Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 19:07

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Spowiedź z całego życia z księdzem w cztery oczy. 
Autor Wiadomość

Post Spowiedź z całego życia z księdzem w cztery oczy.
Witajcie!

Noszę się już od dłuższego czasu z zamiarem przystąpienia do Spowiedzi św. z całego życia,ale chcę żeby to była Spowiedź z księdzem w cztery oczy-żeby wyglądało to jak rozmowa.Taki rodzaj spowiedzi jest dla mnie naturalny,a nie jakieś klęczenie w "budce", szeptanie i lęk żeby nikt kto za mną stoi nie usłyszał tego co mówię. Jest to dla mnie zbyt ważna i zbyt intymna sprawa.No i pisze do Was, żeby się spytać jak tu znaleźć takiego księdza, który by był chętny i do tego który by był że tak powiem "fajny", chodzi mi o to ,że boję się gdzieś tej spowiedzi,nie byłam u spowiedzi już wiele lat,a wiem,tak gdzieś czuję,że Pan Bóg wzywa mnie w ten sposób,żeby się do Niego zbliżyć,a ja się boje :/ Dodam że mieszkam w mieście wojewódzkim,więc dostęp do księży rożnego rodzaju mam nie ograniczony,ale w sumie to tak bardziej znam tylko dwóch braci zakonnych, nie wiem czy Oni by się zgodzili na taką spowiedź, nie wiem czy mogę ich o to w ogóle spytać,ahh no takie mam wątpliwości. Czekam na Wasze doświadczenia w tej sprawie i być może jakieś sugestie. Cieszę się,że tu napisałam, bo powoli zbliżam się do tego wierzę,że ważnego dla mnie momentu :) Jeżeli mogę, to proszę też o modlitwę za mnie o dar odwagi,żeby udało mi się pojednać z Bogiem i ludźmi i żeby też udało mi się wybaczyć sobie i innym :) Pozdrawiam! :)

So sty 14, 2012 13:43

Post Re: Spowiedź z całego życia z księdzem w cztery oczy.
Odwagi !!!
Może gdybyś podała nazwę Twojego miasta to forumowicze podrzuciliby Ci namiary na doświadczonych i łagodnych spowiedników. :3majsie:

So sty 14, 2012 14:43

Jestem z Wrocławia :)

So sty 14, 2012 14:54

Myślę ze u Dominikanów znalazłby się doświadczony duszpasterz i spowiedz będzie w rozmównicy. Uwaga ogólna: bracia zakonni nie spowiadają. (czasami kapucyni tytułują sie braćmi, ale to wyjątek, generalnie bracia nie mają święceń prezbiteratu)

So sty 14, 2012 15:25

Przede wszystkim nie budka, tylko konfesjonał- trochę szacunku dla miejsc świętych. Poza tym to nie ma być przyjacielska rozmowa pitu pitu bla bla bla, ale szczery żal i chęć zmiany życia- to są warunku dobrej spowiedzi św. Poza tym jest napisane w jakimś dokumencie kościelnym, że odpowiednim miejscem do spowiedzi jest kofesjonał, a dopiero potem jeśli nie ma takiej możliwości, można np. spowiadać się w zakrystii. Moim zdaniem powinnas się umówić na spowiedź i wtedy iść. Jeśli mieszkasz w Bydgoszczy to dobrym miejscem na spowiedź jest kaplica Spowiedzi w katderze bydgoskiej.

So sty 14, 2012 15:58

Może się przydać ta lista miejsc, gdzie można spowiadać się poza czasem nabożeństw.
http://www.spowiedz.katolik.pl/konfesjo ... ,48,c.html

So sty 14, 2012 20:09
Agatha napisał(a):
Noszę się już od dłuższego czasu z zamiarem przystąpienia do Spowiedzi św. z całego życia

A jak zamierzasz się przygotować do spowiedzi generalnej?

So sty 14, 2012 20:33

No właśnie szukam kogoś kto by mnie w tym pokierował-to do Marii-Magdaleny, bo nie umiem cytować :oops: No i dziękuję wszystkim za odpowiedzi i sugestie :-D

N sty 15, 2012 12:48
Agatha napisał(a):
No właśnie szukam kogoś kto by mnie w tym pokierował-to do Marii-Magdaleny, bo nie umiem cytować :oops: No i dziękuję wszystkim za odpowiedzi i sugestie :-D

Agatho, tak sobie myślę, że najlepiej poprosić spowiednika o przygotowanie do spowiedzi generalnej...
albo jechać na zamknięte rekolekcje.
Ja polecam ignacjańskie.

Pozdrawiam

N sty 15, 2012 16:26
http://www.centrsi.nazwa.pl/index.php?s ... itstart=20
Agatho.
Mam nadzieję, że znajdziesz artkuł "Rachunek sumienia"
Powodzenia

N sty 15, 2012 16:39

Jeszcze raz bardzo dziękuję dobrze wiedzieć,że nie jest się samemu na świecie i zawsze ktoś pomoże jak się tylko poprosi -to daje nadzieję :)

N sty 15, 2012 23:29

Może komuś przyda się ta informacja, chociaż jest to dość popularne miejsce.
Kielce. Kapucyni. Byłem, spowiadałem się, nawróciłem się. Polecam szczególnie dla młodych, bo spowiednicy podchodza '' na lajcie'', w przypadku problemów służą taką no kumpelską radą:) 0 wyklepanych formułek i byle szybciej bo kolejka, noł noł noł. Jest specjalny pokoik w którym jest tylko spowiednik i spowiadający się. Całkowita dyskrecja i naprawdę można tam zmienić życie o 180 stopni. Wiele osób boi się tam chodzic, z resztą ja sam z tamtąd praktycznie z płaczem wyszedłem, uswiadamiając sobie co ja takiego zrobiłem ze swoim życiem...Byłem odklepac jak zwykle te same grzechy, a skonczyło się na spowiedzi generalnej i wielkiej przemianie;) Gorąco polecm !

N sty 15, 2012 23:52

a czy wiecie może czy jest możliwość takiej spowiedzi gdzieś w okolicach Lublina?

Cz sty 19, 2012 20:31

w okolicach Lublina - na pewno jest na KULu podczas Mszy, jeśli nie, to są dyżury duszpasterzy i można się umówić indywidualnie.

na skałę zbyt dla mnie wysoką
wprowadź mnie

Śr gru 26, 2012 20:15

W Lublinie proponuję Klasztor Braci Mniejszych Kapucynów, na Krakowskim Przedmieściu.
Klasztor otwarty, z Wystawionym Najświętszym Sakramentem, codzienne dyżury w konfesjonałach. Możliwość odbycia PRAWDZIWEJ spowiedzi.

So gru 29, 2012 12:02
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona