"Apel z prosba o przyznanie koncesji dla TvTRwam"
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: "Apel z prosba o przyznanie koncesji dla TvTRwam"
vulkan napisał(a): Sama osądzasz kRRiT. Ich decyzja i trzeba się pogodzić ,ale żeby dorośli ludzie walczyli o jakąś tam telewizje to śmiech na sali ,nie lepiej iść do kościoła i się pomodlić? Nie odpowiedziałaś na pytanie o konstytucje,a podobno znasz konstytucje?? Już odpowiadam .Zapewniają to art5,art14 i art32 Konstytucji RP. Na te artykuły powołują się studenci: http://www.studencidlarp.pl/index.php?o ... Itemid=107
|
Pt kwi 20, 2012 21:39 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mykitos napisał(a): vulkan napisał(a): Nigdy nie będę zwolennikiem Trwam bo z telewizji katolickiej stał się kanałem jeden z partii politycznych. PiS i środowiska radiomaryjne to niekoniecznie to samo. Podam dwa takie przykłady z mojej rodziny: brat dziadka jest zagorzałym słuchaczem Radia Maryja , a głosuje przeważnie na SLD, bo uważa się za komunistę, należał wiele lat do PZPR-u Natomiast moja mama zawsze głosuje na PiS, a księdza Rydzyka niecierpi, kpi z niego czasami bardziej niż S. Niesiołowski Przyjaźń PiSu z RM to kwestia ostatnich ok 10 lat. Wcześniej, jak pisze Kamiński J. Kaczyński serdecznie nie lubił o. Rydzyka, i ponoc z wzajemnością. Sympatia dawnych towarzyszy nie dziwi - mnóstwo ikon RM ma przeszłosc związana z PZPR lub SD. Zresztą gdyby dokładnie prześledzić, RM znacznie żadziej krytykuje czasy i ludzi PRLu, niż III RP i ludzi opozycji antykomunistycznej. Ostatnio nawet o. Rydzyk orzekł, że w PRLu było wiecej wolnosci niż aktualnie. Starym komunistom pasuje taka wizja.
|
So kwi 21, 2012 7:53 |
|
 |
vulkan
|
Cytuj: Mykitos! Nie wierzę, że Twoja mama bardziej kpi z o.Rydzyka bardziej niż Niesiołowski, ponieważ Niesiołowski po chamsku obraża ks.Rydzyka Jak Rydzyk po chamsku obrażał żonę prezydenta i innych ludzi to jest lepszy od Niesiołowskiego? Według mnie są tacy sami po jednych pieniądzach ale ty tego nie widzisz oczywiście. Cytuj: Wcześniej, jak pisze Kamiński J. Kaczyński serdecznie nie lubił o. Rydzyka, i ponoc z wzajemnością. Sympatia dawnych towarzyszy nie dziwi - mnóstwo ikon RM ma przeszłosc związana z PZPR lub SD. Wiesz Kaczyński polubił Rydzyka żeby mieć większe poparcie wiadomo że tylko o to chodzi.
|
So kwi 21, 2012 8:23 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Przez całe zycie człowiek dokonuje wyborów. Moim wyborem od godz. 12.30 będzie oglądanie transmisji z Placu Trzech Krzyży w Warszawie. O godz.13.00 będzie transmitowana msza św. z kościóla św. Aleksandra, a po mszy św. marsz protestacyjny przeciwko dyskryminacji TVTrwam , przejdzie do siedziby sejmu oraz pod Belweder. W manifestacji uczestniczą moi znajomi oraz członkowie rodziny, między innymi moja córka. Córka jest klasycznym przykładem dyskryminacji przez KRRiT. Mają juz antenę i dekoder do odbioru telewizji cyfrowej, niestety na skutek anty-konstytucyjnej decyzji KRRiT nie mogą oglądać TVTrwam.
|
So kwi 21, 2012 11:17 |
|
 |
vulkan
|
Do czego doszło w tych czasach że ludzie wolą jakąś tam telewizje od Boga i walczą o nią jakby to nie wiadomo co było. No tak to jest że w tych czasach ludzie zastępują Boga czymś innym i mówią że są wierzący.
W najnowszym numerze tygodnika Newsweek Polska (16/2012) ukazał się także artykuł "Ojciec biznesmen", w którym autor Cezary Łazarkiewicz opisuje ostatnie zamieszania wokół TV Trwam. "Stawką tej bity ojca Tadeusza Rydzyka jest wielokrotne zwiększenie zasięgu TV Trwam, miliony nowych widzów i dziesiątki milionów złotych" - napisał autor.
Przecież każdy mądry zauważy że chodzi wyłącznie o pieniądze dlatego tak Rydzyk walczy.
|
So kwi 21, 2012 11:33 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
vulkan napisał(a): Do czego doszło w tych czasach że ludzie wolą jakąś tam telewizje od Boga i walczą o nią jakby to nie wiadomo co było. No tak to jest że w tych czasach ludzie zastępują Boga czymś innym i mówią że są wierzący. Marilyn Manson śpiewał - God Is in the TV... ... ...kill your God, kill your TV..
|
So kwi 21, 2012 11:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Ostatnio nawet o. Rydzyk orzekł, że w PRLu było wiecej wolnosci niż aktualnie.
A wiesz że ja myśle podobnie? Mimo że mam negatywny stosunek do komunizmu,to widząc obecny system neoliberalny, widząc "osiągnięcia" Tuska,jak widzę Brukselski system to chyba lepsza była PRL
|
So kwi 21, 2012 17:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Mykitos! Nie wierzę, że Twoja mama bardziej kpi z o.Rydzyka bardziej niż Niesiołowski, ponieważ Niesiołowski po chamsku obraża ks.Rydzyka i trudno mi uwierzyć w to, że ktoś kto głosuje na PiS
Czy bardziej to nie wiem. W każdym razie moja mama nie lubi środowiska radia Maryja,mówiąc że tam panuje obłuda i prywata, a ojca Rydzyka uważa za cwaniaka i manipulatora
|
So kwi 21, 2012 17:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No cóż, chociaż ułomną, ale mamy demokrację. Nieco większą w internecie niz w mediach głównego nurtu, ale jednak. mykitos napisał(a): gita napisał(a): Mykitos! Nie wierzę, że Twoja mama bardziej kpi z o.Rydzyka bardziej niż Niesiołowski, ponieważ Niesiołowski po chamsku obraża ks.Rydzyka i trudno mi uwierzyć w to, że ktoś kto głosuje na PiS
Czy bardziej to nie wiem. W każdym razie moja mama nie lubi środowiska radia Maryja,mówiąc że tam panuje obłuda i prywata, a ojca Rydzyka uważa za cwaniaka i manipulatora Mam inne zdanie niz Twoja mama, ale nie mam zamiaru przekonywać o słuszności mojej opinii o Rydzyku. W każdym razie, jego dzisiesze wystąpienie za pośrednictwem skypa pod koniec mszy św. w Warszawie bardzo mi sie podobalo. http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=1143743
|
So kwi 21, 2012 19:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Mam inne zdanie niz Twoja mama, Ja tym przykładem chciałem tylko pokazać że zwolennicy PiS i środowiska Radiomaryjne nie zawsze idą ze soba w parze. Brat dziadka to słucha regularnie Radia Maryja ale w wyborach głosuje na SLD ponieważ uważa się za socjaliste,jest byłym PZPRowcem Są nawet tacy,co słuchają R M a głosują na PO
|
So kwi 21, 2012 20:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mykitos! Ci co głosuja na PO, to podsłuchują RM.
|
So kwi 21, 2012 20:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Mykitos! Ci co głosuja na PO, to podsłuchują RM. Po co podsłuchiwać - "katolicyzm" wyłazi na niesionych "ewangelicznych" hasłach podczas marszów w obronie katolickich mediów 
|
So kwi 21, 2012 20:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja też czasami słucham RM. Po prostu chce wiedzieć co tam mówią i co myślą zwolennicy tego radia. Wole osobiście dowiedzieć się tego niż z TVNu
|
So kwi 21, 2012 20:57 |
|
 |
vulkan
|
Szkoda że to wszystko chodzi wyłącznie o pieniądze.
Jeśli chodzi o mnie to nie jestem zwolennikiem ani PIS ani PO. Tylko naiwniaki głosują na nich.Obecny rząd pokazuje że nie warto nich głosować. To samo z Pisem którzy tylko chcą wojnę wywołać. Myślicie naprawdę że kochają Trawam? bzdura chodzi wyłącznie o poparcie żeby wygrać kolejne wybory. Po nich ta telewizja by zeszła na dalszy plan.
|
N kwi 22, 2012 7:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
vulkan napisał(a): Szkoda że to wszystko chodzi wyłącznie o pieniądze.
Jeśli chodzi o mnie to nie jestem zwolennikiem ani PIS ani PO. Tylko naiwniaki głosują na nich.Obecny rząd pokazuje że nie warto nich głosować. To samo z Pisem którzy tylko chcą wojnę wywołać. Myślicie naprawdę że kochają Trawam? bzdura chodzi wyłącznie o poparcie żeby wygrać kolejne wybory. Po nich ta telewizja by zeszła na dalszy plan. Nie zeszłaby - o. Rydzyk nauczony sprawionym mu zawodem przez sp. L. Kaczyńskiego którego zarzucał nie wywiazanie się z deklaracji Z panem prezydentem przed wyborami rozmawiałem. I on mnie oszukał (kwiecień 2007r nagranie wykładu), zabezpieczyłby się odpowiednimi cyrografami podpisanymi przez J. Kaczyńskiego.
|
N kwi 22, 2012 9:24 |
|
|
|