Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 27, 2025 22:33

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 918 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 62  Następna strona
 "Apel z prosba o przyznanie koncesji dla TvTRwam" 
Autor Wiadomość
Post Re: "Apel z prosba o przyznanie koncesji dla TvTRwam"
vulkan napisał(a):
Sama osądzasz kRRiT. Ich decyzja i trzeba się pogodzić ,ale żeby dorośli ludzie walczyli o jakąś tam telewizje to śmiech na sali ,nie lepiej iść do kościoła i się pomodlić?
Nie odpowiedziałaś na pytanie o konstytucje,a podobno znasz konstytucje??

Już odpowiadam .Zapewniają to art5,art14 i art32 Konstytucji RP.
Na te artykuły powołują się studenci:

http://www.studencidlarp.pl/index.php?o ... Itemid=107

Pt kwi 20, 2012 21:39
mykitos napisał(a):
vulkan napisał(a):
Nigdy nie będę zwolennikiem Trwam bo z telewizji katolickiej stał się kanałem jeden z partii politycznych.

PiS i środowiska radiomaryjne to niekoniecznie to samo.
Podam dwa takie przykłady z mojej rodziny:
brat dziadka jest zagorzałym słuchaczem Radia Maryja , a głosuje przeważnie na SLD, bo uważa się za komunistę, należał wiele lat do PZPR-u
Natomiast moja mama zawsze głosuje na PiS, a księdza Rydzyka niecierpi, kpi z niego czasami bardziej niż S. Niesiołowski

Przyjaźń PiSu z RM to kwestia ostatnich ok 10 lat.
Wcześniej, jak pisze Kamiński J. Kaczyński serdecznie nie lubił o. Rydzyka, i ponoc z wzajemnością.
Sympatia dawnych towarzyszy nie dziwi - mnóstwo ikon RM ma przeszłosc związana z PZPR lub SD.
Zresztą gdyby dokładnie prześledzić, RM znacznie żadziej krytykuje czasy i ludzi PRLu, niż III RP i ludzi opozycji antykomunistycznej.
Ostatnio nawet o. Rydzyk orzekł, że w PRLu było wiecej wolnosci niż aktualnie.
Starym komunistom pasuje taka wizja.

So kwi 21, 2012 7:53

Cytuj:
Mykitos! Nie wierzę, że Twoja mama bardziej kpi z o.Rydzyka bardziej niż Niesiołowski, ponieważ Niesiołowski po chamsku obraża ks.Rydzyka

Jak Rydzyk po chamsku obrażał żonę prezydenta i innych ludzi to jest lepszy od Niesiołowskiego? Według mnie są tacy sami po jednych pieniądzach ale ty tego nie widzisz oczywiście.

Cytuj:
Wcześniej, jak pisze Kamiński J. Kaczyński serdecznie nie lubił o. Rydzyka, i ponoc z wzajemnością.
Sympatia dawnych towarzyszy nie dziwi - mnóstwo ikon RM ma przeszłosc związana z PZPR lub SD.

Wiesz Kaczyński polubił Rydzyka żeby mieć większe poparcie wiadomo że tylko o to chodzi.

So kwi 21, 2012 8:23
Przez całe zycie człowiek dokonuje wyborów.
Moim wyborem od godz. 12.30 będzie oglądanie transmisji z Placu Trzech Krzyży w Warszawie.
O godz.13.00 będzie transmitowana msza św. z kościóla św. Aleksandra, a po mszy św. marsz protestacyjny przeciwko dyskryminacji TVTrwam , przejdzie do siedziby sejmu oraz pod Belweder.
W manifestacji uczestniczą moi znajomi oraz członkowie rodziny, między innymi moja córka.
Córka jest klasycznym przykładem dyskryminacji przez KRRiT. Mają juz antenę i dekoder do odbioru telewizji cyfrowej, niestety na skutek anty-konstytucyjnej decyzji KRRiT nie mogą oglądać TVTrwam.

So kwi 21, 2012 11:17

Do czego doszło w tych czasach że ludzie wolą jakąś tam telewizje od Boga i walczą o nią jakby to nie wiadomo co było. No tak to jest że w tych czasach ludzie zastępują Boga czymś innym i mówią że są wierzący.

W najnowszym numerze tygodnika Newsweek Polska (16/2012) ukazał się także artykuł "Ojciec biznesmen", w którym autor Cezary Łazarkiewicz opisuje ostatnie zamieszania wokół TV Trwam. "Stawką tej bity ojca Tadeusza Rydzyka jest wielokrotne zwiększenie zasięgu TV Trwam, miliony nowych widzów i dziesiątki milionów złotych" - napisał autor.

Przecież każdy mądry zauważy że chodzi wyłącznie o pieniądze dlatego tak Rydzyk walczy.

So kwi 21, 2012 11:33
vulkan napisał(a):
Do czego doszło w tych czasach że ludzie wolą jakąś tam telewizje od Boga i walczą o nią jakby to nie wiadomo co było. No tak to jest że w tych czasach ludzie zastępują Boga czymś innym i mówią że są wierzący.

