Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr wrz 24, 2025 15:02

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 229 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 16  Następna strona
 Czy te objawienia są prawdziwe??? 
Autor Wiadomość

Post Re: Czy te objawienia są prawdziwe???
Johnny99 napisał(a):
Cytuj:
Biblia mowi, ze juz tu i teraz mozemy miec pewnosc zbawienia.

W którym miejscu?
To bowiem zawiera się w Piśmie:
Oto kładę na Syjonie kamień węgielny, wybrany, drogocenny,
a kto wierzy w niego, na pewno nie zostanie zawiedziony.
Wam zatem, którzy wierzycie, cześć!
Dla tych zaś, co nie wierzą, właśnie ten kamień, który odrzucili budowniczowie,
stał się głowicą węgła - i kamieniem upadku, i skałą zgorszenia. (...)

(1 Piotra 2:6-8)

A grzechów ich oraz ich nieprawości więcej już wspominać nie będę.
Gdzie zaś jest ich odpuszczenie, tam już więcej nie zachodzi potrzeba ofiary za grzechy.
Mamy więc, bracia, pewność, iż wejdziemy do Miejsca Świętego przez krew Jezusa.

(Hebrajczyków 10:17-19)

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pt mar 09, 2012 11:52

czyli kto pójdzie za nauką Jezusa, za Ewangelią - może mieć tą pewność :)

Pt mar 09, 2012 11:54

tanie_wino napisał(a):
majanovak napisał(a):
"I nie ma w nikim innym zbawienia; albowiem nie ma żadnego innego imienia pod niebem, danego ludziom, przez które moglibyśmy być zbawieni. "
To w w imieniu jest nasze zbawienie, w imieniu Jezusa, nie w w uczynkach.
Bo zbawia Osoba, tą osobą jest Jezus.

Obrazek

:brawo:
:-D

Pt mar 09, 2012 18:15

dominik12 napisał(a):
Majanovak moim zdaniem zbytnio wszystko upraszczasz. Wiesz ja nie jestem księdzem ani teologiem ale moim zdaniem nikt nie ma pewności zbawienia bo nawet świeci jej nie mieli. Dla mnie to jest nawet nielogiczne gdyby tylko Powiedzieć "Pan Jezus jest moim Panem" i to wszystko bo to 4 latek potrafi :) To na co byłaby cała Ewangelia ? Ewangelia daje przepis jak żyć według Przykazań Bożych tych 2 i tych dziesięciu. Jezus głosił kto Mnie kocha ten przestrzega moich przykazań. Przykazania te nie zawsze jest łatwo zachować dlatego ze człowiek jest ciałem i duchem. Poprzez swoje ciało grzeszy. Gdybym miał taka wizje jak ty to w ogóle nie musiałbym się starać a tak niestety nie jest. Po co byłby Kościół i księża ?? tak dla ozdoby ? Po co Chrystus ustanowiłby Kościół na ziemi? zadaj sobie pytanie
Biblia mowi:
"Odpowiedział Jezus: Zaprawdę, zaprawdę, powiadam ci, jeśli się kto nie narodzi z wody i z Ducha, nie może wejść do Królestwa Bożego. (6) Co się narodziło z ciała, ciałem jest, a co się narodziło z Ducha, duchem jest. (7) Nie dziw się, że ci powiedziałem: Musicie się na nowo narodzić."
To zdanie nie jest takie proste jak ty sobie tłumaczysz. Z wody bo zostaniesz ochrzczony i chrzest jest tutaj symbolem krwi Jezusa który za nas poniósł największą Ofiarę i chrzest jest znakiem przynależności do Chrystusa oraz zmazuje skutki grzechu pierworodnego. Musisz się na nowo narodzić czyli twój duch (czyli dusza) musi przejąć kontrole nad ciałem. Człowiek grzeszy bo tej kontroli nie ma , nabywa ja dopiero poprzez prace nad sobą. Musi wiedzieć czym najbardziej grzeszy, co go najbardziej pociąga. Poznać swoje główne grzechy a każdy ma inne bo nabywa pewne przyzwyczajenia i to co w nim zasiał szatan i musi z nimi walczyć. Szatan poprzez ciało kusi człowieka i człowiek musi zwalczać tak swoje przyzwyczajenia żeby stać się sprawiedliwym. Człowiek staje się sprawiedliwy dopiero wtedy kiedy nie ma trzech pożądliwości :Ciała, Pieniądza i Władzy czasem zbytniej Wiedzy i nad nimi potrafi zapanować żadna z nich nie moze mu przysłaniać Boga. Cała nauka Chrystusa to dojście człowieka do Sprawiedliwości. Musisz także wierzyć w jego naukę czyli Prawdę(JA jestem Prawdą , Drogą i Życiem) którą głosił i przestrzegać Przykazań i starać się ich przestrzegać wszystkich bez wyjątku. To prawda że nie tylko przez uczynki zostaniemy zbawieni ale głównym zadaniem każdego chrześcijanina jest nie łamanie i przestrzeganie przykazań. Uczynki miłosierdzia (co do ciała i duszy)łagodzą Boga osąd nad człowiekiem i najlepiej żeby człowiek miał ich jak najwięcej. Ja wiem ze Chrystus wykupił mnie własną śmiercią i krwią ale też wprost powiedział noście krzyż i naśladujcie Mnie. Gdyby tak było jak ty mówisz to wiara w Chrystusa byłaby zabawą On nauczyłby uczniów swoich wszystkiego w 2 tygodnie a nie 3 lata i nie musiałby każdego z nich formować. Każdy z nich wystarczy ze by się zdeklarował i wypowiedział słowa "Jezu jesteś moim Panem" uczniowie by się rozeszli i wszystko byłoby po sprawie juz byliby zbawieni :) Takie podejście jest jak dla mnie dziecinadą ktos jak ci takie coś powiedział to zwyczajnie oszukał Cię. Czy uczniowie szli by na śmierć za Jezusem gdyby to było takie proste to nielogiczne. On wymaga miłości a miłość dla Niego to przestrzeganie Boskich Przykazań i niesienie swojego krzyża naśladowanie Go. W rzeczywistości jest to dla większości ludzi trudne bo człowiek jest tylko człowiekiem ugina się , nie chce brać krzyża bo mu ciąży, chciałby chołbić tylko swoje ciało i dostarczać mu ciągle jakiś przyjemności. Pytasz mnie czy się na nowo narodziłem. Odpowiem ci tak staram się nie grzeszyć przestrzegać Przykazań chociaż czasem mi to nie wychodzi. Myślę jednak że będę coraz mniej grzeszyć będę się starał bo na niegrzeszeniu polega życie chrześcijanina i wtedy powiem ze jestem w pełni z Chrystusem zjednoczony i jestem nowy duchem tak aby Duch Święty zawsze we mnie przebywał. W tej przypowieści o tym właśnie Chrystus mówi o całkowitej odnowie ludzi cielesnych w ludzi z duszami. Przyznaje ze nie zawsze lubię cytowane cytaty z Biblii bo nie każdy tak naprawdę je rozumie a każdy inaczej interpretuje :) Nie sztuka cytować sztuka tą Prawdą Chrystusa żyć w codziennym życiu :) żeby je zrozumieć wszystkie cytaty i przypowieści najlepiej jest przeczytać książki M. Valtorty bo ona wszystko wytłumaczyła tak ze każdy je zrozumie , mało tego wspaniała książka :) wiem ze niektórzy na forum ja czytali bo naprawdę warta jest czytania :) Ja ją czytałem kilka razy dlatego jest mi łatwiej

