Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 20:21

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 918 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 62  Następna strona
 "Apel z prosba o przyznanie koncesji dla TvTRwam" 
Autor Wiadomość
Post Re: "Apel z prosba o przyznanie koncesji dla TvTRwam"
Alus napisał(a):
Nie koniecznie masz rację
http://www.wprost.pl/ar/307301/Bp-Piero ... telewizja/
Gita - a czemu o miejsce na multipleksie nie wystąpił zakon Redemptorystów, ani Kosciół Katolicki, tylko prywatna fundacja Lux Veritatis?

Fundacja Lux Veritatis nie jest fundacj a prywatną, a społeczną.
Na jakiej podstawie twierdzisz, że to prywatna fundacja, umiesz czytać to czytaj:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Fundacja_Lux_Veritatis

Śr maja 02, 2012 19:06
gita napisał(a):
Alus napisał(a):
Nie koniecznie masz rację
http://www.wprost.pl/ar/307301/Bp-Piero ... telewizja/
Gita - a czemu o miejsce na multipleksie nie wystąpił zakon Redemptorystów, ani Kosciół Katolicki, tylko prywatna fundacja Lux Veritatis?

Fundacja Lux Veritatis nie jest fundacj a prywatną, a społeczną.
Na jakiej podstawie twierdzisz, że to prywatna fundacja, umiesz czytać to czytaj:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Fundacja_Lux_Veritatis

Prywatna - społeczna, w każdym razie nie jest powołana przez Kosciół Katolicki, ani zakon Redemptorystów.

Śr maja 02, 2012 19:09
vulkan napisał(a):
Może tylko z nazwy ale nie z czynu.

Właśnie za chwilę dokonam godnego czynu, czyli dobrego wyboru i włączę tę jedyną katolicką stację telewizyjną.
O godz.20.20 różaniec święty, potem informacje, a o 21.00 apel Jasnogórski.
Na Apel Jasnogórski pójdę do mojego kościoła, a więc dzisiaj nie będę łączyła się z Jasną Górą za pośrednictwem TVTrwam.

Śr maja 02, 2012 19:10

Alus ma racje więc jak można tą telewizje nazwać katolicką skoro przez kościół nie została powołana??

Śr maja 02, 2012 19:12
Alus! Czyżbyś nie wiedziała, że KK to wszyscy wierzący, a więc równiez ci z Lux Veritatis?
Co to znaczy nie została powołana przez KK, czyli przez kogo nie została powołana?????

Śr maja 02, 2012 19:13
vulkan napisał(a):
Alus ma racje więc jak można tą telewizje nazwać katolicką skoro przez kościół nie została powołana??

Vulkan dziecino, ile Ty masz layt???
Nie powołana przez kosciół, to znaczy przez świątynię?????

Śr maja 02, 2012 19:21
gita napisał(a):
Alus! Czyżbyś nie wiedziała, że KK to wszyscy wierzący, a więc równiez ci z Lux Veritatis?
Co to znaczy nie została powołana przez KK, czyli przez kogo nie została powołana?????

Czyli gdy każdy katolik powoła jakąś fundację należy traktowac, że powołał ją Kosciół Katolicki?.....fundacje: J. Ochojskiej, E. Błaszczak, A. Dymny wedle Twojej percepcji też zasługują na miano katolickich.

Śr maja 02, 2012 20:42
Kozioł napisał(a):
ceid napisał(a):
Nagroda za uległość: Prezydent B. K. w dniu 16. 01. br. mianował profesorem zwyczajnym członka KRRIT Stefana Pastuszkę. Jest to zapewne nagroda za jego głosowanie nad TV TRwam.

To Prezydent Bronisław Komorowski nie jest katolikiem?? :|

Jest, nie bojsia, ma papiery we WSI.

Śr maja 02, 2012 20:49
vulkan napisał(a):

Alus wie do czego jest powołana, do nagrody. Na miejscu premiera już miałbym dla niej gabinet. Przykład dała niejaka Kopacz, wykopała pielęgniarki, przekopała cały Smoleńsk i nagroda jest.

Śr maja 02, 2012 20:54
ceid napisał(a):
vulkan napisał(a):

Alus wie do czego jest powołana, do nagrody. Na miejscu premiera już miałbym dla niej gabinet. Przykład dała niejaka Kopacz, wykopała pielęgniarki, przekopała cały Smoleńsk i nagroda jest.

A Tobie się serce ściska, że nie będziesz na miejscu premiera.....tak fajnie byłoby rozdawać nagrody, a jeszcze lepiej sobie je przyznawać :D

Śr maja 02, 2012 21:04
Alus Wróciłam z Apelu Maryjnego , z mojego kościoła parafialnego i dlatego nie mogłam oglądać Apelu Jasnogórskiego z Częstochowy, emitowanego w TVTrwam.
Wiem, że oglądasz tvreligia, ale nie wiem, czy zdarza Ci się oglądać Apel Jasnogórski w TVTrwam, jeśli tak, to mam prośbę.
Napisz w paru słowach, czy był tak piękny jak zawsze.
Na portalu TVTrwam, chyba jeszcze nie ma, gdyż programy są wstawiane zwykle po kilku, lub kilkunastu godzinach, albo nawet po kilku dniach.
Np.Apel Jasnogórski z dnia 14 kwietnia b.r.
http://www.youtube.com/watch?v=J9DXnXJrZgg

Śr maja 02, 2012 21:33
gita napisał(a):
Alus Wróciłam z Apelu Maryjnego , z mojego kościoła parafialnego i dlatego nie mogłam oglądać Apelu Jasnogórskiego z Częstochowy, emitowanego w TVTrwam.
Wiem, że oglądasz tvreligia, ale nie wiem, czy zdarza Ci się oglądać Apel Jasnogórski w TVTrwam, jeśli tak, to mam prośbę.
Napisz w paru słowach, czy był tak piękny jak zawsze.
Na portalu TVTrwam, chyba jeszcze nie ma, gdyż programy są wstawiane zwykle po kilku, lub kilkunastu godzinach.

Bardzo żadko oglądam Apel Jasnogórski.
Częściej słucham Nieszpory nadawane z Tyńca o godz 19.
Może dlatego, że na Jasnej Górze trudno mi odnaleźć głębię duchową - za dużo turystów, biegania po muzeach - odnajduję się najbardziej w Kalwarii Zebrzydowskiej, dlatego wybieram śpiewane przez mnichów Nieszpory.
Systematycznie oglądam Rozmównicę (dziś temat: Papież kibic), Tajemnicę słowa, filmy dokumentalne.

Śr maja 02, 2012 21:44
Alus napisał(a):
Bardzo żadko

Ale gafe walnąłaś ! :)

Śr maja 02, 2012 21:49
A więc kolejne pytanie. Czy jakikolwiek program oglądasz w TVTrwam?
P.S.Taka uwaga na marginesie: rzadko pisze się przez "rz"

Śr maja 02, 2012 21:50
gita napisał(a):
A więc kolejne pytanie. Czy jakikolwiek program oglądasz w TVTrwam?
P.S.Taka uwaga na marginesie: rzadko pisze się przez "rz"

Tylko dokumentalne filmy.

Śr maja 02, 2012 21:52
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 918 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 62  Następna strona