Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 19, 2025 11:57

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 513 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 35  Następna strona
 KS. PIOTR NATANEK 
Autor Wiadomość
czasowo zablokowana

Post Re: KS. PIOTR NATANEK
oleksa57 napisał(a):
Zaczynam się domyślać, agawo, w jakim celu weszłaś do tego wątku otwartym tekstem :
agawa napisał(a):
Brak konkretnych argumentów przeciwko ks. Natankowi, które udowadniałby mu herezję uważam za skandal. Gdyby ks. Natanek podlegał innemu biskupowi, nie Dziwiszowi to nie miałby teraz takich problemów. Bp Dziwisz po prostu i po ludzku się go czepia. Jakoś bp Dziwiszowi nie przeszkadza, że jego najbliższe otoczenie jest ściśle związane z PO i nawet rodzina biskupa startowała z list PO do parlamentu. To jest ok. Umoczony w politykę i poparcie dla PO znęca się nad odważnym, bezkompromisowym kapłanem.

Daleko zaszłaś , jeśli przywołać post, który był Twoim entree w temacie.
Potem jeszcze było :
agawa napisał(a):
Gdy czytam co GN robi na tym forum i jak manipuluje i jak cenzuruje to na prawdę ręce mi opadają. Dlaczego oni to robią? Mają nas za idiotów, których trzeba prowadzić za rączkę i którym trzeba wiadomości wybierać do czytania, a tematy niewygodne kasować? ŻAŁOSNE. każdy ma swoje własne sumienie i w nim rozsądza takie dylematy jak czy popierać ks. Natanka czy Biskupa Dziwisza. Ja jestem przy ks. Natanku, bo przekonuje mnie to co mówi, jego odwaga i szczerość. A bp Dziwisz poprzez swoje uwikłanie z układy z partią rządzącą ( nie katolicką wcale bo popierająca in vitro i tzw kompromis aborcyjny) i z masonami od których przyjmuje dziwne nagrody jest dla mnie niewiarygodnym biskupem - najwyraźniej zagubionym i potrzebującym pomocy, tego aby ktoś wyprostował jego drogi, które są błędne według mego sumienia.

Teraz już mniej więcej rozumiem, o co mogło tak naprawdę chodzić. Z Twojej inicjatywy ksiądz Natanek był poniewierany na tym forum na kilkunastu stronach wątku , bo zapragnęłaś sobie podyskutować o tym, czy aby dochowuje celibatu. W czym jak najbardziej wyprzedziłaś kardynała Dziwisza, bo on nie wnosił przeciwko księdzu Natankowi oskarżeń natury obyczajowej.
Gdy żenująca dyskusja przygasała, za każdym razem postarałaś się o to, by w nią tchnąć nowe życie.
Podsycając tę ze wszech miar wtórną i pustą dyskusję dałaś forumowym trollom cenną szansę napisania po raz sto pięćdziesiąty, co myślą o księdzu Natanku i przytoczenia tyleż samo razy cytatów, które wszyscy znamy na pamięć.
Teraz przywołujesz przykład Mateczki Kozłowskiej.
Domyślam się, że masz jakąś nową tezę.
Jednego tylko nie jestem pewna : czy to jest Twoja własna inicjatywa.
Na tym forum wiele wątków "uśmiercano" w ten sposób.

-------------

Jak widzę kolejna osoba, która MA PROBLEM z czytaniem ze zrozumieniem. W moich postach nie padło ani słowo o dochowaniu bądź nie celibatu. Ale tak to jest jak sie czyta po łebkach i z wytyczoną wcześniej tezą. Nadal podpisuję się pod tym co napisałam NA POCZĄTKU i co piszę teraz. Manipulowanie GN jest nie do przyjęcia, brak KONKRETNYCH argumentów przeciwko ks. Natankowi jest FAKTEM. i FAKTEM jest mieszkanie u niego jakieś panny Agnieszki - rzekomo widzącej Jezusa. I to wszystko MI SIĘ NIE PODOBA.

Pt paź 28, 2011 12:14
czasowo zablokowana

a moje tezy się też nie zmieniły. Od zawsze jestem za ostrożnością dotyczącą rzekomych widzących osób, ZWŁASZCZA jak są to osoby świeckie, młode panny. Od zawsze jestem także za tym aby młode panny nie mieszkały tam gdzie CODZIENNIE przebywa ksiądz. I jest to podyktowane roztropnością i rozsądkiem a także troską o wiernych, którym może się to NIE PODOBAĆ, jak np mnie.

Pt paź 28, 2011 12:19
czasowo zablokowana

sęk w tym, że ja patrzę TRZEŹWO i nie ulegam emocjom na punkcie ks. Natanka czy bp Dziwisza. Faktem są masońskie nagrody i podejrzane kontakty, faktem jest PO w otoczeniu biskupa. Na ks. Natanka też patrzę trzeźwo - ma WIELE RACJI, popieram Intronizację, ale NIE POPIERAM tego aby panna Agnieszka, mieszkała u księdza i MIESZAŁA w głowie ks. Natanka tym, że rzekomo objawia się jej Jezus. A co jak się okaże,że to chora na schizofrenię osobą??? Powtarzam - myślmy.

Pt paź 28, 2011 12:25
Daruj sobie to zatroskanie. Zapewniam Cię, że ksiądz Natanek ma wystarczająco wielu przyjaciół odpowiednich dla jego kapłańskiego stanu, którzy modlą się w jego intencji i udzielają mu rozważnych rad.
Troska dyżurnych trolli z forum GN nie jest mu potrzebna.

Ostatnio edytowano Pt paź 28, 2011 12:32 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Pt paź 28, 2011 12:30
czasowo zablokowana

a przykład Kozłowskiej pokazuje jak tragiczna bywa samowola w prywatnych objawieniach i ŚLEPA wiara w nie bez odwołania sie do autorytetu Kościoła. Niestety jeżeli ks. Natanek nadal będzie ślepo wierzył pannie Agnieszce a nie autorytetowi Kościoła to może to się skończyć jak u Mariawitów.

Pt paź 28, 2011 12:32
oleksa57 napisał(a):
Daruj sobie to zatroskanie. Zapewniam Cię, że ksiądz Natanek ma wystarczająco wielu przyjaciół odpowiednich dla jego kapłańskiego stanu, którzy modlą się w jego intencji i udzielają mu rozważnych rad.

Pt paź 28, 2011 12:33
czasowo zablokowana

oleksa57 napisał(a):

Śmiem wątpić w ich rozważne rady. Pierwszą radą bowiem byłoby przebadanie przez lekarza psychiatrę widzącej i umieszczenie jej w pobożnej rodzinie/ zakonie. Aby nie mieszkała u ksiedza na pustelni. Nie wyobrażam sobie innych ROZWAŻNYCH rad w tej kwestii.

Ostatnio edytowano Pt paź 28, 2011 12:38 przez agawa, łącznie edytowano 1 raz

Pt paź 28, 2011 12:34
maly_kwiatek napisał(a):
Alus napisał(a):
Szkalowanie duchownych przez zbuntowanego ksiedza też nie jest wtedy żadnym problemem.

Szkalowanie księdza, choćby zbuntowanego, też jest grzechem.

Jaką miarą mierzycie , taka wam odmierzą ...ks za przyjęcie nagrody pomówił kard Dziwisza o przynależnosc do masonerii....ksiedza za pomieszkiwanie pod jednym dachem z młoda kobietą pomawiają o cudzołostwo.

Pt paź 28, 2011 12:37
czasowo zablokowana

Alus napisał(a):
maly_kwiatek napisał(a):
Alus napisał(a):
Szkalowanie duchownych przez zbuntowanego ksiedza też nie jest wtedy żadnym problemem.

Szkalowanie księdza, choćby zbuntowanego, też jest grzechem.

Jaką miarą mierzycie , taka wam odmierzą ...ks za przyjęcie nagrody pomówił kard Dziwisza o przynależnosc do masonerii....ksiedza za pomieszkiwanie pod jednym dachem z młoda kobietą pomawiają o cudzołostwo.

Ja absolutnie nie pomawiam o to ks. Natanka. Mam zastrzeżenia co do mieszkania tam tej panny z przyczyn powszechnie znanych katolikom, a więc:
1.zgorszenie wiernych,
2.narażanie się na pokusy.

Sytuacja byłaby oczywiście inna, gdyby widzącą była 60 - 70 letnia STATECZNA kobieta. Ale tutaj mamy wolną 33 latkę, która urwała się z domu od swoich rodziców i mieszka na "pustelni" księdza.

Pt paź 28, 2011 12:41
czasowo zablokowana

dopiero co mieliśmy przykład zbuntowanych zakonnic z Kaziemierza, gdzie także wszystkim kręciła widzącą. Na podstawie swoich widzeń sprowadziła do młodych zakonnic młodego franciszkanina ( i działy się "cuda" i inne rzeczy). Czy mamy mieć powtórkę z rozrywki? Ci widzący to po prostu jakaś plaga.

Żeby nie było to powiem jasno - NIE LUBIĘ KS. DZIWISZA, lubię za to ks. Natanka. Ale nie podoba mi się to, że okręciła go sobie wokół palca ta widząca. On nie robi nic bez konsultacji z nią i jej " telefonu" do nieba. To już zakrawa na absurd.

Pt paź 28, 2011 12:47
Cytuj:
brak konkretnych argumentów p-ko ks. Natankowi

Jest wiele - choćby wyrokowanie o śmierci jako karze Bożek - ks. Natanek wyrokuje, że śmierć śp L. Kaczyńskiego, abp J. Życieńskiego jest ową karą.
Uznawanie za karę Bożą klęsk żywołowych - trąba powietrzna w Polsce była karą za postepowanie kard Dziwisza - ks w kazaniu nawoływał, aby poszkodowani ubiegali się o odszkodowanie w kurii krakowskiej.
Wyrokowanie o potępieniu - słynne słowa jakoby abp Życiński skuty łańcuchem z Mahometem wył w piekle.

Można nie lubić biskupa - ja też nie lubię swojego ordynariusza, ale nie oskarżam go jakieś wymyślone winy.

Pt paź 28, 2011 12:54

Alus napisał(a):
Ja absolutnie nie pomawiam o to ks. Natanka. Mam zastrzeżenia co do mieszkania tam tej panny z przyczyn powszechnie znanych katolikom, a więc:
1.zgorszenie wiernych,
2.narażanie się na pokusy.

Sytuacja byłaby oczywiście inna, gdyby widzącą była 60 - 70 letnia STATECZNA kobieta. Ale tutaj mamy wolną 33 latkę, która urwała się z domu od swoich rodziców i mieszka na "pustelni" księdza.

33 latka to jest zupełnie dojrzała kobieta!

urwała się z domu swoich rodziców??

dziwne by było i dla mnie podejrzane gdyby w tym wieku nie była samodzielna jeszce samodzielna i razem znimi mieszkała!
nie bardzo rozumiem słowo "stateczna" ale pewnie ma coś wspólnego stałościa, tak?

Pt paź 28, 2011 14:08

bracia i siostry przestańcie dyskutować z tym absurdalnym zarzutem agawy, bo to już chyba 10ta strona na ten temat i ten wątek jest tylko podsycany, dajcie temu spokój, mysle ze agawie o to chodzi żeby tym "argumentem" dać kuksańca,
przestańcie karmić ten wątek, a agawa przestanie powtarzać w każdym poscie te infantylne zarzuty i moze dyskusja zejdzie na prostsze tory..

Pt paź 28, 2011 14:57
Cytuj:
33 latka to jest zupełnie dojrzała kobieta!

urwała się z domu swoich rodziców??

dziwne by było i dla mnie podejrzane gdyby w tym wieku nie była samodzielna jeszce samodzielna i razem znimi mieszkała!
nie bardzo rozumiem słowo "stateczna" ale pewnie ma coś wspólnego stałościa, tak?

Zacytowałaś wypowiedź agawy - ale Ci odpowiem - stareczna, to taka, która nie miewa chuci, ale i nie budzi pożądania mężczyzn - agawa, zresztą podała kryteria wiekowe.
Możesz sobie wierzyc w ks. Natanaka - wolny wybór.
Od zawsze przecież wiadomo, że tak rodzą się sekty, gdy się wierzy, że się wierzy....Bóg i Jego nauka pozostaje zawsze wtedy na drugim planie, pełniąc rolę służebną dla "nawiedzonego, prorokini".
noOne napisał(a):
bracia i siostry przestańcie dyskutować z tym absurdalnym zarzutem agawy, bo to już chyba 10ta strona na ten temat i ten wątek jest tylko podsycany, dajcie temu spokój, mysle ze agawie o to chodzi żeby tym "argumentem" dać kuksańca,
przestańcie karmić ten wątek, a agawa przestanie powtarzać w każdym poscie te infantylne zarzuty i moze dyskusja zejdzie na prostsze tory..

Rzecz w tym, ze nikt nie dyskutuje o agawie...nota bene - kolejny wróg na forum :D - ale o odstępstwie ks. Natanka.
A co wedle Ciebie będą stanowiły "proste tory"?.....przyjęcie opcji Ks. Natanka i jego wyznawców?

Pt paź 28, 2011 15:01
zbanowany na stałe

Trolle, stabilizowane życzliwością moderacji, zapominają, że Pan Bóg wszystko widzi.
I Jest Duchem Nieskończenie Doskonałym, który za dobre wynagradza, a za złe karze.
Każdy dostanie zapłatę według miary Bożej i każdy będzie rozliczony z miłości.

Pt paź 28, 2011 15:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 513 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 35  Następna strona