Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 14:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 PIKIETA - PEŁNA INFORMACJA I WOLNOŚĆ WYBORU SZCZEPIEŃ 21.04 
Autor Wiadomość

Post Re: PIKIETA - PEŁNA INFORMACJA I WOLNOŚĆ WYBORU SZCZEPIEŃ 21
No to nasuwa się drugie pytanie: czy nie stoi za tym czyjś interes? Śledztwo duńskich dziennikarzy ujawniło, że tzw. niezależni eksperci WHO figurowali na listach płac gigantów farmaceutycznych. Z kolei dziennikarze Polsatu donieśli, że bliski doradca minister zdrowia Ewy Kopacz jest właścicielem firmy, do której trafiają pieniądze z koncernów farmaceutycznych. Czy można mówić o związku firm farmaceutycznych z rządami?

Bez wątpienia tak. Wiemy, że firmy farmaceutyczne dają ogromne pieniądze, idące w miliony, a nawet miliardy dolarów czy euro, amerykańskim kongresmanom czy posłom w krajach europejskich i w ten sposób kupują sobie ustawy, które dają im „immunitet”. To znaczy, jeżeli czyjeś zdrowie zostanie uszkodzone przez jakąś szczepionkę, lub ktoś zostanie wręcz przez nią zabity, to odszkodowanie za to zapłaci społeczeństwo z publicznych pieniędzy, a nie firma, która tę szczepionkę wyprodukowała i wypuściła na rynek. Wynika to z korupcyjnego systemu, jaki istnieje w większości krajów zachodnich, także w Polsce. Co więcej, wiemy, że to głównie producenci szczepionek naciskają na lekarzy i agencje typu sanepid, żeby wymuszały coraz większą liczbę szczepień i wysoki odsetek wyszczepienia. W Wielkiej Brytanii lekarz dostaje od jednej firmy farmaceutycznej około 8 tysięcy euro „nagrody”, gdy odsetek wyszczepionych dzieci, którymi się opiekuje, przekracza 90 proc., tylko 2,5 tysiąca euro, gdy przekracza 70 proc., a nie dostaje nic, gdy odsetek ten spada poniżej 70 proc. Podobnie jest w innych krajach, choć wysokości nagród mogą być różne. Wiemy też, że na reklamy i apanaże dla lekarzy oraz decydentów medycznych i politycznych firmy farmaceutyczne wydają dziesiątki miliardów — co najmniej dwa razy więcej niż na badania.

We Francji do prasy przeciekły wytyczne o tworzeniu specjalnych centrów szczepień, niektórych zamykanych, o podwyższonym bezpieczeństwie. W amerykańskim stanie Massachussets osoby odmawiające w razie pandemii szczepień mogą być kierowane na kwarantannę, a przy sprzeciwie karane grzywną w wysokości tysiąca dolarów dziennie. Ludzie protestują. Narzucanie szczepień przeciw świńskiej grypie jest dla wielu niepokojące.

Myślę, że należy się niepokoić w każdym przypadku, gdy coś jest przymusowe. Jeżeli tylko w skali USA obowiązkowe szczepienia dla dzieci powodują już tysiące, dziesiątki tysięcy zgonów, to tym bardziej można oczekiwać, że wprowadzenie przymusowej szczepionki i zaszczepienie większej części ludzkości, paru miliardów, mogłoby spowodować ogromną liczbę powikłań i zgonów. Przymusowych szczepień przeciw świńskiej grypie (H1N1), o której bardzo mało wiemy, należy się bać także z tego względu, że nie wiemy dokładnie, co się w tych szczepionkach znajduje. Wiemy, że może się w nich znajdować kilka toksycznych substancji. Jedną z nich jest thimerosal, związek rtęci. Drugim potencjalnie niebezpiecznym związkiem dodawanym do niektórych szczepionek jest skwalen. To substancja tłuszczowa będąca pośrednikiem w syntezie cholesterolu. Skwalen jest niezbędny do tworzenia się cząsteczek cholesterolu, który z kolei jest niezbędnym składnikiem życia, potrzebnym do prawidłowego funkcjonowania błon komórkowych. Ponadto cholesterol jest używany do produkcji wszystkich hormonów sterydowych, a więc hormonów niezbędnych dla organizmu do zwalczania stresu, hormonów płciowych i mineralokortykoidów. Wiemy z doświadczeń na zwierzętach oraz badań i obserwacji klinicznych, że domięśniowe wstrzyknięcie skwalenu w postaci szczepionki powoduje wytworzenie się przeciwciał przeciw temu związkowi, które atakują potem wszystkie komórki. Istnieją więc uzasadnione obawy, że pojawienie się takich przeciwciał u osób zaszczepionych może spowodować poważne uszkodzenie całego organizmu, ciężkie choroby typu autoimmunologicznego oraz przyspieszyć zgon wielu ludzi. Tego typu reakcje zaobserwowano u żołnierzy amerykańskich, którym podano szczepionki przed wojną w Zatoce Perskiej. Obecny w niektórych z nich skwalen spowodował bardzo poważną chorobę immunologiczną, która trwale uszkodziła ich organizmy, co gorsze, uszkodzenia te są przekazywane następnym pokoleniom. Dzieci tych żołnierzy urodziły się z poważnymi wadami i są upośledzone w podobny sposób jak ich ojcowie, spośród których wielu jest dziś okaleczonych, na wózkach inwalidzkich, choć nie byli zranieni podczas wojny.

