Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 17:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
 O. Rydzyk i prawicowi politycy nie walczą w obronie TV Trwam 

Uważam/wierzę, że...?
O. Rydzyk walczy w obronie TV Trwam 29%  29%  [ 5 ]
O. Rydzyk walczy o większy zasięg dla TV Trwam 47%  47%  [ 8 ]
Nie mam zdania / Trudno powiedzieć 24%  24%  [ 4 ]
Liczba głosów : 17

O. Rydzyk i prawicowi politycy nie walczą w obronie TV Trwam 
Autor Wiadomość

Post Re: O. Rydzyk i prawicowi politycy nie walczą w obronie TV T
gita napisał(a):
SweetChild napisał(a):
Telewizję cyfrową może już odbierać zdecydowana większość społeczeństwa i nawet jeśli obecnie niewiele osób z niej korzysta, to sytuacja będzie się szybko zmieniać. Zgodnie z planem sygnał analogowy ma być wyłączony w połowie przyszłego roku i najpóźniej wtedy wszyscy ci, którzy obecnie korzystają ze zwykłej anteny, przejdą na platformę cyfrową (za wyjątkiem tych, którzy zupełnie zrezygnują z TV albo skorzystają z kablówki bądź satelity).

Przelicytowałes nawet samego Dworaka, gdyż wczoraj na posiedzeniu Senackiej KKiŚP Dworakowi udało się chociaż raz powiedziec prawdę, że dostęp do TVTrwam ma obecnie około 28% Polaków.

:shock: A ja ile podałem, że go przelicytowałem?

Śr kwi 25, 2012 14:43

Ukyo napisał(a):
TadeuszRydzykWAM nie traci. Nie mozna stracic czegos, czego się jeszcze nie dostało, kochani.

Wiesz oni i tak w to nie wierzą bo tylko ich guru Ojciec Dyrektor się liczy i jego słowa.

gita napisał(a):
Nie ulega wątpliwości, że przede wszystkim jest to walka o większy zasięg TVTrwam.
Po drugie idzie o to, aby ci co nie stać ich na kablówkę, ani odbiór satelitarny mieli dostęp do tej jedynej telewizji katolickiej.

Może kiedyś Trwam było telewizją katolicką ale teraz już nią nie jest. Bardziej przypomina tv sekty, a to jest niebezpieczne.Kiedy widzę te obraźliwe transparenty tych ludzi to aż mi się ich szkoda robi.

Śr kwi 25, 2012 15:23

gita, dekodery do odbioru telewizji satelitarnej może są trochę droższe niż te do NTC, ale TV Trwam nadaje niekodowany, czyli darmowy sygnał, więc płaci się raz, a ogląda się przez lata za darmo. Anteny satelitarne też są trochę, a nawet dużo droższe niż te do telewizji naziemnej, ale kto powiedział, że musi to być nowa antena. Jeśli ktoś kiedyś był klientem jakieś platformy satelitarnej, to prawdopodobnie została mu antena i ta antena nie jest sparowana z jakimś konkretnym modelem dekodera, więc wystarczy tylko wejść na drabinę lub balkon i przestawić ją z satelity Hot Bird na satelitę Astra.

Ciekawostką jest to, że są też dekodery do odbioru NTC i telewizji satelitarnej. Nazywają się hybrydowe lub też chyba bardziej właściwa nazwa Combo.

gita napisał(a):
Przelicytowałes nawet samego Dworaka, gdyż wczoraj na posiedzeniu Senackiej KKiŚP Dworakowi udało się chociaż raz powiedziec prawdę, że dostęp do TVTrwam ma obecnie około 28% Polaków.

SweetChild pisał o dostępie do NTC a nie o dostępie do TV Trwam.

gita, a co myślisz o mojej propozycji?
Daniel86 napisał(a):
Alternatywa dla o. Rydzyka
Nie wiem, jak to wygląda pod względem finansowym, ale chyba nadawanie naziemne wiąże się z bardzo dużymi kosztami. O. Rydzyk zamiast wydawać te pieniądze na nadawanie naziemne mógłby wydać je na przeprowadzkę TV Trwam z satelity Astra na satelitę Hot Bird. To również poszerzyłoby dostęp do TV Trwam i to może nawet bardziej niż miejsce w NTC. Kiedyś telewizja była przez większość Polaków odbierana z nadajników naziemnych, a telewizja satelitarna była uważana za luksus dla bogatych, ale tamte czasy się skończyły i większość Polaków odbiera dziś telewizję bezpośrednio z satelity. Na satelitę Astra ustawiają swoje anteny satelitarne tylko ci ludzie, którzy są bardzo zdeterminowani oglądać TV Trwam i niczego innego, natomiast wszyscy pozostali kierują swoje anteny na Hot Birda, więc ta przeprowadzka mocno by poszerzyła dostępność TV Trwam, ale jak to mówią "reklama dźwignią handlu", więc lepiej rozpętać aferę w mediach.

Na potwierdzenie, że większość Polaków woli dziś odbiór satelitarny niż naziemny, dołączam odnośnik do zdjęcia. ściana bloku z mnóstwem anten satelitarnych

Śr kwi 25, 2012 15:57
Kozioł napisał(a):
gita napisał(a):
sądy są nierychliwe i często niesprawiedliwe

Jakbym słyszał prezesa PIS po przegranym procesie. Państwo prawa tak ale tylko wtedy gdy ty będziesz ferować wyroki? a sędziowie przekupni, niesprawiedliwi i sługusy Rosji/Uni/masonów/cyklistów*? :twisted:

*niepotrzebne skreslić

Demagogia w wydaniu Kozioła, ale niech ci będzie, może masz rację.

Daniel86. nie popieram tej alternatywy z kilku względów, a najważniejszy to ten rodzinny.
Córka już ma antenę i dekoder, firma zakładająca, za całość skasowała 499zł i kolejne zmiany nie wczodzą w grę.
Teraz pozostaje tylko protestować i wołać o sprawiedliwość, innej alternatywy nie ma.
P.S.Córka mieszka w domu jednorodzinnym, a więc nie ma tam "ściany" anten.

Ostatnio edytowano Śr kwi 25, 2012 17:27 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Śr kwi 25, 2012 17:20
gita napisał(a):
Kozioł napisał(a):
gita napisał(a):
sądy są nierychliwe i często niesprawiedliwe

Jakbym słyszał prezesa PIS po przegranym procesie. Państwo prawa tak ale tylko wtedy gdy ty będziesz ferować wyroki? a sędziowie przekupni, niesprawiedliwi i sługusy Rosji/Uni/masonów/cyklistów*? :twisted:

*niepotrzebne skreslić

Demagogia w wydaniu Kozioła, ale niech ci będzie, może masz rację.

Mam nick "kozioł". Przypisywanie mi demagogii i przekręcanie nicku jest niskim chwytem świadczącym o frustracji wywołanej brakiem argumentów i związaną z tym bezsilnością.

Śr kwi 25, 2012 17:25
Kozioł! Kłania się dopełniacz kogo, czego? A więc nie Kozioła, a Kozła.
Co do bezsilności to masz rację, trzeba jednak ostrzej domagać się podstawowych praw zapewnionych przez Konstytucję RP.
Na następny protest przeciwko dyskryminacji TVTrwam trzeba zabrać co najmniej taczki.

Śr kwi 25, 2012 17:31

gita napisał(a):
Daniel86. nie popieram tej alternatywy z kilku względów, a najważniejszy to ten rodzinny.

Nie myśl tylko o sobie i swojej rodzinie. Gdyby o. Rydzyk przeniósł TV Trwam z Astry na Hot Birda, to większość Polaków zyskałaby dostęp do tej telewizji i to bez żadnych zabiegów. TV Trwam jako kanał niekodowany (darmowy) natychmiast pojawiłby się w dekoderach platform satelitarnych. Do TV Trwam zyskaliby dostęp również posiadacze dekoderów odbierających wyłącznie niekodowane kanały.

gita napisał(a):
Córka już ma antenę i dekoder, firma zakładająca, za całość skasowała 499zł i kolejne zmiany nie wczodzą w grę.

A czy ten monter i nowa antena były konieczne? U mnie wystarczyła antena stara pokojowa wisząca na strychu i ustawiona na oko. Montaż więc samodzielny, darmowy i zapewniający dobry odbiór. Mieszkam ok. 15km od nadajnika w linii prostej, a Twoja córka?

gita napisał(a):
P.S.Córka mieszka w domu jednorodzinnym, a więc nie ma tam "ściany" anten.

To miał być argument potwierdzający, że większość Polaków woli odbiór satelitarny niż naziemny. Czyli o. Rydzykowi bardziej jednak by się opłacała przeprowadzka niż miejsce w NTC. Ile procent Polaków będzie korzystać z NTC? Najwyżej 20%. Cała reszta to albo klienci kablówek albo odbiorcy telewizji satelitarnej, a większość z nich ma ustawioną antenę właśnie na satelitę Hot Bird. Sam zobacz wykres (trochę już nieaktualny, bo z przed 3 miesięcy)!

Obrazek
Wykres z artykułu: TV u Polaków: Głównie satelitarna, za 39 zł miesięcznie

Śr kwi 25, 2012 18:10

niedługo więcej ludzi przeżuci się na telewizje cyfrowa
jak skończą się im umowy ,po co płacić jak jest za darmo

ja już ma cyfrę naziemna

Śr kwi 25, 2012 18:44
merkaba napisał(a):
niedługo więcej ludzi przeżuci się na telewizje cyfrowa
jak skończą się im umowy ,po co płacić jak jest za darmo

ja już ma cyfrę naziemna

Ale nie masz TVTrwam. Możesz oczywiście odbierać TVTrwam przez internet, ale jeśli idzie o mnie, to zdecydowanie wolę odbiór telewizyjny niz z internetu.

Śr kwi 25, 2012 20:47

Jadwiga Chmielowska Canty's Pub 26.02.2012
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 6fQN74fjY#!

Jadwiga Chmielowska, działaczka „S” oraz Solidarności Walczącej, była kolejnym gościem redakcji Niepoprawnego Radia PL w Cork w Irlandii. Dziś ta wielka patriotka jest uczestniczką głodówki w Tarnowskich Górach.

Śr kwi 25, 2012 21:26

Daniel86 napisał(a):
Ile procent Polaków będzie korzystać z NTC? Najwyżej 20%. Cała reszta to albo klienci kablówek albo odbiorcy telewizji satelitarnej, a większość z nich ma ustawioną antenę właśnie na satelitę Hot Bird. Sam zobacz wykres (trochę już nieaktualny, bo z przed 3 miesięcy)!

Na podstawie tego wykresu szacowałbym, że z NTC będzie korzystać co najmniej 30% Polaków - obecni odbiorcy naziemnej telewizji analogowej (28,9%) plus obecni odbiorcy NTC (4,8%). Raczej wątpliwe, aby obecni odbiorcy NTA przechodzili do kablówek czy na satelity, skoro w NTC mogą korzystać z posiadanych instalacji antenowych, a zakup ewentualnego dekodera to koszt ok 100 do 200 zł (często z dodatkową funkcjonalnością nagrywarki).

Cz kwi 26, 2012 9:03

gita napisał(a):
P.S.Daniel 86! Dlaczego w tytule notki nie ma znaku zapytania?
Poza tym tytuł jest fłaszywy, gdyż O.Rydzyk, politycy oraz wiele stowarzyszeń, Rad Miejskich, powiatowych, hierarchowie kościoła, a więc wielu walczy o podstawowe prawa tych katolików, którzy chcą oglądac TVTrwam

Znaku zapytania nie ma, bo temat nie jest pytaniem tylko stwierdzeniem i to stwierdzeniem, któremu sam przyznałeś rację: "Nie ulega wątpliwości, że przede wszystkim jest to walka o większy zasięg TVTrwam." No właśnie. Większy zasięg, a nie obronę TV Trwam przed rzekomą likwidacją.

SweetChild, z tymi 20% może trochę przesadziłem, ale rzeczywiście rację należy przyznać stwierdzeniu, że ludzie odchodzą od telewizji naziemnej. Cyfryzacja telewizji naziemnej może ten trend odwrócić, ale równie dobrze może tylko go lekko spowolnić, jak w Europie Zachodniej. W NTC jest więcej kanałów niż w telewizji analogowej naziemnej, ale nadal nie ma tam takich kanałów jak MTV, Comedy Central, Discovery, BBC, Disney Chanel, Polsat Sport, TV Trwam i wielu innych. Nie wiele też będzie kanałów w jakości HD, więc wielu ludzi będzie wolała nadal płacić niż zadowolić się ok. 20 darmowymi kanałami.

Wykres jest już trochę nieaktualny, bo jest z przed 3 miesięcy. Obecnie badania wykazują, że użytkowników NTC jest ok. 9%, a inne twierdzą, że nawet więcej. Innego wykresu jednak nie znalazłem na szybkiego, a sytuacja TV SAT przez te 3 miesiące się raczej mocno nie zmieniła.

Wykres z artykułu 9,3-proc. penetracja DVB-T w Polsce jest bardziej aktualny, ale dotyczy wyłącznie NTC, więc nie wiadomo, czyim kosztem rośnie liczba użytkowników NTC. Można się tylko domyślać, że większość użytkowników NTC to dawni użytkownicy telewizji analogowej.

Cz kwi 26, 2012 15:05

dawni użytkownicy telewizji analogowej.

raczej Polsatu najniższy abonament to 16 zł
przed w grudniu kosztował on 9,90

a praktycznie to samo jest za darmo w naziemnej cyfrze

Cz kwi 26, 2012 15:55

zaskakujące jest to że na mux 1 miejsce zostło przyznane jakimś durnowatym programą które puszczaja tylko muzyke jak eska czy polo tv. wg mnie to zmarnowanie miejsca na takie programy i juz nie chodzi mi o to ze miejsce powinno dostac tv trwam ale kazdy inny jakiś bardziej edukacyjny program niz wyzej wymienione.

Cz kwi 26, 2012 16:41
W obronie TVTrwam, wypowiadają się nie tylko politycy, również socjologowie i politolodzy.
Z prof.Radziejewską zgadzam się w 100%:
http://wpolityce.pl/artykuly/27487-kons ... stanowiska

Pt kwi 27, 2012 11:35
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona