|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 15 ] |
|
"Możesz"co tydzień uwolnić 1 duszę KSIĘDZA z czyśca.
Autor |
Wiadomość |
Monteclarus
Dołączył(a): Cz lip 01, 2010 13:11 Posty: 317 Lokalizacja: Biała-Kolonia koło Suchowoli
|
 "Możesz"co tydzień uwolnić 1 duszę KSIĘDZA z czyśca.
Maryja Przenajświętsza rzekła do wizjonerki Karoliny Kindlemann: Cytuj: Kto w poniedziałek o chlebie i wodzie ścisły post zachowuje, uwalnia jedną duszę księdza z miejsca oczyszczenia. reszta o wielkiej sile jaką może dać nam Maryja zawsze Dziewica, tu: http://www.duchprawdy.com/plomien_milosci_NSM.htm
|
So maja 05, 2012 9:27 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: "Możesz"co tydzień uwolnić 1 duszę KSIĘDZA z czyśca.
Mieliśmy tu juz skuteczniejsze objawienia przypisywane Marii, jedna modlitwą tysiąc dusz się ratowało!  Może zdecydowałaby się na jakis jeden skuteczny sposób albo objawiła wszystkie na raz, a nie co chwila inny?  Przepraszam, z rana bywam potwornie uszczypliwy.
|
So maja 05, 2012 9:39 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
czy chodzi tylko o ksiezy kat. czy tez innych denominacji?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
So maja 05, 2012 9:50 |
|
|
|
 |
noOne
|
dzięki jednej modlitwie sw Gertrudy Bóg uwalania z czyśćca 1000 dusz
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
So maja 05, 2012 10:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
noOne napisał(a): dzięki jednej modlitwie sw Gertrudy Bóg uwalania z czyśćca 1000 dusz Otóż to! Kto da więcej?
|
So maja 05, 2012 10:01 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł napisał(a): Może zdecydowałaby się na jakis jeden skuteczny sposób albo objawiła wszystkie na raz, a nie co chwila inny?  Przepraszam, z rana bywam potwornie uszczypliwy. Ja nie wiem, czy objawienia tej pani, o której pisze autor zostały zatwierdzone przez Kościół, prawdę mówiąc nie chce mi się już sprawdzać, a Monteclarus wrzuca co jakiś czas takie magiczne wyliczanki, chyba trzeba przywyknąć.
|
So maja 05, 2012 10:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MARIEL napisał(a): Monteclarus wrzuca co jakiś czas takie magiczne wyliczanki, chyba trzeba przywyknąć. To nie takie złe, wywołał uśmiech an mojej twarzy  (ups, znów jestem uszczypliwy).
|
So maja 05, 2012 10:05 |
|
 |
Monteclarus
Dołączył(a): Cz lip 01, 2010 13:11 Posty: 317 Lokalizacja: Biała-Kolonia koło Suchowoli
|
MARIEL napisał(a): Ja nie wiem, czy objawienia tej pani, o której pisze autor zostały zatwierdzone przez Kościół, Źródło : Broszurka „Płomień Miłości Niepokalanego Serca Maryi”, wydanie drugie rozszerzone, Maria Vincit, Wrocław 2006
NIHIL OBSTAT
Kuria Biskupia Székesfehérvár [Stuhlweissenburg] – Węgry – Akta nr 1404/26.09.1978
Aprobata Kościoła 1995r : IMPRIMATUR OF CARDINAL ECHEVERRIA RUIZ
Ostatnio edytowano So maja 05, 2012 11:50 przez Monteclarus, łącznie edytowano 2 razy
|
So maja 05, 2012 11:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Niestety, takie kwiatki wciąż się pojawiają. Nie sądziłam, że współcześnie też. Bóg zasłonił nam życie po śmierci. Podstawowa prawda więc brzmi: nic nie wiemy o życiu po śmierci. Powinniśmy modlić się za zmarłych, ale nie znamy skuteczności tych modlitw. I nie poznamy. Objawienie zamknięte.
|
So maja 05, 2012 11:43 |
|
 |
Monteclarus
|
Liza napisał(a): Powinniśmy modlić się za zmarłych, ale nie znamy skuteczności tych modlitw. I nie poznamy. Maryja Przenajświętsza rzekła: Cytuj: Kto w poniedziałek o chlebie i wodzie ścisły post zachowuje, uwalnia jedną duszę księdza z miejsca oczyszczenia.
|
So maja 05, 2012 11:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Monteclarus napisał(a): Liza napisał(a): Powinniśmy modlić się za zmarłych, ale nie znamy skuteczności tych modlitw. I nie poznamy. Maryja Przenajświętsza rzekła: Cytuj: Kto w poniedziałek o chlebie i wodzie ścisły post zachowuje, uwalnia jedną duszę księdza z miejsca oczyszczenia. Różne rzeczy rzekoma Maria plecie, co chwile inne, co chwilę jakies magiczne formuły .... A Maria, Matka Boga musi mieć ogromną cierpliwość jeżeli widzi co się jej imieniem firmuje.
|
So maja 05, 2012 11:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tego nie zapisano w Ewangeliach. To wynik objawienia prywatnego. NMP powiedziała w innych objawieniach o poście w środy i soboty. Powinniśmy więc pościć: w poniedziałek, środę, piątek i sobotę.
A nauka Kościoła mówi o postach zupełnie co innego. Post ma być uciążliwością. Ja podejmując post rezygnuję właśnie z chleba, bo go uwielbiam. A najbardziej bułeczki na ciepło prosto z piekarnika. Posypuję bułeczkę nasionami oleistych, też podpróżonymi w piekarniku. Pycha!
|
So maja 05, 2012 11:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Liza napisał(a): Tego nie zapisano w Ewangeliach. To wynik objawienia prywatnego. NMP powiedziała w innych objawieniach o poście w środy i soboty. Powinniśmy więc pościć: w poniedziałek, środę, piątek i sobotę.
A nauka Kościoła mówi o postach zupełnie co innego. Post ma być uciążliwością. Ja podejmując post rezygnuję właśnie z chleba, bo go uwielbiam. A najbardziej bułeczki na ciepło prosto z piekarnika. Posypuję bułeczkę nasionami oleistych, też podpróżonymi w piekarniku. Pycha! Tego to się dzis nie spodziewałem. Nie dość, ze zgodziłem się z Maluczkim, to jeszcze zgodzę się (z małym zastrzeżeniem, nie jestem katolikiem) z Lizą.
|
So maja 05, 2012 12:21 |
|
 |
Monteclarus
|
@ Liza, masz pretensje że Królowa Aniołów prosi o wyrzeczenia? przecież wiesz, zdajesz sobie sprawę z kondycji gatunku ludzkiego i z punktu historii w jakim się znajdujemy. Trudno nie rozumieć oczekiwań Maryji.
|
So maja 05, 2012 21:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Monteclarus napisał(a): @ Liza, masz pretensje że Królowa Aniołów prosi o wyrzeczenia? przecież wiesz, zdajesz sobie sprawę z kondycji gatunku ludzkiego i z punktu historii w jakim się znajdujemy. Trudno nie rozumieć oczekiwań Maryji. Nie odniosłam się ani jednym słowem do tego, by nie pościć. Uważam, że nawet powinnam to czynić, bo dostałam dużo od życia i wciąż czuję się dłużniczką Boga. Jeśli jednak podejmuję post to nie wiedzą o tym nawet najbliżsi i zawsze pozostawiam sobie furtkę; jeśli on dotyczy jedzenia, to wyłączone są wszelkie spotkania rodzinne czy towarzyskie (nie chcę żadnej sensacji czy pytań). Post to sprawa między mną i Bogiem. Jeśli ktoś prosi mnie o modlitwę (dziwne, ale dotyczy to netu) to zdarza mi się 'wzmocnić' ją postem. Szukam jednak takich rozwiązań, które są dla mnie uciążliwe. Tak rozumiem post.
|
So maja 05, 2012 23:27 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 15 ] |
|
|