Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 20:18

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 166  Następna strona
 Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska 
Autor Wiadomość

Post Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Johnny99 napisał(a):
pilaster napisał(a):
Mówiąc wprost w latach 1990-2010 mamy do czyneinia z jedną definicją "katastrofy", a od 2011, już zupełnie inną.

Ale żeby zmienić definicję od 2007r. to już im sprytu zabrakło? ;)

Przecież Johnny wyraźnie napisał, że chodziło o to, aby wychodził "wykładniczy wzrost". Tylko że nikt z was nie ma pojęcia co to znaczy "wykładniczy wzrost" i jak się go uzyskuje :)

I zrobiliście to byle jak, chociaż dla wewnętrznej propagandy na użytek genetycznych patriotów i tak wystarczajaco, bo wy przecież łykacie wszystko

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Wt mar 06, 2012 9:44
Johnny - masz racje, katastrofy kolejowe to domena PO - nawet przyczynili się do tych ostatnich w innych krajach Europie:
- 1998r Niemcy 101 zabitych pona 100 rannych,
- 2000r Norwegia 19 zabitych,
- 2004r Turcja 128 zabitych,
- 2006r Niemcy 23 zabitych,
- 2006r Czarnogóra 46 zabitych,
- 2006r Czechy 2 zabitych ponad 100 rannych,
- 2009r Włochy 29 zabitych dziesiątki rannych,
- 2010r Belgia 18 zabitych 95 rannych,
- 2011r Niemcy 11 zabitych 23 rannych.

Wt mar 06, 2012 9:54

Pilaster napisał(a):
Przecież Johnny wyraźnie napisał, że chodziło o to, aby wychodził "wykładniczy wzrost". Tylko że nikt z was nie ma pojęcia co to znaczy "wykładniczy wzrost" i jak się go uzyskuje :)

To nie ja napisałem, drogi Pilastrze, tylko zacytowałem ;) Przy czym, jak sądzę, określenie "rośnie wykładniczo" zostało tu użyte w znaczeniu potocznym.

Cytuj:
I zrobiliście to byle jak, chociaż dla wewnętrznej propagandy na użytek genetycznych patriotów i tak wystarczajaco, bo wy przecież łykacie wszystko

Są tacy, co łykają wszystko, np. Pilaster - tyle, że z innej strony..

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt mar 06, 2012 10:01

"Wczoraj szefem zarządu Polskiej Grupy Energetycznej (największej firmy energetycznej, która ma budować pierwszą elektrownię atomową w Polsce) został Krzysztof Kilian członek KLD, przyjaciel Tuska i Bieleckiego, człowiek, który do tej pory nie miał nic wspólnego z energetyką.

Wcześniej usunięto ludzi Schetyny z szefowania zarządom PGNiG i PERN (firmy zajmującej się eksploatacją ropociągów transportujących ropę naftową do firm naftowych na terytorium naszego kraju i do Niemiec) i na te stanowiska są przygotowywani ludzie z otoczenia Bieleckiego.

W ostatnich dniach dokonano także zmian w radzie nadzorczej KGHM S.A. Tam także odwołano ludzi kojarzonych z Grzegorzem Schetyną i wprowadzono ludzi związanych z Janem Krzysztofem Bieleckim.

Jeszcze ponad rok temu szef Rady Gospodarczej przy Premierze Tusku forsował ustawę, która miała zapewnić przejrzystość powoływania członków rad nadzorczych i zarządów spółek Skarbu Państwa. Zablokował prace nad nią ówczesny Marszałek Sejmu Grzegorz Schetyna.

Teraz kiedy Schetyna jest już na bocznym torze, Bieleckiemu nie potrzebna jest żadna ustawa. Sam dzieli konfitury w spółkach Skarbu Państwa
"

http://zbigniewkuzmiuk.salon24.pl/39703 ... -konfitury
http://www.tvn24.pl/0,1736838,0,1,krzys ... omosc.html

Elektrowni może nie będzie, od 2014 zaczną się blackouty, ale za to Krzysiek sprawdzi się w energetyce, a Grześkowi się zrobi jeszcze trochę na złość.

