Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 6:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Za co kościół dostaje 13 milionów dziennie? 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: Za co kościół dostaje 13 milionów dziennie?
tomek92pl napisał(a):

Opis : Standardowy Katolik. Po skonczeniu sie argumentow, zaczyna dyskryminowac, negowac argumenty przeciwnika na temat swojej wlasnej wiary, odnoszac sie do jego wygladu, zapominajac ze jego wlasna wiara uczy ze wazne jest co jest wewnatrz a nie na zewnatrz....

....a ty, twierdzacy ze kipi nienawiscia, sam opisujesz tego pana i jakim jest czlowiekiem, na podstawie jego wygladu oraz kipisz nienawiscia i prawie eksplodujesz.

A czego sie spodziewałeś po katolickiej nienawiści bliźniego? Miłości? :D :D :D

Pn paź 24, 2011 20:30
zbanowany na stałe

Alus napisał(a):
dimko napisał(a):
Mogę prosić o udokumentowanie tych 13 mln?

Od wyborcy RPP oczekujesz dokumentów :o .....skoro "wyrocznie": FiM, Urban policzyli, kto by tak zawracał sobie głowę dokumentacją.

myślisz że jest mniej :o oni wyliczyli to z tego co jest ogólnie dostępne jak by mieli jakieś niedostępne dla zwykłego polaka dokumenty to by skoczyła ta kwota gdzieś tak od 17-20 mln na dzień ( nie lepiej kupić za tą kasę "narzędzia masowej zagłady" czołgi samoloty wozy bojowe broń itp. po tym zostanie przynajmniej ślad a po słowach wielebnych nic nie zostanie)

Pn paź 24, 2011 20:35
czasowo zablokowany

fokus napisał(a):
A czego sie spodziewałeś po katolickiej nienawiści bliźniego? Miłości?

:D racja, racja.

sircalculator napisał(a):
nie lepiej kupić za tą kasę "narzędzia masowej zagłady" czołgi samoloty wozy bojowe broń itp. po tym zostanie przynajmniej ślad a po słowach wielebnych nic nie zostanie

nie dal ci autor filmiku wystarczajaco przykladow na temat na co lepiej by bylo wydac te pieniadze? Pieniadze ktore mieli juz komus dac, ale "nie starczylo" a bylo niczym w porownaniu do pieniedzy ktore dostaje Kosciol? albo na medycyne, nauczanie, domy dzieci, etc?

Pn paź 24, 2011 20:46

chłopcy, udokumentujcie, to słowo po słowie, a rozjaśni się wam w głowie.
Na tej zasadzie zróbcie rozliczenie, lekcji pt. przygotowanie do życia...
Zajrzyjcie na wydatki rządu.

To jest zwykłe sianie nienawiści.
Obejrzyjcie wszystkie uczelnie , które finansuje państwo i w jakim stopniu i jakie projekty.
Zobacz ile kasy poszło na propagowanie antykoncepcji w szkole podstawowej.

Pozwalacie się wmanewrowywać w propagandę nienawiści do Kościoła.

Pn paź 24, 2011 20:53
zbanowany na stałe

dimko napisał(a):
chłopcy, udokumentujcie, to słowo po słowie, a rozjaśni się wam w głowie.
Na tej zasadzie zróbcie rozliczenie, lekcji pt. przygotowanie do życia...
Zajrzyjcie na wydatki rządu.

To jest zwykłe sianie nienawiści.
Obejrzyjcie wszystkie uczelnie , które finansuje państwo i w jakim stopniu i jakie projekty.
Zobacz ile kasy poszło na propagowanie antykoncepcji w szkole podstawowej.

Pozwalacie się wmanewrowywać w propagandę nienawiści do Kościoła.

Nie lepiej zarazić się HIVem tak jak to kościół nakazuje w Afryce ludzie nie mogą używać prezerwatyw :) Tak samo aborcja po gwałcie na kobiecie też jest niedozwolona według kościoła ;)

Tylko że te uczelnie uczą czegoś pożytecznego a nie wyciągania kasy od wiernych(ile kasy za ślub ile za pogrzeb tego nauczysz się na teologii) :) uczą fizyki matematyki chemii etc. te nauki to sama prawda nie mają nic wspólnego z religią i na pewno są od niej cenniejsze :) pozdrawiam

Wt paź 25, 2011 6:29

Cytuj:
Skoro siostrzyczki zbudowały sobie taki raj na ziemi, to czemu nie możesz i Ty z tego skorzystać....zakony nie cierpią na przeładowanie...habit na grzbiet i będziesz w raju.

Nie myśl, że nie myślałam. Na razie jednak nie jestem wystarczająco zdesperowana ;) Ale kto wie... W końcu to też moje pieniądze i chyba mam prawo z nich skorzystać, skoro funduję bezstresowe życie innym.

A tak poza tym to ateistką nie jestem, jednak ja nie obarczam całego społeczeństwa kosztami wiary w "mojego osobistego darmowego Boga". Wszystkich zachęcam do tego samego. Uwierzcie, że Bóg wcale nie potrzebuje co łaska :)

Dwie osoby pojmują tę samą sytuację tak różnie, aż nasuwa się wątpliwość, czy to istotnie ta sama sytuacja. Mnie, jednej i tej samej osobie, zdarza się pojmować jedną i tę samą sytuację tak różnie, aż nasuwa się pytanie, czy chodzi o tę samą osobę.S.M.

Wt paź 25, 2011 7:50
zbanowany na stałe

Alchemiczka napisał(a):
Cytuj:
Skoro siostrzyczki zbudowały sobie taki raj na ziemi, to czemu nie możesz i Ty z tego skorzystać....zakony nie cierpią na przeładowanie...habit na grzbiet i będziesz w raju.

Nie myśl, że nie myślałam. Na razie jednak nie jestem wystarczająco zdesperowana ;) Ale kto wie... W końcu to też moje pieniądze i chyba mam prawo z nich skorzystać, skoro funduję bezstresowe życie innym.

A tak poza tym to ateistką nie jestem, jednak ja nie obarczam całego społeczeństwa kosztami wiary w "mojego osobistego darmowego Boga". Wszystkich zachęcam do tego samego. Uwierzcie, że Bóg wcale nie potrzebuje co łaska :)

Twierdzisz że zakonnice są zdesperowane FAIL !

Wt paź 25, 2011 7:54

Twierdzę, że wiele z nich poszło do zakonu, bo życie w zakonie jest takie romantyczne, w przeciwieństwie do walki o życie w realnym świecie. Oczywiście trzeba wybrać rozsądnie, ale są przecież zakony, gdzie pracuje się zaledwie na pół etatu, a w wakacje siostrzyczki wypoczywają w górach. To przecież nie przypadek, że do zakonu idą młode dziewczyny, które na rynku pracy jeszcze nie zaistniały, albo ten rynek je szczerze rozczarował. Które są zmęczone wieczną walką o byt i wyścigiem szczurów. Oczywiście wszystko polane obfitym sosem miłości Jezusa, żeby czasem prawdziwe intencje na jaw nie wyszły.

Dwie osoby pojmują tę samą sytuację tak różnie, aż nasuwa się wątpliwość, czy to istotnie ta sama sytuacja. Mnie, jednej i tej samej osobie, zdarza się pojmować jedną i tę samą sytuację tak różnie, aż nasuwa się pytanie, czy chodzi o tę samą osobę.S.M.

Wt paź 25, 2011 8:09
zbanowany na stałe

Alchemiczka napisał(a):
Twierdzę, że wiele z nich poszło do zakonu, bo życie w zakonie jest takie romantyczne, w przeciwieństwie do walki o życie w realnym świecie. Oczywiście trzeba wybrać rozsądnie, ale są przecież zakony, gdzie pracuje się zaledwie na pół etatu, a w wakacje siostrzyczki wypoczywają w górach. To przecież nie przypadek, że do zakonu idą młode dziewczyny, które na rynku pracy jeszcze nie zaistniały, albo ten rynek je szczerze rozczarował. Które są zmęczone wieczną walką o byt i wyścigiem szczurów. Oczywiście wszystko polane obfitym sosem miłości Jezusa, żeby czasem prawdziwe intencje na jaw nie wyszły.

Co takiego romantycznego tam widzisz ? Celibat ?

Wt paź 25, 2011 8:16

Przecież popęd seksualny można sublimować w miłość do Boga.
Romantyczna jest atmosfera miłości Pana Jezusa, wspólnoty ludzi podobnie czujących, piękne śpiewy, poczucie misji i dużo czasu na modlitwę, zamknięcie się we własnym świecie. Romantyczne jest oderwanie od przyziemności tego świata. A że martwić się o byt nie trzeba, tym lepiej :)

Wt paź 25, 2011 8:22

sircalculator napisał(a):
http://www.youtube.com/watch?v=K2isBQSYTl0

Wszystko opisane nie będę wypisywał wszystkiego (WIST napisze ze to kółko filmowe ale to poważny problem co o tym sądzicie ?(oczywiście o filmie a nie o tym co powie WIST)

Masz bardzo wiarygodne źródło informacji. Po prostu klękajcie narody

Wt paź 25, 2011 17:46
czasowo zablokowany

mareta napisał(a):
Masz bardzo wiarygodne źródło informacji. Po prostu klękajcie narody

a czy Kosciol ma wiarygodne zrodlo informacji o tym czy pojdziesz do piekla czy nie? :P

Śr paź 26, 2011 11:21
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2