Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 05, 2025 23:37

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 875 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 59  Następna strona
 Herezja smoleńska 
Autor Wiadomość

Post Re: Herezja smoleńska
pilaster napisał(a):
Jak zwykle, ani Johnny99, ani żaden inny fanatyk PiSu nie poświeci nawet sekundy na zastanowienie się dlaczego Kaczyńskiego uhonorowała w ten spośób Gambia, a już np Nigeria, Botswana, czy RPA nie uhonorowały :?:

Przy każdym państwie świata mam się zastanawiać? Co ty znowu chrzanisz?

Johnny nie jest fanatykiem PiS.

Cytuj:
Jak widzimy, dla każdego fanatyka PiSu wszystko co się dzieje w kraju, dzieje się wyłącznie za sprawą państwa. jakakolwiek oddolna inicjatywa jest wykluczona.

Idiotyczne brednie. Właśnie o to chodzi, by nie musiały to być wyłącznie prywatne inicjatywy (te już zresztą były i będą). Chodzi o prezydenta państwa, zatem naturalne jest, że państwo również powinno się tu zachować odpowiednio.

Cytuj:
Tylko w ten sposób można wytłumaczyć fakt, że pomimo, że od śmierci Kaczyńskiego upłynęło już półtora roku, nie upamiętnili go w żaden sposób, nie oglądajac się na państwo, nawet sami pisowcy. Nie wybili żadnego medalu, nie postawili pomnika, nawet w miejscowościach, w których rządzi PiS, nie nazwano jego imieniem żadnej znaczącej inwestycji, etc

Każda inicjatywa idąca w tym kierunku jest natychmiast oprotestowywana w mediach i przez partię rządzącą, w związku z czym ciężko cokolwiek przeprowadzić (patrz: ostatnia sprawa pomnika Kaczyńskiego w Wołominie).

Cytuj:
Ale nawet w tej populacji był jeden od Kaczyńskiego jeszcze gorszy.

Jeżeli chodzi o Komorowskiego, pełna zgoda :D

Cytuj:
A co, nie był pisowcem? nie meldował się prezesowi PiSu z "wykonania zadania"?

Takim był pisowcem, jak Komorowski jest peowcem.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Ostatnio edytowano Śr lis 16, 2011 14:57 przez Johnny99, łącznie edytowano 1 raz

Śr lis 16, 2011 14:48
Cytuj:
Chodzi o prezydenta państwa, zatem naturalne jest, że państwo również powinno się tu zachować odpowiednio.

A nie zachowało się odpowiednio?
Juz sam fakt pochowania pary prezydenckiej na Wawelu jest ogromnym wyróznieniem. Co wiecej chcecie? Pomnika i ulicy w każdym mieście?
Wawelu wam mało?
No to może otworzyc proces beatyfikacyjny. Minie jeszcze parę lat i z Kaczyńskiego zrobi sie świętego...to naprawde żenujące.

Cytuj:

Tak! Komorowski jest Peowcem, Kwasniewski był SLD-owcem...a Kaczyński PiSowcem i żadne zaklinanie rzeczywistości tego nie zmieni.

Śr lis 16, 2011 14:56

humalog napisał(a):
A nie zachowało się odpowiednio? Juz sam fakt pochowania pary prezydenckiej na Wawelu jest ogromnym wyróznieniem. Co wiecej chcecie? Pomnika i ulicy w każdym mieście? Wawelu wam mało?

Po pierwsze, jacy wy? Po drugie, od kiedy to pochówek na Wawelu był inicjatywą władz państwowych?? Po trzecie, przestań idiotycznie powtarzać jak katarynka wrzutki rządowe o tym, że ktoś chce "pomnika i ulicy w każdym mieście". Wmawiają ci to, byś się bał pisowców. Szkoda, że z takim sukcesem. Dopóki będziesz pozwalać PO robić sobie robić pranie mózgu, nie zrozumiesz niczego.

Cytuj:
Tak! Komorowski jest Peowcem, Kwasniewski był SLD-owcem...a Kaczyński PiSowcem i żadne zaklinanie rzeczywistości tego nie zmieni.

A kto zaklina rzeczywistość? Nie jest problemem to, że Kaczyński był związany z PiS. Jest problemem to, że dzięki propagandowej działalności PO Kaczyński zaczął być traktowany jako wyłącznie pisowiec, a nie prezydent Polski. To samo zresztą z katastrofą smoleńską.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr lis 16, 2011 15:01

humalog napisał(a):
Juz sam fakt pochowania pary prezydenckiej na Wawelu jest ogromnym wyróznieniem. Co wiecej chcecie? Pomnika i ulicy w każdym mieście?
Wawelu wam mało?
No to może otworzyc proces beatyfikacyjny. Minie jeszcze parę lat i z Kaczyńskiego zrobi sie świętego...to naprawde żenujące.

Bez przesady az tak wiele nie chcemy.
Wystarczy, że jeszcze tylko Alika pochowamy na Wawelu.

Śr lis 16, 2011 15:05

Johnny99 napisał(a):
pilaster napisał(a):
Jak zwykle, ani Johnny99, ani żaden inny fanatyk PiSu nie poświeci nawet sekundy na zastanowienie się dlaczego Kaczyńskiego uhonorowała w ten spośób Gambia, a już np Nigeria, Botswana, czy RPA nie uhonorowały :?:

Przy każdym państwie świata mam się zastanawiać? Co ty znowu chrzanisz?

No właśnie. Nie wolno się zastanawiać. Grunt aby nie myśleć! :D

Wersja uproszczona dla fantyków PiS, jak Johnny.

Dlaczego Gambia, z którą Kaczyński nie miał absolutnie żadnych związków, wydała znaczek z okazji jego śmierci, a RPA, w której przynajmniej był z wizytą oficjalną (chyba nawet więcej niż raz) nie wydała?

Cytuj:
Chodzi o prezydenta państwa, zatem naturalne jest, że państwo również powinno się tu zachować odpowiednio.

emitentem znaczków pocztowych nie jest państwo, tylko poczta. Niekoniecznie nawet państwowa.

Cytuj:
Cytuj:
Tylko w ten sposób można wytłumaczyć fakt, że pomimo, że od śmierci Kaczyńskiego upłynęło już półtora roku, nie upamiętnili go w żaden sposób, nie oglądajac się na państwo, nawet sami pisowcy. Nie wybili żadnego medalu, nie postawili pomnika, nawet w miejscowościach, w których rządzi PiS, nie nazwano jego imieniem żadnej znaczącej inwestycji, etc

Każda inicjatywa idąca w tym kierunku jest natychmiast oprotestowywana w mediach i przez partię rządzącą, w związku z czym ciężko cokolwiek przeprowadzić

Wygodna wymówka dla lenistwa. Nic nie robić, bo "Uny" i tak nie pozwolą". :D

Co mają media do pomnika w Wołominie? A na jakiś medal pamiątkowy to też jest potrzebna zgoda PO?

Cytuj:
Cytuj:
Ale nawet w tej populacji był jeden od Kaczyńskiego jeszcze gorszy.

Jeżeli chodzi o Komorowskiego, pełna zgoda :D

Nie chodzi o Komorowskiego :)

Cytuj:
Cytuj:
A co, nie był pisowcem? nie meldował się prezesowi PiSu z "wykonania zadania"?

Jakoś nie słyszałem, żeby Komorowski meldował sie publicznie Tuskowi, czy komukolwiek innemu z "wykonania zadania" :-(

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Śr lis 16, 2011 15:57

pilaster napisał(a):
No właśnie. Nie wolno się zastanawiać. Grunt aby nie myśleć!

To już są szczyty głupoty.

Cytuj:
Dlaczego Gambia, z którą Kaczyński nie miał absolutnie żadnych związków, wydała znaczek z okazji jego śmierci, a RPA, w której przynajmniej był z wizytą oficjalną (chyba nawet więcej niż raz) nie wydała?

Aha, czyli już wiemy - RPA nie wydała, bo Kaczyński tam był i mogli się na własne oczy przekonać, jaki jest straszny i śmierdzący, tak? Twoje teksty są po prostu niewyobrażalnie durne, głupie i idiotyczne, szkalujesz i obrażasz ludzi na podstawie przesłanek rodem z psychiatryka. Nie obchodzi mnie, że dostanę bana, musiałem to końcu musiał powiedzieć.

Śr lis 16, 2011 16:08

Johnny99 napisał(a):
Twoje teksty są po prostu niewyobrażalnie durne, głupie i idiotyczne, szkalujesz i obrażasz ludzi na podstawie przesłanek rodem z psychiatryka.

To chyba u Davida Webera można znaleźć takie sformułowanie, że im bardziej problemy są bliżej rozwiązania, tym bardziej radykaliści stają się bardziej radykalni, bo rozwiązania nie są po ich myśli.

