czy szatan moze pomoc czlowiekowi przed jakas katastrofa?
| Autor |
Wiadomość |
|
konik
|
 czy szatan moze pomoc czlowiekowi przed jakas katastrofa?
chodzi mi tutaj o to ze ktos moze uniknac np policji chociaz cos ukradl, zeby ten dalej grzeszyl i trafil do piekla
|
| Pt lut 24, 2012 17:25 |
|
|
|
 |
|
Andy72
|
 Re: czy szatan moze pomoc czlowiekowi przed jakas katastrofa
Do czasu. Hitler na przykład wychodził cało z zamachów ale ostatecznie źle skończył.
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
| Pt lut 24, 2012 17:30 |
|
 |
|
Angella_S
zbanowana na stałe
|
Bo ja wiem czy tak źle. Ponoć juz sie reinkarnował i w obecnym życiu żyje mu sie całkiem nieźle.
_________________ "Kiedy zorientowałem się, że jestem symbolem Polski, wpadłem w depresję" - ORZEŁ
|
| Pt lut 24, 2012 18:22 |
|
|
|
 |
|
merkaba
|
tak ,jeżeli służy złu może pomóc w zdobyciu majątku
Hitler został demonem
|
| Pt lut 24, 2012 18:23 |
|
 |
|
Andy72
|
Ponoć w następnym życiu został Żydem i gejem aby nauczyć się tolerancji ale serio, to piszesz bzdury, po pierwsze reinkarnacja jest bardzo mało prawdopodobna, po drugie nazbierał tyle karmy że "żyje mu sie całkiem nieźle" jest dziwnym stwierdzieniem Hitler już za życia skończył źle, bo przegrał wojnę i skończył śmiercią samobójczą
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
| Pt lut 24, 2012 18:25 |
|
|
|
 |
|
WZasadzieNiegroźny
|
konik napisał(a): chodzi mi tutaj o to ze ktos moze uniknac np policji chociaz cos ukradl, zeby ten dalej grzeszyl i trafil do piekla Tobie jak widać nie pomógł. tak, ten temat to katastrofa.
|
| Pt lut 24, 2012 18:28 |
|
 |
|
tanie_wino
|
merkaba napisał(a): Hitler został demonem hehe, a skąd ta wiedza? Bo jeżeli tak jest, i hitler został awansowany na demona, to można rozumieć, że uniknął piekielnych męczarni, natomiast wiele osób z milionów poległych za jego przyczyną pewnie cierpią w piekle, bo nie wierzyli i grzeszyli. Ot i sprawiedliwość boża. Co się tyczy tematu to jest takie powiedzenie - złego licho nie bierze.
_________________ pajacyk.pl
Ostatnio edytowano Pt lut 24, 2012 18:46 przez tanie_wino, łącznie edytowano 1 raz
|
| Pt lut 24, 2012 18:41 |
|
 |
|
Angella_S
zbanowana na stałe
|
Andy72 napisał(a): po pierwsze reinkarnacja jest bardzo mało prawdopodobna, za to istnienie piekła i nieba juz juz bardziej prawdopodobne  merkaba napisał(a): Hitler został demonem Takim samym jak te w serialu Supernatural?
_________________ "Kiedy zorientowałem się, że jestem symbolem Polski, wpadłem w depresję" - ORZEŁ
Ostatnio edytowano Pt lut 24, 2012 18:46 przez Angella_S, łącznie edytowano 1 raz
|
| Pt lut 24, 2012 18:44 |
|
 |
|
Andy72
|
o wieeele bardziej, o piekle wolę nie myśleć, ale niebo to 100% że istnieje
|
| Pt lut 24, 2012 18:46 |
|
 |
|
Andy72
|
Czy Hilter był jednym z demonów Anneliese Michel? A kto powiedział że demony nie cierpią? Są wysyłane z opętanych osób do piekła, wolą wszystko niż tam iść.
Ostatnio edytowano Pt lut 24, 2012 18:49 przez Andy72, łącznie edytowano 1 raz
|
| Pt lut 24, 2012 18:47 |
|
 |
|
Angella_S
zbanowana na stałe
|
Anneliese Michel - to ta chrześcijanka którą opetało? Dobrze,że ja nie jestem katoliczką, nie chciałabym tak skonczyć. Andy72 napisał(a): A kto powiedział że demony nie cierpią? Są wysyłane z opętanych osób do piekła, wolą wszystko niż tam iść. Tez ogladałam Supernatural. Fajny serial.
|
| Pt lut 24, 2012 18:48 |
|
 |
|
Andy72
|
Skończyła dobrze, można przypuszczać że poszła do nieba, a dla demonów jedyną szansą jest kogoś opętać aby nie siedzieć w piekle.
|
| Pt lut 24, 2012 18:51 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Angella_S napisał(a): Anneliese Michel - to ta chrześcijanka którą opetało? Dobrze,że ja nie jestem katoliczką, nie chciałabym tak skonczyć. Szatan nie ma względu na wyznawaną religię, lub ateizm....nie jest wybredny - miła mu każda duszyczka.
|
| Pt lut 24, 2012 19:03 |
|
 |
|
Andy72
|
Pytanie: kto jest bardziej opętany - ten kto rusza oczami, głową o 180 stopni, lewituje i odpowiada prawdę na pytania egzorcysty czy ten kto oddany jest złu jak Hitler,Lenin,Stalin,czy Mao ?
|
| Pt lut 24, 2012 19:06 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Andy72 napisał(a): Pytanie: kto jest bardziej opętany - ten kto rusza oczami, głową o 180 stopni, lewituje i odpowiada prawdę na pytania egzorcysty czy ten kto oddany jest złu jak Hitler,Lenin,Stalin,czy Mao ? Nie ma raczej możliwości ustalania kategorii opętania, skutki są zróżnicowane.
|
| Pt lut 24, 2012 19:19 |
|
|
|