Dominiku wiesz jak wielu ludzi ma calkowita pewnosc zbawienia?
Ja nie mam cienia watpliwosci od lat. To kwestia przyjecia Slowa za pewnik.
Jestes wychowany na katolickich doktrynach i one Ci mowia jak masz myslec, ale Slowo daje pewnosc zbawienia, jesli oczywiscie w nie uwierzysz i uznasz Jego prymat za najwazniejszy i najbardziej wiarygodny.
Pan Jezus musi stac sie Twoim Panem zebys mogl byc zbawiony. Zobacz:
"Bo jeśli ustami swoimi wyznasz, że Jezus jest Panem, i uwierzysz w sercu swoim, że Bóg wzbudził go z martwych, zbawiony będziesz"
Ale zobacz co mowi w innym miejscu Slowo:
"Jeśli zaś kto nie ma Ducha Chrystusowego, ten nie jest jego."
Jesli nie masz Duch Chrystusa w sobie nie nalezysz do Boga..
Na co ewangelia? A co chcesz zrobic wiecej z ewangelia, czy nie zaniesc te Dobra Nowine tym, ktorzy nie poznali jeszcze Jezusa?
Dominiku wierz mi, ze jest ogromna roznica miedzy Starym a Nowym Testamentem i to nie jest tylko biala kartka papieru miedzy nimi..
Zmienilo sie wszystko..
Nie jestesmy dluzej pod Prawem czyli Zakonem czyli Dekalogiem.
Nasze grzechy nie sa tylko przykryte ofiarami ze zwierzat jak to bylo za czasow ST, ale nasze grzechy sa nam calkowcie przebaczone, sa usuniete.
W ST Zydzi mieli posrednikow - kaplanow, sedziow ktorzy przychodzili do Boga w naszym imieniu, ale teraz nie mamy juz zadnych posrednikow miedzy nami a Bogiem jak tylko Jezusa Chrystusa.
"Albowiem jeden jest Bóg, jeden też pośrednik między Bogiem a ludźmi, człowiek Chrystus Jezus,"
A wiec modlitwa do aniolow, do swietych, do Marii to balwochwalstwo.
W ST byli kaplani, ktorzy nas reprezentowali przed Bogiem, ale w NT my jestesmy kaplanami. Zobacz:
"Ale wy jesteście rodem wybranym, królewskim kapłaństwem, narodem świętym, ludem nabytym,"
A odnosnie przykazan to teraz nie obowiazuje nas Dekalog, ale Prawo Milosci.
Bo co mowi Slowo?
"Albowiem cały zakon streszcza się w tym jednym słowie, mianowicie w tym: Będziesz miłował bliźniego swego, jak siebie samego."
"wypełnieniem więc zakonu jest miłość."
"kto bowiem miłuje bliźniego, zakon wypełnił."
A co Slowo mowi o Dekalogu i zyciu pod prawem? To bardzo ciekawe..
"Bo wszyscy, którzy polegają na uczynkach zakonu, są pod przekleństwem; napisano bowiem: Przeklęty każdy, kto nie wytrwa w pełnieniu wszystkiego, co jest napisane w księdze zakonu"
Kto polega na uczynkach zakonu ten jest pod przeklenstwem.. Dlaczego? Bo probuje zbawic sie sam, to sie nazywa samosprawiediwosc.
Bo Slowo mowi, ze :
"Albowiem [b]łaską zbawieni jesteście przez wiarę, i to nie z was: Boży to dar; (9) nie z uczynków, aby się kto nie chlubił."[/b]
a Ty cytujesz wersety o narodzeniu sie na nowo z Ducha, a jednoczesnie powolujesz sie na ST i Prawo.. To sie ze soba kloci Dominiku.. To zaprzeczenie.

Pt mar 09, 2012 18:59

Johnny99 napisał(a):
Cytuj:
Biblia mowi, ze juz tu i teraz mozemy miec pewnosc zbawienia.

W którym miejscu?

Juz podaję, np:
Rzymian 10,9-10 "Bo jeśli ustami swoimi wyznasz, że Jezus jest Panem, i uwierzysz w sercu swoim, że Bóg wzbudził go z martwych, zbawiony będziesz. (10) Albowiem sercem wierzy się ku usprawiedliwieniu, a ustami wyznaje się ku zbawieniu. "

Efezjan 2,8-9 "Albowiem łaską zbawieni jesteście przez wiarę, i to nie z was: Boży to dar; (9) nie z uczynków, aby się kto nie chlubił. "

Czyli jak widac zbawienie przyjmuje sie z laski - a wiec za darmo, bo to prezent, dar, i przez wiare.
Nie trzeba nic wiecej.

"wiedząc wszakże, że człowiek zostaje usprawiedliwiony nie z uczynków zakonu, a tylko przez wiarę w Chrystusa Jezusa, i myśmy w Chrystusa Jezusa uwierzyli, abyśmy zostali usprawiedliwieni z wiary w Chrystusa, a nie z uczynków zakonu, ponieważ z uczynków zakonu nie będzie usprawiedliwiony żaden człowiek."

Pt mar 09, 2012 19:06

noOne napisał(a):
czyli kto pójdzie za nauką Jezusa, za Ewangelią - może mieć tą pewność :)

Widzisz nie wystarczy tylko wierzyc, ze Bog jest, ze Jezus jest i mnie kocha.
Diabel tez wierzy..
Trzeba wyznac Jezusa jako swego Pana i Zbawiciela, i wtedy pojsc za Nim, i wtedy nasladowac Jezusa.
Ale branie krzyza to nie jest niesienie choroby, to nie jest bol, ani smierc bliskiej osoby, ale raczej to zapieranie sie siebie, aby zyc dla Boga. Niesienie krzyza to umieranie dla siebie, aby zyc dla Boga.
A jakich nasladowcow Bog sobie szuka?
"Bóg jest duchem, a ci, którzy mu cześć oddają, winni mu ją oddawać w duchu i w prawdzie. "

Co to oznacza oddawac Bogu chwale w Duchu? To oznacza oddawac Bogu chwale jako nowonarodzone stworzenie, duchowe stworzenie.
"Zaprawdę, zaprawdę, powiadam ci, jeśli się kto nie narodzi z wody i z Ducha, nie może wejść do Królestwa Bożego. (6) Co się narodziło z ciała, ciałem jest, a co się narodziło z Ducha, duchem jest. "

"Tak więc, jeśli ktoś jest w Chrystusie, nowym jest stworzeniem; stare przeminęło, oto wszystko stało się nowe. (18) A wszystko to jest z Boga, "

Pt mar 09, 2012 19:13
zbanowana na stałe

Moim zdaniem objawienia te sądząc po tekście są wymysłem jakiejś osoby nastoletniej. Także nie wykluczam tu działania sa_tanistów.

Niestety ten tekst jest wybitnie niebezpieczny, gdyż osobom uwikłanym w okultyzm, spirytyzm, satani_zm, magię, reiki itp (których w Polsce jest minimum sto tysięcy) sugeruje nietrafienie do ks. Egzorcysty. Ogromna ilość z tych osób jest opętana demonicznie. I to, że demon się w ich przypadku nie ujawnia jest tylko konsekwencją tego, że demony nie czują zagrożenia w danym ciele.

Dopiero jak taka osoba trafia w pobliże ks. Egzorcysty lub osoby Posługującej Charyzmatem Uwalniania demonicznego - demon się ujawnia i opisane w poniższych plikach audio przypadki shizofremi, czyli słyszenia głosów demonów w sobie, są przypadkami dość łagodnymi. Na ogół to ujawnienie demona związane jest z przyjmowaniem ciała, wyrzucaniem pentagramów na ciało, przejmowaniem głosu, lewitacją. Nawet po Uwolnieniu jeszcze przez pewien czas dana osoba ma pozostałości okultyzmu np. `zły` nie ma możliwości już wejść w tą osobę, ale łapie fizycznie ją za koszulę.

Czyli konkludując dany okultysta po przeczytaniu tych wypocin - nie zostaje - przez BOGA Uwolniony i nadal jest osobą zniewoloną lub opętaną . Nie ma też płaszcza ochronnego w postaci Łaski Uświęcającej

http://www.żywawiara.pl/pobierzswiadectwo.php?pobierz=28&j=swiadectwa

http://www.żywawiara.pl/pobierzswiadectwo.php?plik=93&j=swiadectwa

http://www.żywawiara.pl/pobierzswiadectwo.php?plik=94&j=swiadectwa

http://www.żywawiara.pl/swiadectwa/art-28.html

Świadectwo życia
autor: O. Joseph Marie Verlinde

Świadectwo życia Josepha Marie Verlinde daję świadectwo swojego życia. Przez wiele lat zagłębiał się w nauki religii wschodu. W Hiszpanii poznał Mahariszi Mahesz Jogi i został jego uczniem. Został członkiem Biura Generalnego Międzynarodowej Organizacji Medytacji Transcendentalnej. W latach 1971-1974 przebywał w Himalajach, gdzie odwiedzał aśramy, do których normalnie Europejczycy nie maja wstępu. W 1974 opuścił swego mistrza i udał się do Europy gdzie wgłębiał się w teozofię, antropozofię, oraz praktykował radiestezję spirytyzm i magnetyzm, poznawał różokrzyżowców. Przez ten okres swojego życia poznał prawie wszystkie filozofie i religie wschodu. Jest specjalistą od nowych prądów religijnych. W pierwszej części Ojciec Verlinde daje świadectwo swojego życia, a w drugiej części odpowiada na zadawane pytania na temat religii i filozofii wschodu oraz mówi o zagrożeniach z tym związanych.

Do tego świadectwa o. Josepha chciałbym dodać, że znaczna część osób czytająca gorliwie przygody Harrego Pottera, i utożsamiająca się z bohaterem ma niestety inicjację demonistyczną i powinna o tym powiadomić Kapłana Katolickiego.

W nagraniach macie wytłumaczone w skrócie, czym jest hinduizm, buddyzm, a czym okultyzm , sataniz_m, joga, tai-chi, reiki , spirytyzm, szamanizm, magia, mediumizm, akupunktura itp.
Macie też dotknięcie genezy satanist_ów i podział, którzy składają ofiary z ludzi.

Wszystkim tym, którzy nie potrafią odseparować BOŻYCH Objawień od złych proponuję czytać tylko Te, które posiadają Imprimatur.

So mar 10, 2012 9:16

Kazde objawienie musi zgadzac sie z linia Slowa Bozego. Jesli sie nie zgadza to nie pochodzi od Boga. Boze Slowo jest zawsze miernikiem wszelkim objawien, proroctw, swiadectw itd.
Jesli Jezus Chrystus umarl na krzyzu dla naszego zbawienia i zaplacil juz cene naszego odkupienia i wszystkie nasze grzechy - jak mowi Boze Slowo - sa nam przebaczone! to jesli ktos to podwaza i mowi, ze mamy cos ROBIC, ABY Bog nam przebaczyl nasze grzechy, jest zwyczajnie podejrzane i kazdemu powinna sie zaswiecic czerwona lampka na takie objawienia.
Bo sugeruja, ze Jezus nas nie odkupil i my musimy zbawic sie sami przez modlitwe, uczynki itp.
A jednak Slowo mowi, ze :
"Albowiem łaską zbawieni jesteście przez wiarę, i to nie z was: Boży to dar; (9) nie z uczynków, aby się kto nie chlubił. "
Chwala Bogu, ze juz zostalismy zbawieni przez Jezusa i Bozy to dar, aby sie nikt nie chlubil (ze sobie sam na to zapracowal w jakikolwiek sposob..)

So mar 10, 2012 12:21

Wydarzenia przepowiedziane w tych objawieniach które później się wydarzyły:

wybuch wulkanu na Islandii, trzęsienie ziemi w Hiszpanii i wiele innych. Zachęcam do lektury

cyt. "Ludzkość zobaczy wkrótce kolejne wydarzenia, włącznie z trzęsieniem ziemi w Europie, które wielu zszokuje; ale oczyszczenie to przyczyni się do zjednoczenia ludzi, co będzie korzystne dla wszystkich. Nastąpią inne globalne wydarzenia, włącznie z wybuchem wulkanu, podczas gdy wojna na Bliskim Wschodzie zaangażuje inne nacje. Narody Zachodu sprowokują reakcję Rosji i Chin.Wszystko zakończy się wojną światową." Ostrzezenie nr. 55, Piątek, 18 marca 2011

cyt "Moja ukochana Córko, dzisiaj miało miejsce trzęsienie ziemi w Europie, w Hiszpanii, o którym mówiłem
przed kilkoma miesiącami (18.03.11 – przyp.tłum.). Nastąpią jeszcze inne ekologiczne wydarzenia, w tym
wybuch wulkanu, powodzie i fala upałów. Uważaj na te wydarzenia, potwierdzające, że wiadomości te pochodzą
ode Mnie, Jezusa Chrystusa." Orędzie nr 84 z serii Ostrzeżenie. Środa, 11 maja 2011, godz. 23:00

cyt: "Moja ukochana Córko, objawienie dane ci 18 marca 2011r o północy, że w maju nastąpi wybuch wulkanu
w Islandii (miejsce i czas znane było wizjonerce – przyp.tł.), spełniło się teraz. [Link do orędzia tutaj.]Może
zastanawiasz się, dlaczego jesteś tak wstrząśnięta, kiedy stało się tak, jak było przewidziane. Chcę więc to
wytłumaczyć." Orędzie nr 92 z serii Ostrzeżenie. Niedziela, 22 maja 2011, godz. 14:30

oto linki do tych wydarzeń :

wybuch wulkanu w islandii

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... caid=1e10f

trzęsienie ziemi w Hiszpanii:

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... omosc.html

So mar 10, 2012 16:18
Zobacz profil WWW

Co myślicie o wróżbcie Macieju? Pytam poważnie bo wszystko mu się sprawdza.

http://www.youtube.com/watch?v=qpy3Nnjck_c

So mar 10, 2012 16:49

Ja tam uważam, że z jego wróżbami jest jak z horoskopami - komuś tam się sprawdzi, komuś się nie sprawdzi. Jakby ten Maciej był prawdziwym wróżbitą to by sobie wywrózył liczby na dzisiejsze lotto, a nie w tv pajacował.

So mar 10, 2012 17:26
luk1407 napisał(a):
Wydarzenia przepowiedziane w tych objawieniach które później się wydarzyły:

wybuch wulkanu na Islandii, trzęsienie ziemi w Hiszpanii i wiele innych. Zachęcam do lektury

cyt. "Ludzkość zobaczy wkrótce kolejne wydarzenia, włącznie z trzęsieniem ziemi w Europie, które wielu zszokuje; ale oczyszczenie to przyczyni się do zjednoczenia ludzi, co będzie korzystne dla wszystkich. Nastąpią inne globalne wydarzenia, włącznie z wybuchem wulkanu, podczas gdy wojna na Bliskim Wschodzie zaangażuje inne nacje. Narody Zachodu sprowokują reakcję Rosji i Chin.Wszystko zakończy się wojną światową." Ostrzezenie nr. 55, Piątek, 18 marca 2011

cyt "Moja ukochana Córko, dzisiaj miało miejsce trzęsienie ziemi w Europie, w Hiszpanii, o którym mówiłem
przed kilkoma miesiącami (18.03.11 – przyp.tłum.). Nastąpią jeszcze inne ekologiczne wydarzenia, w tym
wybuch wulkanu, powodzie i fala upałów. Uważaj na te wydarzenia, potwierdzające, że wiadomości te pochodzą
ode Mnie, Jezusa Chrystusa." Orędzie nr 84 z serii Ostrzeżenie. Środa, 11 maja 2011, godz. 23:00

cyt: "Moja ukochana Córko, objawienie dane ci 18 marca 2011r o północy, że w maju nastąpi wybuch wulkanu
w Islandii (miejsce i czas znane było wizjonerce – przyp.tł.), spełniło się teraz. [Link do orędzia tutaj.]Może
zastanawiasz się, dlaczego jesteś tak wstrząśnięta, kiedy stało się tak, jak było przewidziane. Chcę więc to
wytłumaczyć." Orędzie nr 92 z serii Ostrzeżenie. Niedziela, 22 maja 2011, godz. 14:30

oto linki do tych wydarzeń :

wybuch wulkanu w islandii

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... caid=1e10f

trzęsienie ziemi w Hiszpanii:

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... omosc.html

A czemu wybuch wulkanu, który zamknął na 5 dni przestrzeń powietrzną nad Europą, co uniemożliwiło przylot wielu głów państw na pogrzeb śp. pary prezydenckiej nie został zapowiedziany?
I czemu akurat trzęsienie ziemi w Hiszpanii gdzie szkody były znikome, a brak informacji o kataliźmie w Japonii?

So mar 10, 2012 19:02

rybeczka napisał(a):
Co myślicie o wróżbcie Macieju? Pytam poważnie bo wszystko mu się sprawdza.

http://www.youtube.com/watch?v=qpy3Nnjck_c

każdy wróżbita szarlatan od złego przychodzi,
nie daj sie wciagnąc w tą grę rybeczka..

So mar 10, 2012 20:31

Ja w to nie wierze, ale to to trochę zastawiające :)

So mar 10, 2012 22:06

ale wierzyc mozna i nawet nalezy, w te zjawiska ze wróżbita Ci przepowie prawdziwe elementy przyszlosci, szatan który pomaga wróżbicie po to to robi, żeby zwieść i wróżbitę (który może nawet wierzy że pomaga ludziom, albo jest oszustem który tylko naciąga na pieniądze) i osobę której wróży,
sednem jest fakt, że wróżbita korzysta z pomocy świata duchowego, konkretnie sługusów czarta

N mar 11, 2012 9:33
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 229 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 16  Następna strona