Czy te objawienia są prawdziwe???
Autor |
Wiadomość |
noOne
|
 Re: Czy te objawienia są prawdziwe???
ja również między innymi dzięki tym objawieniom - modlę się dużo więcej i częściej spowiadam się i przyjmuję Pana Jezusa do mojego niegodnego przybytku  zatem czy te orędzia mnie odpychają od Boga czy przybliżają ? odpowiedź jest prosta 
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
Śr mar 07, 2012 11:05 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
noOne napisał(a): ja również między innymi dzięki tym objawieniom - modlę się dużo więcej i częściej spowiadam się i przyjmuję Pana Jezusa do mojego niegodnego przybytku  zatem czy te orędzia mnie odpychają od Boga czy przybliżają ? odpowiedź jest prosta  Z miłości czy ze strachu?
|
Śr mar 07, 2012 12:34 |
|
 |
noOne
|
Alus - z miłości.. w strachu będą ateiści i "zbuntowani" ..i nie mogę sie doczekać na ten moment spotkania z Jezusem 
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
Śr mar 07, 2012 12:37 |
|
|
|
 |
khuit
|
noOne napisał(a): Alus - z miłości.. w strachu będą ateiści i "zbuntowani" Czyli noOne uwierzył ze strachu . noOne napisał(a): i przyjmuję Pana Jezusa do mojego niegodnego przybytku  Biedny Jezus, na siłe wpychany do tego niegodnego i zaniedbanego przybytku. Ale zemści sie za to.
|
Śr mar 07, 2012 12:51 |
|
 |
tanie_wino
|
noOne napisał(a): Alus - z miłości.. w strachu będą ateiści i "zbuntowani" ..i nie mogę sie doczekać na ten moment spotkania z Jezusem  Ty to jednak poważnie nawiedzony jesteś. Nie wiadomo czy to już straszne, czy jeszcze śmieszne.
_________________ pajacyk.pl
|
Śr mar 07, 2012 14:48 |
|
|
|
 |
noOne
|
a dziękuję Ci, radość mi sprawiają te słowa 
|
Śr mar 07, 2012 15:18 |
|
 |
majanovak
|
noOne napisał(a): "To ja juz wiem co myslec o tych rewelacjach.." bo zaprzeczasz nauce Kościoła Rzymskokatolickiego, w którym jest zawarty depozyt prawdy (i tylko w NIM)
tylko Kościół RK prawidłowo interpretuje Biblię, nie Kartezjusz tylko Krk? No to na pewno masz na to jakis werset biblijny..? Mowisz z takim przekonaniem i pewnoscia, wiec pokaz to w Slowie, ze tylko KrK ma pelnie prawdy. Ale nie trudz sie noOne, bo nie znajdziesz tego. Biblia nic nie mowi nic o katolikach, zreszta o zadnej innej denominacji rowniez. W NT Biblia tylko mowi o ludziach zbawionych i niezbawionych, tylko taki podzial stosuje. A czy Ty jestes osoba zbawiona? Masz pewnosc zbawienia? Narodziles sie na nowo wg Ducha? Masz Ducha Chrystusa w sobie? To sa wazne pytania noOne i zachecam Cie do odpowiedzi na nie.
