Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 18:19

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 31  Następna strona
 Po wyborach 
Autor Wiadomość
Post Re: Po wyborach
Nie tyle kogo, bardziej co wybieramy - bolszewizm?
Cytuj:
Przyjazne państwo... Urbana
Walka o krzyż jest walką zastępczą, bo tworzy konflikt tam gdzie go nie ma, przykrywając istotne sprawy dla Polski. To zakorzenienie w bolszewickiej walce z Bogiem i Kościołem uzyskało dziś w Polsce 10 proc. poparcia i prawa do politycznego działania - mówi portalowi Fronda.pl Jan Pospieszalski.
więcej >>

Cz paź 13, 2011 20:45

ceid napisał(a):
Cytuj:
Przyjazne państwo... Urbana
Walka o krzyż jest walką zastępczą, bo tworzy konflikt tam gdzie go nie ma, przykrywając istotne sprawy dla Polski. To zakorzenienie w bolszewickiej walce z Bogiem i Kościołem uzyskało dziś w Polsce 10 proc. poparcia i prawa do politycznego działania - mówi portalowi Fronda.pl Jan Pospieszalski.
więcej >>

A wasza walka? Wasza nienawistna walka z inaczej myślącymi (np. z homoseksualistami albo ateistami czy czasem innowiercami) to co? Nic? Media katolickie a zwłaszcza media Rydzyka od roku 1989 plują jadem na ogólnie pojętą grupę ''innych''.

A Fronda to po prostu jezioro wrogiego kwasu wyżerającego ''diabelstwo'' czyli nie-katolików. Czytam sobie frondę i komentarze na niej zawarte: takiej pogardy jaką userzy Frondy wylewają na swych przeciwników nie ma wśród antyklerykałów.

Cz paź 13, 2011 21:58

Asphodelus, podaję link do RM, wskaż w którym miejscu jest ten plujący jad.
http://www.radiomaryja.pl/

Cz paź 13, 2011 22:51
Elbrus napisał(a):
Kościół popiera partię polityczną - od kiedy?

Prapoczątki to chyba już w średniowieczu.
Elbrus napisał(a):
Za dopalacze, czyli za co - za walkę z nimi?

Jaką walkę ?? Doplacze jak były tak i są.
Elbrus napisał(a):
Według jakiego pouczenia Tusk powiedział, że Polacy chodzą do kościoła klękać przed księżmi?

Kampanio-wyborczego.
Elbrus napisał(a):
Tusk należy do Kościoła, więc jest członkiem ciała Jezusa.

No i co z tego ?? Slub też podobno brał przed wyborami, no i co z tego ?? Nie widzę związku.
Elbrus napisał(a):
Mógłbyś wskazać choć jedną wypowiedź Tuska nienawidzącego o. Rydzyka i RM z tych właśnie powodów?

Wybacz ale nie notuje jego wypowiedzi, więc cytatu nie podam, jeżeli o to Ci chodzi. Co do powodów to innych chyba nie ma. Kolejność też jest ważna, bo w pierwszej kolejności RM jest dziełem ewangelizacyjnym i modlitewnym, a w następnej jest wolność słowa i wyrażanie własnego głosu, poglądów. Biorąc pod uwagę fakt obrażania katolików przez Tuska i Palikota, wyzywania od moherów ludzi modlących się, mówienie przez premiera że katolicy chodzą do Kościoła klękać przed księdzem a nie Bogiem i walkę z Kościołem o której Palikot mówi nie od dziś ale mówił to będąc członkiem PO, nienawiść Tuska do RM ma podłoże w tych 3 powodach a nie tylko w wyrażaniu własnego głosu. Choć i za wyrażanie własnego głosu za Tuska można być aresztowanym o 6 rano.
Soul33 napisał(a):
quas, albo się nie zrozumieliśmy albo Ty nie rozumiesz polityki. Podaj konkretny zysk "walki z Kościołem" dla PO. Wiadomo, że dla partii politycznej liczy się tylko poparcie w społeczeństwie. Dlaczego miałoby mieć to pozytywny wpływ na wielkość ich elektoratu.

Przecież Ci napisałem, wydaje mi się że to jasno wynika. Wiadomo że dla partii politycznej będącej u władzy, walka z opozycją jest też walką z jej elektoratem. Najlepiej więc ośmieszyć i poniżyć medialnie opozycję i jej elektorat, a więc katolików, podzielić Polaków na moherów i tych lepszych, za pomocą mediów rozniecić nastroje społeczne poniżające katolików i w ten sposób przechwycić część elektoratu opozycji, zwłaszcza tego młodego który po medialnej nagonce PO na moherów i Kościół wstydzi się teraz chodzić do Kościoła bo rówiesnicy nazywają ich moherami, hasłem tak lubianym przez PO. Do tego wykpić symbole Kościoła i jest recepta Tuska na przechwycenie części elektoratu. Skuteczna ale podła, i nie honorowa.
Alus napisał(a):
Frakcją w Kościele polskim, która dzieli katolików na prawych i katolewicę.....i kwestionuje prawo owej "katolewicy" wstępu do kościołów, kwestionuje, podważa ich wiarę.

Alus, od czasu do czasu slucham RM i mogę się wypowiedzieć na temat tych kłamstw i nienawiści jaką rozsiewasz. Rzebyś mnie tylko nie wyzywała od moherowych beretów śladem swojej partii, bo nim nie jestem. A, i nie nie jestem żadną babcią czy dziakiem tylko młodym człowiekiem.
Zwykłe kłamstwo i pomówienie. Jeżeli chodzi o RM to owszem, ale zachęca do jedności i wiary wszystkich, pomaga i pomogło wielu ludziom nawrócić się na wiarę i wrócić do Jezusa poprzez głoszenie słowa bożego i przerózne dzieła ewangelizacyjne, jako jedno z niewielu mediów w dzisiejszych czasach głosi skutecznie słowo boże które za ich pośrednictwem dociera do wielu ludzi w tym młodych. Mają czasami takie audycjie które naprawdę chwytają za serce i poruszają ludzkie sumienia, zmuszają do myślenia i dają nadzieję bo mówią prawdę, prawdę o Bogu. Niektóre świadectwa jakie słyszałem były naprawdę piękne. Smutne jest to że Ty jako katoliczka, udajesz że nie widzisz, albo zwyczjnie kłamstwami potępiasz tak wielkie dzieło ewangelizacyjne, bo RM to przedewszystkim głoszenie słowa bożego.
Alus napisał(a):
Która ewidentnie uzurpuje sobie monopol na prawdę, patriotyzm i pełnię wiary.

Słuchałem wiele audycji i nigdy nie było żadnej mowy o kłamstwach jakie tu rozsiewasz za samą krytykę Tuska.
Alus napisał(a):
Która od lat straszy słuchaczy rzeczywistymi i wyimaginowanymi zagrożeniam.....przy czym w całości przekazu te rzeczywiste stanowią 30%.

Pytam czym straszy ?? Chyba nie rozrużniasz straszenia od krytki nieudolnego rządu, który dba o własne i obcych państw interesy zamiast o swój kraj, rządu który najlepiej to umnie dzielić Polaków. Nigdy słuchając RM nie czułem się zastraszany jak i Ci, którzy go słuchają, więc daruj se te kolejne kłamstwa.
Alus napisał(a):
Ostateczny rozbrat z "kościołe toruńskim" wzięłam po wysłuchaniu rozmów o. Rydzyka ze słuchaczami.Jedna znamienna rozmowa ze słuchaczką, która mówiła Ojcze my tak kochamy Maryję, kochamy Jezusa, a najbardziej kochamy ciebie ojcze dyrektorze.Odpowiedz o. Rydzyka była Dziękuję siostro za telefon, szczęść BożeI ani słowa o przestawieniu kolejności osób, które chrześcijanin winien obdarzać miłością.

Załóżmy że to co piszesz nie jest kolejnym kłamstwem. Krytkujesz za coś czego Rydzyk rzekomo nie powiedział, ok. To ja Ci powiem co mówił i mówi zawsze otwarcie; Bóg jest najważniejszy, Bóg jest miłością, Bóg jest prawdą. Taki jest głos całego RM, i taki słyszę zawsze odkąd słucham tego radia. Fajnie że jesteś katoliczką, ale daruj se już te kłamstwa i ataki na ludzi którzy otwarcie krytkują rząd który tak bardzo mocno popierasz. Ciesz się że wszystkie głowne masmedia popierają ten nieudolny rząd i służą mu propagandą kłamstwa, a to że jest takie niszowe RM, dzieło ewangelizacyjne mające odwagę skrytykować Tuska, to bardzo dobrze. Bo dziś za krytkę Twojego Tuska o 6 rano idzie się do więzienia.

