Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 13:49

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 601 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 41  Następna strona
 Manipulacje w mediach 
Autor Wiadomość
Post Re: Manipulacje w mediach
gita napisał(a):
Dzisiaj kolejna manipulacja w tvpinfo.
Danuta Holecka prowadziła wywiad z Jarosławem Kaczyńskim. W przygotowanym materiale z sejmu przestawiono celowo najpierw ostrą wypowiedź JK, a potem atak Tuska.
Było dokładnie odwrotnie, to najpierw Tusk zaatakował Kaczyńskiego.
Ta manipulacja miała podwójny cel:wyprowadzić z równowagi Kaczyńskiego i zdyskredytować Holecką, która już jako jedyna zachowuje resztki przyzwoitości w tvpinfo.
Kaczyński nie dał się sprowokować i tą manipulację określił jakoprzypadek, wiedział, że nie dokonała tego Holecka.

Ta Holecka, którą "rozmodlony" tłum przed pałacem prezydenckim ufetował wrzaskiem k***a...k***a.

Wt kwi 17, 2012 16:26
Alus napisał(a):
gita napisał(a):
Dzisiaj kolejna manipulacja w tvpinfo.
Danuta Holecka prowadziła wywiad z Jarosławem Kaczyńskim. W przygotowanym materiale z sejmu przestawiono celowo najpierw ostrą wypowiedź JK, a potem atak Tuska.
Było dokładnie odwrotnie, to najpierw Tusk zaatakował Kaczyńskiego.
Ta manipulacja miała podwójny cel:wyprowadzić z równowagi Kaczyńskiego i zdyskredytować Holecką, która już jako jedyna zachowuje resztki przyzwoitości w tvpinfo.
Kaczyński nie dał się sprowokować i tą manipulację określił jakoprzypadek, wiedział, że nie dokonała tego Holecka.

Ta Holecka, którą "rozmodlony" tłum przed pałacem prezydenckim ufetował wrzaskiem k***a...k***a.

Takiej manipulacji też dokonalo tvpinfo, czy inna stacja?

Wt kwi 17, 2012 22:58

To nie żadna manipulacja widać to po prostu jak oni się zachowują i z pewnością takie słowa by z ich ust wyleciały.

Śr kwi 18, 2012 6:03
vulkan napisał(a):
To nie żadna manipulacja widać to po prostu jak oni się zachowują i z pewnością takie słowa by z ich ust wyleciały.

"... takie słowa by z ich ust wyleciały", to standardowy przykład manipulacji.

Śr kwi 18, 2012 11:55

gita napisał(a):
vulkan napisał(a):

"... takie słowa by z ich ust wyleciały", to standardowy przykład manipulacji.

Ty manipulujesz mówiąc że to nieprawda. Chyba nie widziałaś zachowania tych ludzi. Strach pomyśleć że to polacy.

Śr kwi 18, 2012 15:13

O rany, jak trzeba być zakochanym w politykach swojej "opcji", żeby w każdym szczególe wietrzyć spisek...

Nie przesadzajcie. Jak ktoś bardzo chce, to zawsze znajdzie dowody na swoje teorie.
Tak jak np. ostatnio widziałem gdzieś w necie oskarżeni, że TVN manipuluje sondażami dając słupki nieodpowiedniej wysokości w stosunku do ich wartości. Też to wcześniej zauważyłem, tylko w tedy akurat na korzyść przeciwnej partii, więc to po prostu niestaranność była (ostatnio jak się przyglądałem było już jak trzeba)

Śr kwi 18, 2012 15:43
O manipulacji w mediach na temat ilości uczestników Marszu o wolne media i obronę TVTrwam, moja notka w salonie24:
http://gita.salon24.pl/411177,jak-z-80t ... obic-20tys

N kwi 22, 2012 11:16

zdaniem KRRiT - sytuacja finansowa Fundacji nie wróżyła powodzenia przedsięwzięcia.

Jan Dworak, przewodniczący KRRiT, powiedział, że roczne koszty nadawania na multipleksie to około 10 mln zł, a z dokumentów dostarczonych przez Fundację Lux Veritatis wynika, że w ciągu ostatnich 3 lat wykazywała straty wynikające z działalności operacyjnej, a pozostałe przychody malały.

Dane finansowe:

Fundacja Lux Veritatis ma (obok ATM Grupa, nadawcy kanału ATM Rozrywka) największą wysokość aktywów trwałych. Aktywa trwałe w 2010 r.:
Fundacja Lux Veritatis (nadawca kanału Trwam) - przekroczyły 86 mln zł
Eska TV (nadawca kanału Eska TV) - 23 tys. zł
Lemon Records (nadawca kanału Polo TV) - 246 tysięcy zł
Stavka (nadawca kanału TTV) - 1 zł

Aktywa obrotowe:
Fundacja Lux Veritatis - ponad 90 mln zł (większość pochodzi z pożyczki od polskiej prowincji zakonu redemptorystów)
Eska TV - 2,3 mln zł
Lemon Records - niespełna 2 mln zł
Stavka - prawie 100 tys. zł

Kapitał własny:
Fundacja Lux Veritatis - 20,5 mln
Eska TV - ujemny - 3,8 mln
Lemon Records - ujemny - 473 tysiące zł
Stavka - 91 tysięcy zł

Zysk w 2010 roku:
Fundacja Lux Veritatis - 3,5 mln zł netto
Eska TV - strata - prawie 2,3 mln zł
Lemon Records - 19 tysięcy zł
Stavka - strata - 4 tysiące zł

I teraz pytanie- jakimi kryteriami się kierowano przyznając koncesje?
manipulacją jest, że jak ma niewielki zysk, to nie jest w stanie zapłacić należności, za utrzymanie w multipleksie. ITI już kolejny rok zamknął stratami, większymi niż w poprzednim roku.
Tak naprawdę, to nie aktywa obrotowe, decydują o możliwościach, ale wartość firmy. W tym wypadku TV TRWAM ten majątek posiada. Po prostu gdyby dostała koncesję, to zmieniałby politykę finansową firmy

TV Trwam - mysz, która ryknęła
Kargul na pytanie o kanały i telewizję odpowiedział: Kanałów to
dużo, a telewizja jedna. Jednak nie chodziło to o kanały telewizyjne tylko takie
rowy z wodą.

http://blogi.satkurier.pl/71733-tv-trwa ... knela.html

N kwi 22, 2012 16:10

A skąd wiesz ile było osób?

Pn kwi 23, 2012 11:10
Trzyszcz24 napisał(a):

Czy to pytanie do mnie?
Myślałam, że mam dar oceniania ilości osób na podstawie obrazu telewizyjnego.
Okazuje się, że osób było więcej niż 80tys, bo okolo 100tys, anawet może ponad sto tysięcy.
Główne media tak manipulowały obrazem, żeby udowodnić, że kłamstwo o 20tys. nie wyszło na jaw.

Pn kwi 23, 2012 15:32
gita napisał(a):
Trzyszcz24 napisał(a):

Czy to pytanie do mnie?
Myślałam, że mam dar oceniania ilości osób na podstawie obrazu telewizyjnego.
Okazuje się, że osób było więcej niż 80tys, bo okolo 100tys, anawet może ponad sto tysięcy.
Główne media tak manipulowały obrazem, żeby udowodnić, że kłamstwo o 20tys. nie wyszło na jaw.

To sprawdzona metoda liczenie RM - gdy radio Jasna Góra podawało uczestników dorocznej pielgrzymki RRM w liczbie 300 tys, w NDz i RM było to ponad 500 tys.; gdy znów w innym roku radio Jasna Góra oceniała na 200 tys. to media toruńskie na 400 tys.

Pn kwi 23, 2012 15:43

Merkaba, jesli ja mam 90 zlotych, z czego 60 Ty mi pozyczylas, to znaczy ze w rzeczywistosci mam... -30 zlotych. To nie sa moje pieniadze! Ba! Nie dosc ze ja nie mam nic to w dodatku jestem "do tylu". Tak to wyglada, niewazne kto komu pozycza. Prawo jest prawem.

Pn kwi 23, 2012 17:40

Pytam się skąd wiesz ile było? bo TV Trwam tak powiedziała?

Śmieszy mnie, że w takich tematach najbardziej aktywni są zwolennicy telewizji która sama nie jest obiektywna.
I na siłę szukają argumentów, że całą reszta kłamie i tylko ta jedyna słuszna jest ostoją prawdy objawionej.

Wt kwi 24, 2012 20:08

jestem chłopem i na mój chłopski rozum to jesteś na plusie
dlaczego -30 jakieś procenty czy inna matematykę się uczyłem

Wt kwi 24, 2012 20:32

Przepraszam, liczyłam chyba jakoś po "innemu". ;) Rzeczywiście, przyznaję, mój bład. :oops:
Nadal jednak pożyczka jest pozyczką a nie majątkiem własnym. Poza tym nikt nie wie jak to jest z tymi finansami naprawdę, bo zostały utajnione przez fundację.

Wt kwi 24, 2012 21:30
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 601 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 41  Następna strona