Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N wrz 28, 2025 11:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
 Zbawienie-czy bycie dobrym człowiekiem wystarczy ? 
Autor Wiadomość

Post Re: Zbawienie-czy bycie dobrym człowiekiem wystarczy ?
Jesteś gimnazjalistką? W każdym razie masakra edycyjna - nadużywanie wielkich liter, kursywy, koloru itd. wskazuje na bardzo młody wiek. Brakuje chyba tylko emotek w każdym zdaniu. :?

MARIEL napisał(a):
Jaki inny wniosek można wysnuć z tego, co powiedziałeś???
- Albo Z JAKIEGOŚ POWODU NIE CHCĄ CI STARSI LUDZIE ( twoi znajomi)PRZYZNAĆ TOBIE RACJI

Już rozumiem czym się zasugerowałaś. Mój błąd w sumie. Miałem na myśli ludzi starszych ode mnie, wówczas, czyli w tamtym czasie trzydziesto- i czterdziestoparolatków, a nie emerytów.
Cytuj:
(A ja spróbowałam ci wyjaśnić, dlaczego tak sie może dziać na podstawie sobie znanych sytuacji. Zauważ, że próbuję bronić Twoich znajomych przed Twoją niesłuszną oceną )

Nie bardzo wiem, o której ocenie mówisz.
Cytuj:
-ALBO SĄ (Twoi znajomi)ZDEPRAWOWANI MORALNIE SKORO AKT KSIĘDZA Z NASTOLATKĄ TRAKTUJĄ Z PRZYZWOLENIEM, A CHYBA TAK TRAKTUJĄ, BO KOMENTUJĄ: "KSIĄDZ TEŻ FACET".

Nie była to z pewnością pedofilia, ale ile dokładnie lat miała dziewczyna tego już nie pamiętam. Skandal im się nie podobał, ale byli przeciwni celibatowi, bo to wbrew naturze i takie tam. Dlatego usprawiedliwiali księdza, jak sądzę.
Cytuj:
Sam zresztą przyznajesz : było to dla mnie ogromnym zaskoczeniem szczególnie, że chodziło o tak zwanych wierzących i praktykujących
(A dlaczego to było dla ciebie zaskoczeniem?)

Było, bo wówczas byłem przekonany, że albo się jest katolikiem i przyjmuje wszystkie zasady albo się szuka innego kościoła, ewentualnie żyje po swojemu, ale bez nazywania tego katolicyzmem.

Cytuj:
Ps. Obiecuję, że nie będę już wchodzić z Tobą w dyskusję i ucieszę się, gdy usłyszę od Ciebie taką samą deklarację :)

Hm... jeśli nie chcesz ze mną dyskutować i nie będziesz odpisywała na moje posty, to trudno. Mi się jak na razie dobrze z tobą rozmawia, choć jeśli faktycznie jesteś gdzieś w okolicach postawówka/gimnazjum, to będę musiał się zastanowić. Nie to, że dyskryminuję z powodu wieku, ale taka dyskusja mogłaby być trochę nie fair.

Wt gru 27, 2011 16:05
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5