Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 1:51

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31  Następna strona
 Po wyborach 
Autor Wiadomość

Post Re: Po wyborach
patryq021 napisał(a):
"To Pan Pilaster nie wie że Grecja w momencie "dołączania" do Unii z góry była skazana na obecny los?

Tak jest, cała Unia była powołana wyłącznie po to, żeby doprowadzić do kryzysu walutowego w Grecji. :)

Cytuj:
To Pan Pilaster nie wie że problem Grecji(spowodowanych przez socjalistów Greckich) jest przekrętem banków i państwa niemiecko-francuskich?

To niech się patryq21 zdecyduje, czy jest to wina greckiego rządu, czy banków, czy rządów innych niż grecki.

Winny jest ten, kto pozyczał więcej niż był w stanie spłacić, czyli grecki rząd. A w tej chwili właśnie tylko euro chroni Greków przed rabunkiem ich oszczednosci poprzez dewaluację. A tak, państwo nie mogąc obedrzeć ze skóry swoich obywateli musi samo się martwić.

Cytuj:
Te wszystkie fundusze pomocy czy inne bzdury które rzekomo mają pomóc Grekom w rzeczywistości są tworzone by swoje pieniądze otrzymały właśnie banki niemiecko-francuskie.

I żydzi przede wszystkim, patryq21 zapomniał napisac :biggrin:

Jasne, ze jak bank komuś pożycza pieniądze, to po to, żeby otrzymać je z powrotem wraz z odsetkami. I niech niesolidny dłużnik nie udaje, ze o tym nie miał pojęcia.

Cytuj:
To że przez 4 lata nie był wstanie doprowadzić do reformy systemu ubezpieczeniowego rolników, ułatwienie młodym startu zawodowego, podziału NFZ na kilka konkurencyjnych zakładów ubezpieczeniowych, reformy prawa karnego(no nowy minister sprawiedliwości na pewno to załatwi) to nic nie znaczy?

Proszę wskazac alternatywę, inną partię, która by te rzeczy będąc na miejscu PO, wykonała.

Cytuj:
Ja oczywiście nie będę odpowiadał na zaczepki o ministerstwie do pomocy małym i średnim firmą

Bo się zbłaźniłem i nie chcę sie do tego przyznać? :biggrin:

Cytuj:
Dlaczego miałbym nie zgłaszać pretensje?

Skoro patryq21 oddał głos nieważny, to jest to jednoznaczne z poparciem najsilniejszej partii (PO), bo im więcej glosów nieważnych, tym większa jest jej względna przewaga nad pozostałymi. Patryq21 głosował więc de facto na PO i niech teraz nie udaje oburzonego.

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Cz lis 24, 2011 14:48
Cytuj:
Winny jest ten, kto pozyczał więcej niż był w stanie spłacić, czyli grecki rząd. A w tej chwili właśnie tylko euro chroni Greków przed rabunkiem ich oszczednosci poprzez dewaluację. A tak, państwo nie mogąc obedrzeć ze skóry swoich obywateli musi samo się martwić.

to można rozwinąć , bo gdyby przeczytać to literalnie - jest to połączenie rozumowania dziecka o polityce i gospodarce .
jedno jest pewne , że na (kryzysach )interesy robią banki - ciekawe dlaczego .
:olaboga:

Cz lis 24, 2011 16:06

Co myślicie o pracy do 67 roku życia? Według mnie płacić będziemy całe życie, a emeryturę zdążymy wziąć
przed śmiercią może raz, lub dwa....Czysty zysk dla ZUS , pomysł doprawdy genialny. Pozdrawiam

Cz lis 24, 2011 17:50
a ja się cieszę. przynajmniej uchroni mnei to przed bezczynnym siedzeniem w domu i zajmowaniem się wnukami. Jeżeli ofc zdrowie pozwoli, ale prawda jest taka, że w moim przyszłym zawodzie wystarczy sprawny umysł.

Cz lis 24, 2011 18:00

Czy pilaster może przestać ucinać jedno zdanie i zadawać pytanie lub dopowiadać w sposób bardzo nie grzeczny, mimo że odpowiedz lub rozwiniecie jest w w moim drugim zdaniu ? ^^

Początki powstawania Unii były jak najbardziej szczytne i był to bardzo genialny i liberalny pomysł. Jednak obecnie władze przejęli socjaliści i zamiast wolnego rynku liberalnej gospodarki eurokraci zajęli się kartą praw podstawowych, kartą praw socjalnych etc... Nie da się ukryć że Lichwę wmyślili Żydzi i nie jest to żadne odkrycie, oczywiście solidny dłużnik Grecja raczej powinna zapłacić przecież niczego innego nie powiedziałem. Ale jeżeli bądź co bądź sojusznicze państwa ingerują w suwerenność ekonomiczną państwa członkowskiego doprowadzając do poziomu poddaństwa czy też niewolnictwa Grecję no to sorry.. Zresztą ja tylko przypomnę ze Credit Default Swap (CDS) może przyspieszyć znacznie bankructwo, tak jak to miało miejsce w Islandii. Co zatem Pilaster powie na temat: manipulacji na rynku długu greckiego i czy pilaster zatem twierdzi że nie doszło do defraudacji na rynku długu greckiego oraz ogólnego stanu gospodarki i ekonomi greckiej? Dla mnie alternatywą dla PO/PiS/SLD/PSL bo w gruncie rzeczy są to partie niczym się nie różniące jest Nowa Prawica, myślisz że skąd wziął się dobry wynik Palikota? Tylko i wyłącznie ze względu na zniechęcenie tą 4 stronicową monopartią. Głos nieważny to głos nieważny, który jest tym samym co stwierdzenie: Nie mam na kogo głosować bo widzę samych złodziej, krętaczy albo ludzi których w sejmie widzieć nie chce. To za komuny było tak że władza namawiała do oddawania pustych głosów jako aprobatę dla jej aparatu. Ja nie udaje oburzonego, ja jestem wielce oburzony co zresztą z wielką przyjemność wykrzyczę, choćby na przyszło rocznym Marszu Niepodległości ^^

"Jeżeli państwo macie odrobinę zdrowego rozsądku, to przede wszystkim głosujcie na wszystkich, (…) tylko nie na tych łajdaków.(…) Jeżeli zagłosujecie na te trzy partie [PiS, PO, SLD], to jest tak samo jak za komuny – głosowaliście na PZPR."

Cz lis 24, 2011 18:19
tusk walnął głupotę a jakiś baran będzie tłumaczył to względami tylko nie wiem jakimi . może ktoś sobie przeliczy średnią wieku dołoży chorą służbę zdrowia w polsce i wyjdzie mu , że nie dociągnie do emeryturki -może na odchodnym dostanie medal , że państwo nie musi mu dokładać gdyby był na emeryturze. a już totalnie rozbraja mnie stwierdzenie alus
Cytuj:
Starzejąca się Europa ma alternatywę - podnoszenie wieku emerytalnego albo przyjmowanie imigrantów.
jest jeszcze trzecia alternatywa - dać rozwijać się rodzinom , promować rodziny a nie chore związki , aborcje czy inne bzdety . .kraje w których średnia wieku to 77 , 78 lat dopiero myślą o wieku emerytalnym 67latek .można zapytać dlaczego matka wychowująca dzieci nie może mieć opłacanych składek zusowskich , dlaczego nie ma płacone chociażby tą najniższą stawkę - dlatego właśnie , że wychowuje dzieci . w zamian rozgłasza się sukces oto ktoś bogatszy może nająć sobie opiekunkę , a państwo (czyli my )będziemy ją trochę opłacać . czy to nie chory pomysł . dlaczego nie dać matce .
chore państwo polskie popada w coraz większą chorobę za przyczyną tuska i tych co go popierają . :bije:

Cz lis 24, 2011 18:22
tajfun napisał(a):
tusk walnął głupotę a jakiś baran będzie tłumaczył to względami tylko nie wiem jakimi . może ktoś sobie przeliczy średnią wieku dołoży chorą służbę zdrowia w polsce i wyjdzie mu , że nie dociągnie do emeryturki -może na odchodnym dostanie medal , że państwo nie musi mu dokładać gdyby był na emeryturze. a już totalnie rozbraja mnie stwierdzenie alus
Cytuj:
Starzejąca się Europa ma alternatywę - podnoszenie wieku emerytalnego albo przyjmowanie imigrantów.
jest jeszcze trzecia alternatywa - dać rozwijać się rodzinom , promować rodziny a nie chore związki , aborcje czy inne bzdety . .kraje w których średnia wieku to 77 , 78 lat dopiero myślą o wieku emerytalnym 67latek .można zapytać dlaczego matka wychowująca dzieci nie może mieć opłacanych składek zusowskich , dlaczego nie ma płacone chociażby tą najniższą stawkę - dlatego właśnie , że wychowuje dzieci . w zamian rozgłasza się sukces oto ktoś bogatszy może nająć sobie opiekunkę , a państwo (czyli my )będziemy ją trochę opłacać . czy to nie chory pomysł . dlaczego nie dać matce .
chore państwo polskie popada w coraz większą chorobę za przyczyną tuska i tych co go popierają . :bije:

Chciałbyś mieć przywileje jak bogate kraje, przez które nie przetoczyły się lata rozbiorów, dwie wojny światowe, okupacja sowiecka.
Chyba tylko jakiś dżin może zafundować nam warunki porównywalne z krajami, które kolonizowały całe połacie kontynentów grabiąc bezlitośnie przez lata, nie przetoczyły się przez ich terytoria wojny i posiadają kupę surowców naturalnych.

Cz lis 24, 2011 18:34
Alus mądrze napisał... porównujemy się do krajów, które dzieli od nas totalna przepaść, ponieważ kiedy one się rozwijały, kolonizowały inne tereny, modernizowały my albo nie mieliśmy dostępu do morza, albo nas rozebrano, potem usiłowaliśmy się skleić w jedną całość i jakoś ujednolicić a potem przyszła komuna i my teraz mamy pretensje pt: w niemczech są autostrady a u nas nie. No po prostu rzeczywiście, baaardzo dziwne ;|

Cz lis 24, 2011 18:39

Ja też bym się cieszyła, gdyby było zdrowie, żeby tak długo pracować i praca dla mnie ale i dla dzieci, bo jak starzy będą tak długo pracować, to gdzie będzie miejsce dla młodych?

Cz lis 24, 2011 21:57
mareta napisał(a):
Ja też bym się cieszyła, gdyby było zdrowie, żeby tak długo pracować i praca dla mnie ale i dla dzieci, bo jak starzy będą tak długo pracować, to gdzie będzie miejsce dla młodych?

Zważ tylko, że za kilka lat nie będzie prostej zastępowalności pokoleń.
Ludzi urodzonych w okresach wyżu demograficznego 600 -700 tys/rocznie przechodzących na emerytury, zastępować będzie pokolenie urodzone w ilości 350-450 tys/rocznie.

Cz lis 24, 2011 22:18
alus napisała
Cytuj:
Chciałbyś mieć przywileje jak bogate kraje, przez które nie przetoczyły się lata rozbiorów, dwie wojny światowe, okupacja sowiecka.
Chyba tylko jakiś dżin może zafundować nam warunki porównywalne z krajami, które kolonizowały całe połacie kontynentów grabiąc bezlitośnie przez lata, nie przetoczyły się przez ich terytoria wojny i posiadają kupę surowców naturalnych.

1 to nie są przywileje tylko normalne świadczenia w normalnym państwie
2 węgiel , miedż , teraz gaz łupkowy
3 dżin to nie , tylko zdrowo myślący rząd dla którego rządzenie to służenie krajowi a nie własnej kieszeni .
to nie my sie porównujemy tylko tusk stwierdza , że możemy jak kraje inne wprowadzać 67 lat . albo wprowadzać euro .
dokładnie mamy prawo mieć pretensje bo płaciliśmy podatki drogowe , które nastepnie wliczono do paliwa podwyższając je . tylko jeżeli nieudaczników kieruje się na ministrów , którzy nie mają zielonego pojęcia o budowie dróg to czegóż wymagać .
miejsce dla młodych - gdzie jest miejsce dla młodych - może w anglii , albo irlandii - wykształceni ludzie opuszczają ten kraj , ale i nie dziwota - bo w jednym ze spotów wyborczych tusk i cała reszta wręcz mówili , że za pieniadze z unii przynajmniej połowa młodych ludzi znajdzie pracę .a gruga połowa ? no cóż nikt nie wspomniał co w tym czasie zrobi ta druga połowa , ktora tej pracy nie znajdzie .
ale to i tak nic - sam fakt stwierdzenia , że za pieniadze z unii będzie praca już daje wskazówke , o myśleniu jakimś abstrakcyjnym , nieznajomości gospodarowania .
:tancze:

Pt lis 25, 2011 8:13
Od 250 lat nie mamy normalnego państwa - bo nawet dwa krótkie okresy 20 letnie wolnosci nacechowane były totalną walką polityczną wszystkich ze wszystkimi.
Przy polskich cechach warcholstwa, totalnego negacji każdej władzy, trudno oczekiwać zbudowania "normalnego państwa".
Niemcy tworząc normalne państwo potrafią stworzyć koalicję rządzącą z dwu skrajnie odmiennych, negujących się partii.
Polacy żrą się w obrębie jednej partii, tworząc koterie, frakcje, i dotyka to wszystkich - AWS, SLD, PiS - same unicestwiają swoje istnienie.
Choć w ostatnich 20 latach mieliśmy 14 premierów, co w porównaniu do okresu 1918-1939r, gdy władzę sprawowało 28 premierów, to już duży krok do przodu.

Pt lis 25, 2011 8:54
o czym ty piszesz , ja mówie o gospodarce , a nie o historii . czy historia ma usprawiedliwiać ignorancje i bałagan . :o

Pt lis 25, 2011 14:20
tajfun napisał(a):
o czym ty piszesz , ja mówie o gospodarce , a nie o historii . czy historia ma usprawiedliwiać ignorancje i bałagan . :o

A jedno od drugiego jest uwarunkowane - słabe gospodarczo państwo staje się łupem silniejszych, a stan zniewolenia ogranicza, lub wręcz uniemożliwia rozwój gospodarczy.
Po tylu latach zniewolenia, jakie było udziałem naszego kraju, niemożliwe jest oczekiwania rozwoju gospodarczego porównywalnego do tego w wolnych krajach....które często bogaciły się kosztem tych właśnie zniewolonych.

A ignorancja i bałaganiarstwo to niestety nasza narodowa wada :oops:

Pt lis 25, 2011 15:31
fabryki , stocznie , kopalnie , infrastruktura jak drogi czy linie kolejowe mogące be przeszkód przewozić lub dowozić .taka była polska . zamiast gospodarnych ludzi do władzy dostała się grupa nie majaca totalnie nic do powiedzenia w gospodarce i zrobiło się to co jest .ciekawe , że ludzie ci dalej bazują na swoich historycznych korzeniach i dalej poprzez swoje nieuctwo pogrążają kraj .jaki rozsądny człowiek powiedział by , że emerytury to 67 lat wiedząc o stanie służby zdrowia i o tym , że średnia wieku w naszym kraju to 70 lat - normalnie wstyd by mi było takie głupoty mówić .ale to nic bo inni temu przyklaskują .to jest właśnie chore .zero czegoś co naprawdę mogło by pchnąć to wszystko do przodu . można zadać tuskowi pytanie to co ma robić ta druga połowa tych młodych ludzi , którzy nie załapali się na środki unijne .a o których przynajmniej dla przyzwoitości mogli coś napomknąć . :bije:

Pt lis 25, 2011 16:12
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31  Następna strona