Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 13:09

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Czwarta Tajemnica Fatimska. 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Czwarta Tajemnica Fatimska.
Gdy Jan Paweł II wyraził zgodę na publikację III Tajemnicy Fatimskiej to miałem wrażenie, że została ona przeredagowana i że nie oddaje całości objawienia. Jak Ojciec Święty uznał, że jest to etyczne, żeby Hierarchia miała przewagę na światem to może być. Zresztą co może być w takiej tajemnicy? Że świat za 20 czy 30 lat będzie się miał jak Sodoma i Gomora? I co, przestanie istnieć? Ktoś zawsze przeżyje. Kościół przetrwa, Słowo Boże będzie głoszone, Sakramenty udzielane, tyle, że do mniejszej grupy. Tak jak w Starym Testamencie - Ty zmniejszyłeś naszą liczbę Panie. Zatem Bogu nie zalezy na ilości tylko na jakości. Przecież jeden święty zaludnia całe miasto. Więc jak będzie dwóch to ze dwa miasta a jak trzech to Pan Bóg powie, że w zasadzie wszyscy żyją i nic wielkiego się nie stało. I co nie byłby piękny widok, wstajesz rano a tu np. Warszawy nie ma miasto się dymi, smród siarki, nie ma Sejmu, Senatu, Prezydenta, władz centralnych, głupot w telewizji, nie ma afer, nikt nikogo nie denerewuje, ludzie modlą się grzecznie w Kościele, Radio Maryja ma 40 mln słuchaczy. Sama radość. Jak nie chcieli dać na Świątynię Opatrzności Bożej bo im procedury zawadzały, to podlegli niebieskim. Tak to jest jak sobie nie wykupisz PZU w niebie. Komuchy będą leżeć krzyżem w Kościele przez 24 godziny a UB będzie miało wartę honorową przy grobie Pana. ,,Playboy" zrobi pielgrzymkę striptizerek do Częstochowy na kolanach a Meller będzie prowadził różaniec z Jasnej Góry. Reszta prostytutek złoży się na białą sukienkę dla Matki Boskiej razem z alfonsami. Nie fajnie? Sama radość.

Pn maja 14, 2007 20:28

Pn maja 14, 2007 20:34

Kto mi przypomni.... druga tajemnica mówiła o tym, że Rosja nawróci się z komunizmu na demokrację, czy z prawosławia na katolicyzm? 8)

pzdr
d

Pn maja 14, 2007 20:51

Chodzi o to że jakiś włoch wydał książkę "IV Tajemnica Fatimska" licząc na to że zrobi ona podobną furorę jak "Kod Leonadra da Vinci". Ale to mistycyzm, kabalarstwo i robione wszystko pod publiczkę i kasę. Szczerze nie warto się tym zajmować.

Pn maja 14, 2007 21:00
Zobacz profil WWW

Pn maja 14, 2007 21:02

Trochę info pod tym linkiem: http://wiadomosci.onet.pl/1535136,12,item.html

Jak dla mnie to to kolejny wymysł robiony dla żadnych sensacji tłumów.
Bo on wie lepiej. Skad? Nie może powiedzieć - sory, ale to totalnie dyskwalifikuje tego gościa :D

Pn maja 14, 2007 21:24

Chodzi o to że jakiś włoch wydał książkę "IV Tajemnica Fatimska" licząc na to że zrobi ona podobną furorę jak "Kod Leonadra da Vinci". Ale to mistycyzm, kabalarstwo i robione wszystko pod publiczkę i kasę. Szczerze nie warto się tym zajmować.

Szczegółowe opracowanie tutaj:
http://www.bibula.com/new/display.php?textid=00903

Moim zdaniem jednak warto przeczytać. Teza o dwóch częściach trzeciej tajemnicy jest przekonująco uzasadniona i doskonale tłumaczy roznieżności pomiędzy zapowiedziami treści trzeciej tajemnicy a ujawnionym tekstem.

Pn maja 14, 2007 21:40
Zobacz profil WWW

Akurat jako jedyną sensowną opcję od razu uznałem właśnie że nie cała III Tajemnica mogła zostać ujawniona
Ale to i tak wszystko domysły i spekulacje

Wt maja 15, 2007 5:33
Cytuj:
Akurat jako jedyną sensowną opcję od razu uznałem właśnie że nie cała III Tajemnica mogła zostać ujawniona

Nie wiadomo czy ujawniono całość czy część.Spekulacje są bez sensu.Tylko jednego można być pewnym,że dobro nie zniknie z tego świata.Szatan jest jednym ze stworzeń - upadłym aniołem,który wbił się w pychę i jest skazany na przegraną.A wiarę każdego z nas czekają trudne próby ("każdy ogniem będzie posolony"),lecz nagrodą jest chwała świętości ("a kto wytrwa do końca,ten będzie zbawiony).

Dzisiaj widać jak na dłoni,że kto ma słabą wiarę staje się ateistą,porzuca powołanie lub popada w przesądy.Kto zaś mocno wierzy to tego nic nie odwodzi od wiary - nawet prześladowanie,oczernianie czy zlekceważenie.Osoba mocnej wiary zamiast się poddać wzrasta w wierze jeszcze bardziej ("Bo kto ma, temu będzie dane; a kto nie ma, pozbawią go i tego, co ma. (Mk 4:21-25)").

Lepiej zgłębiać Biblię niż szukać spekulacji czy teorii spiskowych.

Wt maja 15, 2007 10:32

Post Re: Czwarta Tajemnica Fatimska.
UJAWNIONY SEKRET TRZECIEJ TAJEMNICY FATIMSKIEJ
www.apokalipsa.info.pl/objawienia/sekret_fatimy.htm

zachęcam zapoznać całość

Śr lis 09, 2011 21:36

Druga część Tajemnicy: kara i sposoby jej uniknięcia
MATKA BOŻA: Widzieliście piekło, dokąd idą dusze biednych grzeszników. Aby je zbawić, Bóg chce ustanowić w świecie nabożeństwo do mego Niepokalanego Serca.

Jeżeli zostanie zrobione to, co wam powiem, wiele dusz będzie zbawionych i nastanie pokój.

Wojna zmierza ku końcowi. Lecz jeżeli ludzie nie przestaną obrażać Boga, wybuchnie druga, jeszcze gorsza, w czasie panowania Piusa XI. Gdy zobaczycie noc rozświetloną nieznanym światłem, wiedzcie, że jest to wielki znak, który da wam Bóg, iż nadchodzi kara dla świata za jego zbrodnie w postaci wojny, głodu i prześladowania Kościoła oraz Ojca Świętego.

Aby temu zapobiec, przyjdę prosić o poświęcenie Rosji mojemu Niepokalanemu Sercu oraz o Komunię św. wynagradzającą, w pierwsze soboty miesiąca. Jeżeli moje prośby zostaną wysłuchane, Rosja nawróci się i nastanie pokój. Jeżeli nie, [kraj ten] rozpowszechni swe błędy po świecie, wywołując wojny i prześladowania Kościoła Świętego. Dobrzy będą umęczeni, Ojciec Święty będzie musiał wiele wycierpieć, różne narody będą unicestwione. Na koniec moje Niepokalane Serce zatriumfuje. Ojciec Święty poświęci mi Rosję, która się nawróci i będzie dany światu na pewien czas pokój.

Wzięte z portalu Fatima.pl: http://fatima.pl/poznaj/tajemnice-fatimskie

Wt lis 15, 2011 8:09
Zobacz profil WWW

czy ktoś praktykuje te soboty
czyli nikt je nie praktykuje to jak ma sie ta rosja nawrucic

Wt lis 15, 2011 12:01

merkaba napisał(a):
viewtopic.php?f=24&t=6804 - Orędzie fatimskie i Nabożeństwo Pierwszych Sobót Miesiąca
viewtopic.php?f=3&t=7640 - Nabożeństwo Pierwszych Sobót Miesiąca
viewtopic.php?f=50&t=28013 - Pierwsze soboty miesiąca

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Wt lis 15, 2011 12:05
merkaba napisał(a):
czyli nikt je nie praktykuje to jak ma sie ta rosja nawrucic

Chodzi o 5 kolejnych pierwszych sobót miesiąca - przyjęcie Komunii św i odmówienie przynajmniej cząstki Różańca św.
Rosja się nawraca, bo została poświęcona w 1984r, a wiele osób praktykuje lub przynajmniej raz wypełniło prośbę o nabożenstwo, ja - przyznaję może za mało - odprawiłam raz to nabożeństwo.

Wt lis 15, 2011 14:43

distinct napisał(a):
MATKA BOŻA: Widzieliście piekło, dokąd idą dusze biednych grzeszników. Aby je zbawić, Bóg chce ustanowić w świecie nabożeństwo do mego Niepokalanego Serca.

Jeżeli zostanie zrobione to, co wam powiem, wiele dusz będzie zbawionych i nastanie pokój.

Witam bo to mój pierwszy post:-)

... a jak to orędzie fatimskie ma się np do tego?

„I nie ma w nikim innym zbawienia; albowiem nie ma żadnego innego imienia pod niebem, danego ludziom, przez które moglibyśmy być zbawieni.” [Dz.4:12]

... albo do tego?

„krew Jezusa Chrystusa (…) oczyszcza nas od wszelkiego grzechu.” [IJ.1:7]

Chyba tak sie maja te dwa do siebie że jedno dokładnei zaprzecza drugiemu? To Bóg musi jeszcze ustanawiać jakieś specjalne nabożeństwa i to do Maryji żebyśmy mogli zostać zbawieni?
To Jezusa ofiara była w takim razie niewystarczająca?

"Na mocy tej woli uświęceni jesteśmy przez ofiarę ciała Jezusa Chrystusa raz na zawsze. Wprawdzie każdy kapłan staje codziennie do wykonywania swej służby, wiele razy te same składając ofiary, które żadną miarą nie mogą zgładzić grzechów. Ten przeciwnie, złożywszy raz na zawsze jedną ofiarę za grzechy, zasiadł po prawicy Boga, oczekując tylko, aż nieprzyjaciele Jego staną się podnóżkiem nóg Jego. Jedną bowiem ofiarą udoskonalił na wieki tych, którzy są uświęcani." – Hbr 10, 10-14

Jezus zgładził nasze grzechy. Kapłan nie może jak widać a Matka Boska nie ma takiej mocy i żadne tu nabożeństwa nic nie pomogą. Oredzia z objawień "matki boskiej" są kompletnie niebiblijne, zaprzeczają doskonałości ofiary Chrystusa raz złożonej za nasze grzechy. Poczytajcie Ewangelię i zapoznajcie się z matką Jezusa i przekonacie się że Maria nigdy by się tak nie wywyższała umniejszając roli Syna.

"Ale gdybyśmy nawet my lub anioł z nieba głosił wam Ewangelię różną od tej, którą wam głosiliśmy - niech będzie przeklęty!" Galacjan 1:8

Wt lis 15, 2011 18:24
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona