Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 18:23

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Czy wierzyie w klątwy, złorzeczenia, rzucanie uroków. 
Autor Wiadomość

Post Re: Czy wierzyie w klątwy, złorzeczenia, rzucanie uroków.
Diabeł próbuje Was zastraszyć. Innej możliwości nie widzę. Chce, żebyście wszędzie widzieli jego działanie i myśleli o nim więcej, niż o Bogu. Nie dajcie się. Myślcie o Bogu i wytrwale procie o uwolnienie od złego losu.

Pt gru 30, 2011 5:11
Liza napisał(a):
Rojza Genendel napisał(a):
Wydaje mi się że wiara w przesądy i zabobony nie jest czyś dobrym.

...nie jest

Nie jest - co nie zmienia faktu, że zło przybiera różne formy - zawiśc, nienawiść, złorzeczenia, klatwy stanowią techniki zła.

Pt gru 30, 2011 8:52
Zwykle ostro reaguję na wszelkie formy związane z przesądami czy zabobonami. Tym razem zadumałam się, bo równolegle czytałam o dobru, które jest własnością całego Kościoła. Nigdy nie powinniśmy innym zazdrościć nawet tego, że są bardziej gorliwi, czynią więcej dobra, bo to wszystko jest naszą wspólną własnością, jedynie zło należy do nas. Jedynie z pomocą Boga można obrócić zło w dobro. Sądzę więc, że udział w proponowanej mszy i kontakt z księdzem jest właściwy. To dobry początek.
Uderzyło mnie jednak w tej wypowiedzi co innego: kumulacja chorób w rodzinie-mąż, dzieci, dalsza rodzina. A jeśli teściowa jest chora a nie zła?
Kłopoty egzystencjalne nałożone na choroby i problemy rodzinne czynią życie prawdziwym piekłem. Mam nadzieję, że dobry Bóg wskaże tej rodzinie światełko, pozwoli dojrzeć i zaakceptować krzyż (z boku go widać, ale nie czas by o tym pisać). Nie ustawajcie w wysiłkach, by znaleźć pracę.

Pt gru 30, 2011 10:09

Witaj Droga Dagmalo, całym sercem polecam Ciebie i Twoja rodziną Bożemu Miłosierdziu, niech Dobry Bóg obdarzy Was pokojem i wolnością, niech napełni Was nadzieją i rozpali Wasze serca miłością. Bóg nigdy nie zapomina o swoich dzieciach i troszczy się o nie zawsze, pierwszą pokusą złego jest zasiać w sercu zwątpienie w to, iż Bóg się mną interesuje, że mnie kocha, że moje problemy są dla niego ważne, a przecież Jezus oddał swoje życie za nas ponieważ Bóg do końca nas umiłował i nie zostawił nas samych. Bóg nie zsyła na nas zła ale może je dopuścić, aby z tego wyciągnąć większe dobro. Ja w swoim życiu doświadczyłem w moich latach młodości zła nie zawinionego którzy wyrządzili mi inni ludzie, oni sami byli bardzo nieszczęśliwi. Ktoś by mógł zapytać gdzie był wtedy Bóg a ja po wielu latach mogą mówić że moje życie jest cudem Bożej miłości, Bóg przez zło jakie doświadczyłem uczy mnie ciągle kochać innych, zapominać o sobie, na własne oczy widzę że z najpodlejszego zła jakim uderza w nas szatan także przez innych ludzi Bóg i tak jest zwycięzcą i jeszcze niewypowiedzianie więcej wylewa swe miłosierdzie i łaskę daje Swoje życie, często pokazując mój własny grzech, ukryte nieprzebaczenie, potrzebę mojego nawrócenia i to wszystko co sam czynię w wolności a jest złe i otwiera furtkę szatanowi.
Nie wiem co Ci powiedział egzorcysta i czy się modlił nad Tobą jakie było jego rozeznanie co do Waszej sytuacji ale nie poddawaj się jeśli czułaś się może niezrozumiana to szukaj dalej, znajdź drugiego egzorcystę który albo potwierdzi to co powiedział pierwszy egzorcysta lub może dostrzeże coś innego i przyjdzie Ci z pomocą czego z całego serca Wam życzę. Proponuję także poszukać w swojej okolicy grupy modlitewnej i także ich poprosić o modlitwę i rozeznanie przyczyny Waszych niepowodzeń. Nade wszystko życzę Wam abyście z całych sił uchwycili się Bożego serca. Bóg jest miłością, mów sobie często w aktach strzelistych "któż jak Bóg!" "Bóg jest moim obrońcą kogóż miała bym się lękać".
Dla tych co wyśmiewają istnienie osobowego zła i jego metod działania polecam książkę Wyznania egzorcysty, oraz Byłam opętana. A przede wszystkim ewangelię oraz naukę Kościoła w tej materii.

Pt gru 30, 2011 10:52

Przepraszam za błędy to jest mój pierwszy wpis....

Pt gru 30, 2011 11:00

http://sfd.kuria.lublin.pl/index.php?op ... &Itemid=69

Z Bożego Objawienia dowiadujemy się, że naszym największym wrogiem jest szatan. Ani największe kataklizmy przyrody, ani najgorsze choroby i epidemie, ani najokrutniejsi tyrani ziemscy, ani mocarstwa dysponujące potężnymi armiami i nuklearnymi arsenałami, ani ideologie usiłujące narzucić światu przemocą swoje obłąkane poglądy nie są tak groźne i niebezpieczne jak złe duchy, określane diabłami demonami i w inny sposób. Te bowiem mogą nam szkodzić nie tylko na tym świecie, i to wiele bardziej niż wszystko inne, ale także i przede wszystkim zależy im na pozbawieniu nas najwyższego dobra - życia wiecznego, a więc ich złowrogie działanie sięga poza ziemski czas, w wieczność. Bóg ofiarowuje nam życie wieczne w szczęściu i pomaga w jego osiągnięciu, szatan natomiast mobilizuje wszystkie swoje możliwości, aby nas unieszczęśliwić na zawsze.
-Sposoby działania złych duchów
-Cechy dzialania zlych duchow
-Mozliwosci i granice diabelskiego działania

Pt gru 30, 2011 14:54

Daga jak najczesciej starajcie sie razem uczestniczyc we MSzy Sw, przystepowac do Komunii- czerpac sily od Jezusa.

Pt gru 30, 2011 17:10

Bardzo dziękuję Wam za słowa wsparcia i za modlitwę, tymbardziej, ze w tym naszym niepowodzeniu zostawili nas bliscy (myśleliśmy, ze mozemy na nich liczyć i przeliczyliśmy się). Wierzę, ze Bóg nie da mojej rodzinie zginąć. Fakt, że to wszsytko co przeżyliśmy i przeżywamy zmienia nas. Rzeczy typowo "światowe" stają się mniej ważne. Mimo tych niepowodzeń wiem, ze mam najlepszą rodzinę na swiecie i codziennie Bogu za nią dziękuję.

Pn sty 02, 2012 20:37

Dagmala tu cos znalazlam:
http://bablin-msf.com/index.php/uwolnienie.html

Msza Święta „ o uwolnienie pokoleniowe od skutków działania zła”
Do cudownego Dzieciątka Jezus z Pragi – o odcięcie się od skutków grzechów ciężkich, przekleństwa, odrzucenia dziecka lub aborcji, praktyk, okultystycznych i ezoterycznych oraz wszelkiego zła, popełnionych w tym i poprzednim pokoleniu lub w całym drzewie genealogicznym w rodzinach.

Szczegółowe informacje udzielane są telefonicznie lub mailowo. MSze sa odprawiane w cyklu nowennowym- za kazda rodzinę indywidualnie.

Misjonarze Świętej Rodziny w Bąblinie

Pn sty 02, 2012 21:15

przekleństwo - wykład egzorcysty
http://www.youtube.com/watch?v=NRZB50k2 ... re=related

Śr sty 04, 2012 21:32

Nie wierzę, ale jeżeli ktoś mi złorzeczy- tym samym ujawnia swoją nienawiść do mnie, czyli gdyby mógł w gniewie zrobiłby mi coś złego, a tego już sie boję. Dla zdowia i higieny psychicznej jest nam łatwiej żyć, gdy mamy wokół siebie życzliwych ludzi i wiemy,że nikomu nie wyrządziliśmy krzywdy. Podobnie myślą humaniści i to niekoniecznie wierzący. Cóż dopiero gdy jesteśmy chrześcijanami i wiemy,że Chrystus będzie nas sądził za brak miłości bliźniego. Pozdrawiam

Śr sty 04, 2012 21:46

uroki - wykład egzorcysty
http://www.youtube.com/watch?v=f9yc_nTn ... re=related

Śr sty 04, 2012 22:20
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2