Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 13:43

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 918 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 62  Następna strona
 "Apel z prosba o przyznanie koncesji dla TvTRwam" 
Autor Wiadomość
Post Re: "Apel z prosba o przyznanie koncesji dla TvTRwam"
No i co te protesty zmienią? Chyba nie masz nadziei, że wpłyną na sąd?
A jeżeli sąd nie przyzna racji TVTrwam, to co zrobicie z ta masą ludzi? Będziecie wmawiać, ze sąd ich oszukał? Będziecie nastawiać Polaka przeciwko Polakowi?
A jeżeli przyzna, to będziecie wmawiać, ze to ich sukces? Że najlepiej rozwiązywać problemy w tłumie i siłą? Że kolejne protesty, marsze są jedynym sposobem rozmowy?

Śr kwi 04, 2012 22:39

WSA odrzucił skargę Fundacji Lux Veritatis z powodu braku formalnego - należało wcześniej wezwać KRRiT do "usunięcia naruszenia prawa"

http://www.krrit.gov.pl/dla-mediow-i-an ... tatis.html

Z tego, co czytam, nie jest to jednak problem - Fundacja powinna teraz po prostu dokonać tego wezwania i w razie, gdy nie przyniesie to efektu, może ponownie złożyć skargę.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz kwi 05, 2012 12:43

Mam nadzieję,ze wszystko pojdzie po dobrej myśli. Nie wyobrazamy sobie wraz z dziecmi wieczoru bez Apelu JAsnogorskiego, Rozanca -a tv Trwam gwarantuje nam udzial we wspolnej modlitwie wraz z JAsną Górą.Oby jeszcze wiecej osob mialo dostęp do tego dobra.

Śr kwi 11, 2012 9:09
g_victoria a masz zamiar korzystać z multipleksu?

Śr kwi 11, 2012 9:22

Poki co opłacamy abonament w tv kablowej. Wiadomo ,ze nie we wszystkich czesciach Polski jest mozliwy jej odbior. W niedlugim czasie przeprowadzimy sie, tam gdzie zamieszkamy z pewnoscia bedziemy korzystac z multipleksu.

Śr kwi 11, 2012 9:32

Koleżanki i Koledzy, czy ktoś z was wybiera się na marsz w obronie TV Trwam 15 kwietnia w Wejherowie? Ja będę, może nadarzy się okazja spotkać, poznać, porozmawiać.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz kwi 12, 2012 8:24
Johnny99 napisał(a):
Koleżanki i Koledzy, czy ktoś z was wybiera się na marsz w obronie TV Trwam 15 kwietnia w Wejherowie? Ja będę, może nadarzy się okazja spotkać, poznać, porozmawiać.

Będę 15 kwietnia w Wejherowie. O godz. 10 msza św. w parafii św. Leona Wielkiego, a potem przemarsz.
Będzie to rodzinny wyjazd z Rumi i Redy/ 7, lub 8 osób/.
Trudno powiedzieć, czy w takiej sytuacji spotkanie będzie możliwe.

Cz kwi 12, 2012 9:33
Johnny99 napisał(a):
Koleżanki i Koledzy, czy ktoś z was wybiera się na marsz w obronie TV Trwam

Kije bejsbolowe brać?
A nóz jakiegoś wyborcę PO spotkamy. Albo ateusza.

Cz kwi 12, 2012 11:12

Oj, najwyrazniej Gita wzgardzila Twoim zaproszeniem.
ps. Mnie nie bedzie, nie mam zamiaru wspierac prywatnej dzialalnosci jakiegos lobbysty-biznesmena z niejasnymi dochodami i wyrokami na koncie. Moge na przyklad pojsc na rower, czego i Wam, Kolezanki i Koledzy, z serca proponuje. :)

Cz kwi 12, 2012 12:39
Johnny99 napisał(a):

Będzie nas 7 osób, 5 dorosłych i dwoje dzieci. Wnuczka Magda i wnuk Łukasz będą mieć chorągiewki z godłem, a ja nieco większą biało-czerwoną bez godła.
Jeśli wypatrzysz nas w tłumie, zachęcam do wymiany zdań.

Serdecznie pozdrawiam

So kwi 14, 2012 8:19
Ukyo napisał(a):
Oj, najwyrazniej Gita wzgardzila Twoim zaproszeniem.
ps. Mnie nie bedzie, nie mam zamiaru wspierac prywatnej dzialalnosci jakiegos lobbysty-biznesmena z niejasnymi dochodami i wyrokami na koncie. Moge na przyklad pojsc na rower, czego i Wam, Kolezanki i Koledzy, z serca proponuje. :)

Każdy ma wybór, Ty wybrałaś rower i życzę radosnej wycieczki, a czy wcześniej będziesz uczestniczyć we mszy św.?

Dla tych co jeszcze nie zaplanowali niedzieli oferta:
http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=1143421

So kwi 14, 2012 8:23

Skoro wiece poparcia 2 milionów i modlitwy o. dyrektora nie pomagają i nie są skuteczne to czy nie lepiej zwrócić sie z prośba do ks. doktora P. Natanka. On już raz rzucił klątwe na telewizję TVN więc może niech on rzuci klątwe w imieniu Boga na tych co wydają koncesje.

N kwi 15, 2012 0:38
Było pięknie. zarówno w czasie uroczystej Eucharystii, przemarszu spod kościoła św. Stanisława Kostki i potem manifestacji na rynku przy pomniku Jakuba Wejhera, nawet pogoda była sprzyjająca.

Johnny, a Ty w którym miejscu byłeś?
W czasie przemarszyu byłam blisko baneru z napisem: POLSKO WRÓĆ DO BOGA.
Dopiero na przesłanych mi filmikach zobaczyłam, że była również flaga Civitas Christiana, stowarzyszenia do którego należę, ale ja byłam z inicjatywy Jana Klawitera, który zawiadomił nas:
Wspólnotę Żywego Różańca o tej mszy i demonstracji.
Na trzecim filmiku widać mojego wnuka, który poprosił mnie o flagę/wcześniej mniał mniejszą/, wszedł na postument pomnika i telefonem komórkowym robił zdjęcia.

W czwartej częsci filmu pojawia się również moja wnuczka, która zmontowała z parasolki dłuższy maszt do swojej chorągiewki i też mozna ją zobaczyć.

Córka, zięć i ja stoimy z tyłu pomnika, a więc nie widać nas, brat z bratową stali gdzieś z przodu i spotkalismy sie wszyscy dopiero po manifestacji.

Dzisiaj na tych filmikach, które otrzymałam e-mailem miałam mozliwość wysłuchać jeszcze raz wystąpień tych wspaniałych ludzi.

http://www.klubgpgdansk.pl:80/

Pn kwi 16, 2012 8:57

Niestety, w weekendy zwykle nie mam czasu na internet więc nie przeczytałem Twojej, Gita, wiadomości :( Szkoda, że przepadła okazja do spotkania. Ja byłem tym zgarbionym i przyczajonym gościem z plecakiem, łażącym tu i tam (na pierwszym filmiku mnie przez moment widać). Ogólnie atmosfera była rzeczywiście bardzo dobra, rano wydawało się, że dzień będzie brzydki, ale jakoś akurat w trakcie Mszy trochę się przejaśniło. Nie było żadnej mowy nienawiści ani (poza jedną flagą PiS i pojedynczych okrzyków pod adresem wejherowskiego posła PO) manifestacji politycznych. Nie było nic o "zdrajcach" ani "mordercach". To było po prostu zebranie obywateli, którzy chcą być wysłuchani, a których władza albo wykpiwa, albo ignoruje. Obecność Jarosława Sellina i Danuty Arciszewskiej mnie zaskoczyła, bo nie była nigdzie zapowiadana. Ale nawet oni nie mówili o PiS. Cieszyła też obecność klubów Gazety Polskiej (także np. z Gdańska, zresztą przyjezdnych było więcej, na bannerach widniały też Gdynia, Sopot, Lębork..), którzy, jak wiadomo, mają na pieńku z o. Rydzykiem i jego dziełami, ale najwyraźniej potrafią się wznieść ponad te podziały. Ogólnie, wrażenia mam b. pozytywne.

A w sobotę na TV Trwam była relacja z konferencji biblistycznej, zaprezentowano np. wykład o inspiracjach klasyczną literaturą grecką w Biblii. Czy św. Marek w opowiadaniu o spotkaniu Jezusa z Gerazeńczykami silnie inspirował się Odyseją? O tym m.in. można było posłuchać w tym zacofanym, ciemnogrodzkim i sekciarsko-fundamentalistycznym medium, od którego postępowi katolicy wolą mieć na multipleksie disco polo i reality shows. W końcu jest już tvnowska Religia.tv, więc o co cho?

Pn kwi 16, 2012 9:53
Johnny! Notkę z linkiem wstawiłam dopiero dzisiaj, gdyż dzisiaj otrzymałam w poczcie e-mailowej te filmiki.
Czy to Ty, ten, który pokazany jest w trzeciej minucie filmu idący chodnikeim i wyprzedzający pochód?
W czasie mszy siedziałam z prawej strony/po wejściu do kościoła/, gdyż od dzieciństwa kierowałam sie w kościele na prawą stronę.
Moja rodzina siedziała po lewej stronie.
Usiadł koło mnie pan z flagą i pomyslałam, a może to Johnny?
Jednak to nie byłes Ty, gdyż ten mężczyzna miał szturmówkę, a nie plecak.

Organizatorami tego protestu byli przedstawiciele wspólnot modlitewnych np. z Rumi Jan Klawiter, dlatego podczas manifestacji były śpiewy i wystąpienia o podlożu religijnym.
Kultura, brak agresji to cnoty tej manifestacji, też mi sie to podobało.
Obecność Arciszewskiej i Selina nie zaskoczyła mnie, chociaz podczas powitania w kościele nie byli wymienieni z nazwiaka, ale ogólnie zostali powitani jako goście.

Pn kwi 16, 2012 10:55
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 918 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 62  Następna strona