Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 9:37

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 212 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona
 Fizyczna obecność Boga 
Autor Wiadomość
JA1 !
Twój tok rozumowania ma pewną wadę ...
Świadczy bowiem o tym, ze nie masz zielonego pojęcia o tym, jak logicznie powiązać - zgodnie z kontekstem biblijnym - Posłannictwa Chrystusa :-( i na własną rękę próbujesz powiązać tekst Pisma - bezlogicznego ciągu :-(

nie trzeba nic wiazac
Biblia sam sie wiaze.
nie trzeba wywazac otwartch drzwi
zwlaszcza ze te wyjsnienia(ktore nie sa zgodne z Biblia) zostaly wymyslone 500 ,600...1500 lat po Chrystusie

N kwi 17, 2005 18:34
I od baardzo dawna wielu próbowało ją uzasadniać "na własną rękę" - bez logicznego powiązania faktów w niej zawartych ...
Kościół jest Instytucją powołaną do głoszenia nauki Chrystusa - i robi to już od 2000 lat.
Ty nie potrafisz logicznie powiązać ze soba tekstów Pisma - sam próbując nadciągnąć pod swoje wyobrażenia teksty Pisma :-(

N kwi 17, 2005 18:38
Czyżby zatem "ja1" według Cebie - można by rozumieć ... że Chrystus nie był Bogiem ?
czy też może Twoje słowa należałoby rozumieć w jakiś inny sposób ?

dokladnie
Nigdzie w Biblii nie ma mowyze Jezus byl Bogiem
Jezus zawsze podkreslal ze jest mniejszy od Boga
wszedzie gdzie Jezus wystepuje z Bogiem jest odrebna osoba

N kwi 17, 2005 18:39
Masz rację - sama sie wiąże.
I od baardzo dawna wielu próbowało ją uzasadniać "na własną rękę" - bez logicznego powiązania faktów w niej zawartych ...
Kościół jest Instytucją powołaną do głoszenia nauki Chrystusa - i robi to już od 2000 lat.
Ty nie potrafisz logicznie powiązać ze soba tekstów Pisma - sam próbując nadciągnąć pod swoje wyobrażenia teksty Pisma :-(

ja nic nie naciagam
ja tylko cytuje wersety
jak juz wykazalem to kosciol zmienia i przeklad Biblii i zrozumienie podaje wedlug swojego widzimi sie
na co dalem dowody ze zmienia

.

N kwi 17, 2005 18:40

"Moje owce słuchają mego głosu, a Ja znam je. Idą one za Mną i Ja daję im życie wieczne. Nie zginą one na wieki i nikt nie wyrwie ich z mojej ręki. Ojciec mój, który Mi je dał, jest większy od wszystkich. I nikt nie może ich wyrwać z ręki mego Ojca. Ja i Ojciec jedno jesteśmy. I znowu Żydzi porwali kamienie, aby Go ukamienować. Odpowiedział im Jezus: Ukazałem wam wiele dobrych czynów pochodzących od Ojca. Za który z tych czynów chcecie Mnie ukamienować? Odpowiedzieli Mu Żydzi: Nie chcemy Cię kamienować za dobry czyn, ale za bluźnierstwo, za to, że Ty będąc człowiekiem uważasz siebie za Boga.
(Ew.Jana 10:27-33)"

Odpowiedział mu Jezus: Ja jestem drogą i prawdą, i życiem. Nikt nie przychodzi do Ojca inaczej jak tylko przeze Mnie.
(Ew.Jana 14:6)

Czy nie wierzysz, że Ja jestem w Ojcu, a Ojciec we Mnie? Słów tych, które wam mówię, nie wypowiadam od siebie. Ojciec, który trwa we Mnie, On sam dokonuje tych dzieł.
(Ew.Jana 14:10)
Czyżby te słłowa były dla kogoś jeszcze zbyt niejasne ??

N kwi 17, 2005 18:44

No właśnie nie zamierzam ci tego tłumaczyć dopóki ty nie wyjaśnisz paru punktów, które dotąd bezczelnie zignorowałeś

1. Jakim cudem Maryja mówi do Jezusa w Księdze Psalmów ?
Przecież twierdziłeś że chodzi o zrodzenie z Maryi w tym wersecie z Hebrajczyków: "Podobnie i Chrystus nie sam siebie okrył sławą przez to, iż stał się arcykapłanem, ale (uczynił to) Ten, który powiedział do Niego: Ty jesteś moim Synem, jam Cię dziś zrodził" a to jest cytat z Psalmu... Więc wyjaśnij mi tą sprzeczność

2. W jaki sposób zrodzenie z Maryi niby sprawia że Jezus jest wyższy od aniołów ?
Znowu z Hebrajczyków: "Do którego bowiem z aniołów powiedział kiedykolwiek: Ty jesteś moim Synem, Jam Cię dziś zrodził? I znowu: Ja będę Mu Ojcem, a On będzie Mi Synem."