Fanatycy PiSu w odpowiedzi na widoczny już gołym okiem schyłek genetycznego patriotyzmu, stają się coraz bardziej radykalni, to znaczy że polskie problemy są coraz blizej rozwiązania i to rozwiazania nie w duchu genetyczopatriotycznym :)

Dlaczego akurat poczta gambijska wydała znaczek ku czci Kaczyńskiego nadal się nie dowiedzieliśmy :)

Bo w PiSie, jak nam objawił Johnny wszelkie tego typu rozważania są zabronione :-(

I bez obaw. Nie zbanują Johnnego. Pisopalikotyzm jest na tym forum pod szczególną ochroną moderacji. Pilaster dostał czasowego bana, za negatywne uwagi o niektórych posłach reprezentujących tą grupę. :(

Śr lis 16, 2011 16:38

Cytuj:
Dlaczego akurat poczta gambijska wydała znaczek ku czci Kaczyńskiego nadal się nie dowiedzieliśmy :)

Bo w PiSie, jak nam objawił Johnny wszelkie tego typu rozważania są zabronione :-(

Tak tak, w PiSie wszelkie rozważania są zabronione. Coś jak w Kościele według Faktów i Mitów. Jak się cieszę, że Pilaster nareszcie uświadomił mi, ile go łączy z tym środowiskiem.

Kogo obchodzi, dlaczego zrobiła to akurat poczta gambijska? Ważne, że zrobiła to poczta inna niż polska, a polska tego nie zrobiła.

Cytuj:
to znaczy że polskie problemy są coraz blizej rozwiązania i to rozwiazania nie w duchu genetyczopatriotycznym :)

Owszem, są. I to jak najbardziej w duchu tuskowo-rostowskim. Walka o fotel europejski pierwszego i zielona karta drugiego już są przygotowane. Co się z krajem stanie w wyniku ich rządów - to już ich nie obchodzi. Ale na pewno wszystkie najważniejsze dla wypranego platformizną społeczeństwa problemy - jak krzyże w Sejmie, związki partnerskie (wg Tuska pierwsza i najważniejsza ustawa nowego rządu!) etc. - znikną jak ręką odjął. W obliczu katastrofy wszyscy nagle się orientują, co jest istotne, a co nieistotne.

Cytuj:
Pisopalikotyzm jest na tym forum pod szczególną ochroną moderacji.

Tak tak, zwłaszcza Palikot jest na tym forum pod szczególną ochroną moderacji. Ciekawe, ilu jeszcze ciekawych rzeczy się od Pilastra dowiemy.

A, tak przy okazji: Pilaster napisał niegdyś, że PiS i Palikot we wszystkim będą głosować razem, bo przecież nie ma między nimi różnic. Więc PiS poparł wniosek Palikota o zdjęcie krzyża, tak? Wandę Nowicką też poparł PiS, a nie Tusk, prawda?

Śr lis 16, 2011 16:41

Była katastrofa, wielka tragedia, zginęła głowa państwa i wiele znamienitych osób. Na to nałożyło się zapewne mnóstwo błędów wielu ludzi odpowiedzialnych za organizację tej swoistej pielgrzymki, począwszy od biura prezydenta, skończywszy na pracownikach wieży kontroli lotów.Mam nadzieję, że kiedyś poznamy,prawdę. Ale gdzie tu herezja?

Śr lis 16, 2011 17:41

Johnny99 napisał(a):
Cytuj:

Tak tak, w PiSie wszelkie rozważania są zabronione. [...] Kogo obchodzi, dlaczego zrobiła to akurat poczta gambijska?

No właśnie A jeżeli to kogoś obchodzi, to znaczy że jest zdrajcą, lemingiem, fanatykiem PO i osobnikiem o pokroju oficera WSI :(

Tymczasem zagadnienie jest intrygujące. Ile osób w Gambii w ogóle ma pojęcie że istniał jakiś Lech Kaczyński?

Cytuj:
Ważne, że zrobiła to poczta inna niż polska, a polska tego nie zrobiła.

Ważne, że nie zrobiła tego poczta, żeby trzymać się Afryki, nigeryjska, RPAńska, czy kenijska. Tylko poczta maluteńkiej Gambii. :o

A polska poczta, faktycznie nie zrobiła. Podobnie jak np poczta gruzińska, chociaż wpływ Kaczyńskiego na wydarzenia Gruzji był większy niż niż w ...Polsce. :) I popatrz, też nie wydała :)

Nic dziwnego, że myślenie o tym jest w PiS zakazane...

Podobnie jak rozważanie faktu, że Największego z Rodu Słowian, nie potrafili dotąd w żaden sposób uhonorować pisowcy na własną rekę, bez oglądania się na Polaków.

Cytuj:
wszystkie najważniejsze dla wypranego platformizną społeczeństwa problemy - jak krzyże w Sejmie,

Krzyże w sejmie to własnie domena pisopalikotyzmu, który wszczyna wokół nich awantury. Bo nie jest pisopalikotyzm w stanie zaoferować jakiegokolwiek sensownego programu, tylko krzyż w sejmie...

Cytuj:
związki partnerskie (wg Tuska pierwsza i najważniejsza ustawa nowego rządu!)