Wydaje się więc, że masowe szczepienia przeciw chorobie, która jak wiemy, ma stosunkowo łagodny przebieg, nawet łagodniejszy od zwykłej grypy sezonowej, nie mają żadnego klinicznego czy epidemiologicznego uzasadnienia. Były podyktowane wyłącznie chęcią gigantycznych zysków dla producentów szczepionek i według amerykańskiej bazy danych VAERS spowodowały już w USA od 320 do 3200 zgonów oraz od około 4 tysięcy do 40 tysięcy ciężkich powikłań. Liczba ofiar tych szczepionek stale rośnie. Koncerny farmaceutyczne zapewne przewidziały, że takie będą skutki tych szczepień, dlatego zawczasu zapewniły sobie immunitet od odpowiedzialności za trwałe okaleczenie lub zabicie tysięcy ludzi.
[/size]

Ostatnio edytowano Pn kwi 09, 2012 22:57 przez g_victoria, łącznie edytowano 2 razy

Pn kwi 09, 2012 22:45
P. dr Majewska mówi, że w USA dzieciom do 2 roku życia serwuje sie 25 szczepionek - a Ty pisałaś, że zaczyna się szczepić dopiero po ukończeniu 2 lat.

Val - masz szczęscie, że bez powikłań (może szczepienie osłabiło wirusa).
Ja znam chłopaka, który zachowrował w wieku 15 lat (wtedy jeszcze nie szczepiono p-ko śwince), nastąpiło powikłanie w postaci zapalenia jąder i chłopak jest trwale niepłodny.
Aktualnie 38 letni facet jest wrakiem człowieka - świadomość swojej ułomnosci stała się przyczyną alkoholizmu.
A mnóstwo kobiet traciło swoje dzieci z przyczyn zachorowania na różyczkę.
Bo szczepić p-ko odrze, śwince i różyczce zaczęto dopiero w latach 90-tych XXw.

viktorio - jak tak dalej pójdzie, to będziesz dowodzić swiatowego spisku na życie dzieci.

Pn kwi 09, 2012 22:46

Alus- zastosowalam poprawke- co do USA. Lekarze, rodzice z ktorymi rozmawialam ,wymienili w rozmowie nazwe innego kraju ,nie USA. A co do wieku dwoch lat- juz poprawiam- wiekszosc rodzicow w USA ma prawo szczepic swe dzieci dopiero po drugim roku zycia. Dzieki temu ,zmniejszyla sie smiertelnosc noworodkow w USA i wystepowanie autyzmu. Chwala Panu!

Ostatnio edytowano Pn kwi 09, 2012 22:59 przez g_victoria, łącznie edytowano 2 razy

Pn kwi 09, 2012 22:49

Alus zycze Ci optymizmu na cale lata Twego zycia:) co do 38 letniego faceta- ufam ,ze jego stan poprawi sie, przestanie spozywac alkohol, Jest mnostwo par bezplodnych, ktore zaadoptowaly dzieci- nie sa alkoholikami. ZNam 4 takie malzenstwa. I powiem Ci ,ze bardziej troskliwych rodzicow nie znam-wlasnie jedno z ich na dniach otrzymalo diagnoze, iz ich adoptowany syn zmaga sie z Zespolem Aspergera ,ma ponad 10 lat. Ufam ,ze z Twoim znajomym bedzie dobrze.
Co do autystow- niestety nie maja takiego szczescia- u nich nie bedzie nigdy dobrze- wiesz co mam na mysli- nie zarobia na swe utrzymanie ,wyzywienie, odziez, oplaty. Pozostana na lasce i nielasce innych- po smierci rodzicow raczej wchodzi w gre ta druga opcja- LIfe is brutal

Pn kwi 09, 2012 22:57

nie jestem pediatrą ale internistą i matką małych dzieci. Zanim moje dzieci dostały szczepienia (pełny cykl łacznie z pneumokokami) sporo czytałam rozmaitych publikacji oczywiście wylącznie naukowych a nie internetowych i goniących za sensacją. Na podstawie tej wiedzy szczepiłam własne dzieci nie będąc zawodowo pediatrą, więc patrząc na szczepienia od strony wyłącznie matki!
I z tego co wiem najbardziej niebezpiecznym szczepieniem w Polsce jest DTP, a za zagrożenie odpowiada bakteria krztuśca. Aczkolwiek nie szczepienie na krztusiec jest skrajną głupota, bo krztusiec jest częsty, jest chorobą bez szczepienia bardzo ciężką (mama opowiadała mi dużo o dzieciach siniejących w atakach potwornego kaszlu az do wymiotów). Teraz mamy owszem krztusiec, wcale nie rzadko, ale dużo lżejszy po szczepieniach i takich postaci krztuśca jaką pamiętają starsi pediatrzy nie widuje się już. O tężcu nawet nie wspominam, tężec jest śmiertelny, a chyba nie muszę nikogo przekonywać że dziecko setki razy skaleczy się i zabrudzi skaleczenie piaskiem czy ziemią! Wszystkie nowoczesne szczepionki zawierają krztusiec tzw acelularny, czyli bezkomórkowy, nie dający takich objawów ubocznych jakie zdarzają się po DTP, i wogóle dający bardzo łagodne działania uboczne typu obrzęk miejsca szczepienia czy stan podgoraczkowy. Sęk w tym że w Polsce szczepionki które mozna z czystym sumieniem polecać nie są refundowane ale w tej chwili prawei wszystkie matki je kupują. Wszystkie lekarki które znam szczepiły dzieci pełnymi szczepieniami i oczywiście szczepionkami skojarzonymi.
Jeśli chodzi o odrę- świnke - różyczkę czyli MMr lub Priorix temat potencjalnego zwiazku (lub nie) z ujawnieniem się autyzmy był wałkowany na tysięczną stronę w czasopismach medycznych kilka lat temu, i owszem wiek podawania tych szczepionek zbiega się z wiekiem ujawniania się autyzmu wczesnodziecięcego, ale nie ma do tej pory dowodów na bezpośrendi jakikolwiek zwiazek pomimo szczepienia milionów dzieci. Problem jest w tym że powikłania odry mogą być bardzo cięzkie, a odrowe zapalenie mózgu widziałam raz i nie chcę nigdy więcej zobaczyć. Różyczka jak wiadomo jest chorobą lekką i groźną tylko dla kobiet w ciąży, więc dawniej szczepiło się nastoletnie dziewczynki. Może i to było rozsądne. Chyba nie muszę nikogo namawiać do szczepienia przeciwko wzw B, aczkolwiek ja oczywiście kupiłam Engerix (z powodu thiomersalu w Euvaxie). Engerix nie zawiera rtęci, jest szczepionką bardzo dawno stosowaną na całym świecie i bardzo bezpieczną.
Mnie do szczepienia na pneumokoka przekonały dane odnośnie % nosicielstwa pneumokoka w przedszkolach (jest spory naparwde) i dwa przypadki które widziałam- bardzo cięzkie zapalenie opon i bardzo cięzkie pneumokokowe zapelnie płuc u dziecka. Denerwuje mnie kiedy ludzie narażają dzieci na śmiertelne choroby pod wplywem nie do końca sprawdzonych rewelacji. Mało kto pamięta że jeszcze 150 lat temu tylko 1/3 dzieci dożywała pelnoletnosci!

Wt maja 08, 2012 18:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3