Upadek imperium włoskiego Rydzyka
Autor |
Wiadomość |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
 Re: Upadek imperium włoskiego Rydzyka
Jedyne w Palikocie nadzieja. Zastanawiam się czy nie wstąpić do partii..
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
N gru 04, 2011 21:30 |
|
|
|
 |
Hydrus
|
Gratuluję pomysłu. A w SAMOOBRONIE nie byłeś?
|
Pn gru 05, 2011 1:25 |
|
 |
Hydrus
|
Margaret_ka napisał(a): bo chcemy aby KK zaczal placic podatki? O matko! KOSZMAR! KK ma w Polsce za dobrze. Nie wiedze powodow, dla ktorych powinien dalej miec takie przywileje. Uważasz, że KK w Polsce nie płaci podatków? To znaczy, że nie znasz polskiego prawa.
|
Pn gru 05, 2011 1:28 |
|
|
|
 |
merkaba
|
ROK 1998 Jezus: - Dziecko, to zostaw Kościołowi. Ja osobiście prowadzę ojca Tadeusza, a radio Maryja to dziecko mojej Matki. Ona opiekuje się tym radiem. Po owocach ich poznacie. To dzieło rozrośnie się i nikt nie zamknie ust prawdzie. Jednakże moja prawda zawsze okupywana jest cierpieniem. Cierpienie ojca Tadeusza Rydzyka to podwalina dla tego dzieła, tak jak twoje za odkupienie win i kar za grzechy twoje i Pawła. Pojmujesz? Jeśli kochasz ojca Tadeusza Rydzyka, to módl się za niego więcej, bo on teraz szczególnie tej modlitwy potrzebuje, Ja mu błogosławię każdego dnia. To są, dziecko, kapłani przeze Mnie wybrani. W nich Moja siła i ona zwycięży. http://www.objawienia.pl/argasinska/arg14.html
|
Pn gru 05, 2011 12:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
merkaba napisał(a): ROK 1998 Jezus: - Dziecko, to zostaw Kościołowi. Ja osobiście prowadzę ojca Tadeusza, a radio Maryja to dziecko mojej Matki. Ona opiekuje się tym radiem. Po owocach ich poznacie. To dzieło rozrośnie się i nikt nie zamknie ust prawdzie. Jednakże moja prawda zawsze okupywana jest cierpieniem. Cierpienie ojca Tadeusza Rydzyka to podwalina dla tego dzieła, tak jak twoje za odkupienie win i kar za grzechy twoje i Pawła. Pojmujesz? Jeśli kochasz ojca Tadeusza Rydzyka, to módl się za niego więcej, bo on teraz szczególnie tej modlitwy potrzebuje, Ja mu błogosławię każdego dnia. To są, dziecko, kapłani przeze Mnie wybrani. W nich Moja siła i ona zwycięży. http://www.objawienia.pl/argasinska/arg14.htmlŻałosne - nawet z Jezusa robić wyznawcę o. Rydzyka 
|
Pn gru 05, 2011 13:20 |
|
|
|
 |
merkaba
|
Jezus jest obrońcą tego radia a nie wyznawca mylisz pojęcia kto atakuje to radio atakuje Boga
|
Pn gru 05, 2011 13:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
merkaba napisał(a): Jezus jest obrońcą tego radia a nie wyznawca mylisz pojęcia kto atakuje to radio atakuje Boga Jasne... Przyjdzie do Mnie wszyscy, którzy utrudzenie jesteście mówi Bóg i jednoczesnie wybiera szczególnie kapłana, który postuluje, aby ludzi, których on nie lubi nie wpuszczac do kościołów. Bóg, który mówi - cokolwiek uczyniliście najmniejszemu z tych braci moich, Mnieście uczynili - wybiera duchownego, który nie lubi ludzi, obrzuca ludzi pomówieniami, inwektywami. Paranoja do potęgi entej, posiłkowanie się Bogiem do swoich osobistych celów. Ciekawe czemu Jezus ma prywatny światłowód do ks. Natanka a jakoś nie słuchać, aby o. Rydzyk miał podobne łącze.
|
Pn gru 05, 2011 14:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Hydrus napisał(a): Margaret_ka napisał(a): bo chcemy aby KK zaczal placic podatki? O matko! KOSZMAR! KK ma w Polsce za dobrze. Nie wiedze powodow, dla ktorych powinien dalej miec takie przywileje. Uważasz, że KK w Polsce nie płaci podatków? To znaczy, że nie znasz polskiego prawa. to słucham. JAKIE podatki KK płaci?
|
Pn gru 05, 2011 15:36 |
|
 |
iks_iks
|
Zadałaś tak banalne pytanie, że aż żal odpowiadać. KK ma ulgi podatkowe, ale nie oznacza to, że nie płaci żadnych podatków.
|
Pn gru 05, 2011 15:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
aż żal czy może sami nie wiecie? a pytanie nr 2 z jakiej racji przysługują mu te ulgi podatkowe?
I czemu znowu wraca słowo "żal"? Czy pisanie wszędzie żal.pl nie jest już domeną rozchichotanych gimnazjalistek? :O
|
Pn gru 05, 2011 15:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Margaret_ka napisał(a): aż żal czy może sami nie wiecie? a pytanie nr 2 z jakiej racji przysługują mu te ulgi podatkowe?
I czemu znowu wraca słowo "żal"? Czy pisanie wszędzie żal.pl nie jest już domeną rozchichotanych gimnazjalistek? :O Katecheci, kapelani płacą podatki od wynagrodzeń jak wszyscy inni pracujący zawodowo. Proboszczowie i wikarzy nie zatrudnienie w szkołach, szpitalach płaca podatek zryczałtowany, zależny od ilości ludzi zamieszkujących teren parafii.
|
Pn gru 05, 2011 16:02 |
|
 |
Tomek44
|
Alus napisał(a): Margaret_ka napisał(a): aż żal czy może sami nie wiecie? a pytanie nr 2 z jakiej racji przysługują mu te ulgi podatkowe?
I czemu znowu wraca słowo "żal"? Czy pisanie wszędzie żal.pl nie jest już domeną rozchichotanych gimnazjalistek? :O Katecheci, kapelani płacą podatki od wynagrodzeń jak wszyscy inni pracujący zawodowo. Proboszczowie i wikarzy nie zatrudnienie w szkołach, szpitalach płaca podatek zryczałtowany, zależny od ilości ludzi zamieszkujących teren parafii. 1. Pytanie dotyczyło jakie podatki płaci Kościół Katolicki (organizacja międzynarodowa), a nie katolicy jako osoby fizyczne (np. Alus, iks_iks, czy też katecheci lub kapelani). 2. Jeśli chodzi o wynagrodzenie katechetów - to nie pochodzi ono z majątku Kościoła Katolickiego, lecz z budżetu Państwa lub Gminy. Tym samym katecheci jedynie ZWRACAJĄ jakąś część pieniędzy Państwu. Co innego, gdyby te wynagrodzenia płacił w 100% KK. Wówczas uprawnione byłoby twierdzenie, że taki podatek od tych wynagrodzeń "płaci Kościół". 3. Zwolnienia podatkowe dla Kościoła Katolickiego oraz jego przeróżnych agend (zakony, parafie, diecezje itp.) - powodują, iż poza bardzo marnym podatkiem zryczałtowanym, ta instytucja praktycznie nic innego nie płaci - gdyż zawsze Kościół się zasłania twierdzeniem: zarabiamy WYŁĄCZNIE na cele religijne - nawet, jeśli kościół (osoba prawna, której właścicielem jest jakaś agenda tegoż Kościoła) zarabia, aby np. rozwijać geotermię w Toruniu - co ma być źródłem kolejnych zysków, albo też założyć telefonię komórkową - co też ma generować kolejne zyski, a te zyski pociągną nowe ZYSKOWNE inwestycje itd, itd. Zresztą Alus zastanów się: skąd maluteńki Kościół kat. w Irlandii był w stanie wysłupać 180 mln euro na odszkodowania dla ofiar zboczeńców-pedofilii w sutannach??? I to bez utraty płynności finansowej, jak widać.
|
Pn gru 05, 2011 16:26 |
|
 |
iks_iks
|
Tomek44 napisał(a): 2. Jeśli chodzi o wynagrodzenie katechetów - to nie pochodzi ono z majątku Kościoła Katolickiego, lecz z budżetu Państwa lub Gminy. Tym samym katecheci jedynie ZWRACAJĄ jakąś część pieniędzy Państwu. Co innego, gdyby te wynagrodzenia płacił w 100% KK. Wówczas uprawnione byłoby twierdzenie, że taki podatek od tych wynagrodzeń "płaci Kościół". Tak słabego argumentu dawno nie słyszałem. Rozumiem, że podatku nie płacą także nauczyciele, gdyż ich wynagrodzenie też pochodzi z budżetu państwa? Podobnie lekarze zatrudnieni w publicznej służbie zdrowia i właściwie wszyscy, którzy nie prowadzą działalności gospodarczej na własny rachunek, albo nie pracują w prywatnej firmie... Jeśli chodzi natomiast o kwestie religii - zdecydowana większość uczniów chodzi na lekcje, a więc państwo te lekcje finansuje. Kwestia czego dotyczą, to już zupełnie inna sprawa. Państwo jest od zaspokajania potrzeb obywateli, a nasze społeczeństwo przez ostatnie lata chciało i nadal jest spora grupa, która chce aby religia była nauczana w szkole.
|
Pn gru 05, 2011 17:34 |
|
 |
Tomek44
|
iks_iks napisał(a): Tomek44 napisał(a): 2. Jeśli chodzi o wynagrodzenie katechetów - to nie pochodzi ono z majątku Kościoła Katolickiego, lecz z budżetu Państwa lub Gminy. Tym samym katecheci jedynie ZWRACAJĄ jakąś część pieniędzy Państwu. Co innego, gdyby te wynagrodzenia płacił w 100% KK. Wówczas uprawnione byłoby twierdzenie, że taki podatek od tych wynagrodzeń "płaci Kościół". Tak słabego argumentu dawno nie słyszałem. Rozumiem, że podatku nie płacą także nauczyciele, gdyż ich wynagrodzenie też pochodzi z budżetu państwa? Podobnie lekarze zatrudnieni w publicznej służbie zdrowia i właściwie wszyscy, którzy nie prowadzą działalności gospodarczej na własny rachunek, albo nie pracują w prywatnej firmie... Niestety pogubiłeś/łaś się w twym rozumowaniu. Więc powtórzę - kwestia dotyczy podatków płaconych przez KK jako organizację międzynarodową, a nie podatków płaconych przez katolików: nauczycieli, lekarzy, katechetów itd. Jak nauczyciel płaci podatek - to oznacza iż podatek płaci nauczyciel, a nie kościół Jak lekarz płaci podatek - to oznacza, iż podatek płaci lekarz a nie kościół. Jak katecheta płaci podatek - to oznacza, iz podatek płaci katecheta a nie kościół. Nie umiem tego jaśniej wytłumaczyć iks_iks napisał(a): Jeśli chodzi natomiast o kwestie religii - zdecydowana większość uczniów chodzi na lekcje, a więc państwo te lekcje finansuje. Kwestia czego dotyczą, to już zupełnie inna sprawa. Państwo jest od zaspokajania potrzeb obywateli, a nasze społeczeństwo przez ostatnie lata chciało i nadal jest spora grupa, która chce aby religia była nauczana w szkole. Więc nie tylko, że kościół nie płaci podatków - to jeszcze propagowanie jego poglądów oraz egzekwowanie ich znajomości, pod postacią rygoru w formie ocen, świadectw, finansowane jest przez Państwo oraz Gminy. Oczywiście świetną sztuczka erystyczną jest twierdzenie - ze skoro zdecydowana większość uczniów chodzi na lekcje religii - to państwo musi te potrzeby zaspokajać. Z takim bezczelnym sofizmatem dawno się nie spotkałem To dlaczego Państwo nie zaspokaja z własnej kieszeni np. śniadań obiadów i kolacji dla WSZYSTKICH uczniów w całej Polsce? Przecież KAŻDY UCZEŃ w Polsce musi jeść posiłki!!! Możesz to wyjaśnić??? A może też Państwo niech finansuje z własnej kieszeni ubrania dla WSZYSTKICH uczniów??? Przecież uczniowie nie mogą chodzić nago!!! A może Państwo kupi im podręczniki???
Ostatnio edytowano Pn gru 05, 2011 17:50 przez Tomek44, łącznie edytowano 1 raz
|
Pn gru 05, 2011 17:49 |
|
 |
Hydrus
|
Margaret_ka napisał(a): Hydrus napisał(a): Margaret_ka napisał(a): bo chcemy aby KK zaczal placic podatki? O matko! KOSZMAR! KK ma w Polsce za dobrze. Nie wiedze powodow, dla ktorych powinien dalej miec takie przywileje. Uważasz, że KK w Polsce nie płaci podatków? To znaczy, że nie znasz polskiego prawa. to słucham. JAKIE podatki KK płaci? Ano takie same jak pozostałe kościoły i związki wyznaniowe zarejestrowane na terenie RP. Chyba jesteś na tyle inteligentną osobą by poszukać odpowiednich przepisów i się z nimi zapoznać, jak Cię to tak interesuje. Bo durnowate powtarzanie za różnej maści agitatorami, że nie płaci, zakrawa na kretynizm. Chyba, że jesteś lewakiem i uważasz, że tylko KK jest zobowiązany do płacenia podatków. Wybacz, jeżeli uraziłem twą dumę lub godność osobistą.
|
Pn gru 05, 2011 17:50 |
|
|
|