Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 18:08

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 257 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Następna strona
 czy patriotyzm = faszyzm? 
Autor Wiadomość

Post Re: czy patriotyzm = faszyzm?
SweetChild napisał(a):
Margaret_ka napisał(a):
wszystko pieknie ubrane w hasla: Polska, niepodleglosc, honor, ojczyzna itp itd a w srodku neofaszysci i neonazisci gloszacy nienawisc rasowa i ksenofobiczne poglady.

Problem w tym, że oni są aktywni, głośni, kontrowersyjni i to oni coraz częściej są wymieniani w kontekście 11 listopada. Jak ten trend się utrzyma, to obawiam się, że za kilka lat "zawłaszczą" sobie patriotyzm. W cudzysłowie "zawłaszczą", bo stanie się to niejako samoistnie, w wyniku biernej postawy reszty społeczeństwa.

Zawłaszczą, jeżeli na to pozwolimy.
Kolorowa Niepodległa - przyjdź i świętuj z nami Polskę, niepodległa, kolorową, otwartą.

Cz lis 10, 2011 19:47
zbanowany na stałe

Ja już raz wyleciałem z forum za patriotyzm, w temacie zmontowanym do tego celu przez Kamalę. Tym razem temat wyszykował szyszkownik. Myślę, że moje patriotyczne poglądy za które mnie zbanowano, są tu znane, więc nie będę ich powtarzał.

http://www.forum.wiara.pl/viewtopic.php ... 86#p583286
viewtopic.php?f=37&t=27612
viewtopic.php?f=37&t=27952

Nadal nieznane są przyczyny, dla których wygłaszanie na forum tradycyjnych, patriotycznych, polskich poglądów jest karane banem.

Niech żyje niepodległa, wolna Rzeczpospolita Polska!!!

Cz lis 10, 2011 20:00
maly_kwiatek napisał(a):
Ja już raz wyleciałem z forum za patriotyzm, w temacie zmontowanym do tego celu przez Kamalę. Tym razem temat wyszykował szyszkownik. Myślę, że moje patriotyczne poglądy za które mnie zbanowano, są tu znane, więc nie będę ich powtarzał.

viewtopic.php?f=37&t=27612
viewtopic.php?f=37&t=27952

Nadal nieznane są przyczyny, dla których wygłaszanie na forum tradycyjnych, patriotycznych, polskich poglądów jest karane banem.

Niech żyje niepodległa, wolna Rzeczpospolita Polska!!!

Nie wyleciałeś "za patriotyzm", ale za insynuacje pod adresem Kamali, co dokładnie robisz ponownie - w temacie zmontowanym przez Kamale do tego celu....pochlebiasz sobie sądząc, że uwaga jest skoncentrowana na Tobie.

Cz lis 10, 2011 20:10
SweetChild napisał(a):
Cytuj:
Muzyk: Czy jestem patriotą? Oczywiście, ale przede wszystkim patriotą lokalnym. Dla mnie ważna jest Warszawa. A najważniejsza rocznica to 1 sierpnia. Na Legii, na "żylecie", zapytasz pierwszego lepszego chłopaka po zawodówce o Powstanie Warszawskie, powie ci więcej niż niejeden magister.A prawda jest taka, że w szeregach powstania przede wszystkim byli ci, których teraz nazwałbyś chuliganami.

BZDURA! Cudem będzie jeśli będą pamiętać datę jego wybuchu i upadku.
Skoro w szeregach powstania byli sami chuligani, to skąd poglad, ze w powstaniu wyginal kwiat polskij mlodziezy, kwiat elity? Alez ten muzyk brednie opowiada.
Powstanei warszawskie bylo najgorszym bledem w historii Polski i imie romantycznego zrywu niepodleglosiowego wyslalismy na tamten swiat ponad 200tys osob i cala Warszawe. Niech Bóg nas broni od tak rozumianego patriotyzmu.

Patriota kocha swoja Ojczyznę, jest ona dla niego wartoscia. Zna historie Polski, interesuje sie polityka. W swieta narodowe uczestniczy w uroczystosciach panstwowych i/lub we mszy za swoj kraj. I przede wszystkim jest jego godnym reprezentantem poza granicami.

Cz lis 10, 2011 20:24
zbanowany na stałe

Alus, proszę choć przeczytać to co jest do przeczytania, zanim napiszesz kolejne insynuacje na tle patriotycznym. I na drugi raz już proszę nie pisać nieprawdy na ten temat.

