Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N paź 26, 2025 15:36

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 128  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Komorowski? 
Autor Wiadomość

Post Re: Jaki jest Prezydent Komorowski?
tadeuszek napisał(a):
Raczej posłuchała biblijnego dictum "szukajcie a znajdziecie".
No i znalazła.
Nie chce sie teraz przyznac, żeby nie było że całe dnie spędza na oglądaniu filmików na YT.

Dziwne! Niektórzy uważają, że całe dnie i noce słucham RM i oglądam TVTrwam.

N paź 16, 2011 12:19

Ciekawy (i, rzecz jasna, skrupulatnie ignorowany przez media oraz normalnych ludzi, którzy wiedzą, że prawdziwym problemem jest to, czy Cymański zostanie wywalony z PiS) dalszy ciąg ma akcja z utajnianiem ekspertyz, na podstawie których Pan Prezydent podpisał ustawę o OFE. We właśnie złożonych skargach kasacyjnych (http://wyborcza.pl/1,91446,10459532,Kan ... e_ws_.html) prawnicy Pana Prezydenta nieoczekiwanie napisali, że "istotą sprawy" są ekspertyzy sporządzone.. przed wniesieniem do Sejmu projektu ustawy. Tymczasem właśnie istotą sprawy nie są jakieś tam ekspertyzy do pierwszego projektu, tylko to, na podstawie czego Pan Prezydent podpisał ustawę. Zgodnie z poprzednim stanowiskiem Kancelarii Prezydenta (http://www.prezydent.pl/kancelaria/wypo ... ejsze.html), analizy był wykonywane po każdej nowej wersji ustawy i z każdej z nich miało wynikać, że "zagrożenia nie ma". Teraz pytanie - czy rzeczywiście te analizy istniały?

Przypomnijmy, że podobna awantura z udziałem Pana Premiera (który również bronił się do ostatniego tchu przed ujawnianiem czegokolwiek obywatelom) zakończyła się opublikowaniem.. czterostronicowego protokołu, z którego właściwie nic nie wynika (http://www.rp.pl/artykul/16,713306-Tak- ... cyjna.html) i nikt nie był w stanie zrozumieć, dlaczego coś takiego musiało być z taką zajadłością utajniane. Ciekawe, jak będzie teraz? No bo przecież nie do pomyślenia jest, by Pan Prezydent chciał maksymalnie wydłużyć postępowanie, by jacyś prawnicy zdążyli mu machnąć parę słów, które po ewentualnym przegraniu procesu mógłby "ujawnić".

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt paź 21, 2011 9:00

Rosyjskie spotkania Bronisława Komorowskiego
http://www.bibula.com/?p=46020

Pt paź 21, 2011 10:05

Dobrze komentuje to tytuł artykułu, do którego odesłanie widnieje pod tym tekstem: Przeraża mnie Pan, jako prezydent mojego kraju.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt paź 21, 2011 13:19
Johnny99 napisał(a):
Dobrze komentuje to tytuł artykułu, do którego odesłanie widnieje pod tym tekstem: Przeraża mnie Pan, jako prezydent mojego kraju.

Zwłaszcza gdy lubi sie stan przerażenia i wymyśla różne gożące krew żyłach historie.....niedługo zrobicie z Komorowskiego Freddiego Krugera :badgrin:

Pt paź 21, 2011 14:19

No niestety Alus, nikt tu niczego nie wymyśla.

Pt paź 21, 2011 14:23
Alus napisał(a):
Zwłaszcza gdy lubi sie stan przerażenia i wymyśla różne gożące krew żyłach historie.....niedługo zrobicie z Komorowskiego Freddiego Krugera

Alus, powtarzasz się i robisz się nudna z ciągle tym samym argumentem, w dodatku pokazującym że nie masz nic mondrzejszego do powiedzenia poza hasłem ,, nie podoba Ci się Tusk i Komorowski to lubisz stan przerażenia'' :| . Ciągle powtarzany argument, jakże oklepany przez Toskomedia. Nie ośmieszaj się bo byle oklepanym i niedorzeczym hasłem nie schowasz pod dywan całego syfu ludzi których reprezetujesz tu na forum tak zaciekle.
Dla mnie Komorowski w 100% pokazał jakim jest prezydentem, podczas okopywania się w swoim pałacyku, kiedy ludzie stali tygodniami pod jego okanami, na jego podwórku i oczekiwali stanowczego działania jak przystało na osobę godną stanowiska głowy państwa. Niestety ten człowiek nie ma ,,jaj'' i wolał chować głowę w piasek.

Pt paź 21, 2011 14:58
quas napisał(a):
Alus napisał(a):
Zwłaszcza gdy lubi sie stan przerażenia i wymyśla różne gożące krew żyłach historie.....niedługo zrobicie z Komorowskiego Freddiego Krugera

Alus, powtarzasz się i robisz się nudna z ciągle tym samym argumentem, w dodatku pokazującym że nie masz nic mondrzejszego do powiedzenia poza hasłem ,, nie podoba Ci się Tusk i Komorowski to lubisz stan przerażenia'' :| . Ciągle powtarzany argument, jakże oklepany przez Toskomedia. Nie ośmieszaj się bo byle oklepanym i niedorzeczym hasłem nie schowasz pod dywan całego syfu ludzi których reprezetujesz tu na forum tak zaciekle.
Dla mnie Komorowski w 100% pokazał jakim jest prezydentem, podczas okopywania się w swoim pałacyku, kiedy ludzie stali tygodniami pod jego okanami, na jego podwórku i oczekiwali stanowczego działania jak przystało na osobę godną stanowiska głowy państwa. Niestety ten człowiek nie ma ,,jaj'' i wolał chować głowę w piasek.

Mondrzejszego nie mam, a Freddim Krugerem posłużyłam sie po raz pierwszy.
Ludzie stojacy pod oknami stanowczego stanowiska doczekali sie ze strony prezydenta i Koscioła...jeśli traktują się wazniejszymi ponad władzę świecka i kościelną - ich wybór.

Pt paź 21, 2011 15:06
Alus napisał(a):
Mondrzejszego nie mam, a Freddim Krugerem posłużyłam sie po raz pierwszy.Ludzie stojacy pod oknami stanowczego stanowiska doczekali sie ze strony prezydenta i Koscioła...jeśli traktują się wazniejszymi ponad władzę świecka i kościelną - ich wybór.

Ludzie stojący tygodniami pod okanami tego pseudo prezydenta Komorowskiego nie stali by tam tyle czasu gdyby ten prezydencik od żyrandola miał jaja a nie chował się za ścianami swego pałacyku, chybcikiem nabytego po śmierci rodaków w Smoleńsku. Komorowski stanowczą decyzje i postawę owszem podjął, i było to schowanie się w szafie.

Pt paź 21, 2011 15:25

Alus po prostu robi to, czego nauczyła ją propaganda Platformy - wyśmiać, wykpić i przy okazji obsmarować przeciwnika. Byle tylko nikt nie wziął poważnie ŻADNEGO zarzutu pod adresem Platformy.

Pt paź 21, 2011 15:28
Johnny99 napisał(a):
Alus po prostu robi to, czego nauczyła ją propaganda Platformy - wyśmiać, wykpić i przy okazji obsmarować przeciwnika. Byle tylko nikt nie wziął poważnie ŻADNEGO zarzutu pod adresem Platformy.

Uczę sie od takich mistrzów jak Ty.

quas, ten krzyż - substyt pomnika - przynieśli harcerze i oni wraz z biskupem zadecydowali o jego losie.
Garstka niepokornych nie decyduje za 38 milionowy kraj.
Nawet J. Kaczyński przyznał, że zawierucha wokół krzyża stanowiła jedną z przyczyn przegranej PiS......wypomniał to dziennikowi GazPol.
Tego prezydenta wybrali obywatele Polski, możesz go nie lubić, ale określanie mianem "pseudoprezydent" jest olewaniem rodaków.
A co istotne prezydentowi ufa ponad 70% Polaków.

Pt paź 21, 2011 15:36

Alus napisał(a):

Gdyby dało im się w jakiś sposób przekazać choćby te informacje, jakie są zawarte w przywołanym artykule, myślę, że by się to zmieniło. Ale was to kompletnie nie obchodzi. Co się więc dziwić, że ufacie - nie macie nawet pojęcia, KOMU tak naprawdę ufacie. I nie chcecie tego wiedzieć. Interesuje was tylko gnojenie Kaczora. Nic więcej.

Pt paź 21, 2011 15:40

Johnny99 napisał(a):
Gdyby dało im się w jakiś sposób przekazać choćby te informacje, jakie są zawarte w przywołanym artykule, myślę, że by się to zmieniło.

Naiwne myślenie życzeniowe.

Pt paź 21, 2011 15:46

Może. Ale nie jestem materiałem na fanatyka PO, więc nie uważam, że na PO głosują "genetyczni antypolacy", którzy robią to, bo są po prostu złymi ludźmi i tyle. Wierzę, że gdyby wiedzieli więcej, zastanowiliby się dwa razy.

Pt paź 21, 2011 15:51
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):

Gdyby dało im się w jakiś sposób przekazać choćby te informacje, jakie są zawarte w przywołanym artykule, myślę, że by się to zmieniło. Ale was to kompletnie nie obchodzi. Co się więc dziwić, że ufacie - nie macie nawet pojęcia, KOMU tak naprawdę ufacie. I nie chcecie tego wiedzieć. Interesuje was tylko gnojenie Kaczora. Nic więcej.

Widzisz gdy ktoś bez powodu wrzeszczy kilka razy "pali się!" to gdy autentycznie wybuchnie pożar nikt nie zwraca uwagi na alarm.
Tak jest ze troną "bibuła", GazPol - tyle bzdetów, przekłamań, konfabulacji co nawypisywali, więc stali sie niewiarygodni.
Mam uznać za prawdę?
http://www.bibula.com/?p=2630
http://www.bibula.com/?p=14195
http://www.bibula.com/?p=3464
http://www.bibula.com/?p=13801
A może jeszcze wywód rodowodu żydowskiego Kaczyńskich autorstwa p. Wielomskiego piszącego dla portalu "bibula"?

Pt paź 21, 2011 16:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 128  Następna strona