Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt paź 07, 2025 20:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2907 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178 ... 194  Następna strona
 Swieta Rita 
Autor Wiadomość

Post Re: Swieta Rita
http://de.swoopshare.com/file/b15069bb6 ... 1.mp3.html
tu jest ciekawy fragment adoracji z Ojcem Manjackalem .

Cz lut 09, 2012 19:53
Aguniu- koronkę również sobie chwalę :)
A wiele mi dało dziękczynienie, takie codzienne właśnie.
I to dziękczynienie- mam takie wrażenie- sprawiło, że inaczej rozumiem kontakt z Bogiem.
I jaka różnica, gdy zamiast kolejnej litanii prośb człowiek dziękuję, za to co się wydarzyło danego dnia, choć nie zawsze jest takie jakby się chciało, ale ufa że Bóg kieruje życiem i koniec końców powierza się mu wszelkie lęki, złość, smutek itp.
Wciąż pamiętam o św.Ricie, ale pozostałam przy dziękowaniu jej za wstawiennictwo bez względu na rezultat.

Pt lut 10, 2012 12:07

http://de.swoopshare.com/file/f9a7caeb8 ... a.JPG.html
Jan Paweł II na terenie oborskiego Maryjnego Sanktuarium gdzie dzisiaj obchodzono dzień chorego .

So lut 11, 2012 20:03

http://de.swoopshare.com/file/e51cac8f3 ... b.JPG.html
nasz Zbawiciel na przyklasztornym placu Sanktuarium Matki Bożej Bolesnej
http://de.swoopshare.com/file/59adc1512 ... a.JPG.html
święta Rita w Cascia

Wt lut 14, 2012 16:06

Witam wszystkich!
Od jakiegoś czasu śledziłam, co się dzieje na wątku :)
Bardzo chciałabym Was prosić abyście się modlili za wstawiennictwem św. Rity o uzdrowienie Natalii. (czyli mnie). Sprawa jest bardzo beznadziejna, nie mam już sił, aby żyć. Chciał jestem bardzo młoda i wydawałoby się, że całe życie przede mną, że powinnam cieszyć się życiem, imprezować- moje życie to jedno wielkie pasmo cierpień, mój stan zdrowia pogarsza się coraz bardziej. Św. Rita już kilka razy mi pomogła, tak naprawdę zawsze, gdy ją prosiłam o pomoc, otrzymałam ją i to natychmiastowo :) To były drobne sprawy, ale jestem jej za to wdzięczna. Chcę walczyć o zdrowie, ale nie mam już sił nawet się modlić, chcę żyć, ale zdrowa, nie mam siły już cierpieć-przecież człowiek ma jakieś granice. Św. Rita pomogła mi już nie raz, więc mam nadzieję , że uratuje moje zdrowie. Sprawa jest beznadziejna i natychmiastowa, bardzo proszę o modlitwę. Wierzę, że św. Rita nas wysłucha.

Śr lut 15, 2012 15:31

Natalio , ja od jakiegoś czasu mam guza w głowie , który kilka tygodni temu zaczął nieźle mi rozrabiać . ledwo wytrzymywałem . nasza służba zdrowia oczywiście bezradna . wiem że w Polsce produkuje się lasery chirurgiczne mogące bezdotykowo załatwić mój problem . typ laseru " CTL-1401 " . jednak nawet ministerstwo zdrowia nie wie gdzie takie lasery w Polsce się stosuje . narodowy fundusz zdrowia również mi odpisał że nic nie wie .
oprócz modlitw do świętej Rity uskuteczniłem krucjate modlitewną do Najdroższej Krwi Jezusa ( patrz modlitewnik "Armia Najdroższej Krwi Jezusa " ) aby On swoją Krwią osłonił to , co mnie męczy . sytuacja wróciła do stanu wytrzymania . zastosuj to ! oczywiście zaraz zaczynam się modlić za Twoje zdrowie . jeśli tu jeszcze ktoś zagląda to też zachęcam . pozdr .