3. Jeżeli Jezus jest aniołem a mają mu oddać pokłon WSZYSCY aniołowie to co ? Sam przed sobą upadnie czy jak ?

4. Skoro jest pierworodnym wobec wszystkiego stworzenia a jest aniołem czyli jest stworzony to co ? Jest starszy od samego siebie ?

5. Jeżeli Jezus jest aniołem to jakim cudem umarł ?

6. A jeżeli umarł to jakim cudem mógł WŁASNĄ MOCĄ wstać z grobu co zapowiedział w słowach "Zburzcie tę świątynię, a Ja w trzech dniach wzniosę ją na nowo. On zaś mówił o świątyni swego ciała"

Dopóki tych rzeczy nie wyjaśnisz, bo do tej pory to się tylko wykręcasz, to nie wyskakuj mi tu z tą staropolszyzną bo nawet tej zaległej definicji co to jest językoznawstwo nawet nie wyjaśniłeś :hahaha:

N kwi 17, 2005 18:46
Ponieważ jak widzę generalnie masz problem ze wzrokiem,

to mamy podobna wade wzroku
cytuje moj problem od jakiegos czasu ignorowany .tez duzymi literami
przeloz mi to na jezyk wspolczesny
cale tekst
''Lud też, który był w mieście, wywiódłszy, podał pod piły, i pod brony żelazne, i pod siekiery żelazne, i wegnał je w piec cegielny. A tak uczynił
wszystkim . ''

Cytuj:
więc powtarzam wielkimi literami swoje pytania, które są znacznie
[size=18]1.. Jakim cudem Maryja mówi do Jezusa w Księdze Psalmów ?
Przecież twierdziłeś że chodzi o zrodzenie z Maryi w tym wersecie z Hebrajczyków: "Podobnie i Chrystus nie sam siebie okrył sławą przez to, iż stał się arcykapłanem, ale (uczynił to) Ten, który powiedział do Niego: Ty jesteś moim Synem, jam Cię dziś zrodził" a to jest cytat z Psalmu... Więc wyjaśnij mi tą sprzeczność

maryja nie manic do rzeczy
ten werset w innym przekladzie brzmi
bg
(4) Tem się zacniejszym stawszy nad Anioły, czem zacniejsze nad nie odziedziczył imię. (5) Albowiem któremuż kiedy z Aniołów rzekł: Tyś jest syn mój, jam cię dziś spłodził? I zasię: Ja mu będę ojcem, a on mnie będzie synem?

a przeciez jak napisales to cytat z psalmow
wiec czemu nie brzmi tak jak w oryginale?
7 I will declare concerning the statute of Jehovah: He said to Me, You are My Son. Today I have begotten You
poza tym Bog nie mogl urodzic Jezusa.
chyba ze o czyms nie slyszalem
wiec w tym wypadku nie wiem co to znaczy zrodzic.
pewnie ustanowic jako Syna.
wybacz ale jak widze nie rozumiesz ironii.(jesli chodzi o Marie)
Bog nie rodzi .

Cytuj:
3. Jeżeli Jezus jest aniołem a mają mu oddać pokłon WSZYSCY aniołowie to co ? Sam przed sobą upadnie czy jak?

tak jak kiedys przed krolem padali wszyscy na kolana .wszyscy ale krol nie pada
wiec tu ten przed ktorym padaja (Jezus) tez nie pada bo jest kroleml

Cytuj:
4. Skoro jest pierworodnym wobec wszystkiego stworzenia a jest aniołem czyli jest stworzony to co ? Jest starszy od samego siebie ?

od wszelkiego innego stworzenia
jak powiesz o czlowieku ze jest pierworodny wobec wszystkich ludzi to oznacza ze on sie nie urodzil ?
albo ze jest starszy od samego siebie?
Cytuj:
5. Jeżeli Jezus jest aniołem to jakim cudem umarł ?

byl aniolem przed przyjsciem na ziemie
na ziemi byl czlowiekiem

Cytuj:
6. A jeżeli umarł to jakim cudem mógł WŁASNĄ MOCĄ wstać z grobu

nie wlasna moca tylko Moca Boga
4) Lecz Bóg wskrzesił Go, zerwawszy więzy śmierci, gdyż niemożliwe było, aby ona panowała nad Nim, (25)
jak widzisz t oBog go wskrzesil

N kwi 17, 2005 19:09
"Moje owce słuchają mego głosu, a Ja znam je. Idą one za Mną i Ja daję im życie wieczne. Nie zginą one na wieki i nikt nie wyrwie ich z mojej ręki. Ojciec mój, który Mi je dał, jest większy od wszystkich. I nikt nie może ich wyrwać z ręki mego Ojca. Ja i Ojciec jedno jesteśmy. I znowu Żydzi porwali kamienie, aby Go ukamienować. Odpowiedział im Jezus: Ukazałem wam wiele dobrych czynów pochodzących od Ojca. Za który z tych czynów chcecie Mnie ukamienować? Odpowiedzieli Mu Żydzi: Nie chcemy Cię kamienować za dobry czyn, ale za bluźnierstwo, za to, że Ty będąc człowiekiem uważasz siebie za Boga.
(Ew.Jana 10:27-33)"

tak Zydzi tez mowili o jezusie ze jest synem Belzebuba
(24) Lecz faryzeusze, słysząc to, mówili: On tylko przez Belzebuba, władcę złych duchów, wyrzuca złe duchy
wiec faryzeusze mowili wiele rzeczy nieprawdziwych .
zreszta Jezus zaraz potem powiedzial co mowil naprawde
... (36) do mnie, którego Ojciec poświęcił i posłał na świat, wy mówicie: Bluźnisz, dlatego, że powiedziałem: Jestem Synem Bożym?
Jezus powiedzial ze Jest SYNEM BOZYM a nie Bogeim
kontekst jasno na to wskazuje

Cytuj:
Odpowiedział mu Jezus: Ja jestem drogą i prawdą, i życiem. Nikt nie przychodzi do Ojca inaczej jak tylko przeze Mnie.
(Ew.Jana 14:6)

tak jak do papieza nikt nie mogl wejsc z ulicy atylko przez jego sekretarza
w wypadku Jezusa aby Ojciec uznal takiego czlowieka ten czlowiek musi najpierw uznac Jezusa.
Cytuj:
Czy nie wierzysz, że Ja jestem w Ojcu, a Ojciec we Mnie? Słów tych, które wam mówię, nie wypowiadam od siebie. Ojciec, który trwa we Mnie, On sam dokonuje tych dzieł.
(Ew.Jana 14:10)

bardzo jasne
w sensie ze maja wspolne cele i myslenie
no bo chyba nie mowisz tu ze Bog byl na ziemi i umarl?

N kwi 17, 2005 19:27

Tyś jest syn mój, jam cię dziś spłodził? I zasię: Ja mu będę ojcem, a on mnie będzie synem?

Udowodnij na oryginale, że jest spłodził a nie zrodził ...
Cytuj:

Nie wszyscy tylko jego poddani conajwyżej.
Jeżeli wszyscy aniołowie są poddanymi Jezusa to Jezus nie jest aniołem :)
Cytuj:

W Piśmie Świętym nie ma słowa "innego", jest "wobec wszelkiego" a nie "wobec wszelkiego innego"
Cytuj:
jak powiesz o czlowieku ze jest pierworodny wobec wszystkich ludzi...

Nie wiem, jak shocked, ale ja nie zwykłam mówić zdań absurdalnych. Nie ma człowieka pierworodnego wobec wszystkich ludzi :D
Cytuj:
na ziemi byl czlowiekiem

Wybacz, ale to jest już kompletny absurd. Czy w łonie matki jesteś psem a jak przychodzisz na świat to człowiekiem? Albo na odwrót ? Czy w ogóle rozumiesz różnicę między aniołem a człowiekiem? Zapewniam cię, że nie da się tak zmieniać natury :D
Cytuj:

A jednak powiedział "JA odbuduję świątynię mego ciała"
Rozumiem, że jedyne co potrafisz z tym fragmentem zrobić, to go zignorować.
Nie wiem Shocked, jak ty, ale mnie by ta odpowiedź jak na razie nie satysfakcjonowała nawet w 10%

N kwi 17, 2005 19:28
ja1 napisał(a):
Tyś jest syn mój, jam cię dziś spłodził? I zasię: Ja mu będę ojcem, a on mnie będzie synem?
Udowodnij na oryginale, że jest spłodził a nie zrodził ...

jak?
znasz hebrajski?

Cytuj:

Nie wszyscy tylko jego poddani conajwyżej.
Jeżeli wszyscy aniołowie są poddanymi Jezusa to Jezus nie jest aniołem :)

wlasnie zostal juz krolem.
dlatego maja przed nim padac na kolana

Cytuj:
W Piśmie Świętym nie ma słowa "innego", jest "wobec wszelkiego" a nie "wobec wszelkiego innego"

wiesz co to znaczy byc ''pierworodnym''?
u ludzi to np. pierwszy z rodzenstwa
u zwierzat pierwszy z miotu
a u Boga pierwszy ze stworzen
'pierowrodny' nie jest tym kims co ''tworzy''tylko 'tym' co jest ''tworzonym''

Cytuj:
na ziemi byl czlowiekiem
Czy w ogóle rozumiesz różnicę między aniołem a człowiekiem? Zapewniam cię, że nie da się tak zmieniać natury :D

nie zapewniaj bo nie wiesz tego
wielu rzeczy nie wiesz wiec Twoje zapewnienia sa na wyrost
co do zapewnienia
da sie.
przede wszytkim jak ludzie ida do nieba beda jak aniolowie

(30) Przy zmartwychwstaniu bowiem nie będą się ani żenić, ani za mąż wychodzić, lecz będą jak aniołowie Boży w niebie. (31)

po drugie aniolowi schodzili juz na ziemie i stawali sie tacy jak ludzie.

(1) A kiedy ludzie zaczęli się mnożyć na ziemi, rodziły im się córki. (2) Synowie Boga, widząc, że córki człowiecze są piękne, brali je sobie za żony, wszystkie, jakie im się tylko podobały.

(1) Owi dwaj aniołowie przybyli do Sodomy wieczorem, kiedy to Lot siedział w bramie Sodomy. Gdy Lot ich ujrzał, wyszedł naprzeciw nich i oddawszy im pokłon do ziemi (2) rzekł: Raczcie, panowie moi, zajść do domu sługi waszego na nocleg; obmyjcie sobie nogi. a rano pójdziecie w dalszą drogę. Ale oni mu rzekli: Nie! Spędzimy noc na dworze. (3) Gdy on usilnie ich prosił, zgodzili się i weszli do jego domu. On zaś przygotował wieczerzę, poleciwszy upiec chleba przaśnego. I posilili się. (

Cytuj:
A jednak powiedział "JA odbuduję świątynię mego ciała"
Rozumiem, że jedyne co potrafisz z tym fragmentem zrobić, to go zignorować.

ignorowac?
nie jestem alfa i omega .po co pisac o rzeczach ktorych nie sprawdzilem
ale na szybko
przeciez to symboliczne nawiazanie do budowli.
tak jak kiedys Bog ''budowal'' czlowieka:
21) Tedy przypuścił Pan Bóg twardy sen na Adama, i zasnął; i wyjął jedno żebro jego, i napełnił ciałem miasto niego. (22) I zbudował Pan Bóg z żebra onego, które wyjął z Adama, niewiastę, i przywiódł ją do Adama
mar 14:58
(58) Myśmy słyszeli go, jak mówił: Ja zburzę tę świątynię, wzniesioną rękami ludzkimi, a w trzy dni zbuduję inną, wzniesioną nie rękami ludzkimi

16) Czyż nie wiecie, żeście świątynią Boga i że Duch Boży mieszka w was?
((17) Jeżeli ktoś zniszczy świątynię Boga, tego zniszczy Bóg. Świątynia Boga jest świętą, a wy nią jesteście.
(1 list do Koryntian 3:17, Biblia Tysiąclecia)
to porownanie do duchowych spraw, do duchowej swiatyni w niebie.
aby latwiej bylo sluchaczom rozumiec
akurat tego tak na szybko nie wyjasnie bo nigdy sie nad tym nie zastanawialem.
ale i tak o samodzielnym zamrtwychwstaniu przez Jezusa nie nawiazuje ten fragment

N kwi 17, 2005 20:42
Cytuj:
(24) Otoczyli Go Żydzi i mówili do Niego: Dokąd będziesz nas trzymał w niepewności? Jeśli Ty jesteś Mesjaszem, powiedz nam otwarcie. (25) Rzekł do nich Jezus: Powiedziałem wam, a nie wierzycie. Czyny, których dokonuję w imię mojego Ojca, świadczą o Mnie. (26) Ale wy nie wierzycie, bo nie jesteście z moich owiec. (27) Moje owce słuchają mego głosu, a Ja znam je. Idą one za Mną (28) i Ja daję im życie wieczne. Nie zginą one na wieki i nikt nie wyrwie ich z mojej ręki. (29) Ojciec mój, który Mi je dał, jest większy od wszystkich. I nikt nie może ich wyrwać z ręki mego Ojca. (30) Ja i Ojciec jedno jesteśmy. (31) I znowu Żydzi porwali kamienie, aby Go ukamienować. (32) Odpowiedział im Jezus: Ukazałem wam wiele dobrych czynów pochodzących od Ojca. Za który z tych czynów chcecie Mnie ukamienować? (33) Odpowiedzieli Mu Żydzi: Nie chcemy Cię kamienować za dobry czyn, ale za bluźnierstwo, za to, że Ty będąc człowiekiem uważasz siebie za Boga. (34) Odpowiedział im Jezus: Czyż nie napisano w waszym Prawie: Ja rzekłem: Bogami jesteście? (35) Jeżeli /Pismo/ nazywa bogami tych, do których skierowano słowo Boże - a Pisma nie można odrzucić (36) to jakżeż wy o Tym, którego Ojciec poświęcił i posłał na świat, mówicie: Bluźnisz, dlatego że powiedziałem: Jestem Synem Bożym? (37) Jeżeli nie dokonuję dzieł mojego Ojca, to Mi nie wierzcie. (38) Jeżeli jednak dokonuję, to choćbyście Mnie nie wierzyli, wierzcie moim dziełom, abyście poznali i wiedzieli, że Ojciec jest we Mnie, a Ja w Ojcu. (39) I znowu starali się Go pojmać, ale On uszedł z ich rąk. (40) I powtórnie udał się za Jordan, na miejsce, gdzie Jan poprzednio udzielał chrztu, i tam przebywał. (41) Wielu przybyło do Niego, mówiąc, iż Jan wprawdzie nie uczynił żadnego znaku, ale że wszystko, co Jan o Nim powiedział, było prawdą. (42) I wielu tam w Niego uwierzyło.

(Ew.Jana 10:24-42)

Zatem - Twoje tłumaczenia:
ja1 napisał(a):
bardzo jasne
w sensie ze maja wspolne cele i myslenie
no bo chyba nie mowisz tu ze Bog byl na ziemi i umarl?

Niestety - w kontekście tego, co napisałeś:
ja1 napisał(a):
dokladnie

Mijają się z rzeczywistością.
Ponadto - Jezus nigdy nie mówił, że jest mniejszy od Boga.
Jeżeli jest inaczej to podaj fragmenty, w których Jezus twierdziłby, że jest mniejszy od Boga

N kwi 17, 2005 20:47
Ponadto - Jezus nigdy nie mówił, że jest mniejszy od Boga.
Jeżeli jest inaczej to podaj fragmenty, w których Jezus twierdziłby, że jest mniejszy od Boga

28) Słyszeliście, że wam powiedziałem: Odchodzę i przyjdę znów do was. Gdybyście Mnie miłowali, rozradowalibyście się, że idę do Ojca, bo Ojciec większy jest ode Mnie. ((Ew. Jana 14:25-30, Biblia Tysiąclecia)
ojciec wiekszy

(17) Rzekł do niej Jezus: Nie zatrzymuj Mnie, jeszcze bowiem nie wstąpiłem do Ojca. Natomiast udaj się do moich bracii powiedz im: Wstępuję do Ojca mego i Ojca waszego oraz do Boga mego i Boga waszego.
dla Jezusa Ojciec byl tez Bogiem tak jak dla ludzi.

3) Chciałbym, żebyście wiedzieli, że głową każdego mężczyzny jest Chrystus, mężczyzna zaś jest głową kobiety, a głową Chrystusa - Bóg.
glowa dla Chrystusa jest BOg
tak jak wsrod ludzi glowa dla zony jest maz

28) A gdy już wszystko zostanie Mu poddane, wtedy i sam Syn zostanie poddany Temu, który Synowi poddał wszystko, aby Bóg był wszystkim we wszystkich
Syn zostanie poddany Ojcu

(6) On, istniejąc w postaci Bożej, nie skorzystał ze sposobności, aby na równi być z Bogiem
nie byl rowny Bogu

N kwi 17, 2005 21:02

wlasnie zostal juz krolem.
dlatego maja przed nim padac na kolana

Ale tam jest "wszyscy" a więc także on a nie "wszyscy inni" czyli musi sam przed sobą upaść
Cytuj:
u ludzi to np. pierwszy z rodzenstwa

Ale tam nie jest "pierworodny z" tylko "pierworodny wobec wszelkiego stworzenia".
Czyli dosłownie "został zrodzony przed stworzeniem czegokolwiek"
Cytuj:
'pierowrodny' nie jest tym kims co ''tworzy''tylko 'tym' co jest ''tworzonym''

Pierworodny nie jest tworzony tylko rodzony/
Cytuj:
przede wszytkim jak ludzie ida do nieba beda jak aniolowie

Tylko pod względem rozmnażania się będą jak aniołowie - o tym mówi twój cytat. Nie będą całkiem jak aniołowie, bo aniołowie nie mają ciała, a ludzie będą mieli po zmartwychwstaniu spowrotem ciała, w przeciwnym samo pojęcie zmartwychwstania byłoby niedorzeczne.
Cytuj:
po drugie aniolowi schodzili juz na ziemie i stawali sie tacy jak ludzie.

? Podaj jakiś przykład anioła który zszedł na ziemię i został zabity...
Nie byli jak ludzie bo np znikali, czego ludzie nie zwykli robić ;)
To że zjawiali się w postaciach podobnych do ludzi to raczej za słaba przesłanka za tym że byli jak ludzie.
Cytuj:
A kiedy ludzie zaczęli się mnożyć na ziemi, rodziły im się córki. Synowie Boga, widząc, że córki człowiecze są piękne, brali je sobie za żony, wszystkie, jakie im się tylko podobały.

A skąd w ogóle pomysł, że tu mowa o aniołach?
Fragment ten mówi o Setytach którzy zaczęli się łączyć z kobietami z odrzuconego pokolenia Kainitów. Synowie Boży to ci którzy zachowali wierność Bogu.
Cytuj:
przeciez to symboliczne nawiazanie do budowli.
tak jak kiedys Bog ''budowal'' czlowieka

Tylko że to kapkę nie na temat co tu piszesz
Cytuj:
ale i tak o samodzielnym zamrtwychwstaniu przez Jezusa nie nawiazuje ten fragment

No to cytuję jeszcze raz w całości:
Cytuj:
Jezus dał im taką odpowiedź: Zburzcie tę świątynię, a Ja w trzech dniach wzniosę ją na nowo.
20  Powiedzieli do Niego Żydzi: Czterdzieści sześć lat budowano tę świątynię, a Ty ją wzniesiesz w przeciągu trzech dni?
21  On zaś mówił o świątyni swego ciała.
22  Gdy więc zmartwychwstał, przypomnieli sobie uczniowie Jego, że to powiedział, i uwierzyli Pismu i słowu, które wyrzekł Jezus.

Ten fragment bardzo wprost mówi o tym, że Jezus zapowiedział Swoje Zmartwychwstanie własną mocą. "Ja wzniosę świątynię mego ciała na nowo"

N kwi 17, 2005 21:32

dla Jezusa Ojciec byl tez Bogiem tak jak dla ludzi.

A co to zmienia? Czy przez to że ja jestem człowiekiem i ty jesteś człowiekiem, to ty dla mnie nie jesteś człowiekiem?

Cytuj:
On, istniejąc w postaci Bożej, nie skorzystał ze sposobności, aby na równi być z Bogiem

Już wyjaśniałam, ktoś kto nie jest Absolutem nie ma żadnej sposobności się nim stać więc tylko będąc Bogiem mógł się uniżyć w sposób o jakim mówi w tym miejscu Pismo

N kwi 17, 2005 21:34

glowa dla Chrystusa jest BOg
tak jak wsrod ludzi glowa dla zony jest maz

I przez to że mąż jest głową to żona nie ma tej samej ludzkiej natury co mąż ? Nie jest tak samo człowiekiem ?
No, radziłabym uważać z takimi odważnymi tekstami...

N kwi 17, 2005 21:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 212 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona