Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 4:19

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 31  Następna strona
 Po wyborach 
Autor Wiadomość

Post Re: Po wyborach
Johnny99 napisał(a):
pilaster napisał(a):
To jak to jest, że media pisowskie, o większym zasięgu i liczebności przegrywają z mediami POwskimi o mniejszym zasięgu i liczebności?

To bardzo proste - zwyczajnie, jak zawsze, Pilaster bredzi. Media pisowskie są znacznie słabsze i mniej liczne niż media peowskie.

Oczywiście jest dokładnie na odwrót. Prosze wymienić chociaż jedno medium stricte "Peowskie" TVN i Gazeta Wyborcza są owszem, proplatformiane, ale nie bezwarunkowo. Peowskiech odpowiedników "Gazety Polskiej", czy Radia Maryja w ogóle nie ma.

Cytuj:
Cytuj:
BTW Palikot odniósł sukces wyłacznie w oparciu o media zupełnie niszowe :) Bo w tych głównonurtowych nie było go wcale, w żadnym kontekście

Jak zwykle g*** prawda. Palikot już w trakcie ostatniego roku pobytu w PO był ostro promowany w mediach

A potem przez kolejny rok, wszyscy pamiętali wciąż te kreacje :D

Cytuj:
swoją popularność gruntował głównie poprzez jeżdżenie po Polsce i odbywanie dziesiątków spotkań z ludźmi.

No właśnie. Marketing bezpośredni, to co kiedyś robił Lepper. I Palikot odebrał ten elektorat (postlepperski) PiSowi. W przeciwieństwie do PO, Palikot na prowincji był nawet silniejszy niz w dużych miastach (w platformianym Gdańsku miał ledwo 8%), dokładnie na odwrót niż PO, a tak samo jak PiS
.

Cytuj:
Cytuj:
Zresztą niewiele się pilaster pomylił. PIS+Palikot to już 40%, tyle co PO. Jeżeli do tego dodać jeszcze SLD, które ma taki sam jak pisopalikotyzm, elektorat...

Czyli co, panie Pilaster, wraca nasz zakład? Możemy go lekko zmodyfikować - za rok od tego momentu będzie koalicja PiS+Palikot+SLD, a Palikot będzie przemawiał z ambon toruńskich kościołów wespół z Napieralskim. Stoi?

Nie, bo nadal nie jest spełniony warunek konieczny - arytmetyczna większosć sejmowa.

Cytuj:
Gdyby w nie wierzyć, to trzeba przyjąc, że wszyscy wyborcy PO z roku 2007 (rekordowa frekwencja) poszli głosować również w roku 2011. Wszyscy, co do jednego. :)

Cytuj:
określoną grupę delikwentów, którzy oddali głos na Palikota, zapytano, na co głosowali w 2007r. - i ok. połowa z nich (najwięcej) odpowiedziała, że na PO.

A co mieli odpowiedzieć? Że głosowali na PiS, a teraz głosują na "demoralizatorów"? Że głosowali na SLD a tera zgłosują na "lyberałów - wrogów ludziów pracy"? (wtedy Palikot jeszcze uchodził za liberała)

Ludzie nie lubią się przyznawać do takich rzeczy, nawet przed sobą.

Po uwzględnieniu strat frekwencyjnych, Palikot zyskał tyle głosów, ile w sumie straciło PiS, SLD i Samoobrona (jeszcze brała udział w wyborach 2007). PO straciło tyle głosów, ile zyskał PJN. Wyjaśnienie najprostsze i wymagajace najmniej ryzykownych założeń.

Cytuj:
Żeby brać poważenie Pilastra urojenia, to trzeba by było natomiast przyjąć np. że PO nie zdobyła ani jednego nowego wyborcy.

A skąd by ich miała brać (w wymaganej ilości)? Od LPR? Samoobrony? :D

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Cz lis 17, 2011 21:12

pilaster napisał(a):
Prosze wymienić chociaż jedno medium stricte "Peowskie" TVN i Gazeta Wyborcza są owszem, proplatformiane, ale nie bezwarunkowo. Peowskiech odpowiedników "Gazety Polskiej", czy Radia Maryja w ogóle nie ma.

Co dowodzi, że Pilaster nie ma pojęcia, o czym gada. Bredzi, poruszając się wyłącznie we własnych imaginacjach, bez żadnego kontaktu z rzeczywistością. Nikt nie jest za nikim "bezwarunkowo" - ani GW i TVN za PO, ani GazPol i RM za PiS.