"- Krzysiek, wiesz coś o atomie?
- no, coś tam słyszałem, Fukushima i takie tam..
- to zostaniesz prezesem PGE."

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt mar 06, 2012 10:31

Oj oj, sądy niestety nie chcą słuchać Tuśka i up*** mu kolejne PRowe akcje:

Niedawno Naczelny Sąd Administracyjny uznał, że celnicy, którzy od 2009 r. rekwirowali automaty do gry, robili to niezgodnie z prawem. To może otworzyć drogę do odszkodowań.

Właściciele automatów wydeptują też ścieżki w Brukseli i oczekują już wkrótce orzeczenia Trybunału Sprawiedliwości UE. Skarga wskazuje na brak realnych konsultacji społecznych przy uchwalaniu nowelizacji ustawy hazardowej, złamanie gwarantowanych zasad prowadzenia działalności gospodarczej oraz złamanie zasady niezmieniania reguł w trakcie realizacji zezwoleń.

http://biznes.newsweek.pl/jednorecy-ban ... 9,1,1.html

(przypomnijmy: to kozły ofiarne, które Tusiek musiał poświęcił, żeby afery hazardowej mogło nie być. oczywiście, ewentualne odszkodowania zapłacimy my wszyscy.)

Wt mar 06, 2012 10:43
Cytuj:
28 października 2011 – katastrofa kolejowa w Borku Wielkoposkim, w której zginęły 2 osoby.
16 grudnia 2011 – katastrofa kolejowa na przejeździe koło Krobi, w której zginęły 2 osoby

Ano dlatego nie uwzględniono, że to M A N I P U L A C J A.

Zajrzałam na stronę Borku Wielkopolskiego i tam jest fotorelacja ze zdarzenia. Manipulacja jak za komuny.

Zginęło dwóch mężczyzn, którzy wjechali SAMOCHODEM na niestrzeżony przejazd kolejowy. Jeżeli brano pod uwagę takie wypadki to z pozostałych lat zaniżono liczbę katastrof.
WIna tutaj była ewidentna samochodu, nie kolei
Źródło

Natomiast "koło Krobi" to analogiczny przypadek i wina ewidentna KIEROWCY SAMOCHODU, który wjechał na niestrzeżony przejazd (analogicznie do powyższego przypadku z Borka) i zderzył sie z szynobusem.
Również fotorelacja tu: pseudokatastrofa kolejowa

Dlatego też Wikipedia słusznie podaje, że w 2011 tragedii kolejowych było 3-słownie T R Z Y.
Natomiast więcej to już propaganda.

Wt mar 06, 2012 11:26

Val napisał(a):
WIna tutaj była ewidentna samochodu, nie kolei

Cytuj:
wina ewidentna KIEROWCY SAMOCHODU

Skąd o tym wiesz? Tam nic takiego napisane nie jest.

Cytuj:
Dlatego też Wikipedia słusznie podaje, że w 2011 tragedii kolejowych było 3-słownie T R Z Y.

A np. do roku 2006r. Wikipedia dolicza także katastrofę na przejeździe kolejowym w Gołaszynie, gdzie pociąg uderzył w stojący na nim samochód. Więc ty też musisz skorygować swoje szacunki :-D

Zresztą tak czy tak rok 2011 okazuje się najtragiczniejszy.

Wt mar 06, 2012 11:46

Johnny99 napisał(a):
określenie "rośnie wykładniczo" zostało tu użyte w znaczeniu potocznym.

W czym znacznie potoczne "wzrostu wykładniczego" różni się od znaczenia ścisłego?

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Wt mar 06, 2012 12:01
Cytuj:

Cytuj:
wina ewidentna KIEROWCY SAMOCHODU

Skąd o tym wiesz? Tam nic takiego napisane nie jest.

Znasz przepisy ruchu drogowego?
Jeśli tak, to wiesz jak należy się zachować zbliżając się w kierunku przejazdu kolejowego, który posiada stosowne oznaczenia, że jest niestrzeżony.

Specjalnie dla takich nieświadomych gości jak Ty stworzono kampanię uświadamiającą:
Cytuj:
PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. i ich partnerzy w kampanii "Bezpieczny przejazd zależy także od Ciebie" apelują do wszystkich kierowców o szczególną ostrożność podczas przekraczania przejazdów. Pamiętajmy, że droga hamowania pociągu jadącego z prędkością 100 km/h wynosi przynajmniej 700 m. Maszynista nie ma żadnych szans na uniknięcie zderzenia z samochodem, który niespodziewanie wjechał na przejazd.

Której twarzą był Krzysztof Hołowczyc.

Uwzględnianie jako "katastrofa kolejowa" wypadków spowodowanych przez bezmyślnych kierowców jest propagandą, bo to nie wina złej infrastruktury, przestarzałych systemów, pociągu, tylko błąd podstawowy, który popełnia kierowca- przecież uczył się o tym na kursie prawa jazdy :D

To tak jakby ignorować znaki drogowe i powodować wypadki, a winę zwalać na Bogu ducha winnego zarządcę dróg, zamiast iść po rozum do głowy i nauczyć się jeździć zgodnie z kodeksem ruchu drogowego. Właśnie kierowcy olali sobie zasady i poszli na całość, więc skończyli jak skończyli i powinna to być przestroga dla takich jak Ty Johnny99

PS. Art 28 Kodeksu drogowego informuje, dlaczego pojazd szynowy ma zawsze pierwszeństwo, a kierowca samochodu MUSI zachować ostrożność zwłaszcza, gdy chce przejechać przez przejazd niestrzeżony- tj upewnić się, że nic nie jedzie. Na fotach masz ofiary, które przepisów nie zastosowały.

Ostatnio edytowano Wt mar 06, 2012 12:24 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Wt mar 06, 2012 12:17

Val napisał(a):
Znasz przepisy ruchu drogowego?

Powtarzam: nie doczytałem się w twoich linkach żadnych informacji co do winy kierowców.

Cytuj:
Uwzględnianie jako "katastrofa kolejowa" wypadków spowodowanych przez bezmyślnych kierowców jest propagandą

A wykreślanie ich przez Wikipedię dla okresu rządów PO, pozostawiając je jednocześnie dla okresu rządów PiS jest propagandą jeszcze gorszą :-D

No i jeszcze raz powtarzam, że nie ma w twoich linkach NIC o "bezmyślnych kierowcach".

Cytuj:
Właśnie kierowcy olali sobie zasady i poszli na całość, więc skończyli jak skończyli i powinna to być przestroga dla takich jak Ty Johnny99

Nie ma tam nic o tym, że "olali sobie zasady" i "poszli na całość". No ale w obronie PO można bezkarnie obrażać zwykłych ludzi (nawet zmarłych), już się o tym nieraz przekonaliśmy :-D Zresztą sami przedstawiciele władz i elit ją popierających dają tu wiele przykładów :-D

Wt mar 06, 2012 12:22
Cytuj:
Art. 28. 1. Kierujący pojazdem, zbliżając się do przejazdu kolejowego oraz przejeżdżając przez przejazd, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność. Przed wjechaniem na tory jest on obowiązany upewnić się, czy nie zbliża się pojazd szynowy, oraz przedsięwziąć odpowiednie środki ostrożności, zwłaszcza jeżeli wskutek mgły lub z innych powodów przejrzystość powietrza jest zmniejszona.

2. Kierujący jest obowiązany prowadzić pojazd z taką prędkością, aby mógł go zatrzymać w bezpiecznym miejscu, gdy nadjeżdża pojazd szynowy lub gdy urządzenie zabezpieczające albo dawany sygnał zabrania wjazdu na przejazd.

3. Kierującemu pojazdem zabrania się:

objeżdżania opuszczonych zapór lub półzapór oraz wjeżdżania na przejazd, jeżeli opuszczanie ich zostało rozpoczęte lub podnoszenie nie zostało zakończone;

wjeżdżania na przejazd, jeżeli po drugiej stronie przejazdu nie ma miejsca do kontynuowania jazdy;

wyprzedzania pojazdu na przejeździe kolejowym i bezpośrednio przed nim;

omijania pojazdu oczekującego na otwarcie ruchu przez przejazd, jeżeli wymagałoby to wjechania na część jezdni przeznaczoną dla przeciwnego kierunku ruchu.

4. W razie unieruchomienia pojazdu na przejeździe kolejowym, kierujący jest obowiązany niezwłocznie usunąć go z przejazdu, a jeżeli nie jest to możliwe, ostrzec kierującego pojazdem szynowym o niebezpieczeństwie.

5. Kierujący pojazdem lub zespołem pojazdów o długości przekraczającej 10 m, który nie może rozwinąć prędkości większej niż 6 km/h, przed wjazdem na przejazd kolejowy jest obowiązany upewnić się, czy w czasie potrzebnym na przejechanie przez ten przejazd nie nadjedzie pojazd szynowy, lub uzgodnić czas tego przejazdu z dróżnikiem kolejowym.

6. Przepisy ust. 1-4 stosuje się odpowiednio przy przejeżdżaniu przez tory tramwajowe; przepis ust. 3 pkt 3 nie dotyczy skrzyżowania lub przejazdu tramwajowego, na którym ruch jest kierowany.

jak coś w gazecie nie napisali, to wcale nie zwalnia to z samodzielnego myślenia i przyjmowania na wiarę, że jak nie napisali kogo wina, to na pewno nie kierowców.
W nauce na prawo jazdy pokazują takie zdjęcia jak w tej galerii i informują o takich rzeczach.
Nie ma po co kopać leżącego, zwłaszcza martwego, skoro nie ma jak pociagnąć go do odpowiedzialności, a tajemnicą poliszynela każdego kierowcy, który zna kodeks drogowy jest to, kto jest winny.

Napisz mi Johnny99- dlaczego wg Ciebie kierowcy samochodów w tym wypadku byli niewinni??Jak Ci mówi logika? Dlaczego pojazd szynowy? Jakie argumenty?

Wt mar 06, 2012 12:28

Val napisał(a):
jak coś w gazecie nie napisali, to wcale nie zwalnia to z samodzielnego myślenia i przyjmowania na wiarę, że jak nie napisali kogo wina, to na pewno nie kierowców.

:o To ty przyjmujesz na wiarę, że to na pewno wina kierowców :?

Cytuj:
a tajemnicą poliszynela każdego kierowcy, który zna kodeks drogowy jest to, kto jest winny.

Z kodeksu drogowego wynika domniemanie, że na pewno w takich sytuacjach winny jest kierowca? Co ty bredzisz? :o

Cytuj:
Napisz mi Johnny99- dlaczego wg Ciebie kierowcy samochodów w tym wypadku byli niewinni??Jak Ci mówi logika?

NIE WIEM, kto był winny. Logika nic mi na ten temat nie mówi.

Ale rozumiem, rozumiem Val. Kiedy katastrofa na przejeździe wydarza się za rządów PO - to kierowcy na pewno są winni i trzeba ją wykreślić z Wikipedii. Natomiast kiedy wydarza się za rządów PiS, to, oczywiście, na pewno winne jest kolejnictwo, które PiS zniszczyło :-D I wszystko to wynika z kodeksu drogowego :-D Jak widać, nie tylko Bóg, ale nawet kodeks drogowy przesądza, że trzeba głosować na PO :-D

Wt mar 06, 2012 12:39

Peło już nawet kasy z Unii nie umie wydawać :(

ONZ opublikowała raport na temat informatyzacji procesów zarządzania państwami. Nawet Kazachstan, Chorwacja czy Rosja są bardziej zinformatyzowane niż my – stwierdza "Dziennik Gazeta Prawna".

W raporcie ONZ Polska zajęła 47. miejsce, podczas gdy w 2010 r. byliśmy na 45., a w 2008 r. na 33. Jak podkreśla dziennik, pogarszamy swoją pozycję w dziedzinie e-administracji mimo olbrzymich środków unijnych na inwestycje w tym obszarze.

Dodajmy, że w 2005r. (czyli kiedy PiS przejmował władzę) zajmowaliśmy 38 miejsce na świecie. Czyli: za rządów SLD awansowaliśmy z 32 na 29, a potem spadliśmy na 38. Za rządów PiS awansowaliśmy na 33. Za rządów Peło spadliśmy z 33 na.. 47 (w pierwszej kadencji - z 33 na.. 45). Wcześniejszych danych na oficjalnej stronie UN E-Government nie widzę.

Ale liberałowie-fani Peło na pewno będą dowodzić, że okres błędów i wypaczeń już minął, w końcu Tusku Tusk powołał teraz MINISTRA DO SPRAW CYFRYZACJI - więc jest oczywiste, że cyfryzacja teraz ruszy z kopyta!

Dla pokrzepienia serc: minister ds. cyfryzacji supernowoczesnej partii Peło w swoim ultranowoczesnym, w pełni zinformatyzowanym biurze: http://bi.gazeta.pl/im/0/11081/z1108178 ... oniego.jpg

Wt mar 06, 2012 12:49
Johnny99 napisał(a):
Val napisał(a):

:o To ty przyjmujesz na wiarę, że to na pewno wina kierowców :?

A Johnny - jako najlepiej poinformowany - wie, że to wina Tuska i PO.

Cytuj:
Ale rozumiem, rozumiem Val. Kiedy katastrofa na przejeździe wydarza się za rządów PO - to kierowcy na pewno są winni i trzeba ją wykreślić z Wikipedii. Natomiast kiedy wydarza się za rządów PiS, to, oczywiście, na pewno winne jest kolejnictwo, które PiS zniszczyło :-D I wszystko to wynika z kodeksu drogowego :-D Jak widać, nie tylko Bóg, ale nawet kodeks drogowy przesądza, że trzeba głosować na PO :-D

Nie jesteś jednak na bieżąco - wedle tych, chyba lepiej poinformowanych od Ciebie - Dla prezydenta i zabitych w Rosji - Smoleńsk. Dla obywateli - Szczekociny

Wt mar 06, 2012 13:17
Cytuj:
To ty przyjmujesz na wiarę, że to na pewno wina kierowców

Moim argumentem są przepisy prawa drogowego, które Ci zacytowałam. Nie "na pewno", a na 100%.
jeżeli się mylę, to proszę mi to udowodnić na podstawie przepisów.
Najlepiej spytaj kogokolwiek, kto ma prawo jazdy o to, kto jest winny w sytuacji, gdy samochodów wjedzie na niestrzeżony przejazd kolejowy i zdarzy się wypadek drogowy.

Na kursach na prawo jazdy każdy doświadczony prowadzący powie Ci tak samo. Nawet pod przysięgą. Jak pieszy przejdzie na czerwonym świetle to też będziesz mi pisał, że na pewno nie może być winny i nie wiesz kto winny? Bo to identyczna analogia- niedostosowanie sie do przepisów prawa drogowego.

Cytuj:
Z kodeksu drogowego wynika domniemanie, że na pewno w takich sytuacjach winny jest kierowca?

Nie napisałam nic takiego. Napisałam, że zgodnie z przepisami prawa winny jest zawsze w takim przypadku ten kto wjechał samochodem na przejazd kolejowy niestrzeżony, bo nie zachował ostrożności i nie ma tu żadnych wątpliwości, chyba, że ktoś szybciutko schowie samochód i będzie udowadniał, że to się z brzozą zderzył pociąg. Przecież przepisy są jasne w tym przypadku i nie ma co wietrzyć spisku, że PO umieściła je minutę po katastrofie.

Cytuj:

Po pierwsze- jestem wyborcą tej samej partii, na którą również Ty głosowałeś (tak sprawdziłam, kto jest wyborcą PO i przy okazji innych)
Po drugie- używam rozumu i staram sie sprawdzać informacje, które wydają się podejrzane- w tym wypadku rok 2011 i nie doszukuję się spisków, typu wykreślenie wypadków drogowych z Wikipedii. Tak- to był wypadek drogowy.
Po trzecie- każda "katastrofa kolejowa" to katastrofa w której biorą udział pojazdy szynowe. Jeżeli więc za PiSu ujęto te, które są wypadkami drogowymi, tak jak te dwa przypadki, to nieważne jakie rządy- to nie jest katastrofa kolejowa, tylko PROPAGANDA.

Wt mar 06, 2012 13:29
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 166  Następna strona