|
Śr mar 07, 2012 16:53 |
|
 |
majanovak
|
dominik12 napisał(a): Ja także wierze że te objawienia mogą być prawdziwe. One nie zaprzeczają ewangelii wprost przeciwnie namawiają co chwile do nawrócenia i modlitwy. Dobrze ze ktos jest dobrym katolikiem nawet bez tych objawień ale większość katolików to letni katolicy dla których wiara jest niedzielna a religia jest tylko tradycją nawet się nie modlą. Przecież ludzie ci także znają Pismo Święte bo dzisiaj to nawet ateiści je znają tylko co z tego? Czy nim żyją ? żeby żyć Pismem Świętym trzeba się z nim identyfikować dostrzec swoje własne błędy wiary we własnym życiu i próbować się zmieniać poprzez własne postawy. Uważam że takiego objawienia mogą nawoływać do nawrócenia i to jest dobre. Czy ktoś każe wierzyć w Objawienia a nie wierzyć w Pismo Święte nikt tutaj nie zastępuje jednego drugim bo nie o to chodzi. Ostrzeżenie ma dotyczyć całej ludzkości a nie tylko katolików będzie obejmowało cały świat. Chrystus dał modlitwę 24 krucjaty dla innych religii i przez tą modlitwę dostąpią odpuszczenia grzechów. Po Ostrzeżeniu nastąpi wielkie nawrócenie na katolicyzm nawet Żydzi będą się nawracać. Objawienia sa skierowane do wszystkich. Faustyna , Ojciec Pio , Concita w wielu wielu innych zapowiadało Znak Miłosierdzia na Niebie w kształcie krzyża. Nawet gdyby się co do czasu nie spełniły Objawienia nie wyrządzą komuś krzywdy bo nie masz żyć objawieniami tylko Ewangelią dla każdego jest to jasne. Objawienia nikogo nie odwiodą od Ewangelii bo jeżeli nawet to człowiek taki tak naprawdę wcale tą Ewangelią nie zamierzał żyć. Tutaj wcale nie chodzi o krótką zmianę kogoś tylko prawdziwe nawrócenie do tego Chrystus wzywa. Co by się jednak stało jakby Ostrzeżenie faktycznie nastąpiło w tym roku  ( co jeśli dużo ludzi by umarło i na drugi dzień ich chowają ? Co jeśli duża ich liczba była niewyspowiadanych katolików a nie uwierzyli w objawienia mieli przecież wszystko dane jak na tacy ale po co łatwiej było je wyśmiewać i z ludzi którzy je głoszą robić durni. Co z księżmi którzy głosili że Objawienia sa nieprawdziwe i część parafian umarła i nie wyspowiadali się ? Ostrzeżenie ma być Znakiem Miłosierdzia Boga ale też ma to być zjawisko Straszliwe bo ludzie będą myśleli że to koniec świata. Co jeżeli ksiądz nie modlił się modlitwami o nawrócenie o dusze ludzi które podczas Ostrzeżenia mogły być uratowane ? zwodził ludzi bo mówił że to przecież jakakolwiek data jest nierealna bo interpretacja jego zdaniem Pisma Świętego tego nie pokazywała i czuł się przez to w miarę komfortowo bo to daleki czas i nierealny. To prawda ze tam nie ma daty ale nikt Bogu nie zabrania takiego znaku uczynić poza tym to może być w jakimś obrębie czasu a nie konkretna data. Orędzia jakiś czas już trwają. Co jeżeli po dniu Ostrzeżenia przyjdą do niego parafianie w liczbie kilku tysięcy i będzie miał tydzień lub dwa żeby ich wyspowiadać ? Ojciec Pio gdzieś ma w wizji że będą umierać księża w konfesjonałach bo liczba ludzi będzie tak duża. Ja nie mówię że kościół ma koniecznie(otwarcie) namawiać do wiary w objawienia ale przeciwstawianie się otwarcie(szczególnie księży) może być zwodnicze i może być ze szkoda dla ludzi. Uważam że niewiara w Objawienia moze być bardziej szkodliwa niż wiara w nie takie jest moje zdanie. Odkąd objawienia zobaczyłem częściej przystępuje do spowiedzi i zastanawiam się co wyrabiam  Uważam ze w Ewangelii gdzie Chrystus mówi o fałszywych Prorokach ostrzega tak naprawdę o antychryście który będzie robił cuda i ogłosi się Chrystusem , będzie zwodził ludzi cudami a oni za nim pójdą. Ogłosi ze Chrystus jest na pustyni ale Chrystusa tam nie będzie.Ludzie mają nie oczekiwać cudów a ci co będa oczekiwać zostaną zwiedzeni ale to często ci co Pisma Świętego nie znają. Jeżeli nawet okazałoby się że Objawienia sa nieprawdziwe to przecież na tym nie straciłem umocniłem swoją wiarę, miałem czas na zastanowienie i nie uznam tego czasu za stracony  Jeżeli ktoś podchodzi do orędzi jak do ciekawostki to i tak się nie nawróci bo będzie to kolejna sensacyjna opowiastka z której nie potrafił wyciągnąć odpowiednich wniosków. Ale Dominiku Biblia mowi, ze nasze grzechy sa nam juz przebaczone. Wiec nawolywanie do modlitwy o to jest calkowicie bezsensu i na pewno do tego nie nawoluje Bog. "W nim mamy odkupienie przez krew jego, odpuszczenie grzechów, według bogactwa łaski jego, " Skoro Pan Jezus zaplacil juz swoim wlasnym zyciem, meczenska smiercia i przyniosl nam dar zbawienia, dar sprawiedliwosci to jak mozna ignorowac to jakby cena nie zostala zaplacona i ludzie dalej musieliby o to żebrać i blagać? To sie juz stalo Dominiku, to sie juz dokonalo..! Juz mamy dostep do Boga, juz mozemy miec relacje z Nim. Wazniejsze jest odpowiedziec sobie na pytanie: Czy mam Ducha Chrystusa w sobie? Bo Slowo mowi: "Jeśli zaś kto nie ma Ducha Chrystusowego, ten nie jest jego (nie nalezy do Boga)." A Ty masz Dominiku Ducha Chrystusa w sobie? Narodziles sie na nowo? Jestes nowym stworzeniem, z Ducha Bozego? Biblia mowi: "Odpowiedział Jezus: Zaprawdę, zaprawdę, powiadam ci, jeśli się kto nie narodzi z wody i z Ducha, nie może wejść do Królestwa Bożego. (6) Co się narodziło z ciała, ciałem jest, a co się narodziło z Ducha, duchem jest. (7) Nie dziw się, że ci powiedziałem: Musicie się na nowo narodzić."
|
Śr mar 07, 2012 17:03 |
|
 |
majanovak
|
Alus napisał(a): noOne napisał(a): ja również między innymi dzięki tym objawieniom - modlę się dużo więcej i częściej spowiadam się i przyjmuję Pana Jezusa do mojego niegodnego przybytku  zatem czy te orędzia mnie odpychają od Boga czy przybliżają ? odpowiedź jest prosta  Z miłości czy ze strachu? Dobre.. 
|
Śr mar 07, 2012 17:04 |
|
 |
majanovak
|
noOne napisał(a): Alus - z miłości.. w strachu będą ateiści i "zbuntowani" ..i nie mogę sie doczekać na ten moment spotkania z Jezusem  Biblia mowi, ze juz tu i teraz mozemy miec pewnosc zbawienia. Ja je mam, bo Biblia mowi: "I nie wejdzie do niego nic nieczystego ani nikt, kto czyni obrzydliwość i kłamie, tylko ci, którzy są zapisani w księdze żywota Baranka. " Tak wiec tylko Ci, ktorych imiona sa zapisne w ksiedze Baranka wejda do nieba. Moje jest, a czy Twoje jest tam zapisane noOne? Masz pewnosc zbawienia? Jesli nie masz, to mozesz miec nawet dzisiaj, bo widze, ze wierzysz w Jezusa, wiec to nie jest problem dla Ciebie, aby te pewnosc zbawienia miec nawet dzisiaj. Musisz tylko uwierzyc Biblii. Zobacz co mowi Slowo: Efezjan 2,8-9 " Albowiem łaską zbawieni jesteście przez wiarę, i to nie z was: Boży to dar; (9) nie z uczynków, aby się kto nie chlubił. " Czyli zbawienie przyjmuje sie z laski czyli za darmo, i przez wiare. To Bozy dar, prezent, podarunek, nie z nas, aby sie nikt nie chlubil tym. Jak to przyjac? Rzymian 10,9-10 "Bo jeśli ustami swoimi wyznasz, że Jezus jest Panem, i uwierzysz w sercu swoim, że Bóg wzbudził go z martwych, zbawiony będziesz. (10) Albowiem sercem wierzy się ku usprawiedliwieniu, a ustami wyznaje się ku zbawieniu." Co my tu mamy? Musimy wyznac ustami - a wiec na glos - ze Jezus jest Panem, (moim Panem, a nie kogos innego..  ) i uwierzyc w to oczywiscie. Tylko tyle? Tak, tylko tyle. Nie trzeba niczego do tego dodawac, zadnych wlasnych uczynkow. Uczynki nie zbawiaja, sa raczej produktem ubocznym tego, ze narodzilismy sie na nowo i chcemy czynic tak jak czynil nasz Pan i Mistrz kiedy byl na ziemi, chcemy Go nasladowac, a jak wiemy On czynil dobrze wszystkim dokola. Jesli ktos zaprasza do serca Jezusa, ktory jest Miloscia to rowniez chce czynic dobrze, to naturalne. Ale nasze uczynki nas nie zbawia. Galacjan 2,10 "Bo wszyscy, którzy polegają na uczynkach zakonu (Prawo, Dekalog), są pod przekleństwem;" werset 11 "A że przez zakon nikt nie zostaje usprawiedliwiony przed Bogiem, to rzecz oczywista, bo: Sprawiedliwy z wiary żyć będzie. (12) Zakon zaś nie jest z wiary, ale: Kto go wypełni, przezeń żyć będzie." "I nie ma w nikim innym zbawienia; albowiem nie ma żadnego innego imienia pod niebem, danego ludziom, przez które moglibyśmy być zbawieni. " To w w imieniu jest nasze zbawienie, w imieniu Jezusa, nie w w uczynkach. Bo zbawia Osoba, tą osobą jest Jezus.
|
Śr mar 07, 2012 17:20 |
|
 |
tanie_wino
|
majanovak napisał(a): "I nie ma w nikim innym zbawienia; albowiem nie ma żadnego innego imienia pod niebem, danego ludziom, przez które moglibyśmy być zbawieni. " To w w imieniu jest nasze zbawienie, w imieniu Jezusa, nie w w uczynkach. Bo zbawia Osoba, tą osobą jest Jezus. 
_________________ pajacyk.pl
|
Cz mar 08, 2012 0:34 |
|
 |
dominik12
|
Majanovak moim zdaniem zbytnio wszystko upraszczasz. Wiesz ja nie jestem księdzem ani teologiem ale moim zdaniem nikt nie ma pewności zbawienia bo nawet świeci jej nie mieli. Dla mnie to jest nawet nielogiczne gdyby tylko Powiedzieć "Pan Jezus jest moim Panem" i to wszystko bo to 4 latek potrafi  To na co byłaby cała Ewangelia ? Ewangelia daje przepis jak żyć według Przykazań Bożych tych 2 i tych dziesięciu. Jezus głosił kto Mnie kocha ten przestrzega moich przykazań. Przykazania te nie zawsze jest łatwo zachować dlatego ze człowiek jest ciałem i duchem. Poprzez swoje ciało grzeszy. Gdybym miał taka wizje jak ty to w ogóle nie musiałbym się starać a tak niestety nie jest. Po co byłby Kościół i księża  tak dla ozdoby ? Po co Chrystus ustanowiłby Kościół na ziemi? zadaj sobie pytanie Biblia mowi: "Odpowiedział Jezus: Zaprawdę, zaprawdę, powiadam ci, jeśli się kto nie narodzi z wody i z Ducha, nie może wejść do Królestwa Bożego. (6) Co się narodziło z ciała, ciałem jest, a co się narodziło z Ducha, duchem jest. (7) Nie dziw się, że ci powiedziałem: Musicie się na nowo narodzić." To zdanie nie jest takie proste jak ty sobie tłumaczysz. Z wody bo zostaniesz ochrzczony i chrzest jest tutaj symbolem krwi Jezusa który za nas poniósł największą Ofiarę i chrzest jest znakiem przynależności do Chrystusa oraz zmazuje skutki grzechu pierworodnego. Musisz się na nowo narodzić czyli twój duch (czyli dusza) musi przejąć kontrole nad ciałem. Człowiek grzeszy bo tej kontroli nie ma , nabywa ja dopiero poprzez prace nad sobą. Musi wiedzieć czym najbardziej grzeszy, co go najbardziej pociąga. Poznać swoje główne grzechy a każdy ma inne bo nabywa pewne przyzwyczajenia i to co w nim zasiał szatan i musi z nimi walczyć. Szatan poprzez ciało kusi człowieka i człowiek musi zwalczać tak swoje przyzwyczajenia żeby stać się sprawiedliwym. Człowiek staje się sprawiedliwy dopiero wtedy kiedy nie ma trzech pożądliwości :Ciała, Pieniądza i Władzy czasem zbytniej Wiedzy i nad nimi potrafi zapanować żadna z nich nie moze mu przysłaniać Boga. Cała nauka Chrystusa to dojście człowieka do Sprawiedliwości. Musisz także wierzyć w jego naukę czyli Prawdę(JA jestem Prawdą , Drogą i Życiem) którą głosił i przestrzegać Przykazań i starać się ich przestrzegać wszystkich bez wyjątku. To prawda że nie tylko przez uczynki zostaniemy zbawieni ale głównym zadaniem każdego chrześcijanina jest nie łamanie i przestrzeganie przykazań. Uczynki miłosierdzia (co do ciała i duszy)łagodzą Boga osąd nad człowiekiem i najlepiej żeby człowiek miał ich jak najwięcej. Ja wiem ze Chrystus wykupił mnie własną śmiercią i krwią ale też wprost powiedział noście krzyż i naśladujcie Mnie. Gdyby tak było jak ty mówisz to wiara w Chrystusa byłaby zabawą On nauczyłby uczniów swoich wszystkiego w 2 tygodnie a nie 3 lata i nie musiałby każdego z nich formować. Każdy z nich wystarczy ze by się zdeklarował i wypowiedział słowa "Jezu jesteś moim Panem" uczniowie by się rozeszli i wszystko byłoby po sprawie juz byliby zbawieni  Takie podejście jest jak dla mnie dziecinadą ktos jak ci takie coś powiedział to zwyczajnie oszukał Cię. Czy uczniowie szli by na śmierć za Jezusem gdyby to było takie proste to nielogiczne. On wymaga miłości a miłość dla Niego to przestrzeganie Boskich Przykazań i niesienie swojego krzyża naśladowanie Go. W rzeczywistości jest to dla większości ludzi trudne bo człowiek jest tylko człowiekiem ugina się , nie chce brać krzyża bo mu ciąży, chciałby chołbić tylko swoje ciało i dostarczać mu ciągle jakiś przyjemności. Pytasz mnie czy się na nowo narodziłem. Odpowiem ci tak staram się nie grzeszyć przestrzegać Przykazań chociaż czasem mi to nie wychodzi. Myślę jednak że będę coraz mniej grzeszyć będę się starał bo na niegrzeszeniu polega życie chrześcijanina i wtedy powiem ze jestem w pełni z Chrystusem zjednoczony i jestem nowy duchem tak aby Duch Święty zawsze we mnie przebywał. W tej przypowieści o tym właśnie Chrystus mówi o całkowitej odnowie ludzi cielesnych w ludzi z duszami. Przyznaje ze nie zawsze lubię cytowane cytaty z Biblii bo nie każdy tak naprawdę je rozumie a każdy inaczej interpretuje  Nie sztuka cytować sztuka tą Prawdą Chrystusa żyć w codziennym życiu  żeby je zrozumieć wszystkie cytaty i przypowieści najlepiej jest przeczytać książki M. Valtorty bo ona wszystko wytłumaczyła tak ze każdy je zrozumie , mało tego wspaniała książka  wiem ze niektórzy na forum ja czytali bo naprawdę warta jest czytania  Ja ją czytałem kilka razy dlatego jest mi łatwiej
|
Cz mar 08, 2012 23:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Potwierdzam słusznośc potępienia działa Marii Valtorty i uważam, ża niepożadane jego rozpowszechnianie dla unikniecia szkód, jakie dzieło to mogłoby wywołac u prostych ludzi Kard. Ratzinger, 1985r. http://kosciol.wiara.pl/doc/491351.Mari ... literatura
|
Pt mar 09, 2012 11:20 |
|
 |
noOne
|
Cytuj: OPINIA PAPIEŻA Wszystko, co można powiedzieć o pięknie i głębi zawartości pism Marii Valtorty streszcza się ostatecznie w zdaniu wypowiedzianym przez Wikariusza Chrystusowego Kościoła - Ojca Świętego Piusa XII. Jak podało „Osservatore Romano" 26 lutego 1948, w czasie audiencji specjalnej udzielonej ojcom Andrea M. Cecchin, Corrado Berti i Romualdo M. Migliorini, teologom z Zakonu Serwitów Najświętszej Maryi Panny, opiekunom Marii Valtorty, starającym się o publikację jej dzieła i proszącym najwyższy autorytet Kościoła o opinię w tej sprawie, powiedział: «Opublikujcie to dzieło takie jakie jest. Nie ma potrzeby wydawać opinii o jego pochodzeniu. Kto przeczyta, ten zrozumie...» Niech ta kolejna rocznica urodzin Marii Valtorty będzie okazją dla tych, którzy jeszcze nie znają tego nie mającego sobie równych dzieła, aby się z nim zapoznać. Zaczerpną z niego bogate pouczenie, odnowienie gorliwości i uwielbią Pana za uzupełnienie dla nas, żyjących pod koniec XX w., przedstawienia Jego życia danego nam w czterech Ewangeliach. Marino Parodi Cytuj: ZNAKI WIARYGODNOŚCI Jednym z licznych aspektów, które przekonują o autentyczności jej objawień są opisy miejsc, zwyczajów i obyczajów, ubiorów, narzędzi pracy itp. z epoki, w której żył Jezus Chrystus w Palestynie. Maria opisuje skrzyżowania dróg i ich rozwidlenia, określa granice wojskowe, zróżnicowane uprawy rolne, w zależności od terenu, mosty rzymskie na rzekach i strumieniach, źródła płynące lub wysuszone zależnie od pory roku. Sygnalizuje nawet różnice wymowy pomiędzy mieszkańcami różnych okolic Palestyny. Każdej miejscowości nadaje nazwę. O ile fundamenty licznych miejscowości zostały odkryte po śmierci Marii Valtorty i doskonale zgadzają się z opisami, jakie poczyniła, o tyle inne pozostają jeszcze nieznane. Maria opisała 228 wędrówek Jezusa po Palestynie. Te 228 podróży – które przecież mogłyby być wymyślone – wydają się jak zorganizowane przez agencję podróży bardzo doświadczoną! W pierwszym bowiem roku życia publicznego Jezus przemierzył (zgodnie z trasą opisaną przez Marię) 2132 km, w drugim - 2144 km, w trzecim - 2255 km.
OPIS MĘKI JEZUSA Na koniec zacytujmy jeszcze świadectwo prof. Nicola Pende, specjalisty światowej sławy w dziedzinie patologii oraz endokrynologii, gorliwego katolika i czytelnika zafascynowanego dziełem Marii Valtorty: „To co wzbudziło we mnie najwyższy podziw i autentyczne zaskoczenie to mistrzostwo eksperta, z jakim Valtorta opisuje zjawisko, jakie niewielu lekarzy potrafiłoby opisać: scenę agonii Jezusa na krzyżu. Ogromny ból skurczowy, jaki znosił Odkupiciel z powodu ran głowy, rąk i stóp, które podtrzymywały resztę ciała, co powoduje, w opisie Valtorty, skurcze całego ciała, zesztywnienie tężcowe piersi i członków, co wcale nie mąci ani umysłu, ani woli Pana, a wyraża najsilniejszy ból fizyczny, wywołany najgorszą z męczarni. Całość agonii Jezusa opisana w tym dziele ukazuje dobrze, że to ogromne cierpienie ciała zatrzymało oddech i pracę serca Syna Człowieczego. Współczucie i wzruszenie ogarniają chrześcijanina czytającego te wspaniałe stronice." http://voxdomini.com.pl/sw/sw5.html
|
Pt mar 09, 2012 11:29 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Biblia mowi, ze juz tu i teraz mozemy miec pewnosc zbawienia. W którym miejscu?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt mar 09, 2012 11:34 |
|
|
|