Śr lut 15, 2012 19:55

Dariuszu, baaardzo Ci dziękuję za modlitwę! Nawet nie wiesz, jak to podnosi na duchu, gdy ktoś się za mnie modli :) Ja też będę modliła się za Ciebie! Święta Rita jest niezawodna, musimy jej ufać. Wczoraj zaczęłam nowennę.

Śr lut 15, 2012 21:15

To może ktoś za mnie się pomodli abym poszedł do spowiedzi. Od zawsze mam z tym duży problem i teraz dawno nie byłem.

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Śr lut 15, 2012 21:17

http://de.swoopshare.com/file/eedfa85b3 ... a.jpg.html
tu jest modlitwa o nawrócenie i pojednanie z Bogiem w konfesjonale - za wstawiennictwem św Rity .

Śr lut 15, 2012 22:06

MALINOWY Trampek ja również modlę się za ciebie, ANDY72 mam ten sam problem,nie mogę się zebrać do spowiedzi od jakiś 6-7 lat.Pomodlę się za ciebie w tej sprawie.Pozdrawiam.

Cz lut 16, 2012 11:48

lubiany w Polsce Ojciec James Manjackal tak mówi na powyższe tematy - blokada grzechu i obawa przed spowiedzią blokują nam Ducha Świętego . a Duch Święty to nasze zdrowie . duchowe jak i fizyczne .
a zatem w najbliższą środę 22 - go ( dzień świętej Rity ) modlimy się w naszych intencjach , które nosimy w sercach . czy ktoś będzie tego dnia w Krakowie ?

Cz lut 16, 2012 12:24

A czy też macie takie chwile, że myślicie, że modlitwa nic nie pomoże, że to wszystko na nic, tracicie nadzieję?
Ja miałam nawet taki czas, że odeszłam całkowicie od Boga, mówiłam, że nie istnieje, ale wiedziałam, że istnieje, tylko nie mogłam pogodzić się z tym, że innym daje zdrowie, choć są złymi ludźmi i mają szczęście, wszystko, czego zapragną, a ja choć się modlę, wierzę i ufam, mam same problemy.
W necie przez przypadek trafiłam na św. Ritę, to ona jest moją ostatnią nadzieją. A Wy jak poznaliście św. Ritę? Też dowiedzieliście się o niej z neta czy ktoś Wam o niej powiedział?
Olu-dziękuję Ci bardzo za modlitwę, ze spowiedzią też mam problem taki jak Ty. Również będę się za Ciebie modlić :)
Szkoda, że w Polsce św. Rita jest tak mało znana, jeśli zostanę uzdrowiona, będę szerzyć jej kult :)

Cz lut 16, 2012 14:02

Toska napisał(a):
Czyż nie jest powiedziane '' proście a będzie wam dane, kołaczcie a otworzą wam drzwi'' prawda jest też taka że dostajemy to o co prosimy najczęściej wtedy gdy traci się już nadzieję i odpuszcza.

Dokładnie :) Doświadczyłam tego już nieraz :)

Cz lut 16, 2012 14:32

Natalio , a może Opatrzność odwrotnie myśli niż Ty . "najpierw rozszerzaj Kult św Rity ( wraz z kultem Najświętszych Serc Jezusa i Maryi oczywiście ) a potem pomyślimy o uzdrowieniu" .

Cz lut 16, 2012 15:41

http://de.swoopshare.com/file/1309da632 ... 1.mp3.html
przyjazd Ojca Manjackala nie jest pewny więc znowu fragment jego uzdrawiających mszy .
ja , jeszcze kilka miesięcy temu już prawie "porządkowałem papiery" z powodu złego stanu zdrowia . wizyta u świętej Rity , odpowiednia kuracja medyczna ( m in chorej wątroby ) , i zdzieranie kolan przed Opatrznością sprawiło że nastrój mi się poprawił . czego życzę forumowiczom .

Cz lut 16, 2012 20:12
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2907 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178 ... 194  Następna strona