Marilyn Manson śpiewał -
God Is in the TV...
...
...kill your God, kill your TV..

So kwi 21, 2012 11:45
Alus napisał(a):
Ostatnio nawet o. Rydzyk orzekł, że w PRLu było wiecej wolnosci niż aktualnie.

A wiesz że ja myśle podobnie?
Mimo że mam negatywny stosunek do komunizmu,to widząc obecny system neoliberalny, widząc "osiągnięcia" Tuska,jak widzę Brukselski system to chyba lepsza była PRL

So kwi 21, 2012 17:43
gita napisał(a):
Mykitos! Nie wierzę, że Twoja mama bardziej kpi z o.Rydzyka bardziej niż Niesiołowski, ponieważ Niesiołowski po chamsku obraża ks.Rydzyka i trudno mi uwierzyć w to, że ktoś kto głosuje na PiS

Czy bardziej to nie wiem. W każdym razie moja mama nie lubi środowiska radia Maryja,mówiąc że tam panuje obłuda i prywata, a ojca Rydzyka uważa za cwaniaka i manipulatora

So kwi 21, 2012 17:47
No cóż, chociaż ułomną, ale mamy demokrację. Nieco większą w internecie niz w mediach głównego nurtu, ale jednak.

mykitos napisał(a):
gita napisał(a):
Mykitos! Nie wierzę, że Twoja mama bardziej kpi z o.Rydzyka bardziej niż Niesiołowski, ponieważ Niesiołowski po chamsku obraża ks.Rydzyka i trudno mi uwierzyć w to, że ktoś kto głosuje na PiS

Czy bardziej to nie wiem. W każdym razie moja mama nie lubi środowiska radia Maryja,mówiąc że tam panuje obłuda i prywata, a ojca Rydzyka uważa za cwaniaka i manipulatora

Mam inne zdanie niz Twoja mama, ale nie mam zamiaru przekonywać o słuszności mojej opinii o Rydzyku.
W każdym razie, jego dzisiesze wystąpienie za pośrednictwem skypa pod koniec mszy św. w Warszawie bardzo mi sie podobalo.
http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=1143743

So kwi 21, 2012 19:47
gita napisał(a):
Mam inne zdanie niz Twoja mama,

Ja tym przykładem chciałem tylko pokazać że zwolennicy PiS i środowiska Radiomaryjne nie zawsze idą ze soba w parze.
Brat dziadka to słucha regularnie Radia Maryja ale w wyborach głosuje na SLD ponieważ uważa się za socjaliste,jest byłym PZPRowcem

Są nawet tacy,co słuchają R M a głosują na PO

So kwi 21, 2012 20:07
Mykitos! Ci co głosuja na PO, to podsłuchują RM.

So kwi 21, 2012 20:17
gita napisał(a):
Mykitos! Ci co głosuja na PO, to podsłuchują RM.

Po co podsłuchiwać - "katolicyzm" wyłazi na niesionych "ewangelicznych" hasłach podczas marszów w obronie katolickich mediów :D

So kwi 21, 2012 20:41
Ja też czasami słucham RM. Po prostu chce wiedzieć co tam mówią i co myślą zwolennicy tego radia.
Wole osobiście dowiedzieć się tego niż z TVNu

So kwi 21, 2012 20:57

Szkoda że to wszystko chodzi wyłącznie o pieniądze.

Jeśli chodzi o mnie to nie jestem zwolennikiem ani PIS ani PO. Tylko naiwniaki głosują na nich.Obecny rząd pokazuje że nie warto nich głosować. To samo z Pisem którzy tylko chcą wojnę wywołać. Myślicie naprawdę że kochają Trawam? bzdura chodzi wyłącznie o poparcie żeby wygrać kolejne wybory. Po nich ta telewizja by zeszła na dalszy plan.

N kwi 22, 2012 7:45
vulkan napisał(a):
Szkoda że to wszystko chodzi wyłącznie o pieniądze.

Jeśli chodzi o mnie to nie jestem zwolennikiem ani PIS ani PO. Tylko naiwniaki głosują na nich.Obecny rząd pokazuje że nie warto nich głosować. To samo z Pisem którzy tylko chcą wojnę wywołać. Myślicie naprawdę że kochają Trawam? bzdura chodzi wyłącznie o poparcie żeby wygrać kolejne wybory. Po nich ta telewizja by zeszła na dalszy plan.

Nie zeszłaby - o. Rydzyk nauczony sprawionym mu zawodem przez sp. L. Kaczyńskiego którego zarzucał nie wywiazanie się z deklaracji Z panem prezydentem przed wyborami rozmawiałem. I on mnie oszukał (kwiecień 2007r nagranie wykładu), zabezpieczyłby się odpowiednimi cyrografami podpisanymi przez J. Kaczyńskiego.

N kwi 22, 2012 9:24
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 918 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 62  Następna strona