Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 15:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 100 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
 Patriotyzm - czyli jeden wielki.....OBCIACH ??? 
Autor Wiadomość

Post Re: Patriotyzm - czyli jeden wielki.....OBCIACH ???
Kto przed tym konkursem by się spodziewał że taki zespół wygra? chyba prawie nikt. Wiadomo że spora grupa ludzi głosowała na te panie tak dla żartów to oczywiste. Ale najśmieszniejsze jest to że Marylka nie wygrała.

Pt maja 04, 2012 14:30
mykitos napisał(a):
A ja słyszałem taką wersje dlaczego M. Rej przeszedł na kalwinizm. Otóz początkowo był luteraninem ,jednak luteranizm ydawał mu się zbyt podobny do katolicyzmu (np . w tamtych czasach duchowni luterańscy nie nosili czarnych tog z befkami,a ornaty i stuły)
Do teraz tak się ubierają, a na Śląsku Cieszyńskim to dopiero hafty i koronki!
Jeżeli miał poglądy bliskie reformowanym, to ubiór mu nie przeszkadzał.

Pt maja 04, 2012 14:34
gita napisał(a):
Wybór tej grupy jako wizytówki Polski na Euro2012, to właśnie wynik robienia ludziom wody z mózgu.Serwowanie tandety, gdzie się da i ile się da.Potem tacy głosują i mamy to co mamy, WSTYD!!!

Zgadzam się w 100 %! Wiadomo, że od piosenek promujących piłkarską imprezę nikt nie oczekuje jakiś szczytów artyzmu, ale to z czym mamy teraz do czynienia to już jest ekstremalny poziom kiczu i niestety jest właśnie odbiciem gustu masowej publiki. Nie ma to nic wspólnego z folklorem, to jest raczej jakaś popkulturowa karykatura folkloru.

Pt maja 04, 2012 14:58

Spokojnie mamy jeszcze jedną piosenkę na Euro ''Endless Summer'' Oceany wybraną przez samo UEFA.

Pt maja 04, 2012 15:12
gita napisał(a):
Patriotyzm-czyli jeden wielki ...OBCIACH, zgadza się, a wybikiem tego jest Koko koko Euro spoko.
Wybór tej grupy jako wizytówki Polski na Euro2012, to właśnie wynik robienia ludziom wody z mózgu.
Serwowanie tandety, gdzie się da i ile się da.
Potem tacy głosują i mamy to co mamy, WSTYD!!!

Podejrzewam, że wielu głosowało na ową piosenkę tak dla jaj, a wyszło jak zwykle.
Nawet nie wiedziałam, że odbywa się jakis konkurs na piosenkę wizywówkę Euro 2012

Pt maja 04, 2012 15:28
mauger napisał(a):
ale to z czym mamy teraz do czynienia to już jest ekstremalny poziom kiczu i niestety jest właśnie odbiciem gustu masowej publiki.

Nie zgadzam się kompletnie. Odbiciem gustu masowej publiki byłby np. taki Feel czy Marylka, to są zawodowcy od robienia kawałków pod jak największą publikę, aby się podabało masom i aby jak najwięcej sciągnąć kasy. To jest własnie komercja dla masowej publiki, a nie jakieś Koko Koko. Gdyby wygrał np. Feel to było by faktycznie odbicie gustu masowej publiki, a tak wygrał zespół najmniej komercyjny. Nie oszukujmy się, masowa publika to słucha Feel czy Marylki, a nie Koko Koko czy jakiś folkorów, to nie jest ani styl ani gatunek który dziś chłonie masowa publika.

Pt maja 04, 2012 15:32
Gdyby wygral Feel... To znaczy Feel to jeszcze większa tandeta???
Nominowany był jeszcze jakiś utwór Wilków, ale nie znam tego co zaprezentowali.
Może ich utwór byłby na jakimś chociaz względnym poziomie?

Pt maja 04, 2012 15:53

Nie mam nic do folkloru. Ale Koko koko Euro spoko......:D:D:D Mam nadzieję, że nikt się nie pokusi o przetłumaczenie słów dla szerszej publiki :P

Pt maja 04, 2012 15:55
Alus napisał(a):
Podejrzewam, że wielu głosowało na ową piosenkę tak dla jaj, a wyszło jak zwykle.

Mam nadzieję, że tak było, ale nie jestem tego pewien. :)
quas napisał(a):
Nie zgadzam się kompletnie. Odbiciem gustu masowej publiki byłby np. taki Feel czy Marylka, to są zawodowcy od robienia kawałków pod jak największą publikę, aby się podabało masom i aby jak najwięcej sciągnąć kasy. To jest własnie komercja dla masowej publiki, a nie jakieś Koko Koko. Gdyby wygrał np. Feel to było by faktycznie odbicie gustu masowej publiki, a tak wygrał zespół najmniej komercyjny. Nie oszukujmy się, masowa publika to słucha Feel czy Marylki, a nie Koko Koko czy jakiś folkorów, to nie jest ani styl ani gatunek który dziś chłonie masowa publika.

Moim zdaniem po prostu przebili Feel’a i cała resztę we wstrzeleniu się w gusta masowej publiki. Wiejskie przyśpiewki w klimatach śląskiej biesiady w rytmie disco polo – czyli to co masy, tak naprawdę kochają najbardziej. To piosenka dobra do zaśpiewania przy grillu, a nie by promować wielką imprezę sportową. ;)

Pt maja 04, 2012 16:08

gita ma jednak trochę racji, utwór ma prezentować jakiś poziom którego tutaj zbytnio nie ma. Zastanawiam się czy słowa ''Koko Koko'' to nawiązanie do słów z piosenki Shakiry ''waka waka'' która była głównym hitem na Mundialu 2010. :D

Ostatnio edytowano Pt maja 04, 2012 16:11 przez vulkan, łącznie edytowano 1 raz

Pt maja 04, 2012 16:10
Ta piosenka jest mega pozytywna i radosna :D
I cieszę się, że wygrały takie babeczki :) :)

Folklor to nasza tradycja, coś z czego powinniśmy być dumni!
Pragnę też zwrócić uwagę na bardzo przyzwoity tekst tej piosenki!
Wszystkim narzekaczom radzę zwrócić uwagę na to, czego oni słuchają!

Pt maja 04, 2012 16:11
Aditu napisał(a):
Nie mam nic do folkloru. Ale Koko koko Euro spoko......:D:D:D Mam nadzieję, że nikt się nie pokusi o przetłumaczenie słów dla szerszej publiki :P

Do kompletu dodałabym do tych pań, jako komentatora J. Tomaszewskiego z jego rynsztokowym jezykiem.....pełna wizytówka EURO 2012 w polskim wydaniu :jupi:

Pt maja 04, 2012 16:13
mauger napisał(a):
Moim zdaniem po prostu przebili Feel’a i cała resztę we wstrzeleniu się w gusta masowej publiki. Wiejskie przyśpiewki w klimatach śląskiej biesiady w rytmie disco polo – czyli to co masy, tak naprawdę kochają najbardziej. To piosenka dobra do zaśpiewania przy grillu, a nie by promować wielką imprezę sportową.

Mimo że nie głosowałem, identyfikuje się z wyborem ludzi tej właśnie piosenki. Uważam że ta piosenka świetnie się nadaje na imprezę sportową. Najważniejsza jest dobra zabawa,serce i uśmiech, to widzę w tej pisoence i tych paniach. Reszta wykonawców i piosenek była przy tej po prostu nijaka, dlatego tak wybrali ludzie. :-D
gita napisał(a):
Gdyby wygral Feel... To znaczy Feel to jeszcze większa tandeta???
Nominowany był jeszcze jakiś utwór Wilków, ale nie znam tego co zaprezentowali.
Może ich utwór byłby na jakimś chociaz względnym poziomie?

Kwestia gustu, dla mnie Feel to większa tandeta, bo te panie tandetą nie są. Impreza sportowa to dla kibiców zabawa, dlatego Koko wygrało. Wzniosłe kawałki tu nie pasują, bo wznioły ma być tylko hymn. Wygrała najlepiej pasująca piosenka. :-D

Pt maja 04, 2012 17:05
No cóż- typowe polskie narzekanie.
Moglibyście docenić coś nieszablonowego i oryginalnego, zamiast narzekać, że nie ma monotonii. Co wy tacy wielbiciele rutyny??

Istnieje szansa, że ludzie zapamiętają w jakichś sposób ten zespół, w przeciwieństwie do komercyjnych zespołów, które słyszą na co dzień. No bo, czym się wyróżnia Maryla Rodowicz czy Feel? Czy obcokrajowcy nie słuchają na co dzień podobnych brzmień i będą zdumieni, słysząc taką nieszablonowe brzmienie? Tradycyjnie- Polacy zawstydzeni, z kompleksami, no bo poczucie humoru na pewno nie zostanie docenione, i będzie wstyd i wiocha, a przecież się starają być tacy "światowi". Poczucie humoru to jak widać towar deficytowy u nas :| .

Poza tym- Rosjanie też wyszli poza monotonię i wybrali zespół babć, które będą ich reprezentować na tegorocznej Eurowizji. Dla zaniepokojonych wielką kompromitacją Polski- że babcie pokonają naszych wokalistów- Polska zrezygnowała z konkursu :D
Poniżej link do utworu rosyjśkich pań:

Buranovskiye Babushki

Pt maja 04, 2012 17:58
Podejrzewam, że z Euro 2012 najdłużej w pamięci ludzi zostanie "koko euro spoko".
I bardzo dobrze!
Wykonawca się nie podoba? Ja wolę podskakujące "z jajem" staruszki niż machające dekoltem "gwiazdy", czy interpretacje hymnu a'la Górniak w Korei.

Pt maja 04, 2012 18:21
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 100 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona