Autor |
Wiadomość |
Andy72
|
 Re: Piekło nie istnieje!
Dla mnie piekło jest niesprawiedliwe, zwłaszcza mowa że dostają się do niego ci, którzy w nie nie dowierzają
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
Pn kwi 09, 2012 19:05 |
|
|
|
 |
Ateista40
|
Nie dowierzją bo w Biblii Wasze ''piekło '' jest okraślane jako SZeol - co oznacza kraine umarłych.
Objawienie 12:9 I został strącony wielki Smok, Wąż starodawny, który się zwie diabeł i szatan, zwodzący całą zamieszkałą ziemię, został strącony na ziemię, a z nim strąceni zostali jego aniołowie.
|
Pn kwi 09, 2012 19:15 |
|
 |
Andy72
|
Szeol kraina umarłych, czyli piekło a co ma do tego strącenie węża?
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
Pn kwi 09, 2012 19:16 |
|
|
|
 |
Ateista40
|
Szatan został sprowadzony na Ziemie nie do swojej krainy zwanej przez Was ''piekłem''
|
Pn kwi 09, 2012 19:21 |
|
 |
Andy72
|
I na ziemi działa, potem ma być wrzucony do jeziora ognistego
|
Pn kwi 09, 2012 19:57 |
|
|
|
 |
noOne
|
razem z potępionymi ateistami..
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
Pn kwi 09, 2012 20:10 |
|
 |
Andy72
|
Ale czy to sprawiedliwe? Racja że szatan powinien być wrzucony, ale czy również jego ofiary?
|
Pn kwi 09, 2012 20:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: razem z potępionymi ateistami.. "Przebacz im bo nie wiedzą co czynią" - ateiści na ogół nie wiedzą. Inna sprawa gdy ktoś naprawdę zbliży się do Boga a potem świadomie zbuntuje - tak właśnie zrobił szatan. I jest o tym mowa w liście do hebrajczyków (tyle, że taki czyn jest uznany za absurdalny, wręcz niemożliwy: Niemożliwe jest3 bowiem tych - którzy raz zostali oświeceni, a nawet zakosztowali daru niebieskiego i stali się uczestnikami Ducha Świętego, 5 zakosztowali również wspaniałości słowa Bożego i mocy przyszłego wieku, 6 a [jednak] odpadli - odnowić ku nawróceniu. Krzyżują bowiem w sobie Syna Bożego i wystawiają Go na pośmiewisko. (Hbr, 6:4-6)
|
Pn kwi 09, 2012 21:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
noOne napisał(a): razem z potępionymi ateistami.. i członkami apokaliptycznych sekt jak noOne, robiących z Jezusa pośmiewisko.
|
Pn kwi 09, 2012 21:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Andy72 napisał(a): Ale czy to sprawiedliwe? Racja że szatan powinien być wrzucony, ale czy również jego ofiary? A jeśli pokochają towarzystwo szatana, to należy ich tegoż pozbawiać?
|
Pn kwi 09, 2012 21:39 |
|
 |
Andy72
|
Trudno pokochać takie towarzystwo, wystarczy że nie będą chcieli towarzystwa Boga
|
Pn kwi 09, 2012 21:41 |
|
 |
noOne
|
każdy ateista w pełni świadomie odrzuca Boga i fakt że jest dzieckiem Boga
ile % populacji ziemi nie słyszało nigdy o Ewangelii i Jezusie ? 1% ? pewnie mniej..
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
Wt kwi 10, 2012 7:40 |
|
 |
Andy72
|
Tyle że Bóg przekracza nasze pojęcie i jest niezrozumiały. Ateiści mogą odrzucać nie Boga ale swoje wyobrażenie Boga.
|
Wt kwi 10, 2012 7:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: każdy ateista w pełni świadomie odrzuca Boga i fakt że jest dzieckiem Boga
ile % populacji ziemi nie słyszało nigdy o Ewangelii i Jezusie ? 1% ? pewnie mniej.. Nie chodzi o "słyszenie" o Ewangelii ale o pełne przyjęcie jej i doświadczenie łaski Ducha Świętego. To nie jest metafora żadna tylko odczuwalna błogość i spokój. Żydzi, którzy ukrzyżowali Jezusa też słyszeli Ewangelię a jednak robili swoje - samo słuchanie nie wystarcza lecz dopiero zastosowanie jej w życiu sprawia że jesteśmy pełnymi chrześcijanami. Mimo to jednak Jezus im przebaczył. Także to, że ktoś odrzuca kościół, przeczytał parę "sensacyjnych" artykułów o nieścisłościach Biblii tudzież sam doszedł do jakichś oświeconych wniosków (mój ulubiony - "gdyby był Bóg to nie byłoby zła na świece") nie świadczy że zostaje potepiony. Nie wie co czyni. Małe są szanse że prawdziwie wierzący odwróci się od Boga - dopiero wtedy jest to świadome odrzucenie.
|
Wt kwi 10, 2012 8:31 |
|
 |
noOne
|
KAŻDY człowiek który żył i żyje na ziemi jest dzieckiem Boga i otrzymał wystarczająco Łaski od Boga aby się zbawić, może tą Łaskę spożytkować dla zbawienia swojej duszy, lub odrzucić.. (świadome odrzucenie --> potępienie) każdy człowiek jest powołany do służenia Bogu i uznania Go Panem swoim, bo przez Boga został stworzony
|
Wt kwi 10, 2012 8:54 |
|
|
|