Mogę wylecieć kolejny raz, tym razem na zawsze, jednak, skoro nie przeczytałaś, to zacytuję swoją deklaracje patriotyczną ponownie wraz z informacja saxona, ze właśnie za deklaracje patriotyczna dostaję ostrzeżenie, które prowadziło wprost do bana.

Wypowiedź była wyraźnie sprowokowana przez Kamale, ktora w tym celu dopuściła się tu nawet obrazy mojej osoby "Pomyliłam rozmówcę". Spuszczam zasłonę miłosierdzia nad przyczynami, dlaczego tak uczyniła.

maly_kwiatek napisał(a):
Kamala napisał(a):
Pytalam o twoja definicje patriotow. Tych, o ktorych tu pisales.

Bo ja jednak jeszcze kilku w Polsce widze i wcale nie tylko po stronie zwolennikow teorii, ze to Rosjanie zestrzelili Tupolewa.
No ale jak widze, wyglaszanie opinii bez pokrycia to nie tylko wada twoich oponentow.
Przepraszam, ze oczekiwalam na merytoryczna odpowiedz. Pomylilam rozmowce...

Pomyliłaś przede wszystkim temat.
Zwolennicy teorii, ze to Rosjanie zestrzelili Tupolewa (gdzie oni są? Kamala, pokaż kilku, bo ja nie znam żadnego) nie maja nic wspólnego z polskim patriotyzmem.

A patriota, Kamala, to ktoś kto kocha własna Ojczyznę, działa i pracuje dla niej, a nie ucieka na emigrację, pracuje, działa dla innych mocarstw i serce ma w ich kierunku skierowane a nie w kierunku Ojczyzny.

ostrzeżenie - za ostatni akapit - saxon

Ja się Polski nie wstydzę i żyję i pracuję na jej rzecz.
I żadne złośliwe opinie, ostrzeżenia i bany tego nie zmienią.
Nawet jeśli faszyzm rozwijający sie w Polsce zmusi mnie do opuszczenia Ojczyzny.
Tak mi dopomóż Bóg!!!

Cz lis 10, 2011 20:27
Cytuj:
A prawda jest taka, że w szeregach powstania przede wszystkim byli ci, których teraz nazwałbyś chuliganami.

Widzę, że kibole zaczynają pisać alternatywną wersję historii. Niedługo dowiemy się, że to kibice Legii wywołali powstanie, a Bór-Komorowski to taki ówczesny Staruch :D .

Raczej ciężko mi sobie wyobrazić żołnierzy batalionów „Zośka” czy „Parasol” wychowanych na harcerskim etosie Szarych Szergów kopiących w plecy operatorkę kamery, wyrywających krzesełka czy opluwających na stadionie rodzinę w biało-czerwonych barwach. Czytając o powstańcach i ich dalszych losach naprawdę trudno odnieść wrażenie, że w większosci ma się do czynienia z ludźmi, których rajcowało wszczynanie zadym. A jak wynika choćby ze wspomnień Grzesiuka to „chłopaki z dzielnicy” owszem mieli dobre chęci, ale nie bardzo nadawali się do konspiracji :D .

Cz lis 10, 2011 20:59
zbanowany na stałe

W obliczu polskiego Święta Niepodległości próby insynuowania, że polscy bohaterowie Powstania Warszawskiego byli chuliganami z Marymontu jest skandalicznym kłamstwem i obrazą Polski i polskich bohaterów.
Wstyd!!!

Cz lis 10, 2011 21:07

http://www.wykop.pl/ramka/928523/sprawd ... -faszysta/

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 1867_n.jpg

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 6917_n.jpg

Cz lis 10, 2011 21:19
zbanowany na stałe

Insynuowanie, że polscy patrioci są faszystami jest zbrodniczą działalnością dywersyjnych sił wrogich Polsce i polskiemu Narodowi.

Niestety Polacy nie mogą liczyć w tej sprawie na żadne wsparcie ze strony rządu.
Po prostu walizki raczej trzeba mieć spakowane.

Cz lis 10, 2011 21:27
Ostrzeżenie za ostatni akapit...saxon....i słusznie - bo skąd wiesz kto uciekł za granicę, a kogo wygoniono.
Taki patriota jak Ty a nie wiesz, że po stanie wojennym wielu ludzi miało jako jedyny wybór - przymusowy wyjazd z Polski - tak komunisci pozbywali się opozycji, dla zaoszczędzenia kasy na więzienia.
Czy patriocie przystaje taka pamietliwość i podejrzliwość? - "zmontowany" :o ...czyżby ten post już się zdezaktualizował? :o
viewtopic.php?f=9&t=29953

Cytuj:
Po prostu walizki raczej trzeba mieć spakowane

A patriota, Kwiatku, to ktoś, kto kocha własną Ojczyznę, działa i pracuje dla niej, a NIE UCIEKA NA EMIGRACJĘ.