Cytuj:
A potem przez kolejny rok, wszyscy pamiętali wciąż te kreacje

Tak. Palikot zrobił wiele, by nie zapomnieli.

Cytuj:
No właśnie. Marketing bezpośredni, to co kiedyś robił Lepper. I Palikot odebrał ten elektorat (postlepperski) PiSowi. W przeciwieństwie do PO, Palikot na prowincji był nawet silniejszy niz w dużych miastach (w platformianym Gdańsku miał ledwo 8%), dokładnie na odwrót niż PO, a tak samo jak PiS

Co ty chrzanisz. Palikot uzyskał generalnie ok. 10% głosów, to niby ile miał mieć?? Najsłabszy wynik w całym kraju (ok. 4%) dostał w Nowym Sączu - ekstremalnie pisowskim. Najlepszy w okręgu sosnowieckim (ok. 14%), gdzie PO wygrała z miażdżącą przewagą nad PiS (43% do 21%). Schowaj te swoje bajeczki do poduszki.

Cytuj:
Nie, bo nadal nie jest spełniony warunek konieczny - arytmetyczna większosć sejmowa.

Zaprzeczasz, że Palikot, PiS i SLD mają w sumie więcej mandatów niż PO?? To jest 224 do 207!

Cytuj:
Ludzie nie lubią się przyznawać do takich rzeczy, nawet przed sobą.

Aaaaaaa, ale do tego, że głosowali wcześniej na Świętą Platformę to już się lubią przyznawać, tak? WOOOOOW! Nawet jeśli te twoje absurdalne rojenia byłyby prawdziwe, to i tak wypada wyjaśnić, dlaczego ludzie wolą powiedzieć, że głosowali na PO a potem na Palikota, niż że głosowali na PiS, a potem na Palikota :D

Cytuj:
Wyjaśnienie najprostsze i wymagajace najmniej ryzykownych założeń.

Wymagające absurdalnego i wariackiego założenia, że Palikot i PiS mają cokolwiek wspólnego. NIKT - wliczając samych zainteresowanych, to jest kogokolwiek z PO, kogokolwiek z PiS i kogokolwiek od Palikota - nie próbuje nikomu sprzedawać tak monstrualnych idiotyzmów. Coś takiego mógłby wymyślić tylko wariat, dotknięty obłędem na punkcie PiS.

Cytuj:
A skąd by ich miała brać (w wymaganej ilości)? Od LPR? Samoobrony? :D

Proste - od każdego, kogo PO zdołała tym razem wystraszyć PiSem. Przy tak dalece posuniętej współpracy mediów nie było to nic trudnego.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt lis 18, 2011 0:08

Johnny99 napisał(a):
Coś takiego mógłby wymyślić tylko wariat, dotknięty obłędem na punkcie PiS.

Wspominałem ci już kiedyś, że twoje posty robią nieodparte wrażenie pisanych pod wpływem natłoku wściekłości?

Pt lis 18, 2011 0:30

Tusku nawija w expose:

Budujemy dziś wielkie polityczne centrum. Nie dla politycznych aspiracji. Rząd w którym jest miejsce dla różnych wrażliwości - od ministra Gowina po ministra Arłukowicza gwarantuje bezpieczne, odpowiedzialne, odważne kiedy trzeba działanie państwa polskiego. To polityczne centrum może ochronić Polskę przed radykalizmami z lewej i prawej strony, które ujawniły się 11 listopada

Tajest. "Wielkie polityczne centrum" dla ludzi o "różnych wrażliwościach" - czyli po prostu Partię. A po co? By chronić przed "radykalizmami", które zniszczyły pół Warszawy 11 listopada i których wszyscy tak bardzo się boimy, że pozostaje nam jedynie ufać, iż kochany Donald Tusk nas przed nimi obroni. GazPolowcy ostatnio sporo pisali o tym, że zajścia 11 listopada były prowokacją władz Warszawy (zwłaszcza biorąc pod uwagę działania Policji), właśnie po to, by do nich doszło, a Tusk mógł w expose przekonać nas, że tylko on i jego "wielkie polityczne centrum" może nas przed nimi obronić. No to chyba nie będziemy mu szkodzić, co? Jeszcze wróci Ziemkiewicz z Warzechą i drugie pół Warszawy rozwalą, na zlecenie tego uzbrojonego mordercy Jarosława "Kaczora" Kaczyńskiego! A PiS to w ogóle chciał "podpalić Polskę"! Ajajajaj! Tusku, ratuj!

