| Autor |
Wiadomość |
|
LewSimba
|
 Co Bóg robi w niebie
czy tylko siedzi na swoim tronie i patrzy na ziemie czy może ma jakieś specjalne zajęcia
|
| Śr lut 01, 2012 11:19 |
|
|
|
 |
|
WIST
|
 Re: Co Bóg robi w niebie
Ja myślę że widząc co wyrabiamy to nie mógłby usiedzieć bezczynnie.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
| Śr lut 01, 2012 12:37 |
|
 |
|
kaos_
zbanowany na stałe
|
LewSimba napisał(a): czy tylko siedzi na swoim tronie i patrzy na ziemie czy może ma jakieś specjalne zajęcia Podobno lubi czytać ksiązki. Tylko nie wszystkie mu wolno. Musi omijać te umieszczone niegdyś na Indeksie. A o Harrym Potterze, może tylko pomarzyć. Kiedys też słuchał nagrań Nergala ale ostatnio biskupi mu zabronili 
|
| Śr lut 01, 2012 13:00 |
|
|
|
 |
|
agvis
|
Bóg jest spoza naszej rzeczywistości i pewnie nawet nie jesteśmy w stanie ogarnąć swoim umysłem tego, co tam robi. O ile coś robi. Robić, nie robić, to elementy naszej rzeczywistości. Kaos, przestań już kompromitować się swoimi postami. Nic nie wnosisz, a tylko się ośmieszasz. I nie zapomnij mnie teraz skomentować - ach, ta katolicka nienawiść 
|
| Śr lut 01, 2012 13:37 |
|
 |
|
LewSimba
|
tak sobie myśle ,może urządzają tam jakieś koncerty np aniołowie śpiewający jakieś super wzniosłe pieśni
|
| Śr lut 01, 2012 14:11 |
|
|
|
 |
|
noOne
|
płacze - na widok wielkiej ilości jego dzieci idących na zatracenie wieczne..
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
| Śr lut 01, 2012 14:31 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Nie płacze. Ostrzegał.
|
| Śr lut 01, 2012 15:19 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
noOne napisał(a): płacze - na widok wielkiej ilości jego dzieci idących na zatracenie wieczne.. Skąd to wiesz? Widziałeś? Przecież Kosciół (podobno) nie ogłasza kto imiennie jest potepiony i ilu ludzi. Nawet Hitler i Stalin nie znaleźli się na "czarnej liście" kościola
|
| Śr lut 01, 2012 15:24 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Skąd to wiesz? Widziałeś? Jeżeli się kogoś dobrze zna, to się wie, jak on się zachowa w danej sytuacji!
|
| Śr lut 01, 2012 15:35 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
a ja myślę, że na całym świecie wiele osób codziennie prosi go o pomoc, zawierza się mu, modli się do niego, dziękuje mu i przeprasza go, etc. etc. Samo wysłuchanie tego zajmuje na pewno sporo czasu 
|
| Śr lut 01, 2012 16:23 |
|
 |
|
jazzmina1
|
Myślicie, że wobec ogromu jakim jest np. wszechświat to Pan Bóg "ma na głowie" tylko sprawy związane z ziemią i ludźmi na niej żyjącymi? Uważacie, że nie ma innych stworzeń, które również są otoczone Bożą opieką i zainteresowaniem?
|
| Śr lut 01, 2012 17:00 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
jazzmina nigdy nie byłam bogiem, więc nie wiem co może on robić  każdy z nas snuje swoje własne wizje i każdy z nas może nie mieć racji, wiec daj spokój.
|
| Śr lut 01, 2012 17:09 |
|
 |
|
jazzmina1
|
Możemy wnioskować z tego co jest zapisane w Biblii.
|
| Śr lut 01, 2012 17:25 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Co więc wywnioskowałas?
|
| Śr lut 01, 2012 17:37 |
|
 |
|
RED
|
Margaret_ka napisał(a): a ja myślę, że na całym świecie wiele osób codziennie prosi go o pomoc, zawierza się mu, modli się do niego, dziękuje mu i przeprasza go, etc. etc. Samo wysłuchanie tego zajmuje na pewno sporo czasu  I jeszcze o jednym zapomnialas o czyms co zapewne zabiera mu jeszcze wiecej czasu ale zarazem sprawia mu bardzo duzo przyjemnosci, mianowicie krzyzowanie ludzkich planow i marzen.No coz nadarmo sie nie mowi "chcesz rozmieszyc Boga to zawierz mu swoje plany"
|
| Śr lut 01, 2012 18:25 |
|
|
|