"Apel z prosba o przyznanie koncesji dla TvTRwam"
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: "Apel z prosba o przyznanie koncesji dla TvTRwam"
vulkan napisał(a): Cytuj: Bez zmiany władzy protesty nie pomogą. Czy w KRRIT jest choć jeden praktykujący katolik? W rządzie może który kiedyś był katolikiem. A czemu w KRRIT ma nie być katolika??? No właśnie, czemu w KRRIT nie ma katolików?
|
Śr maja 02, 2012 12:57 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Cytuj: Cytuj: A czemu w KRRiT ma nie być katolika? Napewno są, tak jak katolikiem praktykującym jest J. Braun - prezes TVP. Tyle tylko, że katolicy w Polsce dzielą nie na prawych katolików i katolewicę, a dla prawych Braun jest tylko katolewicą - czyli gorszym katolikiem, albo już nie zasługującym na miano katolika. Towarzysz prezes Juliusz Braun, czy w ogóle ogląda swoją telewizję. Na 1 maja tvp3 transmitowała rano pochód z Moskwy, aż 120 tysięcy. Ale transmisji pochodu w obronie tvtrwam nie pokazano link do towarzysza: http://wpolityce.pl/artykuly/20190-towarzysz-juliusz-braun-prezes-ktory-przeprasza-michnikaA dlaczego w Polsce i np. w KRRIT nie ma Kazimierza Brauna, pewnie brzydziłby sie syfem, ktorym jest TVP.
|
Śr maja 02, 2012 13:14 |
|
 |
vulkan
|
ceid napisał(a): vulkan napisał(a): Cytuj: Bez zmiany władzy protesty nie pomogą. Czy w KRRIT jest choć jeden praktykujący katolik? W rządzie może który kiedyś był katolikiem. A czemu w KRRIT ma nie być katolika??? No właśnie, czemu w KRRIT nie ma katolików? A skąd wiesz że nie ma katolików w KRRIT? 
|
Śr maja 02, 2012 13:15 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To niech towarzysz J. R. Nowak wieloletni członek zarządy głównego SD - satelity PZPR - porozumie sie z "towarzyszem" z "Solidarności" J. Braunem. Cytuj: A dlaczego w Polsce i np. w KRRIT nie ma Kazimierza Brauna, pewnie brzydziłby sie syfem, ktorym jest TVP. Grzegorz Braun z natury brzydzi się wszystkimi, którzy nie podziwiają jego geniuszu - epitetami "łajdak i kłamca" chętnie obdarza zmarłego arcybiskupa, to zapewne stryja też nazwie łajdakiem.
|
Śr maja 02, 2012 13:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
[quote="vulkan. Czy w KRRIT jest choć jeden praktykujący katolik? W rządzie może który kiedyś był katolikiem.[/quote] A skąd wiesz że nie ma katolików w KRRIT?  [/quote][/quote] No dobra, nie wiem do końca. Czy jednak praktykujący aktualnie katolik, nie tylko kiedyś ochrzczony, miałby coś przeciwko koncesji dla TV Trwam - wręcz przeciwnie, pomagałby pokonać przeszkody, jeśli takie są. A w ogóle, co to za kit, żeby parę osób decydowało o koncesjach. Nagroda za uległość: Prezydent B. K. w dniu 16. 01. br. mianował profesorem zwyczajnym członka KRRIT Stefana Pastuszkę. Jest to zapewne nagroda za jego głosowanie nad TV TRwam.
|
Śr maja 02, 2012 13:55 |
|
|
|
 |
vulkan
|
Wiesz jest sporo prawdziwych katolików którzy są przeciwni Trwam i uważają że nauczają niezgodnie z kościołem. Może kiedyś tę telewizje można było nazwać katolicką ale teraz nie mam wątpliwości że właściwie nią jest ,powoli się przekształca w polityczną.
|
Śr maja 02, 2012 14:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
vulkan napisał(a): Wiesz jest sporo prawdziwych katolików którzy są przeciwni Trwam i uważają że nauczają niezgodnie z kościołem. Może kiedyś tę telewizje można było nazwać katolicką ale teraz nie mam wątpliwości że właściwie nią jest ,powoli się przekształca w polityczną. Jeśli idzie o mnie, to jest tam za mało polityki.Wspieram finansowo TVTrwam, a więc mam prawo oceniać i żądać.
|
Śr maja 02, 2012 15:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): vulkan napisał(a): Wiesz jest sporo prawdziwych katolików którzy są przeciwni Trwam i uważają że nauczają niezgodnie z kościołem. Może kiedyś tę telewizje można było nazwać katolicką ale teraz nie mam wątpliwości że właściwie nią jest ,powoli się przekształca w polityczną. Jeśli idzie o mnie, to jest tam za mało polityki.Wspieram finansowo TVTrwam, a więc mam prawo oceniać i żądać. Płacisz, więc masz prawo żadać, ale nazwijcie sobie prywatną telewizją o. Rydzyka i ludzi podzielających poglądy. Nie mamcie nikogo katolickością. Watykańska Kongregacja d/s Duchowieństwa wydała w 2011r dokument zalecający unikania księżom polityki - dotyczy to zalecenie wszystkich duchownych.
|
Śr maja 02, 2012 15:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ceid napisał(a): Nagroda za uległość: Prezydent B. K. w dniu 16. 01. br. mianował profesorem zwyczajnym członka KRRIT Stefana Pastuszkę. Jest to zapewne nagroda za jego głosowanie nad TV TRwam. To Prezydent Bronisław Komorowski nie jest katolikiem?? 
|
Śr maja 02, 2012 16:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł napisał(a): ceid napisał(a): Nagroda za uległość: Prezydent B. K. w dniu 16. 01. br. mianował profesorem zwyczajnym członka KRRIT Stefana Pastuszkę. Jest to zapewne nagroda za jego głosowanie nad TV TRwam. To Prezydent Bronisław Komorowski nie jest katolikiem??  Zapewne katolewica - czyli wedle co poniektórych na miano katolika nie zasługuje.
|
Śr maja 02, 2012 18:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): gita napisał(a): vulkan napisał(a): Wiesz jest sporo prawdziwych katolików którzy są przeciwni Trwam i uważają że nauczają niezgodnie z kościołem. Może kiedyś tę telewizje można było nazwać katolicką ale teraz nie mam wątpliwości że właściwie nią jest ,powoli się przekształca w polityczną. Jeśli idzie o mnie, to jest tam za mało polityki.Wspieram finansowo TVTrwam, a więc mam prawo oceniać i żądać. Płacisz, więc masz prawo żadać, ale nazwijcie sobie prywatną telewizją o. Rydzyka i ludzi podzielających poglądy. Nie mamcie nikogo katolickością. Watykańska Kongregacja d/s Duchowieństwa wydała w 2011r dokument zalecający unikania księżom polityki - dotyczy to zalecenie wszystkich duchownych. TVTrwam, jest JEDYNĄ katolicką stacją telewizyjną w Polsce i żadne Twoje mamienie nic tu nie zmieni. Watykańska Kongregacja zaleca unikanie księżom polityki, dlatego żaden ksiądz nie stara się o mandat posła, lub senatora, co bylo mozliwe do II wojny światowej.
|
Śr maja 02, 2012 18:43 |
|
 |
vulkan
|
Cytuj: TVTrwam, jest JEDYNĄ katolicką stacją telewizyjną w Polsce i żadne Twoje mamienie nic tu nie zmieni. Ty tak sądzisz ale nie większość która obserwuje co tam się dzieje. Cytuj: Watykańska Kongregacja zaleca unikanie księżom polityki, dlatego żaden ksiądz nie stara się o mandat posła, lub senatora, co bylo mozliwe do II wojny światowej. Co z tego jak kościół i tak miesza się do polityki a nie powinien.
|
Śr maja 02, 2012 18:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie koniecznie masz rację http://www.wprost.pl/ar/307301/Bp-Piero ... telewizja/Gita - a czemu o miejsce na multipleksie nie wystąpił zakon Redemptorystów, ani Kosciół Katolicki, tylko prywatna fundacja Lux Veritatis?
|
Śr maja 02, 2012 18:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
vulkan napisał(a): Cytuj: TVTrwam, jest JEDYNĄ katolicką stacją telewizyjną w Polsce i żadne Twoje mamienie nic tu nie zmieni. Ty tak sądzisz ale nie większość która obserwuje co tam się dzieje. Cytuj: Watykańska Kongregacja zaleca unikanie księżom polityki, dlatego żaden ksiądz nie stara się o mandat posła, lub senatora, co bylo mozliwe do II wojny światowej. Co z tego jak kościół i tak miesza się do polityki a nie powinien. Tu nie o żadne opinie idzie, a o status prawny. Umiesz czytać to czyta:polska stacja telewizyjna o charakterze katolicko-społecznym. http://pl.wikipedia.org/wiki/Telewizja_Trwam
|
Śr maja 02, 2012 19:00 |
|
 |
vulkan
|
Może tylko z nazwy ale nie z czynu.
|
Śr maja 02, 2012 19:04 |
|
|