Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 21, 2025 18:21

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 918 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 62  Następna strona
 "Apel z prosba o przyznanie koncesji dla TvTRwam" 
Autor Wiadomość
Post Re: "Apel z prosba o przyznanie koncesji dla TvTRwam"
vulkan napisał(a):
Cytuj:
Bez zmiany władzy protesty nie pomogą. Czy w KRRIT jest choć jeden praktykujący katolik? W rządzie może który kiedyś był katolikiem.

A czemu w KRRIT ma nie być katolika???

No właśnie, czemu w KRRIT nie ma katolików?

Śr maja 02, 2012 12:57
Alus napisał(a):
Cytuj:

Cytuj:
A czemu w KRRiT ma nie być katolika?

Napewno są, tak jak katolikiem praktykującym jest J. Braun - prezes TVP.
Tyle tylko, że katolicy w Polsce dzielą nie na prawych katolików i katolewicę, a dla prawych Braun jest tylko katolewicą - czyli gorszym katolikiem, albo już nie zasługującym na miano katolika.

Towarzysz prezes Juliusz Braun, czy w ogóle ogląda swoją telewizję.
Na 1 maja tvp3 transmitowała rano pochód z Moskwy, aż 120 tysięcy. Ale transmisji pochodu w obronie tvtrwam nie pokazano
link do towarzysza: http://wpolityce.pl/artykuly/20190-towarzysz-juliusz-braun-prezes-ktory-przeprasza-michnika
A dlaczego w Polsce i np. w KRRIT nie ma Kazimierza Brauna, pewnie brzydziłby sie syfem, ktorym jest TVP.

Śr maja 02, 2012 13:14

ceid napisał(a):
vulkan napisał(a):
Cytuj:
Bez zmiany władzy protesty nie pomogą. Czy w KRRIT jest choć jeden praktykujący katolik? W rządzie może który kiedyś był katolikiem.

A czemu w KRRIT ma nie być katolika???

No właśnie, czemu w KRRIT nie ma katolików?

A skąd wiesz że nie ma katolików w KRRIT? :roll:

Śr maja 02, 2012 13:15
Cytuj:
Towarzysz prezes Juliusz Braun, czy w ogóle ogląda swoją telewizję.
Na 1 maja tvp3 transmitowała rano pochód z Moskwy, aż 120 tysięcy. Ale transmisji pochodu w obronie tvtrwam nie pokazano
link do towarzysza: http://wpolityce.pl/artykuly/20190-towarzysz-juliusz-braun-prezes-ktory-przeprasza-michnika

To niech towarzysz J. R. Nowak wieloletni członek zarządy głównego SD - satelity PZPR - porozumie sie z "towarzyszem" z "Solidarności" J. Braunem.
Cytuj:
A dlaczego w Polsce i np. w KRRIT nie ma Kazimierza Brauna, pewnie brzydziłby sie syfem, ktorym jest TVP.

Grzegorz Braun z natury brzydzi się wszystkimi, którzy nie podziwiają jego geniuszu - epitetami "łajdak i kłamca" chętnie obdarza zmarłego arcybiskupa, to zapewne stryja też nazwie łajdakiem.

Śr maja 02, 2012 13:47
[quote="vulkan. Czy w KRRIT jest choć jeden praktykujący katolik? W rządzie może który kiedyś był katolikiem.[/quote]

A skąd wiesz że nie ma katolików w KRRIT? :roll:[/quote][/quote]

No dobra, nie wiem do końca. Czy jednak praktykujący aktualnie katolik, nie tylko kiedyś ochrzczony, miałby coś przeciwko koncesji dla TV Trwam - wręcz przeciwnie, pomagałby pokonać przeszkody, jeśli takie są. A w ogóle, co to za kit, żeby parę osób decydowało o koncesjach.

Nagroda za uległość: Prezydent B. K. w dniu 16. 01. br. mianował profesorem zwyczajnym członka KRRIT Stefana Pastuszkę. Jest to zapewne nagroda za jego głosowanie nad TV TRwam.

Śr maja 02, 2012 13:55

Wiesz jest sporo prawdziwych katolików którzy są przeciwni Trwam i uważają że nauczają niezgodnie z kościołem. Może kiedyś tę telewizje można było nazwać katolicką ale teraz nie mam wątpliwości że właściwie nią jest ,powoli się przekształca w polityczną.

Śr maja 02, 2012 14:06
vulkan napisał(a):
Wiesz jest sporo prawdziwych katolików którzy są przeciwni Trwam i uważają że nauczają niezgodnie z kościołem. Może kiedyś tę telewizje można było nazwać katolicką ale teraz nie mam wątpliwości że właściwie nią jest ,powoli się przekształca w polityczną.

Jeśli idzie o mnie, to jest tam za mało polityki.Wspieram finansowo TVTrwam, a więc mam prawo oceniać i żądać.

Śr maja 02, 2012 15:07
gita napisał(a):
vulkan napisał(a):

Jeśli idzie o mnie, to jest tam za mało polityki.Wspieram finansowo TVTrwam, a więc mam prawo oceniać i żądać.

Płacisz, więc masz prawo żadać, ale nazwijcie sobie prywatną telewizją o. Rydzyka i ludzi podzielających poglądy.
Nie mamcie nikogo katolickością.
Watykańska Kongregacja d/s Duchowieństwa wydała w 2011r dokument zalecający unikania księżom polityki - dotyczy to zalecenie wszystkich duchownych.

Śr maja 02, 2012 15:23
ceid napisał(a):
Nagroda za uległość: Prezydent B. K. w dniu 16. 01. br. mianował profesorem zwyczajnym członka KRRIT Stefana Pastuszkę. Jest to zapewne nagroda za jego głosowanie nad TV TRwam.

To Prezydent Bronisław Komorowski nie jest katolikiem?? :|

Śr maja 02, 2012 16:36
Kozioł napisał(a):
ceid napisał(a):

To Prezydent Bronisław Komorowski nie jest katolikiem?? :|

Zapewne katolewica - czyli wedle co poniektórych na miano katolika nie zasługuje.

Śr maja 02, 2012 18:12
Alus napisał(a):
gita napisał(a):
vulkan napisał(a):

Płacisz, więc masz prawo żadać, ale nazwijcie sobie prywatną telewizją o. Rydzyka i ludzi podzielających poglądy.
Nie mamcie nikogo katolickością.
Watykańska Kongregacja d/s Duchowieństwa wydała w 2011r dokument zalecający unikania księżom polityki - dotyczy to zalecenie wszystkich duchownych.

TVTrwam, jest JEDYNĄ katolicką stacją telewizyjną w Polsce i żadne Twoje mamienie nic tu nie zmieni.
Watykańska Kongregacja zaleca unikanie księżom polityki, dlatego żaden ksiądz nie stara się o mandat posła, lub senatora, co bylo mozliwe do II wojny światowej.

Śr maja 02, 2012 18:43

Cytuj:
TVTrwam, jest JEDYNĄ katolicką stacją telewizyjną w Polsce i żadne Twoje mamienie nic tu nie zmieni.

Ty tak sądzisz ale nie większość która obserwuje co tam się dzieje.

Cytuj:
Watykańska Kongregacja zaleca unikanie księżom polityki, dlatego żaden ksiądz nie stara się o mandat posła, lub senatora, co bylo mozliwe do II wojny światowej.

Co z tego jak kościół i tak miesza się do polityki a nie powinien.

Śr maja 02, 2012 18:53
Nie koniecznie masz rację
http://www.wprost.pl/ar/307301/Bp-Piero ... telewizja/
Gita - a czemu o miejsce na multipleksie nie wystąpił zakon Redemptorystów, ani Kosciół Katolicki, tylko prywatna fundacja Lux Veritatis?

Śr maja 02, 2012 18:58
vulkan napisał(a):
Cytuj:

Ty tak sądzisz ale nie większość która obserwuje co tam się dzieje.

Cytuj:

Co z tego jak kościół i tak miesza się do polityki a nie powinien.

Tu nie o żadne opinie idzie, a o status prawny.
Umiesz czytać to czyta:polska stacja telewizyjna o charakterze katolicko-społecznym.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Telewizja_Trwam

Śr maja 02, 2012 19:00

Może tylko z nazwy ale nie z czynu.

Śr maja 02, 2012 19:04
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 918 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 62  Następna strona