Autor |
Wiadomość |
szumi
Moderator
|
 Re: Uwagi do moderacji II
Ze względu na panujący spam. śmierć nie robi problemu 
_________________ Η αληθεια ελευθερωσει υμας...
Veritas liberabit vos...
Prawda was wyzwoli...
(J 8, 32b)
|
Śr paź 05, 2011 19:41 |
|
|
|
 |
Soul33
Moderator
|
A co to jest w takim razie "smierc", że stanowi problem?
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Śr paź 05, 2011 21:06 |
|
 |
Elbrus
|
Alchemiczka napisał(a): czemu cenzurowane jest słowo s.m.i.e.r.c? Słowo to pojawiało się w linkach spamerów. Używaj polskich znaków, to nie będzie cenzurowało.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Śr paź 05, 2011 21:45 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Elbrus napisał(a): Alchemiczka napisał(a): czemu cenzurowane jest słowo s.m.i.e.r.c? Słowo to pojawiało się w linkach spamerów. Używaj polskich znaków, to nie będzie cenzurowało. Przez nachalnych spamerów przyjdzie pisać nam "zgon" 
|
Śr paź 05, 2011 22:08 |
|
 |
Alchemiczka
|
A faktycznie, nie wpadłam na to. A to nie o mnie chodzi, tylko w innych postach było ocenzurowane i już zachodziłam w głowę jakich ktoś przekleństw używał. Dobrze, że chociaż te linki są nieaktywne.
_________________ Dwie osoby pojmują tę samą sytuację tak różnie, aż nasuwa się wątpliwość, czy to istotnie ta sama sytuacja. Mnie, jednej i tej samej osobie, zdarza się pojmować jedną i tę samą sytuację tak różnie, aż nasuwa się pytanie, czy chodzi o tę samą osobę.S.M.
|
Śr paź 05, 2011 22:10 |
|
|
|
 |
szumi
Moderator
|
Jeśli ktoś pisze po polsku 'śmierć' nie będzie cenzurować. Jeśli ktoś jest leniwy, to sam sobie szkodzi. Jeśli ktoś nie ma polskich znaków na klawiaturze, pozostaje mu pisać - jak zauważyła Alus - 'zgon' 
Veritas liberabit vos...
Prawda was wyzwoli...
(J 8, 32b)
|
Cz paź 06, 2011 6:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Na podstawie § II pkt 3 Regulaminu domagam się, aby dyskutant grafik udowodnił insynuację, którą zawarł w swoim poście wątku "O udzielaniu Komunii Świętej".
|
Cz paź 06, 2011 8:37 |
|
 |
szumi
Moderator
|
Nie widzę tam potrzeby interwencji. Chyba, że ja czegoś nie dostrzegłem i chcesz mi pokazać konkretnie,co razi....
Veritas liberabit vos...
Prawda was wyzwoli...
(J 8, 32b)
|
Cz paź 06, 2011 10:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
szumi napisał(a): Nie widzę tam potrzeby interwencji. Chyba, że ja czegoś nie dostrzegłem i chcesz mi pokazać konkretnie,co razi.... Chodzi mi o sugestię, że zdjęcie jest fotomontażem.
|
Cz paź 06, 2011 12:51 |
|
 |
szumi
Moderator
|
No bez przesady. Poza tym widziałem, że są inne zdjęcia. Każdy widzi, co na nich jest.
Veritas liberabit vos...
Prawda was wyzwoli...
(J 8, 32b)
|
Cz paź 06, 2011 12:56 |
|
 |
Gita2
|
Zwracasm się z pytaniem do Moderacji, za co otrzymałam ostrzeżenie.
P.S.Zdaję sobie sprawę jak działaja na tym forum orędownicy ZŁA. Napastliwie atakują przyzwoitych userów, gdy ktoś nie wytrzyma i odgryzie się pięknym za nadobne donoszą do Moderacji, sami pozostają bezkarni, a ten który nie wytrzymał otrzymuje ostrzeżenie. Często jest tak, że przyzwoici nie wytrzymuja tego i wynoszą się z forum, tak było np. ze mna na forum Katolik.pl, tam ta zasada jest jeszcze częsciej stosowana niz tutaj. Gdy mam uwagę do jakiegoś usera piszę otwarcie tu w wątku:Uwagi do moderacji, nie zwykłam donosić za plecami, gdyz przyzwoitość wyssałam z mlekiem matki. Donosicieli na takie działanie z otwartą przyłbicą nie stać, najlepiej swe donosy wysyłają na PW. Ja się do tego nie zniżę.
|
N paź 16, 2011 11:49 |
|
 |
jo_tka
|
Gito:
1. W ostatnich dniach musiałam cenzurować lub usuwać co najmniej kilka Twoich postów. W niektórych przypadkach również Twoich rozmówców.
2. Do zgłaszania postów do moderacji służy mały pomarańczowy wykrzyknik w prawym dolnym rogu postu. W tym dziale już kiedyś prosiłam małego_kwiatka, by korzystał z tej opcji zamiast pisać tutaj. Ten temat nie służy do zgłaszania takich uwag, choć ustawicznie jest w tym celu używany.
3. Kwestia kultury na forum jest kwestią, która żywo interesuje wszystkich jego użytkowników. Również wielokrotnie prosiliśmy: jeśli ktoś widzi zachowania, które uważa za niewłaściwe, w imię dobra swojego i pozostałych użytkowników niech je zgłosi. Ułatwi nam zapanowanie nad forum.
4. Zgłoszenie do moderacji nie oznacza usunięcia postu, każdorazowo oceniam post, czasem cały wątek lub przynajmniej kilka ostatnich stron. I widzę obie dyskutujące strony.
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
N paź 16, 2011 20:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Szanowna Pani Moderator, skoro na forum dokonywana jest "całościowa" ocena osób dyskutujących, to upraszam pokornie o sukcesywne dokonywanie takiej oceny również w odniesieniu do innych osób, uciążliwych i obniżających poziom dyskusji. Osoby te nie tylko nie są pod tym względem monitorowane, ale zachowują się jakby były pewne swojej bezkarności. Od dłuższego już czasu w naprawdę istotnych tematach nie ma dyskusji, tylko jazgot pozbawiony wszelkiej treści i sensu, jaki podnoszą trollujące forum osoby po każdym poście, którego treść odbiega od przyjętej na forum linii ideologicznej. Możliwe są dwie wersje wyjaśnienia tego stanu rzeczy : 1. Moderacja dopuszczając taki stan rzeczy ułatwia sobie pracę, i osoby te dostały po cichu list żelazny - paraliżując forum niejako wyprzedzająco rozwiązują wszystkie potencjalne problemy. 2. Forum nie jest tak wolne, jak się to ogłasza, ma swoje założenia i ramy. Ten, kto je założył i utrzymuje, postawił swoje warunki. Pierwszy jest taki, że musi być platformerskie w obszarze polityki - a drugi to ten, że ma być modernistyczne w obszarze religii. I tego strzegą na forum wspomniane wyżej osoby, i dopóki dobrze wypełniają swoje zadanie, wolno im wszystko. Wolałabym wiedzieć , o co naprawdę chodzi, bo może szkoda się wysilać
Ostatnio edytowano N paź 16, 2011 21:12 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
N paź 16, 2011 21:06 |
|
 |
jo_tka
|
Uprzedzam, że każdy post na temat postępowania innych użytkowników forum będzie usuwany. Ewentualne zgłoszenia do moderacji proszę zgłaszać podaną wyżej drogą (przez wykrzyknik w prawym rogu postu).
Ten temat służy do zgłaszania uwag do moderacji forum, nie uwag do innych użytkowników, a tym bardziej dyskusji o tym, czy te uwagi są słuszne.
W kwestii obraźliwości/ chamskości wypowiedzi: oczywiście ocena zawsze będzie subiektywna. Zatem uprzejmie informuję, że usuwam:
1) obraźliwe oceny osób, nie postępowania - mowa zwłaszcza o sytuacjach, gdy dotyczą konkretnych osób lub całych grup; jeśli ktoś powie, że w różnych grupach czasem zdarza się hołota trudno uznać że obraził kogoś konkretnego, jeśli czytam, że jakaś grupa ludzi (jako całość) czy konkretny człowiek to hołota, to takie określenie zostanie usunięte. I nie interesuje mnie, kto to napisał, kogo określenie dotyczy i czy się z nim zgadzam, czy nie.
2) określenia wulgarne
3) wycieczki prywatne, jeżeli są uporczywe lub prowokują wyraźny konflikt (wymiany kilku postów, nie kilku stron, jeśli nie są obraźliwe, zazwyczaj ignoruję, każdemu może się zdarzyć); wówczas często całymi stronami "dyskusji"...
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Pn paź 17, 2011 19:53 |
|
 |
grzmot
|
jo_tka napisał(a): Uprzedzam, że każdy post na temat postępowania innych użytkowników forum będzie usuwany. A nie był ten wątek aby od początku właśnie na temat zachowania innych użytkowników? Bo na pierwszej stronie wygląda na to, że jednak tak.
_________________ A rychło nastanie niepozorne wydarzenie. I jedni będą płakać, a inni się radować. Bs-c 21:39
|
Pn paź 17, 2011 21:43 |
|
|
|