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt lis 18, 2011 13:15

Publicyści zastanawiają się, jak to jest, że Tusku zapowiedział reformy, które uderzą przede wszystkim w te grupy, które najbardziej popierają PO. W istocie nie ma w tym żadnej tajemnicy: są to bowiem jednocześnie grupy najbardziej przez Platformę zastraszone - PiSem, kibolami, "genetycznymi patriotami" itp.itd. To właśnie one najchętniej wytrzymają wyrzeczenia, byle tylko pan Premier nadal bronił ich przed Kaczyńskim i innymi "zagrożeniami dla demokracji".

Pt lis 18, 2011 15:41
Moderator

Centrum im. Adama Smitha (wpis z Facebooka)
Cykl: "Najkrótsza recenzja". Jeżeli likwidowane są ulgi to nie jest to żadna oszczędność budżetu tylko podwyższanie podatków i zwiększanie redystrybucji przez rząd. Zresztą po co nowe expose skoro te sprzed 4 lat było nieużywane.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pt lis 18, 2011 16:52
Przed expose rejwach - zabierze becikowe, ulgi podatkowe na dzieci - nie zabrał, to trzeba wynaleźć kolejne sposoby niszczenia rodzin, Koscioła i Polski.....zwłaszcza likwidacja ulg na internet i ulga dla rodzin z jednym dzieckiem o dochodzie powyżej 85 tys.

Pt lis 18, 2011 17:28

No to mamy pot, krew i łzy, ekonomiści ponoć zadowoleni. Tylko jak żyć panie premierze?

Pt lis 18, 2011 19:57
Moderator

A czy lepiej byłoby, jak za Gierka, zacząć zaciągać kredyty na potęgę? Kryzys i tak chyba najlżej w Europie uderzył w Polskę.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pt lis 18, 2011 20:02
mareta napisał(a):
No to mamy pot, krew i łzy, ekonomiści ponoć zadowoleni. Tylko jak żyć panie premierze?

A co konkretnie w Ciebie uderzy?

Pt lis 18, 2011 20:14

Ruch Palikota głosował dzisiaj przeciwko wotum zaufania dla rządu Tuska. Kolejny przykład koalicji PO-RPP, co nie, Johnny?

So lis 19, 2011 12:48

A dlaczego miałby głosować za? Przecież jest, konstruktywną wprawdzie, ale opozycją. A Tusk jego głosów w tym wypadku nie potrzebował.

So lis 19, 2011 13:20
Witold napisał(a):
Ruch Palikota głosował dzisiaj przeciwko wotum zaufania dla rządu Tuska. Kolejny przykład koalicji PO-RPP, co nie, Johnny?

To było uzgodnione z Tuskiem....wszak Ruchu Palikota za 4 lata w ogóle nie będzie i to od dawna. Sam Palikot zapewne wróci do PO :D

So lis 19, 2011 15:23

Jeszcze w 2009r. Bartosz Arłukowicz mówił: PO jest obła, śliska, taka masa, która się podporządkowuje oczekiwaniom zewnętrznym. Mistrzem plastikowości jest Donald Tusk. Szanuję go jako premiera, ale on jest strasznie miałki poglądowo. Ok. dwa lata później Arłukowicz jest już ministrem zdrowia z ramienia PO. Wasi ulubieńcy naprawdę nie są świadomi waszych problemów.

So lis 19, 2011 18:02
Johnny99 napisał(a):
Jeszcze w 2009r. Bartosz Arłukowicz mówił: PO jest obła, śliska, taka masa, która się podporządkowuje oczekiwaniom zewnętrznym. Mistrzem plastikowości jest Donald Tusk. Szanuję go jako premiera, ale on jest strasznie miałki poglądowo. Ok. dwa lata później Arłukowicz jest już ministrem zdrowia z ramienia PO. Wasi ulubieńcy naprawdę nie są świadomi waszych problemów.

A wasi ulubieńcy przekonywali, że tylko prezes może uratować Polskę, a teraz psioczą na prezesa ile wlezie.....a i mit o samodzielnych Węgrzech upadł.

So lis 19, 2011 18:07
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 31  Następna strona