Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 0:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
 Czym różni się opetanie demoniczne od schizofrenii? 
Autor Wiadomość

Post Re: Czym różni się opetanie demoniczne od schizofrenii?
PRzytomnych. Piszesz ze lewitacja, unoszenie sie nad ziemią jest wyjansione naukowo? Magnolka, zastanów się. Większych bzdur to dawno nie słyszałem . Myślę ze nikt na tym forum cie nie przekona , powinnas szukać przytaknięcia swoich tez na forum ezoteryki i bioenergoterapii.

Zły? Być może.. dobry? A czemu... nie tak wiele znów pychy we mnie...
Dajcie zyć po swojemu grzesznemu a i świętym żyć będzie przyjemniej.

So mar 10, 2012 12:49

Tak, jest wyjaśnione że nie ma żadnej lewitacji -jest to złudzenie.osoby z najbliższego otoczenia danej osoby rzekomo opętanej doznają urojeń i omamów, -mozna powiedzieć że zaczynają brac udział w tym szaleństwie.zaraz Ci podam link

So mar 10, 2012 12:55

http://www.nowy-czlowiek.pl/text/pokaz/8/17

I wez mnie człowieku nie obrażaj że ja szukam jakiegoś"przytaknięcia do swoich tez".
Zadałam bardzo proste pytanie"JAK odróżnić opętanie od choroby psychicznej".
Tu nie ma żadnej tezy.Zauważasz to ?

So mar 10, 2012 12:57

Paranoja indukowana

Jest jeszcze takie coś jak:

Indukowane zaburzenie urojeniowe

Wg klasyfikacji ICD-10
F24
Zaburzenie psychotyczne indukowane
"Paranoja indukowana "(paranoja udzielona, obłęd udzielony; fr. folie à deux)

So mar 10, 2012 13:01

Masz choćby tu wywiad z egzorcystą http://www.egzorcyzmy.katolik.pl/multim ... sychicznej

Magnolka, nie mogę przejść do porządku dziennego , gdy na katolickim forum piszesz że latanie w powietrzu jest udowodnione naukowo. Zrozum ze wszystko co wymieniłaś jak telekinza, psychokineza itd to wykorzystywania sił ciemności.

So mar 10, 2012 13:09

Nie wiem jak jest u nas z opętaniami w kraju ale oglądałem niedawno program w którym był ksiądz egzorcysta z Francji którym mówił że księża maja swoje sposoby żeby rozpoznać osobę opętaną od chorej psychicznie. Czasem takie osoby chciałyby uchodzić za opętane. Jedną z metod jest że osoba taka przechodzi 30 testów. Jednym z najprostszych metod jaki on stosuje jest podanie osobie takiej kilka kopert szarych zaklejonych nie prześwitujących w każdej w większości sa zwykłe kartki w jednej znajduje się obrazek Matki Boskiej albo Pana Jezusa. Osoba opętana zawsze rozpoznaje tą kopertę następnie staje się agresywna i zaczyna strasznie bluźnić. Osoba chora psychicznie pokazuje nie taką kopertę lub kilka kopert. Test ten jest powtarzany kilkakrotnie i zawsze efekt jest taki sam :-D Tych sposobów ten ksiądz ma kilka i powiedział wprost nie można pomylić osoby opętanej z chorą psychicznie bo w logiczny sposób nie można tych zachowań u osoby opętanej lub chorej psychicznie wytłumaczyć. Testy zawsze są przeprowadzane w towarzystwie psychiatry i kilku osób :) Schizofrenia to choroba psychiczna jak każda inna. Alize podjęła dobrowolnie na siebie opętanie bo jeszcze 3 dni przed była całkiem zdrowa. Dzisiejsze media i naukowcy najchętniej wszystko mogą udowodnić i wszystko mogą przekłamać żeby tylko wyszło na ich stronę :D

So mar 10, 2012 13:32

Ja czytałem w świadectwarch różnych egzorcystów nie tylko polskich że duża część ludzi dotkniętych chorobą schizofrenii jest wynikiem działania złego ducha. Skoro niektore dolegliwości fizycznee są działaniem złego ducha , cześć ludzi zdrowieje po modlitwie o uzdrowienie i uwolnienie, to logiczne jest ze to samo moze dotyczc chorob psychicznych.

So mar 10, 2012 13:43

Ja podałem tylko bardzo ostre przypadki i jak można rozpoznawać. Niewątpliwie i ty możesz mieć racje ponieważ każdy przypadek jest indywidualny. Chrystus u Valtorty mówi ze człowiek tylko widzi opętania wewnętrzne ponieważ je widzi natomiast nie widzi opętań zewnętrznych w człowieka wtedy duch nie wchodzi a te są bardzo częste i też potrzebny jest w nich egzorcysta lub modlitwy na pozbycie się złego ducha . Każdy co ma innych bogów przed sobą czyli pieniądze, swoje ciało , pęd do władzy i wiele innych może być zniewolony przez złego ducha. W jednej z tych książek podaje że dzisiaj w XX wieku prawie 2/3 ludzi idzie za innymi bogami często są na uwięzi trzymani przez złe duchy dlatego są ślepi duchowo albo tacy się stają :(( dlatego temat może być szerszy ale podałem do góry sposoby na rozpoznanie opętań wewnętrznych :)

So mar 10, 2012 14:17

labcio napisał(a):
Masz choćby tu wywiad z egzorcystą http://www.egzorcyzmy.katolik.pl/multim ... sychicznej

Magnolka, nie mogę przejść do porządku dziennego , gdy na katolickim forum piszesz że latanie w powietrzu jest udowodnione naukowo. Zrozum ze wszystko co wymieniłaś jak telekinza, psychokineza itd to wykorzystywania sił ciemności.

------
Labciu załamujesz mnie....
Aleś zapodał linka-z radia Maryja...
Przyszła do niego kobieta który po pobycie w szpit psychiatrycznym zaczęła mocno tyć i on uznał to za opetanie. Bo kobita przytyła....To faktycznie"opetana"że hej. Aż buczy.Ty serio nie czujesz tej groteski?
Tycie po lekach psychotropowych jest normalnym skutkiem ubocznym!
Jakby miała bóle brzucha to też by ją egzorcyzmował z tej przyczyny? Matko jedyna.
Wiesz jak ktoś ma taką jazdę że wszędzie doszukuje się działania złego ducha to też to jest jakieś niezdrowe.
I że miała awersję do wody święconej -to też wynikac mogło z samej choroby a nie żadnego opętania.
Wybacz ale jakbym taki link wstawiła na tamten portal o ktorym mówię tobym tylko skompromitowała naszą religię , i dziewczyny zaczęłyby się jeszcze bardziej śmiać , utwierdziłyby się w zdaniu że to wariactwa i bredzenia.

Psychokineza jest udowodniona naukowo, reszta zjawisk jest tylko urojeniem grupowym.
Czytałeś ten link co podałam?

So mar 10, 2012 21:11

dominik12 napisał(a):
księża maja swoje sposoby żeby rozpoznać osobę opętaną od chorej psychicznie. Czasem takie osoby chciałyby uchodzić za opętane. Jedną z metod jest że osoba taka przechodzi 30 testów. Jednym z najprostszych metod jaki on stosuje jest podanie osobie takiej kilka kopert szarych zaklejonych nie prześwitujących w każdej w większości sa zwykłe kartki w jednej znajduje się obrazek Matki Boskiej albo Pana Jezusa. Osoba opętana zawsze rozpoznaje tą kopertę następnie staje się agresywna i zaczyna strasznie bluźnić. Osoba chora psychicznie pokazuje nie taką kopertę lub kilka kopert. Test ten jest powtarzany kilkakrotnie i zawsze efekt jest taki sam :-D Tych sposobów ten ksiądz ma kilka i powiedział wprost nie można pomylić osoby opętanej z chorą psychicznie bo w logiczny sposób nie można tych zachowań u osoby opętanej lub chorej psychicznie wytłumaczyć. Testy zawsze są przeprowadzane w towarzystwie psychiatry i kilku osób :)

No i o to mi chodziło-jak widac można odpowiedzieć konkretnie i logicznie a nie wpajać mi w imię Boże że schizofrenia to to samo co opętanie i jeszcze się oburzać że tego nie łykam.
Dzięki Dominik, to już jest coś te testy.To jest konkret-taki argument mogę wykorzystac w dyskusji :brawo:

So mar 10, 2012 21:16

A ciekawa jestem Waszej opinii na temat tego :

http://www.focus.pl/nauka/zobacz/publik ... otad-cudu/

So mar 10, 2012 21:31

Pokaż mi choć jeden link gdzie jest udowodniona psychokineza naukowo.
Link ostatni nie dziala.
Szczerze mówiąc dziwie się ze cie interesuje czy jakies dziewczyny w internecie bedą sie smialy.
Ja akurat pomimo ze nie jestem wielkim sympatykiem radia Maryja to uwazam ze jest potrzebne i nie mam nic przeciwko jemu.

Ja tu nic nie widzę naukowo udowodnionego.
,,Psychokineza

Jednymi z najbardziej niezwykłych przypadków, z którymi jak do tej pory nauka nie umie sobie poradzić są przypadku spontanicznej psychokinezy zachodzące mimowolnie u osób określanych niekiedy jako „fenomeny parapsychologiczne”. Manifestujące się u nich zdolności określane są często mianem „poltergeista” (hałaśliwego ducha), choć z życiem pozagrobowym nie mają nic wspólnego. W czasie manifestacji spontanicznej psychokinezy, wokół fenomenu zachodzi wiele zjawisk, które mają niekiedy bardzo destrukcyjny wpływ na jego otoczenie. Co ciekawe, sprawa dotyczy zwykle kilkunastoletnich dziewcząt (choć nie jest to zasada) i ma okresowy charakter. Najbardziej znane polskie przypadki to historie dwóch Joasi, które dzięki swym zdolnościom stały się znane w całym kraju."

Napisałem ze częśc schizofrenii jest działaniem złego ducha, nie napisałem że każda. [...]

Ostatnio edytowano Pt mar 23, 2012 10:24 przez jo_tka, łącznie edytowano 1 raz

bez uwag personalnych proszę

So mar 10, 2012 21:49

labcio napisał(a):
Ja czytałem w świadectwarch różnych egzorcystów nie tylko polskich że duża część ludzi dotkniętych chorobą schizofrenii jest wynikiem działania złego ducha. Skoro niektore dolegliwości fizycznee są działaniem złego ducha , cześć ludzi zdrowieje po modlitwie o uzdrowienie i uwolnienie, to logiczne jest ze to samo moze dotyczc chorob psychicznych.

Oczywiście, każda choroba psychiczna ma swoją głębszą przyczynę w końcu to choroba duszy a nie tylko ciała (mózgu) jak chcieli by to widzieć ateiści. Magnolko możesz oczywiście podawać tu setki linków do mądrych wypowiedzi psychologów bądź psychiatrów którzy będą cię utwierdzać w przekonaniu, że są to tylko takie sobie choroby psychiczne, tylko, że oni nie badają faktycznej przyczyny tych że chorób a jedynie ich późniejsze (powierzchowne) skutki.
Choroby te mają miejsce gdy z jakiegoś powodu powstają zakłócenia naturalnej komunikacji miedzy duszą a ciałem człowieka (szczególnie chodzi tu o mózg). A taką szczególną chorobą duszy jest właśnie schizofrenia no i wszelkiego rodzaju opętania ponieważ dodatkowo do głosu dochodzą inne byty które przejmują ciało człowieka.
Trzeba tu zaznaczyć, że dusza ludzka to byt autonomiczny a więc całkowicie niezależny od ciała które aktualnie ożywia a więc jest takim samym bytem jak te wspomniane pasożyty które roszczą sobie prawo do nie swojego ciała.

Jeśli lewitacja jest oznaką działania złego ducha to ten na pewno jest pod jego wpływem :-D

http://www.youtube.com/watch?v=1QroJfP3 ... re=related

N mar 11, 2012 1:20

LEwitacja szamana
http://www.youtube.com/watch?v=lOmTlYWOogw

N mar 11, 2012 9:36

buscador napisał(a):

Oczywiście, każda choroba psychiczna ma swoją głębszą przyczynę w końcu to choroba duszy a nie tylko ciała (mózgu) jak chcieli by to widzieć ateiści.

Dlaczego tylko psychiczna? A taki np katar? Ten przyczyny w duszy nie ma wcale a wcale?

N mar 11, 2012 10:15
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona