Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 11:19

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
 O. Rydzyk i prawicowi politycy nie walczą w obronie TV Trwam 

Uważam/wierzę, że...?
O. Rydzyk walczy w obronie TV Trwam 29%  29%  [ 5 ]
O. Rydzyk walczy o większy zasięg dla TV Trwam 47%  47%  [ 8 ]
Nie mam zdania / Trudno powiedzieć 24%  24%  [ 4 ]
Liczba głosów : 17

O. Rydzyk i prawicowi politycy nie walczą w obronie TV Trwam 
Autor Wiadomość

Post O. Rydzyk i prawicowi politycy nie walczą w obronie TV Trwam
Witam. Wielu ludzi wierzy w mit, że o. Rydzyk i prawicowi politycy walczą w obronie TV Trwam. To nie prawda. Dlaczego tak uważam? To proste. Telewizji Trwam nie grozi likwidacja. Cyfryzacja telewizji naziemnej dotyczy wyłącznie telewizji naziemnej. Dla odbiorców telewizji satelitarnej i kablowej nic się nie zmieni, oni nadal będą mogli oglądać, co oglądają, m.in. telewizję Trwam.

O co więc chodzi w tej sprawię naprawdę? O powiększenie zasięgu telewizji Trwam o naziemną telewizję cyfrową. Czyli o to, by telewizję Trwam można było oglądać nie tylko z satelity i w kablówkach, ale także z nadajników naziemnych. W naziemnej telewizji analogowej miejsce było tylko dla kilku kanałów, natomiast w jej cyfrowej wersji samych tylko darmowych kanałów ma być ok. 20. O. Rydzyk więc chciał się załapać na jedno z nich dla TV Trwam.

Telewizja naziemna to najprostszy i najtańszy sposób odbioru telewizji, a przy tym mała konkurencja (w telewizji satelitarnej jest ok. 200 kanałów polskich i polskojęzycznych, a w naziemnej ma być najwyżej 40 przy obecnej technologii). Nic więc dziwnego, że wszystkie telewizje walczą o miejsce w naziemnej telewizji cyfrowej. Dla przykładu telewizja Tele 5 też przystąpiła do konkursu do MUX 1, też go przegrała i też złożyła skargę, ale jakoś nie słyszy się, by Tele 5 twierdziła, że chcą ją zlikwidować. Tele 5 i TV Trwam przez wiele lat nie nadawały naziemnie, mimo to istniały i każdy, kto chciał je oglądać, oglądał. Więc jedyne co może naprawdę zagrozić istnieniu TV Trwam, to brak gorących zwolenników, którzy wysyłają datki na działalność TV Trwam.

Samobójcza bramka o. Rydzyka
O. Rydzyk liczy na to, że większy zasięg przyczyni się do większej oglądalności, większych zysków i większych wpływów politycznych, ale moim zdaniem może się przeliczyć. Odbiór telewizji satelitarnej jest nieco trudniejszy i droży niż odbiór telewizji naziemnej. W dodatku TV Trwam nadawana jest z satelity Astra, podczas gdy większość Polaków ustawia swoje anteny satelitarne na satelitę Hot Bird. Te wszystkie przeszkody stanowią swoistego rodzaju zaporę, która nie przepuszcza potencjalnych letnich widzów telewizji Trwam. Czyli znacznie łatwiejszy dostęp do telewizji Trwam przyczyni się do wzrostu kosztów działalności, a zyski zwiększą się niewiele, bo TV Trwam zyska głównie letnich widzów, a telewizji Trwam są potrzebni gorący widzowie, bo to oni wysyłają datki i głosują wg instrukcji o. Rydzyka. O. Rydzyk już teraz tonie w długach musząc opłacać nadawanie satelitarne, a co będzie, gdy dojdą jeszcze koszty za nadawanie naziemne?

Mój poradnik: jak odbierać naziemną telewizję cyfrową?

Co o tym myślicie?

Wt kwi 24, 2012 12:12

Post Re: O. Rydzyk i prawicowi politycy nie walczą w obronie TV T
Cytuj:
O. Rydzyk wykonuje haniebną robotę szczucia swoich wyznawców przeciw rządowi i państwu polskiemu! I tu nie chodzi o uprawianie krytyki czy nawet opozycyjność! Tu chodzi o manipulowanie faktami,podżeganie do nienawiści i czynne uprawianie polityki przez duchownych! To jest całość absolutne zmanipulowanie obrazu polskiej rzeczywistości i tendencyjne szczucie słuchaczy przeciwko władzy,aż do skutku,którym jest władza PIS! Nie zrealizowanie wymogów licencyjnych,stanowi powód do rzekomego "męczeństwa" "wolnych mediów"! One są faktycznie wolne,ale od rozumu,prawdy i poczucia rzeczywistości!

Wt kwi 24, 2012 15:51

tu stawka jest większa , gra toczy nie tylko o trwam

http://gloria.tv/?media=281558

trwam i radio Maryja promuje patriotyzm i rodzinę katolicka

Wt kwi 24, 2012 17:03
merkaba napisał(a):
trwam i radio Maryja promuje patriotyzm i rodzinę katolicka

To lepiej żeby przestali, bo tylko zniechecają.

Wt kwi 24, 2012 17:20
nie tylko oni patriotyzm promują; zresztą bardziej zniechęcają....

Wt kwi 24, 2012 19:16

Moim zdaniem ta cała "walka" to zwykłe bicie piany.
Ojciec Rydzyk nie potrzebuje tak naprawdę tej platformy, na razie nie przybędzie mu widzów bo mało kto moze ją na razie odbierać. Moim zdaniem to wszystko jest zwykłą manipulacją mająca na celu podgrzanie nastrojów antyrządowych (zeby nie było, ja tez rzadu nie kocham i go nie wybierałam), po raz kolejny wmawianie "wyznawcom" dyskryminacji, mobilizację zastępów "wiarnych" - i tyle. Moze to test ojca Rydzyka na skutecznośc partii PiS? Kapiszon i tyle, walka O NIC.

Jeśli ojcu Rydzykowi nie podoba się decyzja KRRiT niech idzie do sądu. Naprawdę nie trzeba histeryzowac i płakac o braku wolności słowa w Polsce. to tylko zwykła, prywatna stacja telewizyjna, jedna z wielu tych nniej popularnych. I absolutnie nie zagrożona likwidacją/zmniejszeniem zasięgu czy czym tam jeszcze
.
TVTrwam jest dostepna - u mojego chłopaka dostepna jest poprzez telewizję kablową bez żadnych dodatkowych opłat (ot, dostał ją w jakimś pakiecie, razem z TVN24 i programami sportowymi) i dostepna będzie na dotychczasowych zasadach.

TadeuszRydzykWAM nie traci. Nie mozna stracic czegos, czego się jeszcze nie dostało, kochani.

Wt kwi 24, 2012 19:36

a mojej ciotce raz zabrali trwam z kablówki dzwoniła do nich i straszyła ze zerwie umowe
i przywrócili jej trwam

wiec mogą wyłączyć trwam w każdej chwili z kablówki

Wt kwi 24, 2012 20:37

Merkaba, w kazdej chwili moga zabrac każdy inny kanał, niestety. Nam tez któregos dnia poznikały rózne kanały (w domu u rodziców TVTrwam nie mam i nigdy nie miałam). Wystarczyło zadzwonic (jak to zrobiła Twoja ciocia) i przywrócili. Tak to bywa. Czasem tez moze się zepsuc telewizor, prąd wyłącza bo burza uszkodzi słup. Widzów TVTrwam moze spotkac wiele przeciwności losu... tak jak widzów wszystkich innych kanałów.

Przeciez nie jest tak, ze wszystkie kanały w Polsce ja juz na multipleksach, tylko TVTrwam, biedulka, jest dyskryminowana. Uwazam ze ta cała histeria jest mocno przesadzona i rozdmuchana własnie przez media. Manipulujace media, dodam.

Niech ojcowie złożą do sądu pozew jesli czują się źle potraktowani przez KRRiT. Bo an razie to jest pusta aferka dla aferki i nic więcej.

Wt kwi 24, 2012 21:26

Ukyo napisał(a):
Ojciec Rydzyk nie potrzebuje tak naprawdę tej platformy, na razie nie przybędzie mu widzów bo mało kto moze ją na razie odbierać.

Telewizję cyfrową może już odbierać zdecydowana większość społeczeństwa i nawet jeśli obecnie niewiele osób z niej korzysta, to sytuacja będzie się szybko zmieniać. Zgodnie z planem sygnał analogowy ma być wyłączony w połowie przyszłego roku i najpóźniej wtedy wszyscy ci, którzy obecnie korzystają ze zwykłej anteny, przejdą na platformę cyfrową (za wyjątkiem tych, którzy zupełnie zrezygnują z TV albo skorzystają z kablówki bądź satelity).

Śr kwi 25, 2012 10:02

SweetChild napisał(a):
Ukyo napisał(a):
Ojciec Rydzyk nie potrzebuje tak naprawdę tej platformy, na razie nie przybędzie mu widzów bo mało kto moze ją na razie odbierać.

Telewizję cyfrową może już odbierać zdecydowana większość społeczeństwa i nawet jeśli obecnie niewiele osób z niej korzysta, to sytuacja będzie się szybko zmieniać. Zgodnie z planem sygnał analogowy ma być wyłączony w połowie przyszłego roku i najpóźniej wtedy wszyscy ci, którzy obecnie korzystają ze zwykłej anteny, przejdą na platformę cyfrową (za wyjątkiem tych, którzy zupełnie zrezygnują z TV albo skorzystają z kablówki bądź satelity).

Dodam do wypowiedzi kolegi jeszcze:

MUX 1 - 15% (od końca maja 92%, a ostatecznie 95% zasięgu)
MUX 2 - 94% (ostatecznie 97%)
MUX 3 - 45% (ostatecznie 98%)

Mapki zasięgu, tabele z datami uruchomień kolejnych nadajników i oferta programowa tutaj.

O. Rydzyk ubiega się o miejsce w MUX 1.

Z miesiąca na miesiąc rośnie też liczba użytkowników naziemnej telewizji cyfrowej (NTC). I to nie tylko dlatego, że użytkownicy naziemnej telewizji analogowej przechodzą na NTC, ale też dlatego, że niektórzy klienci płatnej telewizji satelitarnej lub kablowej nie chcą już płacić wiedząc, że darmowa alternatywa nie jest już tak zła jak dawnej.

merkaba napisał(a):
a mojej ciotce raz zabrali trwam z kablówki dzwoniła do nich i straszyła ze zerwie umowe
i przywrócili jej trwam

wiec mogą wyłączyć trwam w każdej chwili z kablówki

Nie znam tej sprawy, ale na pewno nie miało to żadnego związku z cyfryzacją naziemnej telewizji.

Alternatywa dla o. Rydzyka
Nie wiem, jak to wygląda pod względem finansowym, ale chyba nadawanie naziemne wiąże się z bardzo dużymi kosztami. O. Rydzyk zamiast wydawać te pieniądze na nadawanie naziemne mógłby wydać je na przeprowadzkę TV Trwam z satelity Astra na satelitę Hot Bird. To również poszerzyłoby dostęp do TV Trwam i to może nawet bardziej niż miejsce w NTC. Kiedyś telewizja była przez większość Polaków odbierana z nadajników naziemnych, a telewizja satelitarna była uważana za luksus dla bogatych, ale tamte czasy się skończyły i większość Polaków odbiera dziś telewizję bezpośrednio z satelity. Na satelitę Astra ustawiają swoje anteny satelitarne tylko ci ludzie, którzy są bardzo zdeterminowani oglądać TV Trwam i niczego innego, natomiast wszyscy pozostali kierują swoje anteny na Hot Birda, więc ta przeprowadzka mocno by poszerzyła dostępność TV Trwam, ale jak to mówią "reklama dźwignią handlu", więc lepiej rozpętać aferę w mediach.

Śr kwi 25, 2012 11:20

Ukyo napisał(a):
Niech ojcowie złożą do sądu pozew jesli czują się źle potraktowani przez KRRiT.
Bo an razie to jest pusta aferka dla aferki i nic więcej.
http://www.sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/transmisje.xsp?unid=DFAC577D41BB6340C12579890036C256
(Konferencja prasowa - Wniosek SP o Trybunał Stanu dla Dworaka)

http://www.rp.pl/artykul/794751.html (KRRiT przed Trybunał Stanu i do prokuratury)

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Śr kwi 25, 2012 11:48
Nie ulega wątpliwości, że przede wszystkim jest to walka o większy zasięg TVTrwam.
Po drugie idzie o to, aby ci co nie stać ich na kablówkę, ani odbiór satelitarny mieli dostęp do tej jedynej telewizji katolickiej.
Moja córka protestowała w Warszawie, gdyż ma już antenę i dekoder do odbioru darmowej telewizji, ale nie ma tam TVTrwam, a więc powinna lansować hasło:Dajcie nam Telewizję Trwam.
Dla tych co się rzucą na mnie, z propozycjami, że mogła sobie założyć kablówkę, odpowiadam, że nie mogła, gdyż operatorowi kablowemu nie opłaca się na osiedlu domów jednorodzinnych kłaść kabli.
Ta nieopłacalność wyjdzie również wtedy, gdy odbiorcy kablówek zaczbną rezygnować przechodząc na multiplex i wtedy ja równiez mogę stracić TVTrwam.

P.S.Daniel 86! Dlaczego w tytule notki nie ma znaku zapytania?
Poza tym tytuł jest fłaszywy, gdyż O.Rydzyk, politycy oraz wiele stowarzyszeń, Rad Miejskich, powiatowych, hierarchowie kościoła, a więc wielu walczy o podstawowe prawa tych katolików, którzy chcą oglądac TVTrwam

Ostatnio edytowano Śr kwi 25, 2012 12:08 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy

Śr kwi 25, 2012 11:55
Ukyo napisał(a):

Niech ojcowie złożą do sądu pozew jesli czują się źle potraktowani przez KRRiT. Bo an razie to jest pusta aferka dla aferki i nic więcej.

Wniosek do sądu został już złożony, ale sądy są nierychliwe i często niesprawiedliwe, a więc wielu
z tych protestujących w wielu miastach Polski, między innymi moja córka, nadal będą pozbawieni TVTrwam.

Śr kwi 25, 2012 11:59
SweetChild napisał(a):
Ukyo napisał(a):

Przelicytowałes nawet samego Dworaka, gdyż wczoraj na posiedzeniu Senackiej KKiŚP Dworakowi udało się chociaż raz powiedziec prawdę, że dostęp do TVTrwam ma obecnie około 28% Polaków.

Śr kwi 25, 2012 13:19
gita napisał(a):
sądy są nierychliwe i często niesprawiedliwe

Jakbym słyszał prezesa PIS po przegranym procesie. Państwo prawa tak ale tylko wtedy gdy ty będziesz ferować wyroki? a sędziowie przekupni, niesprawiedliwi i sługusy Rosji/Uni/masonów/cyklistów*? :twisted:

*niepotrzebne skreslić

Śr kwi 25, 2012 14:20
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona