Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 10:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 153  Następna strona
 Platforma Nieobywatelska 
Autor Wiadomość

Post Re: Platforma Nieobywatelska
gita napisał(a):
P.S.Tematów nie powielam, gdyż PZPO miała w nazwie "obywatelska", a moralne prawo do tego członu w nazwie dawno straciła, a więc jeśli nie podoba się wam "nieobywatelska", to niech będzie "antyobywatelska"

Czekam na temat Nationalsozialistische Antipolnische Bürgerplattform

So maja 12, 2012 16:22
gita napisał(a):
Dziękuję za wszystkie "merytoryczne" komentarze, takie na poziomie wysokie "c",
a teraz czekam/prawdopodobnie się nie doczekam/ co macie do powiedzenia na temat Antyobywatelskiej, czy Nieobywatelskiej jak kto woli - Platformy.
Dzisiaj miałam przyjemność być w mieście rządzonym przez Platformę, byłam w Gdańsku i skutki sentymentu do Lenina zobaczyłam na własne oczy.
Jadąc SKM na przystanku Gdańsk Stocznia na bramie napis:Stocznia Gdańska im.LENINA, tak to nie pomyłka, widziałam na własne oczy.
O.Rydzyk nie rządzi, ani w Polsce, ani w Gdańsku, ani tymbardziej w Platformie, więc odczepcie się od o.Rydzyka i zacznijcie nareszcie pisac na temat.

P.S.Tematów nie powielam, gdyż PZPO miała w nazwie "obywatelska", a moralne prawo do tego członu w nazwie dawno straciła, a więc jeśli nie podoba się wam "nieobywatelska", to niech będzie "antyobywatelska"

No tak prawilno to Wajda powinien kręcić film o Wałęsie i zrywie stoczniowców w 1980r pod bramą stoczni "im. L. Kaczyńskiego" - to dopiero byłby patriotyczny gest.

So maja 12, 2012 16:25
Gita nie przejmuj się. Ludzie się odwracają od tego rządu zdrajców, to jest faktem, Polacy otwierają oczy na to co Tusk robi z naszym krajem. Dlatego Ci co jeszcze bronią ten rząd (choć już nie ma czego) będą kąsać ze zdwojoną siłą.

Humalog, czytając Twoją wypowiedz można się tylko ironicznie uśmiechnąć. Nie spotkałem jeszcze osoby która by się cieszyła z faktu dodatkowej charówki na starość, z winy nieudolnego rządu, który zadłuzył Polaków i wyprzadał co się dało. Co do emerytury górników, to się człowieku nie ośmieszaj bardziej. Mieszkam na Śląsku i wiem co to znaczy być górnikiem, wiele rodzin żyje z tej pracy. Jest to praca bardzo niebezpieczna, szkodliwa na zdrowie, cięzka i brudna. Warunki są często ekstremalne, w temp. powyżej 30 stopni, gdzie widoczność jest często skrajna. Wielu nie dożywa emertury, lub nie dociąga zdrowotnie, a Ci którzy jej doczekają są już schorowani i długo nie żyją, więc się bardziej już niekompromituj.

So maja 12, 2012 16:26
Kolejny raz zauważam prymitywizm pseudokatolików spod znaku Rydzyka.
Historyczne przypomnienie, że to w stoczni im. Lenina w Gdańsku zaczął sie upadek bolszewizmu w Europie Wschodniej.
Tak jak Konzetrationslager Auchswitz ze swoim napisem nad bramą "Arbeit macht frei" jest symbolem hańby ludzkiej rasy, Tak niech Stocznia im. Lenina pozostanie historycznym znakiem zwycięstwa ludzkości nad degenerackim systemem komunistycznym. Niech młodzież pamięta gdzie się to wszystko działo i kto w tamtych czasach był "patronem" tej kolebki wyzwolenia...a był nim sam degenerat-ludobójca Lenin, z pewnością nie był nim Jan Paweł II.
By to jednak zrozumieć to trzeba mieć rozum, a nie tylko w sposób bezmyślny klepać "Zdrowaśki" i ulegać podszeptom sekciarzy zasłaniających się Imieniem Maryji.

So maja 12, 2012 16:31
Alus! Nie widziałam przy bramie im LENINA, ani Wajdy, ani żadnego aktora, ani żadnej informacji, że mamy rok 1980.
Stoi sobie natomiast brama z napisem:GDANSKA STOCZNIA IM LENINA,
Tak to wygląda:
http://www.klubgpgdansk.pl/

So maja 12, 2012 16:34

Nie ma sensu pisać w kolejnym podobnym temacie który jest tylko prowokacją do kłótni. Gito idź sobie na forum polityczne.

So maja 12, 2012 16:41
Cytuj:
Humalog, czytając Twoją wypowiedz można się tylko ironicznie uśmiechnąć. Nie spotkałem jeszcze osoby która by się cieszyła z faktu dodatkowej charówki na starość, z winy nieudolnego rządu, który zadłuzył Polaków i wyprzadał co się dało. Co do emerytury górników, to się człowieku nie ośmieszaj bardziej. Mieszkam na Śląsku i wiem co to znaczy być górnikiem, wiele rodzin żyje z tej pracy. Jest to praca bardzo niebezpieczna, szkodliwa na zdrowie, cięzka i brudna. Warunki są często ekstremalne, w temp. powyżej 30 stopni, gdzie widoczność jest często skrajna. Wielu nie dożywa emertury, lub nie dociąga zdrowotnie, a Ci którzy jej doczekają są już schorowani i długo nie żyją, więc się bardziej już niekompromituj

No pewnie mieszkasz na Śląsku...ale ja akurat nie tylko mieszkam ale na dodatek jestem Ślązakiem z dziada pradziada i z pewnościa o wiele lepiej się orientuję w tym temacie niźli "przyjezdni". Nie ucz więc ojca dzieci robić.
W mojej rodzinie aż roi się od górników i doskonale wiem na czym ten zawód polega. Widze równierz tych "zmęczonym" trudna pracą emerytowanych górników, którzy zajmują miejsca pracy młodym. Opowiadasz quas takie głupoty, że aż "nóż sie w kapzie łotwiero", fandzolisz i wiyszosz nudle na uszach....tak to jednak bywa z gorolami kiere chom sie zwać ślonzokami. Takigo to ani łobejść, ani przeskoczyć...no chyba że kopnąć, ale to niy po ślonsku i niy po krześcijańsku. Nojlepij napluć na trit i iśc dalyj.

So maja 12, 2012 16:43
A ja się cieszę z tej reformy :)
Dłuższa praca, lepsza emerytura.
Nie mam zamiaru kończyć życia w wieku 67 lat!!!
I robię wszystko, aby w "podeszłym" wieku być w formie ;)
Przy naszym obecnym stylu życia te 67 to jakiś kosmos, ale w krajach zachodnich, z wysoko rozwiniętą kulturą fizyczną nikt z ludzi w tym wieku nie robi niędołężnych!

So maja 12, 2012 16:51
Margaret_ka napisał(a):
Przy naszym obecnym stylu życia te 67 to jakiś kosmos, ale w krajach zachodnich, z wysoko rozwiniętą kulturą fizyczną nikt z ludzi w tym wieku nie robi niędołężnych!

O naiwności ludzka!?!?!?

So maja 12, 2012 16:53
W naszym kraju, to ludzie po 50tce są "niedołężni". Mamy problem z pracą dla ludzi starszych na rynku pracy. Podniesienie w tą czy w tamtą stronę wieku emerytalnego nie sprawi, że nagle będą chętnie zatrudniani.
To jest poważny problem, ale po stylu reformowania nie liczę na to, że obecna władza zrobi głębszą reformę, raczej półśrodki :|

So maja 12, 2012 16:55

Reforma jest z pewnością porażką rządu podobną jak to było z ACTA. Ale nie wierzę też w brednie PISu czy SLD którzy mówią że gdy wygrają wybory obniżą wiek emerytalny. Wierzycie w to czy tylko naiwna Gita wierzy.

So maja 12, 2012 17:04
A skąd wyniskowałeś że jestem przyjezdny. Po raz kolejny mogę się tylko ironicznie uśmiechnąć. Śląsk to moj dom i całe życie. Powiedz mi gdzie o tej pracy napisałem kłamstwo, bo znam tą prace, i wielu górników pracujących na dole. Powtórzę się jeżeli do do Ciebie nie dtarło ,,Jest to praca bardzo niebezpieczna, szkodliwa na zdrowie, cięzka i brudna. Warunki są często ekstremalne, w temp. powyżej 30 stopni, gdzie widoczność jest często skrajna. Wielu nie dożywa emertury, lub nie dociąga zdrowotnie, a Ci którzy jej doczekają są już schorowani i długo nie żyją, więc się bardziej już niekompromituj.'' Idzisz do pracy i nie wiesz że wrócisz do rodziny cały i zdrowy. Może sobie takie bzdury pisać ale o tych co pracują na górze. Każdy grórnik by Cie wyśmiał z takim tekstami. Zresztą widać że już się pogubiłeś w tych swoich bzdurach. Najpiewr popierasz dotadkową harówkę na starość, a teraz już Ci się nie podoba że ktoś zajmuje pracę młodemu. To właśnie wprowadza ten rząd, młodzi won za granicę a staży do roboty. Mogę tylko podsumować że niewiele wiesz o tej pracy jeżeli uważasz że górnikom po 25 latach bardzo cięzkiej i niebezpiecznej pracy nie należy się emerytura. Każdy górnik by Cie wyśmiał bo nie piszesz jak slązak a już napewno nie jak górnik.

So maja 12, 2012 17:06
quas napisał(a):
Mogę tylko podsumować że niewiele wiesz o tej pracy jeżeli uważasz że górnikom po 25 latach bardzo cięzkiej i niebezpiecznej pracy nie należy się emerytura.

Owszem, nie należy się.
A jak cięzko im to zawsze mogą się przekwalifikować.

So maja 12, 2012 17:25
Cytuj:
,,Jest to praca bardzo niebezpieczna, szkodliwa na zdrowie, cięzka i brudna. Warunki są często ekstremalne, w temp. powyżej 30 stopni, gdzie widoczność jest często skrajna. Wielu nie dożywa emertury, lub nie dociąga zdrowotnie, a Ci którzy jej doczekają są już schorowani i długo nie żyją, więc się bardziej już niekompromituj.

Ten tekst odnosić się może do każdej pracy, nie tylko górnika. Górniczy etos pracy został stworzony za Gierka i jeśli o tym nie wiesz to nie kompromituj się "niby" Ślązaku. Tych rzeczywiście ciężko pracujących górników (tych ze ściany) jest ok 30 %...reszta to tylko obsługa tychże. Ustawa niestety przewiduje, że nawet gupi metaniorz, lub siedzący w warsztacie elektryk sporadycznie idący na przodek (w razie awarii) idzie na emeryture po 25 latach zjazdów na dół.
Nie wiyszej mi synku nudli na uszy...mało wiysz i g... jysz, a chcesz dyskutować nad czymś o czym nie masz zielonego pojęcia.
Cytuj:
Każdy grórnik by Cie wyśmiał z takim tekstami

Każdy cwaniak pracujący w górnictwie by mnie wyśmiał, ale w duchu przyznałby mi rację. Taka jest prawda i innej nie ma no chyba że tzw. "prawda radiomaryjna".

Cytuj:
Idzisz do pracy i nie wiesz że wrócisz do rodziny cały i zdrowy

Wybitnie kretyński tekst! To mogł napisać tylko jakiś tępy student lub tym podobniejsze "cuś".
Nikt nie ma pewności powrotu z pracy do domu...nawet przysłowiowa Pani Krysia z biura...nie mówiąc już o kierowcach TIR-ów, budowlańcach, hutnikach...itp.
Zapoznaj się z przepisami BHP, a także z statystykami wypadków w pracy, niestety dla Twoich teorii górnictwo nie jest najniebezpieczniejszym zawodem. To tylko pozostałość bolszewickiej propagandy Gierka takim go czyni...a górnikom to już piórka z zaczęły z d... wyrastać.

Nie dyskutuj więc gorolu z hanysem na tematy o których g... wiesz

So maja 12, 2012 17:47
gita napisał(a):
Margaret_ka napisał(a):

O naiwności ludzka!?!?!?

Co Ci się znowu gita nie podoba?

So maja 12, 2012 18:09
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 153  Następna strona