Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 0:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 153  Następna strona
 Platforma Nieobywatelska 
Autor Wiadomość
Post Re: Platforma Nieobywatelska
gita napisał(a):
Alus! W 2005r Niesiołowski uzyskał mandat senatora z poparciem Platformy, już wówczas należał do tej partii, a ZCHN to jego przeszłość.
Wiesław Chrzanowski w grobie się przewraca, na to co robił i robi obecnie, jeden z vipów Twojej idolki antyobywatelskiej Platformy.

ZChN to Macierewicz, M. Czarnecki, M. Piłka, M. Jurek, K. Marcinkiewicz, J. Kropiwnicki - z czasem czołowi działacze PiS, o których swego czasu J. Kaczyński mówił - Najkrótsza droga do dechrystianizacji Polski prowadzi przez ZCHN.

Co do Niesiołowskiego jest to bardzo wybitny przedstwiciel polskiej prawicy, świetny mówca, nawet jego najzaciekliwsi przeciwnicy twierdzą, że najlepszy w tym dawnym sejmie. Ja twierdzę, że w tym byłby jaeszcze bardziej najlepszy niż w tamtym. Krótko mówiąc to jest człowiek mający świetny życiorys. Walkę z komunizmem zaczął jeszcze w latach, kiedy naprawdę niewielu naprawde o tym myślało, kiedy była "mała stabilizacja" i wielka cisza. Krótko mówiąc określanie go jako "straszej postaci" jest pewnym nieporozumieniem (wypowiedź J. Kaczyńskiego w TVP 1994r) - jak widzisz Twój idol często zmienia zdanie :D

N maja 13, 2012 10:48
Dobrze, że wstawiłas uśmiechnięta buźkę.

N maja 13, 2012 11:04

Alus ,pokazuje ci jaki Jarosław jest dwulicowy. Chyba to każdy wie i ty sama również.

N maja 13, 2012 11:15

czasem się załamuję czytając niektóre opinie. Czy wy nie rozumiecie że absurdem jest coś takiego jak arbitralny ustawowy "wiek emerytalny"???? Bo jeden z nas będzie mógł i chciał pracować mając 70 lat, a innemu przed 50-tka nawali zdrowie i nie da rady!!!! i tego nie przewidzimy. W moim odczuciu jest tylko jedno sprawiedliwe i uczciwe rozwiazanie o którym niby próbowały mówić poprzednie rządy i niby w tej idei wprowadzano OFE, tylko że skacząc na kaskę z OFE nagle buźki w ciup i zmiana frontu!
Mój kuzyn pracuje w USA. Od jakiegoś czasu co rok dostaje rozliczenie z firmy ubezpieczeniowej typu- jeśli pan chciałby przejśc na emeryturę w tym roku, będziemy wypłacać tyle o tyle rocznie. I już. Tyle sobie pan odłożył, jeśli to wystarczy- voila! Koniec pracy i Karaiby. Jesli chce pan więcej, popracuje pan jeszcze, kupka urośnie.
W Polsce osoba zatrudniona na etacie zarabiająca przyzwoitą pensję (taką średnio- przyzwoitą, mówię o zarobkach powiedzmy 3-5 tys na rękę, nie o dyrektorskich pensjach) odkłada na ZUS kilkanascie tysięcy rocznie. (łatwo to sprawdzić w picie!) Policzmy, 15 tys rocznie. Po 20 latach pracy założmy mam 45 lat i odłożone 300 tysięcy plus odsetki. PO 30 latach mam 450 tys plus odsetki i 55 lat. Dajmy na to statystyczna Polka żyje 80 lat. No to liczymy- mamy kapitał 450 tys plus odsetki za 30 lat. Myśle że z 600 tys powinno się uzbierać jak nie lepiej. Dzielimy to na 25 lat, mamy 24 tys rocznie czyli 2000 zł miesięcznie emerytury. Mało? Dużo więcej niż mi wychodzi na obecnych warunkach zakładając wiek emerytalny 65 lat!!! A jeśli te 2 tys to malo, cóż, trzeba jeszcze popracować parę lat, kupka będzie szybko rosła- bo równocześnie rośnie kapitał, odsetki i skraca się "oczekiwana długość życia". Może się okazać że po kilku latach mam nie 2 ale 3,5 tys miesiecznie- i mówię sobie ok, starczy. Hipoteka spłacona, potrzebuje tylko na utrzymanie, dzieci dorosłe. No to koniec pracy, nordic walking i ogródek. I za to co odłożyłam żyje sobie do końca życia. A że moje składki nie finasują bezrobotnych alkoholików jak było dotąd? A kto powiedział że ja chcę ich finansować? Może wolę sama wybrać komu pomogę?

N maja 13, 2012 15:32
vulkan napisał(a):
Alus ,pokazuje ci jaki Jarosław jest dwulicowy.

Ma racje Alus. Szkoda że nie wie o tym że S. Niesiołowski również jest dwulicowy. Jeszcze w 2001 mówił że PO to partia bezideowa,bezprogramowa oraz plankton polityczny.

N maja 13, 2012 15:46

mykitos napisał(a):
vulkan napisał(a):

Ma racje Alus. Szkoda że nie wie o tym że S. Niesiołowski również jest dwulicowy. Jeszcze w 2001 mówił że PO to partia bezideowa,bezprogramowa oraz plankton polityczny.

Masz racje. Niedawno o tym nawet czytałem.

N maja 13, 2012 16:05
mykitos napisał(a):
vulkan napisał(a):

Niedwulicowych polityków z całej rzeszy można znaleźć 10-15% maxymalnie.
Dla 85% punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

N maja 13, 2012 17:54
Ale Jarosław Kaczyński jest chyba największym hipokrytą,jest najbardziej zakłamany

N maja 13, 2012 20:33
Alus napisał(a):
Najkrótsza droga do dechrystianizacji Polski prowadzi przez ZCHN.

Ja teraz powiem że najkrótsza droga do dechrystianizacji proewadzi przez PiS.
Dlatego Alus cieszę się ze jako katoliczka nie głosujesz na nich,jesteś konsekwentna

N maja 13, 2012 21:25
mykitos napisał(a):
Alus napisał(a):
Najkrótsza droga do dechrystianizacji Polski prowadzi przez ZCHN.

Ja teraz powiem że najkrótsza droga do dechrystianizacji proewadzi przez PiS.
Dlatego Alus cieszę się ze jako katoliczka nie głosujesz na nich,jesteś konsekwentna

Tak Alus jest konsekwentna w popieraniu antyobywatelskich i chamskich zachowań vipów partii, na którą konsekwentnie głosuje.
To jeden z wielu przykładów zachowania znanego vipa Platformy.
Ja gdybym głosowała na partię, która to toleruje, ze wstydu zapadłabym się pod ziemię:

http://www.youtube.com/watch?v=vFBNQbMm ... re=related

Pn maja 14, 2012 8:17
Żeby nie zapaść sie ze wstydu pod ziemię, nie popieram i nigdy nie poprę partii, która w celach politycznych gra Kościołem, a krzyż traktuje jako substytut.

Pn maja 14, 2012 9:19
Alus napisał(a):
Żeby nie zapaść sie ze wstydu pod ziemię, nie popieram i nigdy nie poprę partii, która w celach politycznych gra Kościołem, a krzyż traktuje jako substytut.

Na potwierdzenie moich opinii podaję dowody w postaci odpowiednich linków.
Poproszę o dowód, że PiS/przeciez tę partię masz na myśli/ trakktuje krzyż jako substyt.
Czy mam podawać dowody, że Platforma to partia, która kieruje się zasadą:"Panu Bogu swieczkę, a diabłu ogarek"?
Oto jeden z przykładów, a jest ich mnóstwo, czy podać więcej?
http://glos.com.pl/index.php?option=com ... &Itemid=76

Pn maja 14, 2012 10:06

kropeczka_ns napisał(a):
No to liczymy- mamy kapitał 450 tys plus odsetki za 30 lat. Myśle że z 600 tys powinno się uzbierać jak nie lepiej. Dzielimy to na 25 lat, mamy 24 tys rocznie czyli 2000 zł miesięcznie emerytury. Mało?

Za 25 lat te 2000 zł miesięcznie nie będzie miało siły nabywczej obecnych 2000 zł. Dlatego bezpieczniej byłoby nie doliczać odsetek (które z grubsza rekompensują inflację): 450 tyś/ 25 lat daje 18 tyś rocznie i 1500 miesięcznie. Czyli emerytura, jaką będziemy otrzymywali, jaka by ona nie była, będzie odpowiadać sile nabywczej dzisiejszych 1500 złotych.

Ale z całą ideą się zgadzam. Załóż partię, to na nią zagłosuję ;)

Pn maja 14, 2012 10:38
Alus napisał(a):

Alus, czyli jednak jesteś zauroczona platformą.
Przypominam, że Tusk w celach politycznych wziął ślub przed wyborami i na równi z PiS, za jego rządów grał religią wyłącznie w celach politycznych.
Ale miłość Ci wszystko wybaczy :D :D

SweetChild- dlaczego nie? Czy odkładając pieniądze na rachunek w banku nie wolno mieć % odsetek?
Wydawało mi się, że nie ma prawa zabraniającego regularnego odkładania pieniędzy na konto przy odpowiednim procencie. Czy coś się w tej kwestii zmieniło? :shock:

Pn maja 14, 2012 12:32

Val napisał(a):
SweetChild- dlaczego nie? Czy odkładając pieniądze na rachunek w banku nie wolno mieć % odsetek?
Wydawało mi się, że nie ma prawa zabraniającego regularnego odkładania pieniędzy na konto przy odpowiednim procencie. Czy coś się w tej kwestii zmieniło? :shock:

:o Nic się nie zmieniło. Albo pomyliłaś adresata, albo zupełnie nie zrozumiałaś mojego posta.

Pn maja 14, 2012 14:16
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 153  Następna strona