Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Uwagi do moderacji II
Właśnie byłam w trakcie pisania postu do tego wątku, w związku z dzisiejszą sytuacją, ale mnie ubiegłeś.
Ja również chciałabym uzyskać odpowiedź od moderatorki Asienkki, dlaczego usuwane są sensowne, i w pełni odnoszące się do tematu dyskusji, posty? Tym bardziej, że taka sytuacja w tym dziale i u tego moderatora, ma miejsce nie po raz pierwszy!
Nie uważam też, by w dobrym tonie było pozostawianie zawsze wszystkiego bez słowa wyjaśnienia, i kasowanie wszystkich wpisów użytkowników, w których grzecznie pytamy się "dlaczego?".
|
Pt mar 30, 2012 12:13 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Można prosić o zrobienie porządku w wątku viewtopic.php?f=36&t=30994
|
Pt mar 30, 2012 14:00 |
|
 |
Asienkka
|
Do forumowiczów: "-Vi-" i "Kozioł" : W swoim dziale staram się nie tolerować wzajemnego obrzucania się samymi inwektywami, zwłaszcza jeżeli w dyskusję włącza się osoba, głównie po to, aby wyrazić swoje zdanie na temat jednego z dyskutantów (a tak wyglądała wymiana zdań w tym temacie, zwłaszcza -Vi-, która zabrała głos w zasadzie, żeby tylko napisać co sądzi o jednym z uczestników, zero słowa na dany temat...). Oczywiście, że zdarzają się pewne tematy, w których użytkownicy również piszą personalne uwagi, czasami mogę to przeoczyć, bądź też nie zareagować (przyznaję się). Jednak miałam szczęście wejść na forum w trakcie waszej dyskusji, która zaczęła się od dywagowania na temat tego, do jakich to wniosków kilku katolików może dojść (Kozioł, czy na wstępie rozmowy z Tobą - mamy sobie zakładać do jakich to wniosków może dojść Kozioł i czym to się może skończyć?) Akurat spieszyłam się do pracy i nie zdążyłam nic odpisać, gdyż co chwilę ktoś z was dorzucał kolejne pięć groszy - dlatego też musiałam poświęcić swój czas na coś innego niż pisanie PW, czy też umieszczanie informacji w danym temacie. Ps. Kozioł, z tego co zauważyłam to i bez mojej informacji dosyć szybko zrozumiałeś (przynajmniej tak mi się wydaje  ) dlaczego posty zostały usunięte. W efekcie zmieniłeś ton i sposób przedstawienia swoich argumentów. Za co dziękuję 
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Pt mar 30, 2012 23:21 |
|
|
|
 |
saxon
|
|
So mar 31, 2012 10:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Do moderatora: "Asienkka": Za odpowiedź na mój post dziękuję. Ponieważ po części nie zgadzam się z pewnymi uwagami i zarzutami, pokrótce się do nich odniosę: Przede wszystkim tam nie było wzajemnego obrzucania się inwektywami. To wpisy Johnny'ego99 były chamskie i niegrzeczne względem Kozła. Kozioł zachował pełną kulturę wypowiedzi i już na początku tej wymiany zdań – jeśli dobrze zrozumiałam Jego wpis – zgłosił post do moderatora. Natomiast mój udział faktycznie w tym momencie ograniczył się do tego, że wyraziłam swoje zdanie o jednym z użytkowników. A konkretnie – w odniesieniu do tego, co działo się w tym wątku - napisałam, że to co pisze Johnny99 jest niestrawne, a jego chamskich wpisów i wiecznych ataków na innych użytkowników i na ateistów, nie daje się już czytać. Jeżeli reagowanie na to, co się koło mnie dzieje i na czyjeś chamstwo względem innego człowieka, jest czymś niestosownym, to ja taką niestosowność mam w naturze. Co do kasowania postów, to absolutnie nie chodzi mi o usunięcie tych dotyczących awantury (bo to akurat jest całkiem zrozumiałe), tylko o usunięcie wspomnianego przez Ciebie wpisu Kozła, który w całości odnosił się do tego tematu, był w pełni merytoryczny, i w którym autor zamieścił swoje pewne spostrzeżenia. Ja rozumiem, że z czyimiś spostrzeżeniami można się nie zgadzać, ale jeżeli zamiast do polemiki jest to jest powód do usuwania postów, to w tym momencie zaczyna tu wkraczać zwykła cenzura. Jeśli chodzi o brak reakcji i słowa wyjaśnienia od Ciebie, to oczywiście rozumiem, że nie siedzisz non-stop na forum i że masz też swoje własne – również dużo ważniejsze - obowiązki. Twoje wyjaśnienie przyjmuję bez żadnego "ale". Jednak zrozum też jak to wyglądało z naszej strony – najpierw brak reakcji na chamstwo Johnny'ego, potem nagle usunięte wszystkie posty (w tym jeden, który w żaden sposób nie był niezgodny z regulaminem tego forum, a jego usunięcie jest co najmniej niezrozumiałe), i ponownie brak reakcji oraz wykasowywanie naszych pytań o powód. Niestety, ale brak komunikacji prowadzi często do poczucia bycia ignorowanym i do poczucia braku sprawiedliwości. Cieszę się jednak, że chociaż to zostało wyjaśnione, i że koniec końców bez problemu uzyskaliśmy odpowiedź 
|
So mar 31, 2012 11:03 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Asienkka napisał(a): Ps. Kozioł, z tego co zauważyłam to i bez mojej informacji dosyć szybko zrozumiałeś (przynajmniej tak mi się wydaje  ) dlaczego posty zostały usunięte. W efekcie zmieniłeś ton i sposób przedstawienia swoich argumentów. Za co dziękuję  Proszę bardzo.
|
So mar 31, 2012 11:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wchodze dzis na forum z nadzieją, że odnajdę Jezusa a zamiast tego wyskakuje mi na pół strony reklama T-Mobile. Na kazdej podstronie dowiaduje sie o wiosennej okazji na mobilny internet. Masakra. Bye bye Jesus. Ide gdzie indziej.
|
So mar 31, 2012 12:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
alpert napisał(a): Wchodze dzis na forum z nadzieją, że odnajdę Jezusa a zamiast tego wyskakuje mi na pół strony reklama T-Mobile. Na kazdej podstronie dowiaduje sie o wiosennej okazji na mobilny internet. Masakra. Bye bye Jesus. Ide gdzie indziej. Łatwo się w swoich poszukiwaniach poddajesz...
|
So mar 31, 2012 12:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ale przez to teraz Jezus kojarzy mi się ze słupem reklamowym czy innym bilboardem.
Promocja, promocja, T-Mobile, kupujcie....
|
So mar 31, 2012 12:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To może doedukuję niektórych: Użytkownikom Mozilli polecam darmowe Adblock PlusDla Chrome - AdBlock - działa tak samo dobrze. Reklamy nie są problemem, gdy wie się, że są bezpłatne dodatki do przeglądarek i wie się, gdzie ich szukać. Możliwości przeglądarek są ogromne dzięki dodatkom, więc warto się zainteresować co oferują. Dzięki dodatkowi nie widzę żadnej reklamy A utrzymanie forum kosztuje, więc chyba lepiej, że je sponsorują reklamodawcy, a Ty masz za free.
|
So mar 31, 2012 13:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Val napisał(a): To może doedukuję niektórych: Użytkownikom Mozilli polecam darmowe Adblock PlusDla Chrome - AdBlock - działa tak samo dobrze. ...i dla OperyCytuj: A utrzymanie forum kosztuje, więc chyba lepiej, że je sponsorują reklamodawcy, a Ty masz za free. I jak wszyscy zaczną stosować Adblock, to w końcu przy wejściu na forum powita nas komunikat typu: Ten serwis działa i utrzymuje się z reklam! Używając programów do blokowania reklam działasz na naszą szkodę. Jeżeli chcesz w dalszym ciągu korzystać z forum, dodaj naszą stronę do białej listy swojego programu blokującego. Wykrycie programu blokującego reklamy nie jest specjalnie skomplikowane i zostało opisane w wielu miejscach w internecie. Na przykład tutaj.
|
So mar 31, 2012 20:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wchodzę sobie rano na forum a tu taka wiadomość. Zmiana administratora. To pierwszy raz w moim 'forumowym życiu', normalnie się przejęłam  Chciałam tylko wyrazić swoją nadzieję, że nowy administrator będzie 'rządził' twardą ręką bo dotychczasowy porządek bardzo mi odpowiadał 
|
N kwi 01, 2012 9:04 |
|
 |
Roy Batty
|
To nie jest nowy moderator , tylko stary moderator który został zastąpiony przez Saxona. Z Saxonem dało się porozumieć, mam nadzieję że z Tobą Asienkko już tak.
_________________ >>>>>>>>>> link <<<<<<<<<<<
|
N kwi 01, 2012 11:00 |
|
 |
WZasadzieNiegroźny
|
viewtopic.php?f=27&t=31069reklamiarz na forum namierzony
|
Pt kwi 06, 2012 5:38 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
viewtopic.php?p=663955#p663955viewtopic.php?p=667080#p667080noOne zaczął szerzyć te chore brednie o intronizacji Szatana w Watykanie i gwałcie dziecka na ołtarzu w bazylice św. Piotra. Może to już wystarczy na ban? Sądzę, że nastrój na forum wyraźnie by się poprawił.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
N kwi 15, 2012 22:56 |
|
|
|