Cz lis 10, 2011 21:33
prawdziwy i myslacy patriota na pewno nie pojdzie jutro w marszu z onr i tym podobnymi

Cz lis 10, 2011 21:48
zbanowany na stałe

Ucieczka przed faszyzmem jest czasem jedyna możliwością uratowania życia, po to choćby, by na emigracji działać na rzecz Polski.

Proponuję zapoznać się z historią Żydów niemieckich i czeskich w latach 30tych i 40tych.
W Polsce lat 80tych, gdy jedni kombinowali szynkę do chleba i ją sobie załatwiali, inni siedzieli w więzieniach. To też jest kawał historii, której nie pozwolę zakłamywać.
Oczywiście byli jeszcze inni, którzy jedli mięso na kartki 2 kg na miesiąc, tylko, że tego akurat nikt nie kwestionuje.
Proszę nie kłamać o warunkach stanu wojennego. Propozycje stałej emigracji dla polskiej opozycji po pierwsze, nie były żadnym obowiązkiem do przyjęcia i kto nie chciał to nie emigrował, po drugie za odmowę emigracji nie groziła śmierć, w odróżnieniu od sytuacji faszyzmu.
Polski stan wojenny był unikalnym zjawiskiem w historii i ani u swych źródeł ani w przebiegu, nie miał nic wspólnego z faszyzmem.
Zachęcam do lektury dokumentów historycznych na temat lat 1981-1989.

Cz lis 10, 2011 21:54
zbanowany na stałe

Margaret_ka napisał(a):
prawdziwy i myslacy patriota na pewno nie pojdzie jutro w marszu z onr i tym podobnymi

Ja jestem przekonany, że Polacy nie pójdą na żadne ultraprawicowe hasła, bo znają swoją historie i wiedzą jak kończy się brunatna eskalacja nienawiści.
Wystarczy już dwóch Prezydentów Polskich zabitych pseudo polską nienawiścią:
ś.p. Gabriel Narutowicz i ś.p. Lech Kaczyński.

Cz lis 10, 2011 22:00
maly_kwiatek napisał(a):
Ucieczka przed faszyzmem jest czasem jedyna możliwością uratowania życia, po to choćby, by na emigracji działać na rzecz Polski.

Proponuję zapoznać się z historią Żydów niemieckich i czeskich w latach 30tych i 40tych.
W Polsce lat 80tych, gdy jedni kombinowali szynkę do chleba i ją sobie załatwiali, inni siedzieli w więzieniach. To też jest kawał historii, której nie pozwolę zakłamywać.
Oczywiście byli jeszcze inni, którzy jedli mięso na kartki 2 kg na miesiąc, tylko, że tego akurat nikt nie kwestionuje.
Proszę nie kłamać o warunkach stanu wojennego. Propozycje stałej emigracji dla polskiej opozycji po pierwsze, nie były żadnym obowiązkiem do przyjęcia i kto nie chciał to nie emigrował, po drugie za odmowę emigracji nie groziła śmierć, w odróżnieniu od sytuacji faszyzmu.
Polski stan wojenny był unikalnym zjawiskiem w historii i ani u swych źródeł ani w przebiegu, nie miał nic wspólnego z faszyzmem.
Zachęcam do lektury dokumentów historycznych na temat lat 1981-1989.

Kto nie chciał to nie emigrował...tylko bywał pozbawiony wszelkiej pracy - wilczy bilet zamykał wszystkie drzwi..
Faszyzm to narodowy socjalizm .....a stan wojenny bronił socjalizmu.......

Cz lis 10, 2011 22:14

maly_kwiatek napisał(a):
Wystarczy już dwóch Prezydentów Polskich zabitych pseudo polską nienawiścią:
ś.p. Gabriel Narutowicz i ś.p. Lech Kaczyński.
Skoro już ktoś to poruszył:
http://www.katolickie.media.pl/index.ph ... Itemid=143
(Zbrodnia Smoleńska - ANATOMIA ZAMACHU - Praca Zespolu Niezaleznych Ekspertow)

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Cz lis 10, 2011 22:17
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 257 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Następna strona