Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 07, 2025 15:10

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 "Homo Hiszpania" 
Autor Wiadomość

Post "Homo Hiszpania"
Cytuj:
Projekt zebrał 183 głosy, 136 deputowanych było przeciwnych, sześć osób wstrzymało się od głosu - kontrowersyjny projekt ustawy, która legalizuje małżeństwa osób tej samej płci i zezwala na adoptowanie dzieci przez pary homoseksualne przyjęła niższa izba hiszpańskiego parlamentu.

Co to się dzieje... Ostoja katolicyzmu w Europie ?

Cz kwi 21, 2005 16:48

Dzieje się to, że katolicy są bardzo często durniami w polityce i oddają swoje głosy na różnej maści lewaków. Taka postawa jest już od dawna znana, na przykład na początku XX wieku we Francji katolicy oddali głosy na lewicę i masonerię, a mając mandat społeczeństwa ci panowie, będący osobistymi wrogami Jezusa Chrystusa, rozpoczęli od zamykania szkół katolickich (o ile się nie mylę było ich ogółem ok. 70%), wyrzucenia z Francji zakonów nauczających i szpitalnych, wreszcie pozbawili Kościół francuski osobowości prawnej.

Cz kwi 21, 2005 18:35

Dzieciom z takich związków to ja nie zazdroszczę. Już od najmłodszego zamiast rysować rodzinę: mama, tata i ja będzie tata, tata i ja. I weź tu wyrośnij na kogoś normalnego. Wygląda na to, że heteroseksualizm to przeżytek...

Pt kwi 22, 2005 8:54

To się nazywa laicyzajca... Coraz częściej słychać, że Hiszpania ciągnie wyraźnie w stronę Francji, jeśli chodzi o podejście do religii.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pt kwi 22, 2005 10:13
Zobacz profil WWW

Pt kwi 22, 2005 12:28

:-( co się dzieje z tym światem??

To co zawsze.
Uważasz, że teraz jest jakoś szczególnie źle?

które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia,
niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

Pt kwi 22, 2005 13:07

tak, mam wrażenie że teraz jest źle, bardzo żle

Pt kwi 22, 2005 14:27
Bodaj od starożytnej Grecji wiemy, że nie wystarczy posiadać poglądy, ale też trzeba je umieć uzasadnić.

Pt kwi 22, 2005 14:31

Osoba, wiemy - Polska umiera, ze światem źle się dzieje; mamy na to nawet emotikonka odpowiedniego: :olaboga:
;)

Róbmy, co możemy, a jeśli nie możemy, to przestańmy chociaż ręce załamywać (w szczególności nad kwestiami nieokreślonymi) :roll:

Moje pytanie nie brzmiało właściwie czy jest źle, ale czy szczególnie źle; doprecyzuję więc: w czym obecna kondycja świata jest gorsza od tej 100, 500, 2000, 4000 lat temu (możesz sobie wybrać dowolny z tych okresów, jak również każdy inny).

które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia,
niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

Pt kwi 22, 2005 17:12

osobiście uważam że nie mozna popasc w skrajnosc jeśli chodzi o homosexualizm.
pary powinny miec osobowosc prawną aby mogli sie rozliczac, mieć współwłasnosci i wspolne rozliczanie itd. aby np. partner mogl otrzymywac informacje o stanie partnera ktore zarezerwowane sa "dla rodziny".
ogólnie wiec jestem za cywilnym pojeciem "zwiazku partnerskiego". bez inwigilacji w ich zycie panstwo powinno dac im taka dogodnosc.

jednak to co sie dzieje ... słuby o takiej samym układie jak par heteorsexualnych , oraz mozliwosc opieki nad dziecmi to przesada!
Nie stosuje wnioskowania ze homo=zły...oj wielu sprawiedliwych jest. ale trzeba miec świadomosc ze odpowiedzialnei powinno sie zapewnic opiekie dziecki w osobach ojca i matki.

Pt kwi 22, 2005 19:34

W Polsce nie powinno być miejsca na tego typu patologie.
Najpierw będą chcieli "legalizować" związki, potem stopniowo będą radykalizować swoje postulaty.
Trzeba od razu się temu przeciwstawić!!!

N kwi 24, 2005 22:04

ciągle się zastanawiam jak to jest z takimi ludźmi
albo jakby to było gdyby się spotkał mężczyzna udający kobietę z kobietą udającą mężczyznę
czy taki związek byłby przez to normalny ?

jeśli nie , to chodzi tu o coś więcej niż przekazanie dziecku wizualne taty i mamy
tu chodzi o duchową cząstkę człowieka
o etykę
jeśli się akceptuje takie związki to się już w zasadzie w sytuacji silniejszego naprężenia emocjonalnego albo jak zwał tak zwał seksualnego poniekąd jest homoniewiadomo.

wystawia się na akceptację tego w przyszłości w sobie i przygotowuje na taki związek zboczony

taka cywilizacja ze względu na zamieszanie etyczne upada
staje się zwaną przez papieża cywilizacją śmierci choć według mnie to już niejest cywilizacją tylko zamętem społecznym

bardzo dobry fundament pod wojny
i samowładztwo

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

N kwi 24, 2005 23:21

osobiście uważam że nie mozna popasc w skrajnosc jeśli chodzi o homosexualizm.
pary powinny miec osobowosc prawną aby mogli sie rozliczac, mieć współwłasnosci i wspolne rozliczanie itd. aby np. partner mogl otrzymywac informacje o stanie partnera ktore zarezerwowane sa "dla rodziny".
ogólnie wiec jestem za cywilnym pojeciem "zwiazku partnerskiego". bez inwigilacji w ich zycie panstwo powinno dac im taka dogodnosc.

jednak to co sie dzieje ... słuby o takiej samym układie jak par heteorsexualnych , oraz mozliwosc opieki nad dziecmi to przesada!
Nie stosuje wnioskowania ze homo=zły...oj wielu sprawiedliwych jest. ale trzeba miec świadomosc ze odpowiedzialnei powinno sie zapewnic opiekie dziecki w osobach ojca i matki.

W praktyce jest inaczej. Daj im ciastko to zaraz będą chcieli cały tort.

Pn maja 02, 2005 19:37

Bardzo proste Zapatero jest masonem, i jako taki walczy ze wszystkim co katolickie. W programie jego partii jest zniesienie wszystkich swiat religijnych, i jeszcze inne kwiatki.

Diabel dziala.

A niestety hiszpanie czesto jeszcze kopjarza kosciol z Frankiem i jego dyktatura. Niestety komusnitom udalo sie oszukac ludzi (jak we vWloszech po wojnie) ze tylko oni sa ci dobrzy ktorzy walczyli z dyktatura. Mysle ze to tez sposob by ludzie zapomnieli ile meczenikow bylo w czasie wojny domowej (i nie tylko)

Pn maja 02, 2005 21:38

Ja nie mam nic przeciwko legalizacji prawne takich związku, tak jak napisano wyżej własność itd. Ale NIE MOGĄ MIEĆ PRAWA DO ADOPCJI DZIECI!!!! Skoro nie mogą ich mieć przez naturalne poczęcie tak jak pary hetero to znaczy, że i sama natura się sprzeciwia i to jest nienormalne, żeby takie pary miały prawo do adopcji. To dziecko niedość, że będzie się wychowywać z dwoma tatusiami, albo mamusiami w innym przypadu, to będzie wyśmiewane przez dzieci w szkole... Dzieckoma cierpieć tylko dlatego, aby dwie osoby tej samej płci mogy zaspokojić swoje WIDZIMISIE i mieć dzieko?

Pn maja 02, 2005 22:59
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona