Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Dlaczego masz taki nick?
Jestem bardzo ciekawa skąd się wzięły wasze nicki? Jaka jest ich "geneza"? ^^ Aby być dobrym przykładem zacznę od siebie: "Margaret" to tytuł mojej ulubionej piosenki mojego ulubionego zespoły Myslovitz. Tutaj można posłuchać: http://www.youtube.com/watch?v=m8QWorF8mqEPotem przyszła u mnie faza "niemożności pogodzenia się z wkraczaniem w wiek dorosły" i najprościej mówiąc zaczęłam dziecinnieć na potęgę, dlatego aby zdrobnić mój nick dodałam "_ka". Teraz opowiedzcie mi o swoich nickach 
|
Wt maja 08, 2012 8:27 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Dlaczego masz taki nick?
Wywodzi się od mojego imienia.
|
Wt maja 08, 2012 8:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 A ja myślałam, że Ty Małgorzatka w realu jesteś. Jeśli chodzi o Lizę, to tak mi się wkodowała tym nickiem, że choć już znam jej imię to nijak mi do niego nie pasuje 
|
Wt maja 08, 2012 10:10 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja miałam kilka pomysłów na nick. Nie mogłam się zdecydować, a ponieważ wszystkie zaczynały się od "Vi", to w końcu na samym Vi stanęło Może gdybym dłużej pomyślała i przespała się z tym, który wybrać, byłoby teraz inaczej. Ale że akurat toczyła się wtedy na forum dyskusja o występowaniu z Kościoła, w której chciałam wziąć udział, to po prostu założyłam konto 
|
Wt maja 08, 2012 10:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Vi Twój nick kojarzy mi się z serialem "True Blood" tam tak się mówi na krew wampirów jako narkotyk ^^ a tu taki fail...
Mariel a skąd Twój nick? W realu jestem Agnieszką.
|
Wt maja 08, 2012 13:02 |
|
|
|
 |
Monteclarus
Dołączył(a): Cz lip 01, 2010 13:11 Posty: 317 Lokalizacja: Biała-Kolonia koło Suchowoli
|
a ja Lubię góry , czystość, Kocham Jasną Górę...
|
Wt maja 08, 2012 13:13 |
|
 |
Rojza Genendel
|
Od jednej z bohaterek opowiadań Singera. Uwielbiam te opowiadania 
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
Wt maja 08, 2012 13:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Margaret_ka napisał(a): Vi Twój nick kojarzy mi się z serialem "True Blood" tam tak się mówi na krew wampirów jako narkotyk ^^ a tu taki fail... Nie, nie. Nic z tych rzeczy. Żadnych seriali, filmów czy książek o wampirach nawet nie znam 
|
Wt maja 08, 2012 13:52 |
|
 |
Aditu
|
Od bohaterki jednej z moich ukochanych powieści fantasy 
|
Wt maja 08, 2012 13:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Margaret_ka napisał(a): Mariel a skąd Twój nick? W realu jestem Agnieszką. Niemożliwe, to do Ciebie wogóle nie pasuje Szczerze to bardziej by mi odpowiadało, gdyby można było w tym wątku pozgadywać...np. zgłasza się Ktośtam: zgadnijcie skąd mój nick (Ja nie odpowiem, chyba że ktoś zgadnie to potwierdzę. Podpowiem, że ma pewien związek z moim ulubionym pisarzem). @Włóczykij, a czy Ty jesteś włóczykijem, czy wielbicielem Muminków? @Aditu, czy inni bohaterowie tej powieści to Camaris i Tiamak?
|
Wt maja 08, 2012 14:14 |
|
 |
Aditu
|
@Mariel - Taaaaaaaaaaak 
|
Wt maja 08, 2012 14:40 |
|
 |
Kazeshini
|
Jestem mocno zainteresowany dalekowschodnia kulturą. No i pochodzi to z japońskiego i ma dość negatywny oddźwięk jeżeli traktować dosłownie  Dosłownie siewca wiatru:)
_________________ "The weak shall perish, the strong shall triumph. Prevail over my sword, and I shall grant it to thee. For honor..., let us fight"
|
Wt maja 08, 2012 15:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
włóczykij mi się tylko z Muminkami kojarzy ^^
Po wpisaniu w google "Mariel" wyskakują 2 sklepy z bielizną, hotel i amerykańska aktorka ;>
|
Wt maja 08, 2012 18:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kazeshini napisał(a): Jestem mocno zainteresowany dalekowschodnia kulturą. No i pochodzi to z japońskiego i ma dość negatywny oddźwięk jeżeli traktować dosłownie  Dosłownie siewca wiatru:) Kazeshini to chłopak... Ale fail z mojej strony Ja z japońskiego na mojego chłopaka mówię Maikeru/Mikaeru 
|
Wt maja 08, 2012 18:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Margaret_ka napisał(a): włóczykij mi się tylko z Muminkami kojarzy ^^
Po wpisaniu w google "Mariel" wyskakują 2 sklepy z bielizną, hotel i amerykańska aktorka ;>  A ta amerykańska aktorka to? A Siewca Wiatru kojarzy mi się z wiatropylnością 
Ostatnio edytowano Wt maja 08, 2012 18:33 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Wt maja 08, 2012 18:27 |
|
|
|