Cz paź 13, 2011 23:04
Cytuj:
Alus, od czasu do czasu slucham RM i mogę się wypowiedzieć na temat tych kłamstw i nienawiści jaką rozsiewasz. Rzebyś mnie tylko nie wyzywała od moherowych beretów śladem swojej partii, bo nim nie jestem. A, i nie nie jestem żadną babcią czy dziakiem tylko młodym człowiekiem.
Zwykłe kłamstwo i pomówienie. Jeżeli chodzi o RM to owszem, ale zachęca do jedności i wiary wszystkich, pomaga i pomogło wielu ludziom nawrócić się na wiarę i wrócić do Jezusa poprzez głoszenie słowa bożego i przerózne dzieła ewangelizacyjne, jako jedno z niewielu mediów w dzisiejszych czasach głosi skutecznie słowo boże które za ich pośrednictwem dociera do wielu ludzi w tym młodych. Mają czasami takie audycjie które naprawdę chwytają za serce i poruszają ludzkie sumienia, zmuszają do myślenia i dają nadzieję bo mówią prawdę, prawdę o Bogu. Niektóre świadectwa jakie słyszałem były naprawdę piękne. Smutne jest to że Ty jako katoliczka, udajesz że nie widzisz, albo zwyczjnie kłamstwami potępiasz tak wielkie dzieło ewangelizacyjne, bo RM to przedewszystkim głoszenie słowa bożego.

Jesteś młodym człowiekiem, od czasu do czasu słuchasz....ale mentalnie po jednym zdaniu już wiadomo jaką frakcję reprezentujesz.
Ten ukochany charakterystyczny "argument" - nienawiść - do tego zarzucanie kłamstwa....klasyka.
Pytałeś - odpowiedziałam - ale jak przystało na radiomaryjnego prawego katolika musisz mi udowodnić właśnie tą nienawiść i kłamstwo.
Powtórz jeszcze za o. Rydzykiem, że niedobrze Ci sie robi jak widzisz ludzi spoza kregu radiomaryjnego w kościele lub na Jasnej Górze....napewno nie słyszałeś takich wypowiedzi :badgrin:

Cytuj:
Pytam czym straszono

Straszono w połowie lat 90-tych podatkiem katastralnym i odbieraniem mieszkań - niejedna starsza osoba płakała dzwoniąc do radia - słyszałam.
Straszono wykupem ziemi w Polsce przez Niemców przed wejsciem w struktury UE.
Straszono polityką zmniejszania ilości Polaków do 18 milionów, zalesianiem terenów na potrzeby myśliwych w Zach. Europy.
Straszono powrotem kilkuset tysiecy Żydów z obu Ameryk, którzy zabiorą przynajmniej 50% nieruchomości, terenów w Polsce.
Straszono przed wejściem do UE, że zlikwiduje się w Polsce wszystkie cukrownie a cukier będzie tylko importowany, najtaniej po 8zł/kg.
Ostatnio straszono prywatyzacją lasów, które zostaną ogrodzone i nikt nie będzie miał wstępu.
Choć tak naprawdę spółka Polskie Lasy to państwo w państwie.
Wystarczy?...
I nie były to oceny nieudolnego rządu, ale niezrozumiałe, bezsensowne straszenie.
Nie straszył osobiście o. Rydzyk, ale ludzie przez niego zapraszani do studia.

Jeśli chodzi o dzielenie Polaków to pogardliwe określenie padało w RM "katolewica" w latach 90-tych - ludzie związani z RM odnosili je do TP, KAI, Więzi.
A określenie "mohery" padło po 2000r w artykule o ks. Jankowskim, w odniesieniu do jego wiernych parafianek broniących księdza przed pozbawieniem go probostwa.
Cytuj:
Załóżmy że to co piszesz nie jest kolejnym kłamstwem. Krytkujesz za coś czego Rydzyk rzekomo nie powiedział, ok. To ja Ci powiem co mówił i mówi zawsze otwarcie; Bóg jest najważniejszy, Bóg jest miłością, Bóg jest prawdą. Taki jest głos całego RM, i taki słyszę zawsze odkąd słucham tego radia. Fajnie że jesteś katoliczką, ale daruj se już te kłamstwa i ataki na ludzi którzy otwarcie krytkują rząd który tak bardzo mocno popierasz. Ciesz się że wszystkie głowne masmedia popierają ten nieudolny rząd i służą mu propagandą kłamstwa, a to że jest takie niszowe RM, dzieło ewangelizacyjne mające odwagę skrytykować Tuska, to bardzo dobrze. Bo dziś za krytkę Twojego Tuska o 6 rano idzie się do więzienia.
[/quote]
Znów klasyczna odpowiedź....ja kłamie, atakuję ....a Ty sie tylko bronisz ładując na oślep w kogo sie tylko da.
"Rzekomo" słyszałam ...... ale napewno to jest kłamstwo, bo prawda przynależy jedynie do frakcji radiomaryjnej.
Fobie antytuskowe też zapewne należą do kategorii "jedynej prawdy".
Niezależnie jakich byś nie dokonywał ekwilibrystyki - niestety słyszałam - przykazanie miłości, które zaakcentował Jezus ustawia niekwestionowaną hierarchię.....Miłuj Boga....a kolejno bliźniego swego.

Jesli chodzi o to szerzenia słowa Bożego....w latach 90-tych petycję o przydział częstotliwości dla RM podpisało ok 7 milionów Polaków, aktualnie petycje o lasy, prywatyzacje Lotosu, podpisuje po 200-400 tys.
W latach 90-tych RM słuchało ponad 3 miliony ludzi, aktualnie liczba słuchaczy oscyluje ok. 1 miliona.

Pt paź 14, 2011 8:28

ceid napisał(a):

Jak się czyta niektóre posty na Forum, to faktycznie można stwierdzić, że katolicyzm jest niebezpieczny, podobnie jak bolszewizm czy faszyzm :( A jeśli w takim tonie utrzymana jest religia w szkole, to nie dziwę się wysokiemu poparciu dla Palikota wśród młodzieży.

Pt paź 14, 2011 8:56

Alus! Wiem, że i tak do Ciebie nie dotrze, ale odniosę się do tego straszenia.
1.Podatek katastralny to cały czas realna wizja.
2.Komorowski juz podpisał stosowne ustawy na skutek czego bogaci będa mogli wykupywać ziemię, a więc przede wszystkim Niemcy i inne narodowości.
3.Polityka zmniejszania ilości Polaków ma się dobrze i dlatego jest nas coraz mniej.
4.To że straszono najazdem Żydów z Ameryki zaskutkowało pozytywnie, gdyby nie straszono
Żydzi zyskaliby to czego niesłusznie żadają.
5. Zlikwidowano dużo cukrowni w Polsce i ludzie zostali bez pracy. W Pruszczu gdzie poprzednio mieszkałam też zlikwidowano i był z tego jeden plus, zlikwidowano smród , który unosił się w pewnej części miasta w czasie kampanii cukrowniczej, ale za to wielu ludzi zostało bez pracy.
6. Dzięki podpisom jakie udało się zebrać w obronie lasów, a nagłasniane to było przez RM narazie udało się lasy zachować, a więc i tu straszenie pomogło.
WYSTARCZY???

Pt paź 14, 2011 9:23

prawdziwy wynik ?
a to dobre :
http://dzieckonmp.wordpress.com/2011/10 ... ik-wyborow

Pt paź 14, 2011 9:42
Gita2 napisał(a):
Alus! Wiem, że i tak do Ciebie nie dotrze, ale odniosę się do tego straszenia.
1.Podatek katastralny to cały czas realna wizja.

I trzeba było 20 lat temu straszyć starych samotnych ludzi?
Cytuj:
2.Komorowski juz podpisał stosowne ustawy na skutek czego bogaci będa mogli wykupywać ziemię, a więc przede wszystkim Niemcy i inne narodowości.

Tiaaaa....tylko czemu we wschodnich Niemczech leży tyle ziemi odłogiem?....do nas przylecą Niemcy zachodni..... porzucą wygodne, ułożone warunki, aby borykac się ze stałym bajzlem w Polsce.....NONSENS.
Jak narazie to Polacy zajmują opuszczone tereny we wschodnich Niemczech.
Cytuj:
3.Polityka zmniejszania ilości Polaków ma się dobrze i dlatego jest nas coraz mniej.

Adekwatnie jak we wszystkich bogatych krajach na świecie.
Cytuj:
4.To że straszono najazdem Żydów z Ameryki zaskutkowało pozytywnie, gdyby nie straszono
Żydzi zyskaliby to czego niesłusznie żadają.

ZYSKALIBY.....ale po 15 latach straszenia jeszcze nie zYskali....
Cytuj:
. Zlikwidowano dużo cukrowni w Polsce i ludzie zostali bez pracy. W Pruszczu gdzie poprzednio mieszkałam też zlikwidowano i był z tego jeden plus, zlikwidowano smród , który unosił się w pewnej części miasta w czasie kampanii cukrowniczej, ale za to wielu ludzi zostało bez pracy.

Zlikwidowano w IIIRP i likwidowano w IVRP -cukrownia w Lublinie.
A nadal kupujemy polski cukier po 3.40 - 4zł/kg.
Cytuj:
6. Dzięki podpisom jakie udało się zebrać w obronie lasów, a nagłasniane to było przez RM narazie udało się lasy zachować, a więc i tu straszenie pomogło.

I panowie ze spółki Lasy Państowe dyktują wszystkim swoje ceny, sprzedają leśniczówki kumplom i zatrudniają członków rodzin przy średnich zarobkach o 40-50% wyższych od średniej krajowej.
Byłoby, stałoby się.......nie oddaje rzeczywistości, a wpisuje się w taktykę straszenia.

Pt paź 14, 2011 11:33

Alus! Tak trzeba było straszyć, bo gdybyśmy siedzieli cicho jak baranki, już by podatek katastralny obowiązywał, Żydzi w Polsce mieliby kamienice, a my ulice,do lasu nie można byłoby wejść, bo byłby pryawtny.
Jeśli idzie o ziemię, to ustawa została po cichu podpisana przez Komorowskiego w/g zasady Platformy: to co złe robimy za plecami i po cichu, a to co dobre;orliki nagłasniamy, gdzie się da i jak się da.
Czy cukier po 3,40 zastąpi pracę tym co ją stracili?, poewiedz to im.

Pt paź 14, 2011 11:53
Gita2 napisał(a):
Alus! Tak trzeba było straszyć, bo gdybyśmy siedzieli cicho jak baranki, już by podatek katastralny obowiązywał

Straszenie nie ma żadnego wpływu na wprowadzenie podatku katastralnego - decyduje li tylko uregulowane prawo własności.

Cytuj:
Żydzi w Polsce mieliby kamienice, a my ulice,

Bajeczka - gdyby aktualnie tylu Żydów posiadało prawa własności żadne straszenie nie odwiodłoby ich od odzyakania swojej własnosci.

Cytuj:
do lasu nie można byłoby wejść, bo byłby pryawtny.

Nigdzie nie istnieją w 100% prywatne lasy - jeśli takowe są, to też naogół nie funkcjonuje zakaz wstępu - podobnie jak rezerwatach.
Cytuj:
Jeśli idzie o ziemię, to ustawa została po cichu podpisana przez Komorowskiego w/g zasady Platformy: to co złe robimy za plecami i po cichu, a to co dobre;orliki nagłasniamy, gdzie się da i jak się da.

A co to ma konkretnego do straszenia przed wejściem do UE pernamentnym wykupem polskiej ziemi przez Niemców?
Cytuj:
Czy cukier po 3,40 zastąpi pracę tym co ją stracili?, poewiedz to im.

Jesli ktoś ma mówić, to kolejne ekipy rządowe, nie wyłączając PiSu.

Pt paź 14, 2011 12:54
noOne napisał(a):

Jaka strona - takie wyniki :D

Pt paź 14, 2011 12:58

Miałam cichą nadzieję, że największy nienawistnik Platformy, kompromitujący Sejm RP-Niesiołowski nie wejdzie do sejmu, a jednak wszedł z okręgu lubuskiego.
To jest również zwierciadło wyborców Platformy.

Pt paź 14, 2011 13:49
Gita2 napisał(a):
Miałam cichą nadzieję, że największy nienawistnik Platformy, kompromitujący Sejm RP-Niesiołowski nie wejdzie do sejmu, a jednak wszedł z okręgu lubuskiego.
To jest również zwierciadło wyborców Platformy.

Właśnie....nie wybierają prawdomównych jak choćby Kurski, który ma już kilka wyroków za ewidentne kłamstwa :D
I nie uwierzyli zapewnieniom Karskiemu, że nie jeżdził meleksem w stanie nieważkości....

Pt paź 14, 2011 14:15

Alus! nie ośmieszaj się dziewczyno!
Kurski nie kandydował, a Karski nie został wybrany.
Poza tym porównywac ich do Niesiołowskiego i jego chamskich odzywek, to na prawdę trzeba [...]

Pt paź 14, 2011 15:24
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 31  Następna strona