Autor |
Wiadomość |
BadaczProroctw
|
 Re: Apokalipsa nadchodzi ?!
Dziwię się, że wszyscy tu opierają się albo na róznego rodzaju okultystach albo naukowcach, którzy choćby co wiedzieli nic nie powiedzą a nikt nie odnosi się oprócz mnie do Biblii.A mam dla was ciekawe fragmenciki. Oto one:
"Wejdź między skały, ukryj się w prochu ze strachu przed Panem, przed blaskiem Jego majestatu, kiedy powstanie, by przerazić ziemię" (Iz 2.10)
"Wtedy wejdą do jaskiń skalnych i do jam podziemnych ze strachu przed Panem, przed blaskiem Jego majestatu, kiedy powstanie, by przerazić ziemię. 20 Owego dnia człowiek wyrzuci kretom i nietoperzom bożki swe srebrne i bałwany złote, zrobione po to, by im cześć oddawał, 21 gdy wejdzie między rozpadliny skalne i w szczeliny opoki ze strachu przed Panem, i przed blaskiem Jego majestatu, kiedy powstanie, by przerazić ziemię." (Iz 2.19-21)
Jak myslicie przed czym to człowiek wejdzie do jaskiń kiedy Pan powstanie karać ludzkość?Czekam na propozycje.
|
Pt mar 30, 2012 10:46 |
|
|
|
 |
Gorgiasz
|
Kozioł napisał(a): planeta wg twojej teorii jest tuż tuż i wszyscy są ślepi  Uprzejmie zwracam uwagę, że nie jest to moja teoria, przytoczyłem tylko pewne źródło, podając jego pochodzenie w stopniu takim, w jakim byłe w stanie. Zaznaczyłem również że trudno zweryfikować wszelkie informacje na ten temat. Nie rozumiem więc Twoich uwag. Lepiej rzeczywiście zajmij się tabloidami.
_________________ http://chomikuj.pl/LittoStrumienski/Genesis+-+propozycja+nowej+interpretacji,3484705218.pdf
|
Pt mar 30, 2012 10:52 |
|
 |
BadaczProroctw
|
noOne napisał(a): Badacz czy wg Ciebie jesteśmy na otwarciu 2 pieczęci z Ksiegi Objawienia ? 4 pierwsze pieczęcie odnoszą się do wszystkich czasów, nie są one jakimś proroctwem.Moim zdaniem męczennicy za wiarę z 5 pieczęci już wzywają Stwórcę do wykonania sprawiedliwości i niedługo przy otwarciu 6 pieczęci zacznie się Apokalipsa.O dżwiękach zdania nie mam i radzę nie czekać na rzekome "ostrzeżenie" nie będzie go - gwarantuje.
|
Pt mar 30, 2012 10:56 |
|
|
|
 |
noOne
|
przekonamy się wkrótce co do Ostrzeżenia  "4 pierwsze pieczęcie odnoszą się do wszystkich czasów, nie są one jakimś proroctwem" są proroctwem bo taki ma charakter ta Księga i nie mogą nie mieć znaczenia, lub być bez znaczenia z tymi obliczeniami troszeczkę przesadzasz, aczkolwiek cenię próby rozstrzygania proroctw, lecz tylko Jezus Chrystus jest do tego uprawniony i zdolny, i On nam pokarze właściwą prawdziwą interpretację tych proroctw nawet sw Jan nie miał zielonego pojęcia o czym pisze
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
Pt mar 30, 2012 11:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
noOne napisał(a): przekonamy się wkrótce co do Ostrzeżenia  "4 pierwsze pieczęcie odnoszą się do wszystkich czasów, nie są one jakimś proroctwem" są proroctwem bo taki ma charakter ta Księga i nie mogą nie mieć znaczenia, lub być bez znaczenia z tymi obliczeniami troszeczkę przesadzasz, aczkolwiek cenię próby rozstrzygania proroctw, lecz tylko Jezus Chrystus jest do tego uprawniony i zdolny, i On nam pokarze właściwą prawdziwą interpretację tych proroctw nawet sw Jan nie miał zielonego pojęcia o czym pisze Wkrótce....a gdy nic nie nastąpi wkrótce, to obrazisz się na Boga.
|
Pt mar 30, 2012 12:38 |
|
|
|
 |
noOne
|
ja mam inny tok rozumowania niz Ty, ja sie nie obrażam 
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
Pt mar 30, 2012 13:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
noOne napisał(a): Badacz, czytałem gdzieś u mistyków ... Na szczęście naukowcy nie potwierdzają tego typu rewelacji
|
Pt mar 30, 2012 14:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Wkrótce....a gdy nic nie nastąpi wkrótce, to obrazisz się na Boga. Wtedo Badacz i NoOne powinni podać się do dymisji
|
Pt mar 30, 2012 14:45 |
|
 |
noOne
|
na szczęście nie naukowcy decydują o świecie i jego losach, i nie naukowcy znają prawdę, a w zasadzie zastanów się kto sponsoruje środowiska naukowe i zadaj sobie pytanie ile dowiadujesz się prawdy z tych "badań naukowych"
|
Pt mar 30, 2012 14:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
noOne napisał(a): na szczęście nie naukowcy decydują o świecie i jego losach, i nie naukowcy znają prawdę, " Ani też noOne i inni pseudoprorocy nie decydują o Świecie i jego losach:)
|
Pt mar 30, 2012 14:55 |
|
 |
BadaczProroctw
|
Mykitos nie ma absolutnie nic do powiedzenia, a się odzywa.Jestem rozczarowany poziomem wypowiedzi jego jak i wielu innych.Człowiek tu i na blogu się stara, pokazuje fragmenty w Biblii dotyczące jego zdaniem nadchodzącego obiektu niebieskiego i nic żadnej merytorycznej dyskusji na ten temat.Prosi pokażcie mi gdzie popełniam błąd jeżeli popełniam, ale wtedy każdy milczy.Tylko o naukowcach każdy prawi jakby to oni byli wszystkowiedzący.No cóż chyba mogłem się spodziewać, że "wierzący w naukę", a nie w moc Stwórcy choć nie będą mieli mi nic ciekawego do powiedzenia będą szydzić.Mam jednak wrażenie, że nie za bardzo macie się do czego przyczepić co do tych interpretacji i jak patrzycie na cytowane przeze mnie wcześniej fragmenty z księgi Izajasza to choć widzicie tam to wszystko ewidentnie to próbujecie temu przeczyć w swoim umyśle byle tylko nie okazało się prawdą.Trudno jak chcecie to wierzcie, a jak nie chcecie to nie wierzcie.Wspomnijcie tylko Badaczaproroctw jak będziecie kryć się w jaskiniach.
|
Pt mar 30, 2012 16:55 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
A ja ponawiam pytanie. Czy byłeś już kiedyś przekonany, że nadejdzie jakiś kataklizm, a on nie nadszedł?
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pt mar 30, 2012 17:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
BadaczProroctw napisał(a): Mykitos nie ma absolutnie nic do powiedzenia, a się odzywa.
A dlaczego uważasz że nie wolno mi nic mówić? Uważasz że masz monopol na prawde? Jesteś bożym prorokiem? Przyznaj się lepiej w jakiej sekcie jesteś. Mi to śmierdzi Jehowizmem. Oni tacy już są
|
Pt mar 30, 2012 18:28 |
|
 |
aspherus
|
BadaczProroctw napisał(a): Dziwię się, że wszyscy tu opierają się albo na róznego rodzaju okultystach albo naukowcach, którzy choćby co wiedzieli nic nie powiedzą a nikt nie odnosi się oprócz mnie do Biblii.A mam dla was ciekawe fragmenciki. Oto one:
"Wejdź między skały, ukryj się w prochu ze strachu przed Panem, przed blaskiem Jego majestatu, kiedy powstanie, by przerazić ziemię" (Iz 2.10)
"Wtedy wejdą do jaskiń skalnych i do jam podziemnych ze strachu przed Panem, przed blaskiem Jego majestatu, kiedy powstanie, by przerazić ziemię. 20 Owego dnia człowiek wyrzuci kretom i nietoperzom bożki swe srebrne i bałwany złote, zrobione po to, by im cześć oddawał, 21 gdy wejdzie między rozpadliny skalne i w szczeliny opoki ze strachu przed Panem, i przed blaskiem Jego majestatu, kiedy powstanie, by przerazić ziemię." (Iz 2.19-21)
Jak myslicie przed czym to człowiek wejdzie do jaskiń kiedy Pan powstanie karać ludzkość?Czekam na propozycje. Propozycja jedyna : przed PANEM bo jest napisane (jak sam zresztą cytujesz) Księga Izajasza 2.21 " ...ZE STRACHU PRZED PANEM... " tekst hebrajski w miejscu PAN ma JHWH .
|
Pt mar 30, 2012 18:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Był kiedyś w XIX wieku taki gość Wiliam Miller. Mówił bardzo podobnie jak "badaczproroctw". Opierając się na dosłownej interpretacji Księgi Daniela,a zwłaszcza Dan. 8:13-14, gdzie jest mowa o 2300 dniach, po których ma nastąpić oczyszczenie świątyni. Miller wierzył, że każdy z tych 2300 dni oznaczał rok (według zasady "dzień za rok").Tak więc konkludował, że oczyszczenie świątyni, bezpodstawnie utożsamiane wówczas z «Powrotem Jezusa» na Ziemię, nastąpi między 21 marca 1843 roku. Ponieważ Millerowi pomyliło się troche,nie doszło do żadnego końca świata.Większość ludzi straciła wtedy wiare
|
Pt mar 30, 2012 18:43 |
|
|
|