I to równiez jest polem na kórym żeruje pisopalikotyzm. A nie PO

Cytuj:
Pilaster napisał niegdyś, że PiS i Palikot we wszystkim będą głosować razem, bo przecież nie ma między nimi różnic. Więc PiS poparł wniosek Palikota o zdjęcie krzyża, tak? Wandę Nowicką też poparł PiS, a nie Tusk, prawda?

Pilaster napisał, że PiS i Palikot będą głosować razem we wszystkim istotnym. Takiego głosowania jeszcze w sejmie nie było.

A w kwestiach nieważnych oczywiscie głosują inaczej. Bo przecież muszą pokazać wyborcom, że czymś się jednak różnią :)

Śr lis 16, 2011 19:58

Ale i w tych drugorzędnych kwestiach pisopalikotyzm występuje często razem. Palikoty poparły np pisowca Kuchcińskiego na wicemarszałka.

A sam pisopalikotyzm dynamicznie postępuje. Oto pisowski organ "Gazeta Polska" bierze w obronę ni mniej ni więcej, tylko ...Grzegorza Piotrowskiego. :) (tak, tego Piotrowskiego). Broni go na łamach "Gazpolu", nie kto inny, jak kto, no kto? Oczywiscie Roman Kotliński. :-D

Tylko czekać, aż oba główne organy pisopalikotyzmu się połączą :D

Cz lis 17, 2011 13:51
pilaster napisał(a):
Ale i w tych drugorzędnych kwestiach pisopalikotyzm występuje często razem. Palikoty poparły np pisowca Kuchcińskiego na wicemarszałka.

A sam pisopalikotyzm dynamicznie postępuje. Oto pisowski organ "Gazeta Polska" bierze w obronę ni mniej ni więcej, tylko ...Grzegorza Piotrowskiego. :) (tak, tego Piotrowskiego). Broni go na łamach "Gazpolu", nie kto inny, jak kto, no kto? Oczywiscie Roman Kotliński. :-D

Tylko czekać, aż oba główne organy pisopalikotyzmu się połączą :D

Najwyraźniej wyrywacze kąkolu wierzący w swoją misję, dla "oczyszczenia" Kościoła gotowi uznać, że męczeństwo ks. Jerzego zrekompensuje oplucie kolejnych duchownych przez esbeka mordercę.
Brakło bezpośredniego dostępu do tek IPN, to i morderca może się przysłużyć.

Cz lis 17, 2011 15:10

Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
Johnny sprowadza wszystko do PO.

Nie, nie wszystko. Tylko to, czego przed objęciem władzy przez PO po prostu nie było. A już na pewno nie w szerszych kręgach.

Tak, ludzie mają różne pomysły. Na przykład, ostatnio Fronda napisała o tym, że kilka krajów afrykańskich, jak Togo lub Gambia, wypuściło znaczki pocztowe honorujące ś.p. Lecha Kaczyńskiego.

Spoko, państwo polskie też kiedyś wpadnie na taki pomysł. Ale dopiero po trupie PO, która robi wszystko, by Lecha Kaczyńskiego możliwie jak najmniej honorować.

Widzę, że niektórzy niezależnie od opcji politycznej, zrobią wszystko, żeby pogrążyć swojego wroga. Z tego co wiem Gambia nie kocha Lecha Kaczyńskiego za to, że był tak wybitnym umysłem, czy prezydentem odległego państwa, a znaczki wypuścili tylko dlatego, że (Suprise!) sytuacja gospodarcza krajów takich jak Gambia jest delikatnie mówiąc zła. Tak, więc emitując znaczki dla kolekcjonerów starają się trochę zarobić dodatkowo. To, że wybrali zmarłego prezydenta Polski to nie jakaś szczególna miłość całego świata do Lecha Kaczyńskiego, tylko czysta kalkulacja.

Od siebie dodam jeszcze, że jako bierny użytkownik tego forum, obserwuje te działy i z miesiąca na miesiąc zacietrzewienie niektórych się zwiększa.

Pozdrawiam, G.

Cz lis 17, 2011 15:26

Krakowscy biegli ustalili, że gen. Błasika nie było w kabinie pilotów Tu-154 ani przez chwilę, a wypowiedziane przez niego rzekomo słowa w rzeczywistości wypowiedział drugi pilot mjr. Robert Grzywna: http://polska.newsweek.pl/gen--blasika- ... 2,1,1.html. Ciekawe, czy kogoś to jeszcze obchodzi?

Pt sty 13, 2012 11:10

Johnny99 napisał(a):
Krakowscy biegli ustalili, że gen. Błasika nie było w kabinie pilotów Tu-154 ani przez chwilę,

Niczego takiego nie ustalili

Cytuj:
Ciekawe, czy kogoś to jeszcze obchodzi?

Genetycznych patriotów obchodzi. Wszak jest to zasadnicza część ich mitologii i religii :)

Pt sty 13, 2012 11:33
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 875 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 59  Następna strona