gdyby ten muzułmanim opowiadał o swojej wierze w Allaha w niczym by mi to nie przeszkadzało...
ale gdyby ośmieszał moja wiarę, pariodował, wyzywał itp. to owszem... uważam, ze nie jest to madre zachowanie... ani na poziomie... i nie nazwałabym tego wolnoscią słowa....

Wt paź 11, 2011 14:00
grzmot napisał(a):
Alus napisał(a):

Jeszcze nie załapałeś? :o ....cokolwiek chcecie aby wam czyniono i wy czyńcie.

Nergal może mieć gdzieś Biblię, Koran, Torę, a rwąc ją i wrzeszcząc "żryjcie to g***o" odsłania swoją mizerotę moralną.

Wt paź 11, 2011 14:30

Alus napisał(a):
Jeszcze nie załapałeś? :o ....cokolwiek chcecie aby wam czyniono i wy czyńcie.

Jestem masochistą i lubię gdy ktoś mnie bije po twarzy, czy moge Tobie takoż czynić.

Wiem, ze masochista nie bije a raczej lubi gdy go bija, dlatego zaznaczam, że ja lubię eksperymentować :D

Pewien mnich buddyjski rozbił figurę buddy, która to stała w klasztorze.
Widział to pewien uczen i sie oburzył.
Mnich odparł tylko, że figura przedstawiajaca Buddę to nie Budda.
- to apropos darcia biblii

Wt paź 11, 2011 15:15
Cytuj:
Jestem masochistą i lubię gdy ktoś mnie bije po twarzy, czy moge Tobie takoż czynić.

Wiem, ze masochista nie bije a raczej lubi gdy go bija, dlatego zaznaczam, że ja lubię eksperymentować :D

Znajdź drugiego masochistę i tłuczcie się wzajem po japach.

Cytuj:
Pewien mnich buddyjski rozbił figurę buddy, która to stała w klasztorze.
Widział to pewien uczen i sie oburzył.
Mnich odparł tylko, że figura przedstawiajaca Buddę to nie Budda.
- to apropos darcia biblii

Budda uczył jedynie jak żyć uczciwie, nie uczył o Bogu.
Biblia jest dla chrześcijan świętą Księgą, Słowem Boga.
Czy to takie trudne do zrozumienia?

Wt paź 11, 2011 15:34
zbanowany na stałe

W nowym rządzie Adam Darski będzie miał szansę objąć tekę ministra kultury.
Abonament będzie się powszechnie płaciło w podwyższonych podatkach, a biskupom zakaże się komentowania tego wszystkiego.

Wt paź 11, 2011 15:35
maly_kwiatek napisał(a):
Abonament będzie się powszechnie płaciło w podwyższonych podatkach, a biskupom zakaże się komentowania tego wszystkiego.

Tajne projekte Palikota podkradłeś i wyczytałeś - czy należysz do grona wtajemniczonych.... narazie marzy się Palikotowi ministerswo d/s gejów :D

Wt paź 11, 2011 15:42
zbanowany na stałe

Alus napisał(a):
maly_kwiatek napisał(a):

Tajne projekte Palikota podkradłeś i wyczytałeś - czy należysz do grona wtajemniczonych.... narazie marzy się Palikotowi ministerswo d/s gejów :D

Miewam charyzmat jasnowidzenia.

Wt paź 11, 2011 15:45

Abonament jest anachronizmem i nie bardzo wiadomo jak go stosować w sytuacji przesycenia naszego otoczenia elektroniką.
Raczej optujmy za zniesieniem abonamentu w ogóle.

A co do wypowiedzi Nergala, mamy wolny kraj i swobodę wypowiedzi, chociaż jak oglądam wiadomości i słucham ludzi to nabieram wątpliwości.

Ograniczanie wolności słowa do wypowiedzi akceptowanych i niekontrowersyjnych przeczy idei wolności słowa.

Pokój bracia i siostry!

Wt paź 11, 2011 15:47

maly_kwiatek napisał(a):

Lepiej on niż ktokolwiek z ziejącej nienawiścią pisowskiej sekty prawych katolików.

Wt paź 11, 2011 15:49

Przepraszam za mnożenie postów, ale muszę coś dopisać:

Spalenie Biblii jest podobnym czynem jak spalenie flagi danego kraju bądź organizacji. W Ameryce gdzie wolność słowa jest w lepszej kondycji taki czyn jest jak najbardziej legalny. Przemyślcie to.

Pokój z Wami!

Wt paź 11, 2011 15:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona