|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
historyk
|
 Forum Onetu
Co sądzicie o pozimie dyskusji na forach onetu. Moim zdaniem w dyskusjach o wierze lub Kościele jakieś 80% to posty opluwające cheścijan lub ostatnio Papieża. Jak myślici z kąd w ludziach tyle nienawiści i czy w Polsce aż taki procent ludzi ośmiesza Kościół
|
Pn mar 28, 2005 16:50 |
|
|
|
 |
angua
|
Staram się nawet nie patrzeć. Choć nie da się nie zauważyć kilku pierwszych komentarzy pod artykułem.
Zawsze prościej atakować niż bronić, a niektórym się chyba wybitnie nudzi. Do tego różne rzeczy słyszałam na temat cenzury na onecie...
Ludzi tak myślących jest chyba coraz więcej, a że widać to tam? Napisanie anonimowej opinii w internecie jest nieporównywalnie prostsze od wyrażenia jej w rzeczywistości. Szczególnie, że akurat na onecie atmosfera jest sprzyjająca.
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
Pn mar 28, 2005 23:22 |
|
 |
Julia
|
moze dlatego, ze osoby ktore sa na jakims poziomie poprostu na takim forum jak onet nie podejmuja wogole dyskusji... mnie sie tak wydaje 
_________________ Niebo gwiaździste nade mną, prawo moralne we mnie...
|
Pn mar 28, 2005 23:32 |
|
|
|
 |
wiking
|
Jako zjawisko osmieszanie innych jest zawsze zlem, ale spobujmy nasladowac naszego Zbawiciela, przyjmijmy grzechy innych na siebie i modlmy sie za nich, bo nie wiedza co czynia.
|
Wt mar 29, 2005 2:03 |
|
 |
Roszwor
|
Coz, forum jest wlasciwie niemoderowane, pisze tam mnostwo osob.Dochodzi jeszcze anonimowosc. Nie ma mozliwosci by bylo inaczej.
_________________ Kto przeczy, że istnieją idee, ten jest poganinem, bo przeczy, że istnieje Syn
|
Wt mar 29, 2005 16:14 |
|
|
|
 |
Bartek_
|
Przeczytałem kiedyś kilka komentarzy na onecie i od tego czasu nawet na sam onet nie wchodzie. Dlaczego? a dlatego, że pojawiają się tam artykuły oskarżające Chrześcijan, i inne podobne nieprzemyślane artykuły. Niestety, nie ma tam nawet wzmianki otym, co Chrześcijanie zrobili dobrego.
|
So kwi 23, 2005 20:46 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Fora internetowe mają to do siebie, że generalnie każdy może pisać wszystko - byle bez bluzgów. Połowa ludzi siedzi tam z nudów i pisze, co im ślina na język przyniesie... A tak poza tym, to wiele osób korzysta z anonimowości - można zmieszać z błotem każdego, i nikt nie wie kim jesteś.
Nie tylko w Onecie, wszędzie.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
N kwi 24, 2005 12:42 |
|
 |
angua
|
Tyle że na onecie warunek "byle bez bluzgów" odpada 
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
N kwi 24, 2005 12:52 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
|